Įkraunama...
Įkraunama...

Nesutariame su aštuonmečiu

Jau nuo 8,9 m psichologai ivardija "paslepta paauglyste". Tai dar tik pumpureliai, o ziedeliai laukia ir jie bus dideli (ir nelebai grazus), o bus tai tol, kol gales savo seksualine energija kur tai islieti. Tada ir bambejimai ir betikslai priekaistai ir pan.
Del EDCKOS dukrytes, tai mano nuomone galima pritaikyti toki pavyzdi. Kas labiau pasiekia gyvenime, na tarkim moteris. Tai ta, kuri turi normine palaikymo baze namuose. Kai ji sako, jog nebepajegs istempti moksu ar darbo, staiga vyras pradeda ruosti vakariene. Kai sako, jog nesugebes darbe ivykdyti kokios tai uzduoties, jis sako, kad ji labai puiki ir gabi ir jai pasiseks. Dazniausia tokios moterys nera nei issipusciusios, neretai ir modelines dietos nesilaiko, nors nereiskia, kad nemegsta nusipirkti koki tai ir madinga rubeli. Jai kazkaip tu materialiu dalyku lyg ir nebereikia (turbut zinote, kad super pirkimas tai psichologinis sutrikimas). O tos, kurios yra nemylimos, negerbiamos, tai ir visaip puosia save, (jos nesamoningai slepia vidine tustuma ir savo skausma).
Kodel tai negalima prilyginti vaikui? Juk jis toks pat zmogutis, tik gal mazesnis ir turi maziau patirties. Mes daznai suvaikejame gimus kudikiui, bet pamirstame augti su juo.
Del bausmiu, DONALDA, tai kiek ju reikia rodo rezultatas. Is salies pastebek, suveike ar ne. Jei ne tai gal ir neverta, nes pamatysi, paauglysteje tau vaikas primins kiekviena is ju. Tie tevai laimi, kurie nesivadovauja jausmais (neigiamais), o palaukia kol jie nuslugs ir vadovaujasi saltu protu. Zinau kaip tai sunku, pati dabar tai taikau su jauneliu, bet vyresnelis tai gavo, oi kaip gavo. dabar gaunu as, moraliskai.
Dar labai geras pavyzdys. Uzsimerkite, nukeliaukite i vaikyste ir prisiminkite, kada jus nubaude, kaip jus jautetes ir ar suveike bausme? Labai nedaug gavau i kaili 3 kartus, bet tada jauciau didele neapykanta ir tiek. Visiskai nesijauciau kalta.
O +/- ugdo vaiko savireguliacija, cia jis teisingai elgiasi savarankiskai, o ne todel, kad ji nubaude.
Atsakyti
Aciu atsakiusioms,dar +ir- nenaudojau,bet dabar tikrai pabandysiu,dar supratau viena,kad per daug as jai nusileisdavau,ji moka buti tokia lapute,kad mano sirdele ir suminkstedavo blush2.gif ,o dabar supratau,ka padariau ir daugiau nezadu nuolaidziauti ir zinot veikia,nors ir dabar sedi namuose,o ne lauke su draugemis,bet po truputi matau,kad ji keiciasi,bent jau stengiasi tai tikrai thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,
Tema labai aktuali ir man. Auginu 8-meti, bet aptariamoji "paauglyste" jam uzejus labai seniai. Daug prisiskaiciau knygu apie vaiku auginima, ju ugdyma, studijos buvo siek tiek su tuo susijusios. Kai gime, tikrai buvau nusiteikus ji auginti be dirzo, kalbantis, tariantis ir pan. Kuri laika sekesi, bet veliau prasidejo lipimas ant galvos. Didele problema buvo tai, kad gyvenom su mano tevais, todel buvo daug nuolaidziavimo kad tik nebutu per daug triuksmo. Aisku, pati zinau, kad per daug nuolaidziavau ir dabar nuolaidziaunu, vis pristygsta tos kantrybes, o ypac dabar, kai gime mazius.
