Įkraunama...
Įkraunama...

Rinkliavos darželyje (neoficialios)

QUOTE(Kriiste @ 2012 12 04, 19:40)
nu tai laaabai gerai - nebereik eilini kart cekiu pirkt - jei joms tik tiek tereik - gi cia noras - jusu paciu vaikams cool.gif

Tai kaip nereikia čekių? Juk kilimai ir patalynė- dovanos grupei, o auklėtojos žino, kad ir pačios dar dovanų gaus. Dar negirdėjau, kad kur pasakytų "mieli tėveliai, šiemet nerinkit pinigėlių auklėtojų dovanoms, geriau nupirkit grupei kilimą- bus ir mums smagiau dirbti, ir jūsų vaikučiams geriau". biggrin.gif
Atsakyti
Jau "skundziaus" cia kad pas mus viska kelios "milijonieres" sprendzia biggrin.gif , tai siandien ateinu i darzeli, sutikau viena is komiteto, o ta man sako kad atnesciau dar 20 Lt, nes i grupe pirko dirbtine eglute, zaisliuku, papuosimu visokiu, o dabar ant dovanu nebeuztenka doh.gif doh.gif doh.gif Kai paklausiau kodel pirko nepasitarusi, atsake kad komitetas nusprende ir dauguma jau dave pinigelius, likau tik as (dukra sirgo) ir dar pora mamu "kurios niekaip nesupranta kad cia del ju vaiku ir vis neatnesa pinigelius" doh.gif Paprasiau ataskaitos uz pirkinius ir nedaviau nieko blush2.gif , likau nesuprasta ir dar apkaltinta kad nepasitikiu ir nenoriu kad grupeje grazu butu.

Patarkit ka daryt? Rytoj planuoju rimtai kalbet su teveliais ir siulyti rinkti nauja tevu komiteta ir keisti kazka, nes tokios nesamones jau nervina juodai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pala: 11 gruodžio 2012 - 16:30
QUOTE(pala @ 2012 12 11, 16:21)
Jau "skundziaus" cia kad pas mus viska kelios "milijonieres" sprendzia biggrin.gif , tai siandien ateinu i darzeli, sutikau viena is komiteto, o ta man sako kad atnesciau dar 20 Lt, nes i grupe pirko dirbtine eglute, zaisliuku, papuosimu visokiu, o dabar ant dovanu nebeuztenka doh.gif  doh.gif  doh.gif Kai paklausiau kodel pirko nepasitarusi, atsake kad komitetas nusprende ir dauguma jau dave pinigelius, likau tik as (dukra sirgo) ir dar pora mamu "kurios niekaip nesupranta kad cia del ju vaiku ir vis neatnesa pinigelius" doh.gif Paprasiau ataskaitos uz pirkinius ir nedaviau nieko blush2.gif , likau nesuprasta ir dar apkaltinta kad nepasitikiu ir nenoriu kad grupeje grazu butu.

Patarkit ka daryt? Rytoj planuoju rimtai kalbet su teveliais ir siulyti rinkti nauja tevu komiteta ir keisti kazka, nes tokios nesamones jau nervina juodai.

ir teisingai mirksiukas.gif jei taip po viena uzsipuldineja - tai ir prieina "bendro" sprendimo rolleyes.gif Juk grupeje tikrai ir ta eglute yra ir zaisliuku - o metyt kazin kokius pinigus 2 savaitem - as irgi nesutikciau - uz ta suma gal geriau kazka naudingesnio nupirkt - dovanelem pinigus davet - davet - jusu beda baigta, kitkam rinkt turi atsiklaust, o ne uz akiu nusprest, dar suprasciau, jei susirinkime nedalyvavot ir be jusu vienbalsiai nusprende, bet dabar...
Atsakyti
O tai jus nors grupej toj pacioj busit iki galo, neperkels kita met i kita bigsmile.gif
Tikrai nesaziningai daro, jei nusprendzia be kitu tokius pirkinius pirkti. Ir tikrai turit teise neduot, nes nepritaret tam pirkiniui. Cia ne po 2 litus surinkt, o po 20 uz egles zaislus blink.gif Netikiu kad egles neturejo grupe.. nebent gyva kasmet pirkdavo? Zaisliuku gal ir neturejo, bet tai galejo paprasyt po pora atnest kiekvieno vaiko ir butu egle papuosta (siemet mes taip lopsy nesem, nors kai dukra ejo i ta pacia grupe tai nereikejo nieko nest g.gif tai kur padeda tuos zaislus idomu..).
O dukros grupeje paprase ideju papuost grupe, puosem, snaiges karpe, egles zaisliukus gaminau pati ir pinigu niekas nereikalavo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2012 12 11, 22:36)
Zaisliuku gal ir neturejo, bet tai galejo paprasyt po pora atnest kiekvieno vaiko ir butu egle papuosta (siemet mes taip lopsy nesem, nors kai dukra ejo i ta pacia grupe tai nereikejo nieko nest  g.gif  tai kur padeda tuos zaislus idomu..).

