Įkraunama...
Įkraunama...

Rinkliavos darželyje (neoficialios)

Kaip tik neseniai isejo straipsnis ta tema, kur nueina pinigai uz ugdyma??? g.gif
http://www.zebra.lt/...2008-09-12.html
Atsakyti
QUOTE(Maziai @ 2007 09 09, 23:50)
O as idomumo delei pasiskambinau i Svietimo ministerija, tai man pasake, kad aukletojos neturi teises dalinti tokiu saraseliu su nurodymais. Zinoma, jei teveliai patys pageidauja, tai gali darzeliui nors ir visa savo alga atiduoti. Tai idomu, kodel tie saraseliai pateikiami kaip privalomi g.gif Reikes pabandyti paklausti aukletoju, ar cia viska atnesti privaloma. Idomu, kaip sureguos g.gif

man irgi nepatinka tokios rinkliavos. Tačiau, auklėtojos pastatomos prieš faktą - pinigų nėra, dar yra patirtis, kad ir čia, forume, jog kituose darželiuose TAIP daro ir NIEKO, jokia Švietimo ministerija nebaudžia, tai ir prasideda rinkliavos. Dar tėveliai nori pasipuikuoti, atsieit mums nieko netrūksta, čia gi viskas mano vaikui ir t.t.

QUOTE(aurime @ 2007 09 11, 00:41)
Mažių mamyte, kaip jūs nesuprantat, kad tas priemones, kur sąrašėlyje, jūs atnešat savo vaikui, jis jomis naudosis, o ne auklėtojos ar kiti vaikai. Galit ir nieko neatnešt, tai vaiko stalčiukas bus tuščias, ką jis veiks? O vieno tualetinio popieriaus rulonėlio grupei užtenka vienai dienai(kai kurie vaikai labai netaupiai jį naudoja).

O kaip jūs nesuprantat, kad už tokių priemonių buvimą yra JAU sumokėta, ir dešimteriopai, iš tėvų pajamų mokesčių? Kad tokių priemonių buvimas darželyje yra privalomas nuo darželio atidarymo dienos, kaip sienos, kaip san mazgai, kaip langai ir t.t.

QUOTE(vejunestela @ 2007 09 19, 09:25)
Situacija visur vienoda saraselis su priemonemis ir dar po 50 litu ar daugiau.O KUR DINGSTA 2 PROCENTAI KURIUOS TEVELIAI PERVEDA DARZELIUI NUO SAVO PAJAMU?

man negaila tų 2 proc. Lygiai taip pat galima paklausti, kur iš viso dingsta pajamų mokestis, kurį sumokėjau. Mano pajamos visai nenukenčia nuo to, skiriu aš kam nors tuos 2 proc ar ne.
Kaip teisingai čia buvo pastebėta, tai tie du procentai skaičiuojami ne nuo priskaičiuoto atlyginimo, o nuo sumokėtų mokesčių sumos. Tai jeigu per metus sumokėjau 8 tūkst mokesčių, tai darželiui pervedė tik 160 litų.

Kiek girdėjau, tai didelės mokyklos, kai gerai paspaudžia mokinių tėvus, Kaune daugiausiai yra surinkę taip iki 8 tūkstančių litų. Darželis tiek nesurinks, man atrodo...

QUOTE(Ambrozija @ 2008 02 07, 15:13)
Mes patys pirkomės, gavom rugsėjo mėn sąrašėlį ir jau kitą d nešiau visiems trim vaikučiams po maišelį smile.gif Išėjo apie 40-50 Lt kiekvienam, bet nepergyvenu. Juk čia jiem tobulinimuisi!

man niekaip neišėjo ir 30 litų...