Istekejau antra karta. Vyras grieztas, kategoriskas. Jei pasako, reikia ir klausyti. O to maniskis nemoka doh.gif . Is pradziu dar buvo puse velnio, o dabar jis neklauso piktybiskai, nors ir zino, kad tai pasibaigs skandalu ir visko uzdraudimu. Abu yra uzsispyre - nei vienas, nei kitas nenusileidzia, ir konfliktas tik astreja. Jei anksciau sunus tyliai sakydavo, kad jam mano vyras nepatinka, tai dabar tiesiai i akis rezia: "As taves nekenciu". Ir man kartais taip pasako, bet paskui atsiprasineja, glaustosi, buciuoja.
Pastebiu, kad vyras tyli iki kol as nesusitvarkau, tuomet griebiasi grieztumo. Zinau, kad ir man paciai truksta kantrybes ir nuoseklumo. Buna, kad uzdraudziu, bet po to sirdele suminskteja ir vel leidziu.
Matau ir zinau, kad sunus elgiasi negerai, bet baisiai sirdi skauda, kai namuose prasideda karas del nepaklotos lovos, nesusirinktu ir po visa buta besimetanciu jo daiktu, del nesugebejimo savarankiskai paruosti pamokas ir t.t.
Vyras irgi daug kur neteisus, nelabai linkes ieskoti kompromisu, nori staigaus paklusimo, visiskai nepakencia atsikalbinejimo, ka maniskis labai megsta. Vyrui issakau, ka jis ne taip daro, bet jis to neklauso ir nenori pripazinti. Anot jo, vaikas labai islepintas ir tik geras bizunas gali padeti. Jei tik jis padetu, tai visi vaikai butu auksiniai doh.gif .
Maciau mamytes, kad raset apie +/-. Gal galit placiau apie tai papasakot. Manau, kad mums tai tiktu. Gal ir patarimu sulauksiu, nes kartais neviltis baisi uzeina doh.gif smile.gif

Atsakyti
labas vakaras, Mamytes smile.gif si tema labai aktuali. Manau, pas visas mamas tos pacios problemele. As dabar skaitau knyga "Uzsispyres vaikas" - psichologo patarimai. Nezinau ar pades. Siaip auginu dukrele. ir labai skutis netureciau, bet....
Papildyta:
kodel vaikai labiau klauso teveliu nei mamu - jie grieztesni. Kaip toje knygoje raso, kad vaikai bando tevus, ir jei mama silpna, jis negali ja pasitiketi, kaip silpna mama, gales ji apginti? Raso, kad vaikams reikia grieztu, mylinciu tevu - as su tuo sutinku ohmy.gif))))
siam kartui viskas....lekiu namolio
Atsakyti
QUOTE(Do_do_do @ 2006 10 03, 13:49)
Sveikos,
Tema labai aktuali ir man. Auginu 8-meti, bet aptariamoji "paauglyste" jam uzejus labai seniai. Daug prisiskaiciau knygu apie vaiku auginima, ju ugdyma, studijos buvo siek tiek su tuo susijusios. Kai gime, tikrai buvau nusiteikus ji auginti be dirzo, kalbantis, tariantis ir pan. Kuri laika sekesi, bet veliau prasidejo lipimas ant galvos. Didele problema buvo tai, kad gyvenom su mano tevais, todel buvo daug nuolaidziavimo kad tik nebutu per daug triuksmo. Aisku, pati zinau, kad per daug nuolaidziavau ir dabar nuolaidziaunu, vis pristygsta tos kantrybes, o ypac dabar, kai gime mazius.
Istekejau antra karta. Vyras grieztas, kategoriskas. Jei pasako, reikia ir klausyti. O to maniskis nemoka doh.gif . Is pradziu dar buvo puse velnio, o dabar jis neklauso piktybiskai, nors ir zino, kad tai pasibaigs skandalu ir visko uzdraudimu. Abu yra uzsispyre - nei vienas, nei kitas nenusileidzia, ir konfliktas tik astreja. Jei anksciau sunus tyliai sakydavo, kad jam mano vyras nepatinka, tai dabar tiesiai i akis rezia: "As taves nekenciu". Ir man kartais taip pasako, bet paskui atsiprasineja, glaustosi, buciuoja.