pas dukrą grupėje šįmet prašė iš namų atnešti po vieną žaisliuką eglei. Bet čia dėl to, kad patiems vaikams labai smagu, kad ant eglutės yra jų žaisliukas. Tuo pačiu ir patys vaikai gamino žaisliukus.
Aš suprantu, kad per daugelį metų gal ir susidėvi ta dirbtinė eglutė, bet visgi tai ne pigus pirkinys ir turėtų dėl jo pasitarti.
Atsakyti
QUOTE(stopkaime @ 2011 12 09, 09:48)
Ir dar mieloji Agota7, jei jau jauciates tokia stipri teisininke, tai kodel neinate dirbti i advokatus? Juk nereikes "stoveti ranka istiesus ir kaulyt"? Kitiems as paaiskinsiu. Svietimo istatymas, kaip ir bet kuris kitas istatymas, itvirtina bendrus principus ir normas, be istatymo visada buna ir visa eile POISTATYMINIU aktu, kuriuose viskas ir isdestyta. Tad gerbiamoji Agota7, jums, kaip labai gerai ismanančiai teise, nesudarys sunkumu perskaityti ir juos. Svietimo istatymas pagal savo kilme ir prigimti orientuotas i mokyklas ir universitetus. Jums deretu atkreipti demesi i tai, kad nei vienas tevas neatsisako moketi "OFICIALIAI", visi piktinasi "NEOFICIALIOMIS" rinkliavomis. Ar jus nors vienam teveliui paimdama pinigus israset PVM saskaita faktura, ceki, kasos pajamu orderi? Tai gal pasisakitykit ne tik svietimo istatyma, bet ir buhalterines veiklos ir kitus finansine veikla reglamentuojancius istatymus? O gal ir ten galesite visiems isdestyti teisinius niuansus? Ne man jums aiskinti, bet Jus kaip labai gera teisininke turetumet neklaidinti zmoniu ir suprasti, kad pries imant cituoti svietimo istatymo viena palanku jums sakini, reiketu atlikti visu norminiu aktu analize.

Pakomentuosiu is savo varpines - kaip tevu komiteto atstove. Taigi - buvo rinkta po 100 lt zaislams, naujoms pagalvems, kilimui (nes senas nudevetas, mano akim - naudojimui netinkamas visai) ir rasymo priemonems. Tiesiog pvz. - grupej 20 vaiku, surinkta 2000 lt. Pagalves - 20 x40 - 800 lt, kilimas geras 540 lt, rasymo priemones - 300 lt, zaislai - 360 lt. Viso - 2000 lt. Cekiai yra. O kas man sumokes uz sugaista laika, masinos amortizacija ir kura, sunaudota kelionei i parduotuves pirkti visus tuos daiktus - kuris, kaip zinot, nemokamai kazkodel nedalinamas. Ar turiu kazkam israsyti PVM saskaita - faktura? Juk islaidu apturejau, nors man nuo ju naudos 0, ir kompensacijos irgi nesulauksiu. Gal isvis nereikejo to daryt - kaip yra, taip gerai, na maziau vaikai pies, zais nutriususiais zaisliukais, sedes ant plono kilimo - uzpakalius saldys, na, susirgs greiciau - na ir kas, ane? Juk yra oficialios lesos.
Atsakyti
ne, nu as suprantu - nera zaislu - nu ner, darzelis neskiria - gi neisi ant principo... Vaikai neturi ka veikt... Bet kai prasideda pagalves, kilimai, baldai, indai ar dar kas - ir kai ju yra - bet kazkam atrodo per prasti, negrazus, per daug nudeveti... Taip turi atrodyt 100% visiem grupes tevam, o ne keliem isrinktiesiem, kurie dazniausiai po to ir reketuoja likusius blush2.gif
Atsakyti
Pradžiai - dėl reketo:. Ką reiškia šitas žodis.

