Įkraunama...
Įkraunama...

Rinkliavos darželyje (neoficialios)

mūsų darželyje tai sutvarkė lauko aikšteles ir tvoras už tuos 2 proc.faina 4u.gif iš ugdymo irgi perka didleius daiktus ,o ne smulkmenas.Tai tikrai matosi . tongue.gif O šiaip visur yra rinkliavos ,gi darbe irgi renkam tai kavai, tai puodeliams..tai baliukui drinks_cheers.gif .O kai vaikui kažką reikia duoti tai prasideda....neuždirbam,valstybė turi duoti .... mylėkim savo vaikus, ir stenkimės dėl jų ne žodžiais o darbais.O jei jau tokios esame taupios tai išjunkime kompus juk elektrą naudojame ir t.t.,sutaupysite savo vaikui tuoletiniam popieriui į darželį
Atsakyti
QUOTE(pupa663 @ 2007 09 20, 09:22)
mūsų darželyje tai sutvarkė lauko aikšteles ir tvoras  už tuos 2 proc.faina 4u.gif iš ugdymo irgi perka didleius daiktus ,o ne smulkmenas.Tai tikrai matosi . tongue.gif O šiaip visur yra rinkliavos ,gi darbe irgi renkam tai kavai, tai puodeliams..tai baliukui drinks_cheers.gif .O kai vaikui kažką reikia duoti tai prasideda....neuždirbam,valstybė turi duoti .... mylėkim savo vaikus, ir stenkimės dėl jų ne žodžiais o darbais.O jei jau tokios esame taupios tai išjunkime kompus juk  elektrą naudojame ir t.t.,sutaupysite savo vaikui tuoletiniam popieriui į darželį