Pastebiu, kad vyras tyli iki kol as nesusitvarkau, tuomet griebiasi grieztumo. Zinau, kad ir man paciai truksta kantrybes ir nuoseklumo. Buna, kad uzdraudziu, bet po to sirdele suminskteja ir vel leidziu.
Matau ir zinau, kad sunus elgiasi negerai, bet baisiai sirdi skauda, kai namuose prasideda karas del nepaklotos lovos, nesusirinktu ir po visa buta besimetanciu jo daiktu, del nesugebejimo savarankiskai paruosti pamokas ir t.t.
Vyras irgi daug kur neteisus, nelabai linkes ieskoti kompromisu, nori staigaus paklusimo, visiskai nepakencia atsikalbinejimo, ka maniskis labai megsta. Vyrui issakau, ka jis ne taip daro, bet jis to neklauso ir nenori pripazinti. Anot jo, vaikas labai islepintas ir tik geras bizunas gali padeti. Jei tik jis padetu, tai visi vaikai butu auksiniai doh.gif .
Maciau mamytes, kad raset apie +/-. Gal galit placiau apie tai papasakot. Manau, kad mums tai tiktu. Gal ir patarimu sulauksiu, nes kartais neviltis baisi uzeina  doh.gif  smile.gif

Nepyk, gal ir nelabai tau patiks mano pasisakymas, bet noriu tau tik gero. Rasau tau nuosirdziai ir pati kapanojuosi kruva kazkada padarytu klaidu.
Pirma, tai labiausiai laimi tas patevis, kuris nesikisa i nesavo vaiko auklejima, o ugdo ji savo pavyzdziu. Nes tie astuoni metai tik pumpureliai, o viskas dar priesakyje, visas rozynas.
Vaiku musti negalima. Uz ka reiktu? Gal uz vagyste ar pan, bet tikrai ne uz nesudetus i vieta daiktus. Tai siaubas, matomai jis buvo vaikysteje pats musamas,engiamas, kad nenori su vaiku susidraugauti. Gerai paklausinek apie jo vaikyste, gal teks begti nuo jo ko toliau. Nes kai vyras myli moteri, myli ir jos vaikus.Paskui (po5- 10 m)jis elgsis su tavim taip, kaip elgiasi su vaiku. Juk jis vadovaujanti asmenybe?Nenusileisk. Daryk tai subtiliai, moteriskai.
Atsirado cia, tobulus zmones darydami, ligoniais paskui padaro, tik veliau reikia kapanotis paauglysteje.Visokios neurozes ir pan.
Lyg pats klaidu nedaro, o greiciausia, tai vaikas kartoja tikriausiai jo klaidas.
Del neruostu namu darbu ir pan pasidaryk zinoma ta +- ir tegu rasosi jis kiekviena diena. O turinys ir turi buti:
savarankiskai pasiruosiau namu darbus +
ryte pasiklojau lova +
pasiseke spinta islaikyti tvarkingai -
isnesiau siuksles -
ne vieno mano rubo nebuvo ismetyta kambaryje -
i kiema isejau susitvarkes kambari+
mano zaislai miegojo savo vietose +
Bausti reikia po savaites, jei nesurinko atatinkamai pliusu, arba per daug minusu. Bausmes turi buti ypac skaudzios: nevaziavimas kartu savaitgali pramogauti, dviracio 3 d. nedavimas, nmezaidimas su kompiuteriu ir pan.Juk pati gerai zinai, kas labai patinka tavo vaikui ir taip pat savo galimybes.Riebios bausmes bus zymiai skaudziau, negu dirzas, o visu pirma, tai jis zinos uz ka ta bausme. Bus rastiskas irodymas.