QUOTE(jolita.martyna @ 2008 09 01, 20:58)
Kodel nepatiks jusu nuomone,man patinka biggrin.gif manau,kad tos rinkliavos nepatinka nei teveliams nei pacioms aukletojoms..manau galetu padaryti viska "legaliai" biggrin.gif vat darzelio mokestis butu tarkim 800lt ir  ..netruktu vaikams nei piestuku,nei spalvinimo knyguciu,knygu......seimininkutes neprasytu buities priemoniu,darzelio vedejos neprasytu prisideti prie grupei reikalingu didesniu pirkiniu....kilimu,zaislu baldeliu ir t.t.
Visi butu patenkinti biggrin.gif teveliai nesijaustu isnaudojami,aukletojos nesijaustu prasancios ismaldos biggrin.gif

nemanau, kad užtektų 800. Nea. sistemos nepakeisi...pakiltų tik kartelė - dabar mums reikia minkštų baldų komplekto, dabar porceliano indų -juk viskas JŪSŲ vaikams rolleyes.gif
Atsakyti
"SPRENDIMAS DĖL MOKESČIO UŽ VAIKO MAITINIMĄ VILNIAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS ŠVIETIMO ĮSTAIGOSE, ĮGYVENDINANČIOSE IKIMOKYKLINIO IR PRIEŠMOKYKLINIO UGDYMO PROGRAMAS, NUSTATYMO TVARKOS APRAŠO TVIRTINIMO IR VIENOS DIENOS VAIKO MAITINIMO NORMOS NUSTATYMO": nustato (cituoju)
"Nustatyti 1 (vieno) lito mokestį už kiekvieną mėnesio dieną (išskyrus šeštadienį, sekmadienį ir švenčių dienas) ikimokyklinio amžiaus vaiko ugdymo reikmėms.
anksčiu šiame sprendime buvo numatyta, kad 1 litas mokama už ugdymą, taip taip įsivaizdavau, kad tai buvo numatyta auklėtojoms, tai kaip gi yšiai dienai, kas yra sąvoka ugdymo reikmės? jug šis šiai dienai galiojantis sprendimas ir nusako tas pačias priemones " (cituoju iš įstatytmo) - "Už kiekvieną mėnesio dieną (išskyrus šeštadienį, sekmadienį ir švenčių dienas) taikomas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu nustatyto dydžio mokestis ikimokyklinio amžiaus vaiko ugdymo reikmėms (priemonėms, medžiagoms patalpų funkcionavimui užtikrinti, renginiams organizuoti, trumpalaikiam ir ilgalaikiam inventoriui) įsigyti. Mokestį vaiko ugdymo reikmėms moka visi tėvai, lengvatos nenumatytos".
taigi kyla klausimas, ar mes privalome nešti pieštukus, klijus guašą, o tai iš tikrųjų labai brangiai kainuoja, jei per metus iš kiekvieno vaiko darželis šioms reikmėms gauna apie 240 lt (mažų mažiausiai) g.gif taigi kažkaip įdomu čia pasidaro, ar mes privalome, netgi ar turime nešti reikmenis? unsure.gif
Atsakyti
Mes taip pat gavom sąrašiuką ir nemažą smile.gif . Ir kažkodėl visko po keletą daiktų reikia pirkti. Bet nors tiek ramu,kad kiekvienas turi savo spintelę ir joje laiko tuos daiktus. Aišku,ūkinės prekės naudojamos bendrai smile.gif Ir dar rinko po 10 litų.O pavasarį dar davėm 10 litų laiptinės remontui.
Atsakyti
čia, žinai, reiktų, kad visos rinkliavų organizatorės išmirtų, tada dar pabūtų vakuumas, ir tik tada kurtųsi nauja sistema. Va tada gal ir galima tikėtis, kad niekas tėvų nebekvailins.
Atsakyti
As kai paskaitau po kiek jus renkat tai man plaukai siausias. Aisku dar priklauso ir nuo aukletoju. Mano vaiko darzely aukletoja renka kas menesi po 1,5 is kuriu perka piestukus, kreideles, popieriu, feirius, pirstines ir t.t.. Savivaldybes nustatytas mokestis 50ct. Kai tuo tarpu kita lopseliuku aukletoja renka po 5lt ir visokias kreideles reik jau is savo lesu nunest.
Atsakyti
QUOTE(ingrida+2 @ 2008 09 01, 18:10)
Jaučiu, kad daugumai nepatiks mano nuomonė, bet pasisakysiu. Nepatinka man tos rinkliavos, jaučiuosi nekaip, išnaudojama ir t. t. Kiekvieną rugsėjį gauname sąrašiukus, na jei taip galima išsireikšt, nors aš sakyčiau visas sąrašas ten. Ugdymo priemonių sąrašas, buties priemonių sąrašas ir dar kiekvieną mėn po 5lt renka į bendrą fondą, leiskit paklaust kam mokame po 1lt?, kuris privalomas nežiūrint tu lankai darželį ar ne. Kodėl mes tokie tolerantiški? Žinau dauguma pasakys, kad ne svetimam neši, o savo vaikui, galiu atsakyti, kad man nėra gaila, bet tiesiog esu prieš tokius dalykus, nemanau, kad reikia toleruoti, o pati asmeniškai darželiui esu nupirkusi žasilų, savo noru ir tai daryti man malonu, bet kai nepaklausę įbruka tą sąrašą, nežinau, man tai nepriimtina.

