QUOTE(kicule @ 2006 10 20, 15:58)
O mes renkame pinigelius.
Man pvz., visai negaila,nes uz tuoj pinigucius i grupe priperkam geru ir vertingu daiktu, juk viskas tai musu vaikuciams
Nerenkam ir darželis tikrai neprastas
QUOTE(vailija @ 2006 10 20, 17:27)
Pas mus renka tik šventėm. Juk dar mokam po 50ct už dieną. Tai ppat reikai popieriaus, servetėlių, flomasterių, pieštukų, knygutę storais lapais ir t.t. , bet man tai negaila dėl vaiko. Tikrai auklėtojos daug dirba ir įdeda daug širdies. Tai dar jei dėl to jom nervus gadint tai nežinau.
sunešam rugsėjo mėnesį kanceliarines ir viskas
Šventėm renkam kalėdom, o auklėtojoms dovanoms atskirai, tai čia juk tėvų reikalas sveikinti ar ne
QUOTE(Ingrė @ 2006 11 01, 19:51)
Pas mus visas tas priemones duoda darželis. O vedėja tiksliai apie viską žino, nes nuo jos sugebėjimų skirstyti lėšas viskas ir priklauso.
O tėveliai duoda tiek, kiek patys tarp savęs susitaria. Už tuos pinigus auklėtojos perka vaikučiams žaislus, maikutes sportui, lavinamasias priemones ir t.t.
Pritariu
Pas mus puikiai tai organizuota.
QUOTE(Natele @ 2006 11 15, 12:23)
Mano vaiko darželyje nešėme rugsėjo mėn. keletą priemonių dailei, darbeliams bei higienos reikm. (tualet.p.,servet., šiukšl. maiš. ir dar kažko) Taigi gavosi - 15-20Lt. Dar rinkome po 50Lt. grupės remontui, smulkioms gimtad. dovanėlėms ir dar kažkam). Pernai davėm po 60Lt. Auklėtojų dovanoms per kalėdas rinkome papildomai.
Aišku, šaunu būtų, jei nebūtų tokių rinkliavų, bet nežinau, kaip be to išsiversti. Kažin ar daug darželiai paramos gauna iš valdžios? Geras daiktas - tėvelių 2proc. pajamų mokesčio. Kažin ar tuos pinigėlius panaudoja grupėms? Juk yra darželio išorė, žaidimų aikštelės, tvoros, bendri koridoriai, salės, valgyklos įranga, santechnika ir kt. Taigi dažniausiai grupės vidus - tėvelių reikalas. Až tai džiaugiuosi, kad mūsų grupėj tėvai greitai tuos pinigėlius suneša, tad jau spalio mėn. (jau antri metai taip) planuotas remontas grupėj būna padarytas. Gali vaikai džiaugtis.
Ne taip, kaip anksčiau lankyto darželio grupėj - pinigus pradėjom rinkt rugsėjy, o remontus darė tik vasarą! Taigi neregėjau aš nei mano vaikas tų remontų, nors pinigus daviau. Po vasaros pradėjo lankyti kt. darželį.
Tai va. Tik pakontroliuokit, kad per daug neužsiplanuotų.
Visi remontai iš 2 proc. ir ugdymo lėšų, bet jie reti ir stengiasi viską atlikti su savo staliumi, jokių firmų samdymų ir panašiai todėėl daug pinigėlio sutaupo
QUOTE(Pūkis @ 2007 01 20, 10:54)
man taip pat atrodo visos tos rinkliavos nesazininga tevu atzvilgiu

, nes taigi vedejos turi moket tinkamai paskirstyt pinigelius, o ne sau i kisene krautis

ir paskui reikalauti. as manau, tevai turetu ir galetu paremti aukletojas ir auklytes, nes taigi joms didysis darbas ir atitenka

aukleti musu mazuosius padauzas

. pvz mano drauge dar ne karto nenese ir jos neprase kad nestu koki sarasiuka ar siaip kokias priemones vaiku lavinimuisi( o darzeli lanko nuo vasaros pradios). ir tai tikrai priklauso nuo vedejos darbo, kaip ji sugeba panaudot gaunamas lesas. na mano kleckas dar nelanko darzelio, bet kai pagalvoju, kas musu ten gali laukti

? as taip pat noreciau kazka daryt, jei kazkas panasaus bus pas mus. bet vienas lauke nekarys

, o ir tikiuosi, kad sito nebus
Jokių fondų nebeli būti, tik oficialiai į 2 proc. sąskaitą nurodant grupę kuriai skiriate. Tokiu atveju užtektų skambučio į švietimą.
QUOTE(lytutis @ 2007 12 17, 14:38)
Dabartiniame darželyje renka po 5 Lt/mėnesį į grupės fondą (auklėtoja nuperka priemones - kokias, nžn, padaugina reikalingus popierius-šablonus).
Taip pat kiekvienas vaikas turi atsinešti SAU pieštukus, flomasterius, spal.knygutę ir pan. ir GRUPEI - tualetinio popieriaus, rankšluosčių, muilo, valiklių, indų ploviklio, šiukšlių maišų ir pan. (1-2 kartus per metus).
Kalėdų dovanom auklėtojom, Kalėdų seniui renkam papildomai.
Dabar planuoja grupėje dėti žaliuzes, tai vėl papildoma rinkliava. Kur deda 2 proc. nuo tėvų pajamų mokesčio, nežinau, neviešina
Ankstesniame darželyje kasmėnesinių rinkliavų NEBUVO. Prašė atnešti higienos priemonių ir Kalėdom rinkom atskirai. Prašė paskirti ir po 2 proc pajamų mokesčio - vėliau buvo pakabinta išsami ataskaita apie šių pinigėlių paskirstymą.
Pas mus ataskaitas ruošia kiekvienais metais, stambesnius pirkinius aptaria su tėvų tarybą.