Antra, jei pliusu daugiau, reikia rimtai ji apdovanoti. Bilietu i futbolo rungtynes ir su pateviu, ar boulinga pazaisti ir pan.
Taip, vaika reikia lipdyti kaip plastelina, negalima jam nuolaidziauti, nes uzauginsite paskui trana, kuris es jus. Ji reikia pastatyti i ribas, vaikui zinoma tai nepatinka.
Bet visu pirma, jis turi zinoti kas jam yra galima, o kas ne. Pvz. jei jus bambate ir renkate nuo zemes vaiko rubus, tai jis kitaip ir suprasti negali. Jei bus surasyta ant lapo, jam bus aiskiau. O priedo jei jis zinos, kad po gerai atliktu darbu, kurie jam zinoma ir priklauso jo lauks staigmena, manau, kad stengsis.Jei neatliks puses tu darbu, ar pan. jo lauks bausme.
Tobulu vaiku nera, cia aisku visu mamu svajone, bet tur but ji yra drambliuko.
Atsakyti
Aciu uz atsakyma.
Beje, vyro 15-metis sunus auga kartu su mumis. Jis taip pat nesulaukia super svelnumo ir pan. Bet jis yra tylesnis, neatsikalbineja, todel maziau gauna pabambejimu. Kadangi maniskis linkes paatsikalbineti, tai ir pylos gauna daugiau.
Vyro vaikyste nebuvo is tu laiminguju. Tevai visa demesi buvo sutelke i seseri, kuri turejo klausos sutrikima, 15 metu jis jau su gyveno savarankiskai. Tevas buvo karininkas ir vaikams taip pat nebuvo itin siltas. Taip kad nenuostabu is kur tas grieztumas.
Visgi daug ko elgesyje su vaiku toleruoti negaliu, neatsizvelgiant, kokia buvo jo vaikyste. Tai yra mano vaikas ir man svarbu, kaip jis jauciasi. Kai del to susipykatam, matyt, maniskis triumfuoja, kad mus supykde.
Mane siutina, kad mes jau daugiau nei du metus gyvenam ir visa laika vyras man kartoja, kad vaikas islepintas, nieko neklauso, nieko negerbia ir t.t., bet kai as paklausiu, ka tu padarei per tuos metus, kad kas nors pasikeistu, jis tyli. Aisku, tyli, nes nieko ir nedaro doh.gif . Nezinau, kaip ji itikinti, kad vaiko auklejimas dabar jau ne tik mano, bet ir jo rupestis. Nesvarbu, kad jis ne jo tevas.
Siaip negali sakyti, kas link rupinimosi, tai jis labai ziuri, kad nieko nestigtu, rupinasi draudimu, mokykla, veza pas gydytojus ir t.t. Bet kita vertus juk tai ir privalo daryti.
Kartais net kyla noras iskelti jam ultimatuma - arba normaliai elgiesi su vaiku, arba mes iseinam, bet zinau, kad tai neprotinga.
Tikiuosi, kad viskas laikui begant susitvarkys, bet vienos mano pastangu tikrai tam nepakaks.
Atsakyti
Zinoma, nes vyra turi ugdyti vyras ir zinoma, kad per pavyzdi. Gerai nepamenu pavadinimo, bet labai gera knygute yra knigynuose (ji pakankamai nauja, dar turetu buti),"Vaikams reikia ribu", ar labai panasiai skamba. Tikrai gerai paskaityti.
Atsakyti
Turiu namuose knyga Nebijokite drausminti vaiku, Uzsispyres vaikas ir kt. Skaitytos, bet kai dabar tapo itin aktualios, reiks dar karta paskaityti. Reiks ir ta knyga apie ribas isigyti.
Aciu uz patarimus mirksiukas.gif .