Reketas šantažas, grasinimai, turto prievartavimas, norint gauti neteisėtas pajamas. Reketas plačiai paplitęs tarp organizuotų nusikaltėlių.

Merginos, a jums tikrai logikos stoka, ar aš nesugebu lietuviškai rašyti - visi tėvai sutiko. Absoličiai 100 procentų. Dalinam 100 lt/12 mėnėsių (nors logiškai butų dalinti iš 36, vaikai šioj grupej bus 3 metus ir naudosis tais žaislais, pagalvem ir kilimu). Dalinant iš 36 mėnėsių - 2,78 lt per mėnesį "reketuojamų" pinigų JŪSŲ vaiko labui. Imant kalendorinius metus (12 mėnesių) - 8,34 lt. Beje, dėl pagalvių - gal ntyčia žinot, kiek metų jų galimas tarnavimo laikas? Ar namuose po 50 metų jas naudojat?
Kai mano vyresnelė lankė darželį, buvo renkami pinigai žaliuzems ir dar kažkam - nepamenu. Ataskaitai buvo visos faktūros, visiems tėvams buvo išdalintos pajamų/išlaidų suvestinės - nes visada atsiranda manančių, kad iš jų kažkas pasipelnyjo. Tiesiog noriu pasakyti - jeigu jau taip norisi skaičiuoti, kam ir kur išleisti visi iki cento pinigai, tai ok, skaičiuojam visas realias išlaidas.
Šiaip įdomumo delei - jūsų vaikai namie nepiešia, nelanko jokių būrelių - t.y. ar jums nėra papildomų ugdymo išlaidų? Visi būreliai dabar mokami, ir maža to, visur reikia neštis savo medžiagas, popierių, natų sąsaiuvinius, muz. instrumentą irgi reikai savo (ar nuomojąmą) turėt. Jūsų tai nepiktina? Mano vaikas lanko dailės mokyklą (mokamą), ir grupej renkama - taip, taip, be kasos pajamų orderių - lėšos popieriui, dažams, teptukams įsigyti. Man galvon nešautų sakyti :"Jau sumokėtas metinis mokestis, iš jo ir imkit". Ar tai irgi laikyti reketu?
Atsakyti
Jei jusu grupes teveliams visiems be isimties buvo pateiktas klausimas ka manot apie vaiku zaislus, pagalves ir grupeje esanti kilima - ir visi 100% pasake - taip, tragedija, davai perkam naujus - nieks ir nesako kad tai reketas - bet taip NEBUNA schmoll.gif , si tema tam ir skirta, kad ta dalis, kuri neisgali, nenori, nemato reikalo moketi rinkliavu - skundzias guodzias - vadinas jiems klausimas nebuvo pateiktas, ju nuomones apie bukle neklausia nieks - tiesiog pateiktas faktas - prastai, pasitarem, dauguma nusprende, perkam, kainuos tiek ir tiek... priestaravima palydi zodziai "juk tai musu vaiku labui" arba pasaipi sypsena... Kiek grupeje seimu, gyvenanciu prastem salygom, nei esama grupes bukle? kiek vedanciu i darzeli - nes ten vaikui silta ir jis pamaitintas - bet... to neafisuoja, geda, liksi nesuprastas, dar kuo apkaltintas... Zinau seima - kuriai toks paslaugus tevu komitetas - pasiule paskolint pinigeliu rinkliavai... doh.gif Tokios rinkliavos gali but tik savanoriskos, tik slaptos - be jokiu nedavusiu pavardziu reklamavimo, kad neisgalintys - nejaustu diskomforto - juk tai parama, daznai tapusi reketu unsure.gif
Atsakyti
Na tada mums, matyt, pasisekė - davė visi kažkaip iškarto, niekas neprieštaravo - gal tikrai tai nebuvo tragiškai didelė suma.
P.S. Nesupratau, kad ši tema - pasiguosti, maniau, šiaip nuomonemis dalinamasi. Bet - tokių atvėju - jeigu žmogus šventai įsitikinęs, kad turi pakakti valstybės skiriamų lėšų ir tų 2 proc. GPM, visai galėtų pasidomėti pas direktorę, kodėl nenupirkta tas/anas, ko reikia į grupę. Ir tada jau turėtui ne šiaip įsitikinimą, o realius skaičius matyt, kurie tiktai nėra įspūdingi. Ir tada jau svarstyt, ar reikia jo vaikui piešti ir t.t, ar ne. BEje, tirai žinau, kad priešmokyklinės grupės geriau finansuojamos, pratybos jiems perkamos valstybės lėšomis - kaip tik pernai maniškė baigė daržalį, tai mes nieko nerinkom, viskas buvo duota.
Atsakyti
Bet tikrai yra ir tokiu atveju kai per susirinkima visi sutinka, niekas nepriestarauja, tyli. O iseje pradeda i suns dienas det visus, kas sumaste pinigus rinkt. Tai kokio velnio tada tyli per susirinkima??? Na jei nepatinka kas tegul ir sako. Bet deja, dazniausiai tyli ir ne cypt. O paskui visiems skundziasi..
Nesakau kad taip visada, bet tokiu atveju tikrai zinau.