drinks_cheers.gif
as net neklausiu ka ten kas perka ir uz kiek
kam nepatinka tas turi vaikam aukles
as neturiu milijonu todel eina i paprasta darza i paprastas grupes
ir vsio
miega svarioj lovytej, valgo gera maista, turi zaislu knygeliu, kazka ismoksta - ir to pakanka
kai galuiu kazka nuperku nunesu - priemoniu, popieriaus piesimui, spalvinimui knygeliu mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš irgi nieko blogo nematau iš to sąrašiuko. Juk rinkdamosis darželį, į kurį vesim savo atžalėlę, atsižvelgiam į aplinką, į grupės "buitį". Kiekviena norim, kad vaikutis gulėtų gražioj lovytėj. Gavom ir mes sąrašiuką, bet nieko stebinančio aš neradau: flomasteriai, popierius, klijai ir keletas švaros priemonių. Nedvejodama daviau pinigėlius naujam pataliukui. Užtat vaikas noriai eina miegoti, nes jo lovytėj laukia pelytės mirksiukas.gif Puikiai žinom, kaip finansuojami darželiai, nemanau, kad be tėvelių paramos daržiukai išsilaikytų, o juk mokam tik už maistą, na dar 50 cnt dienai už mokymo priemones. Aišku, aš nešneku apie reketą, kai pinigų rinkimas pasidaro kaip sistema. ph34r.gif
Atsakyti
Kas nenori pirkti vaikams flomikų, popieriaus .....reikia kreiptis į seimą,seimūnai juk šiom priemonėm gauna pinigų tongue.gif .
Kaip vaiką mokinti neturint tam skirtų priemonių nesuprantu.Ir labai gerai kai tėvai superka, nes perka pagal išgales ir požiūrį į vaiką :vienam flomikus už litą ,o kitam už 15 litų, lygybės juk nėra.O aš noriu, kad mano vaikiukas pieštų ne už litą, o turėtų viską ko tik reikia thumbup.gif , bet nemėgstų šelpti kitų kai pati to nenoriu unsure.gif
Atsakyti
mano jau antras vaikas eina į tą pačią grupę ,ir lyginant su pirmuoju ,kiekiai padvigubėjo.Aš sutinku,kad gal reikia atnešti tuolet.pop.ar muilo rankom, bet kai gavau šiųmetinį sąrašą,atvipo žandikaulis.:reikalingos priemonės atskirai grindims plauti,priem.tuoletams valyti,šveitimo milt.,kempinės,1litras indų ploviklio,1l.skysto muilo,2pokai tuolet.pop.,pokas vienk.servet.,oro gaiviklis(kurio namie išvis nenaudoju,kad išvengt alerg.) ir dar guminės pirštinės(tikiuosi ne vaikams)IR dabar jūs man,brangiosios,pasakykit,kur jos visų pirma padės tuos 22litrus muilo,22l.ploviklio,44pokus popieriaus ir t.t.(nes grupėj 22vaikai)?
Papildyta:
tiesa,dar pamiršau pridurti,kad dar vienas sąrašas skirtas pieštukams, dažams,flomast.ir t.t.Ir dar kas mėn. renka po 5lt.Ir tai,jūsų manymu,yra normalu?
Atsakyti
Mes susirinkę padarėm taip, kaip pernai:nutarėm sumesti po 50 Lt, kad auklėtojos nupirktų visko, ko reikia. Ir nenešam nei tualetinio popieriaus, nei pieštukų ar dar ko nors. Sulaužė vaikai mašinėles, auklėtoja nueina ir nuperka naujų. Baigėsi popierius, nueina ir nuperka. Parduotuvė šalia darželio. Toli eiti nereikia. Kai nori ką daugiau pirkti, koks nors tėvelis nuveža ir kartu nuperka.
Atsakyti
mes darzelyje iirgi rinkdavom po 5 litus i menesi . Ir sarasiuku pora budavo visada smile.gif . Na tiesa ten indu ploviklio nebuvo , tik skystas muilas , toletinis popierius , ranksluosciai .Seip tai aisku 5 litai atrodo nedaug, bet ne visi gi po viena vaika leidzia . Juk yra seimu kur kokius 4 -5 vaikus isleidzia , tai visai padori sumele gaunasi g.gif . Bet negalvokit, kad darzeliu ir uzsibaigs lotuliukas.gif va sunus isejo i 1 klase tai irgi sarasiukai higieninems prekems , po 20 litu i savaite maistui renka ( cia mokytoja renka ir po to perka vaikams pietus, patys dar lyg ir per mazi pirkti) ,dar po 2 litus vandeniui rinkom .
Atsakyti
QUOTE(fiona35 @ 2007 09 23, 19:36)
mano jau antras vaikas eina į tą pačią grupę ,ir lyginant su pirmuoju ,kiekiai padvigubėjo.Aš sutinku,kad gal reikia atnešti tuolet.pop.ar muilo rankom, bet kai gavau šiųmetinį sąrašą,atvipo žandikaulis.:reikalingos priemonės atskirai grindims plauti,priem.tuoletams valyti,šveitimo milt.,kempinės,1litras indų ploviklio,1l.skysto muilo,2pokai tuolet.pop.,pokas vienk.servet.,oro gaiviklis(kurio namie išvis nenaudoju,kad išvengt alerg.) ir dar guminės pirštinės(tikiuosi ne vaikams)IR dabar jūs man,brangiosios,pasakykit,kur jos visų pirma padės tuos 22litrus muilo,22l.ploviklio,44pokus popieriaus ir t.t.(nes grupėj 22vaikai)?
Papildyta:
tiesa,dar pamiršau pridurti,kad dar vienas sąrašas skirtas pieštukams, dažams,flomast.ir t.t.Ir dar kas mėn. renka po 5lt.Ir tai,jūsų manymu,yra normalu?

ogo blink.gif blink.gif blink.gif
mum reikėjo atnešti tualetinio pop.(kas kiek gali ar nori),skalbimo miltelių(irgi tas pats),pakelį drėgnų servetėlių,guašo ir popieriaus ax.gif per susirinkimą dar buvo nutarta mestis po 50Lt,kad naujų žaislų į grupę auklėtoja nupirktų.
Atsakyti
QUOTE(fiona35 @ 2007 09 23, 18:36)
Papildyta:

As taip pat gavau to,ki sarasiuka g.gif matyt abi is to pacio darzelio esam. blush2.gif blush2.gif dar milteliai parasyti 2 kg taiu vat keista koks gi tas darzelio sandelyyyyys turi but kad tiek turto sukraut.Kaip suprantu cia visoms grupems tokius lapukus isdalino. g.gif
Atsakyti
QUOTE(fiona35 @ 2007 09 23, 19:36)
Papildyta:

EINA SAU, SAKES, koks darzelis turtingas, uz tat tam skirtas lesas, o ju skiria, nereik le le, nusipirks- eilini karta ka nors vedeja ir pan. baisu
Atsakyti
Pratinkitės- mokykloje teks vaikams suolus pirkti...Man jau teko du suolus nupirkti...Ir nieko. Nenubiednėjom.
Atsakyti
Va siandien grizau is darzelio su lapu klausimu ir net nezinau kaip i viena atsakyti KUO JUS GALITE PAREMTI GRUPE KURIA LANKO JUSU VAIKAS? 4u.gif
Atsakyti