Atsakyti
Nepamirsk +-, va, pradek nuo lapkricio pirmos, prisigalvok bausmiu, staigmenu, pastebek9is sono), ka vaikas daro ne taip, kas tave erzina, rasykis i lapeli, po to suformuok sakinius taip, kad tai butu jo problema, o ne tavo, pagal ta maono pavyzdi ir pirmyn. Viskas turi buti strukturuotai, o ir gal reiktu suni pas senelius rudens atostogom isvezti? gal pailsai paprasciausiai, gal seniai su vyru dviese kur bebuvot?
Atsakyti
QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 10 04, 13:14)
Nepamirsk +-, va, pradek nuo lapkricio pirmos, prisigalvok bausmiu, staigmenu, pastebek9is sono), ka vaikas daro ne taip, kas tave erzina,  rasykis i lapeli, po to suformuok sakinius taip, kad tai butu jo problema, o ne tavo, pagal ta maono pavyzdi ir pirmyn. Viskas turi buti strukturuotai, o ir gal reiktu suni pas senelius rudens atostogom isvezti? gal pailsai paprasciausiai, gal seniai su vyru dviese kur bebuvot?

Siandien sunui pasiuliau pazaisti labai rimta gyvenimiska +/- zaidima. Paaiskinau jo esme, pasakiau, kas gali buti uz + ir uz -, galvojau, kad atsisakys, bet jis entuziastigai sutiko ir sake stengsis surinkti kuo daugiau pliusu. Ziuresim, kaip cia seksis.
Rytoj susitarem, kad kol jis bus mokykloj as pagalvosiu punktus, paskui abu aptarsim, gal ka jis pats nores prideti ir pirmyn.
Pas senelius bijau leisti, nes ten jis pajaucia laisve, ju neklauso, grizes namo aiskina, kaip pas juos gerai, kaip jie viska leidzia, o namie jam visko negalima.
Su vyru isties seniai kur buvom kartu, bet dabar su 3 men. kudikeliu ir dar maitinamu krutimi sunku butu ka nors ir paplanuoti. Mes trise su vezimuku isvaziuojam i lauka, i parduotuve, uzsukam i kavine, bet, aisku, tai ne tas pats, kas buti vienu du verysad.gif . Ka darysi, ateis laikas, kai galesim tai padaryt.
Aciu labai uz patarimus. Kazkaip siandien viskas sviesiau. aciuks.gif
Atsakyti
[quote=Do_do_do,2006 10 04, 21:33]
Siandien sunui pasiuliau pazaisti labai rimta gyvenimiska +/- zaidima. Paaiskinau jo esme, pasakiau, kas gali buti uz + ir uz -, galvojau, kad atsisakys, bet jis entuziastigai sutiko ir sake stengsis surinkti kuo daugiau pliusu. Ziuresim, kaip cia seksis.
Rytoj susitarem, kad kol jis bus mokykloj as pagalvosiu punktus, paskui abu aptarsim, gal ka jis pats nores prideti ir pirmyn.
Pas senelius bijau leisti, nes ten jis pajaucia laisve, ju neklauso, grizes namo aiskina, kaip pas juos gerai, kaip jie viska leidzia, o namie jam visko negalima.
Su vyru isties seniai kur buvom kartu, bet dabar su 3 men. kudikeliu ir dar maitinamu krutimi sunku butu ka nors ir paplanuoti. Mes trise su vezimuku isvaziuojam i lauka, i parduotuve, uzsukam i kavine, bet, aisku, tai ne tas pats, kas buti vienu du verysad.gif . Ka darysi, ateis laikas, kai galesim tai padaryt.
Aciu labai uz patarimus. Kazkaip siandien viskas sviesiau. aciuks.gif
[/quote
Tai zinoma, kad viena diena viskas atrodo juoda, kita diena, ziurek ir prasvito. Na kaip pas zebriuka ir taip turi buti. Nusidazyk kirpykloje plaukus, paskaityk smagu zurnala, reikia si momenta islaukti. Taip sunku, bet as manau, kad tai ir laime, laime buti mama, o tuo labiau triju vaiku.
Atsakyti