Arba pvz vienas atvejas. Nebuvo mama susirinkime. Del kalediniu dovanu, aukletojom, vaikam, aprangos kaledines. Jau pries pat kaledas, visa pikta susitikus mane rubinelejklausia. Po kiek renkam, kam pinigus paduot, ka vaikam srengtis. O pikta del to,kad jai niekas nepaskambino ir nepranese blink.gif teisingiau kad nepaskambino ta, kuri sutiko surinkti pinigus ir nupirkti dovanas aukletojom blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 17 sausio 2013 - 22:17
QUOTE(Sidabra @ 2013 01 17, 22:09)
BEje, tirai žinau, kad priešmokyklinės grupės geriau finansuojamos, pratybos jiems perkamos valstybės lėšomis - kaip tik pernai maniškė baigė daržalį, tai mes nieko nerinkom, viskas buvo duota.

ta sprendzia kiekvienas darzelis individualiai - vienuose ir apsiltinta normaliai, ir baldai padorus ir zaislu kruvos ir pratybu va pirkt nereik - viskas paduota, o kituose... tevai ir lovom ir ciuziniam ir sofom ir dar bile kam metasi doh.gif

QUOTE(Raganaa999 @ 2013 01 17, 22:10)
Bet tikrai yra ir tokiu atveju kai per susirinkima visi sutinka, niekas nepriestarauja, tyli. O iseje pradeda i suns dienas det visus, kas sumaste pinigus rinkt. Tai kokio velnio tada tyli per susirinkima??? Na jei nepatinka kas tegul ir sako. Bet deja, dazniausiai tyli ir ne cypt. O paskui visiems skundziasi..
Nesakau kad taip visada, bet tokiu atveju tikrai zinau.


o kodel jie taip elgiasi??? galbut sunku viesai pripazint - kad va esi ubagas... kad neturi... mirksiukas.gif

as turiu... kiek man reikia - uztenka - bet pvz biesina tokios mamyciu pastangos:
aukletoja sako - noreciau i klases fonda surinkti po lita (klaseje 30 vaiku) - man reikia atsviesti jiems uzduotis ir pan. - atsiranda kazkas - ai kas tas litas - metam po 5, tada dar kazkas - nesamone - ka is tu 5 nupirksi, iskart imam po 10 doh.gif , aukletoja teisinas, aciu, tikrai tiek nereikia, nesiruosiu nieko pirkti - man reikia TIK uzduociu atsvietimui - kai baigsiu pinigelius - susirinksiu is naujo (normalu, gi juos ir kazkur atskirai laikyt reik, o jei suma jau 300?), ai ne ne aukletoja, renkam po 10 - po ilgu derybu lieka ties 5 lotuliukas.gif Biesina ziauriai - bet irgi tyliu lotuliukas.gif
Atsakyti