mirksiukas.gif As suprantu jus,bet suprantu ir aukletojas mirksiukas.gif ,juk ne joms reikia siu priemoniu,o jusu vaikams,be to ,galite nueiti pas direktore ir pasidometi kodel neduoda grupems nei skalbimu milteliu,nei indu plovikliu...Kiek zinau,kiekvienas darzelis gauna ir kanceliariniu priemoniu,ir higieniniu priemoniu,o issinesa namo butent :ukvede,direktore,virejos,sesele... blush2.gif Tai gal geriau ne cia piktinkites,o direktores kabinete mirksiukas.gif Sekmes! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Maziai @ 2007 09 09, 22:50)
O as idomumo delei pasiskambinau i Svietimo ministerija, tai man pasake, kad aukletojos neturi teises dalinti tokiu saraseliu su nurodymais. Zinoma, jei teveliai patys pageidauja, tai gali darzeliui nors ir visa savo alga atiduoti. Tai idomu, kodel tie saraseliai pateikiami kaip privalomi g.gif Reikes pabandyti paklausti aukletoju, ar cia viska atnesti privaloma. Idomu, kaip sureguos g.gif

Kai klausit auklėtojų ar tie sarašėliai privalomi, dar nepamirškit paklausti šeimininkutės, kiek ji gauna priemonių švarai palaikyti? Idomu ar jūs patys su tiek priemonių, kiek jos gauna, palaikytumėt švarą savo namuose tam laikotarpiui, kuriam joms skiria, kai tuo pačių grupėje yra iki 20 vaikų, o savuose namuose vos keli? Paklauskit kiek skiriama grupei toletinio popieriaus. O kai jis baigiasi, ką joms daryti? Užmauti triusikus ant nevalyto užpakalio? Ką tada jūs, brangios mamytės pasakytumėt tokiai šeimininkutei ir auklėtojai? Paklauskit auklėtojos kiek skiriama priemonių, darbui su jūsų vaikais? Jei naudotųsi tik tomis priemonės ir tokiais kiekiais, kiek skiria, tai mūsų vaikučiai į mokyklas išeitų, atsiprašau už aštrų žodį, dundukais. Paklauskit direktorių, iš kur jūsų darželiai atremontuoti, iš kokių pinigų sutvarkytos žaidimų aikštelės, pakeisti langai grupėse, apšiltinti stogai, sutvarkyti san. mazgai. Aišku, labai gražūs norai politikų, nustatyti 1 lt dienai už vaiką, ir iš to lito į dieną, vaikas turi būti aprupintas ir primonėmis darbui tai dienai, taip pat užtikrinti švarą ir tvarką grupėse, remontuoti ir atnaujinti tarybiniais metais statytus darželius. Gal įsivaizduojate, kad darželiams nekainuoja niekas? Nejau nematot kokios kainos dabar? O gal galvojat, kad jiem daroma viskas pigiau? Remontai, aplinkos tvarkymas, priemonių pirkimas. Nebūkit juokingi. Padarykit eksperimentą: į kokią dėžutę kasdieną įdėkit po 1 lt. Po metų psiimkite tuos pinigus ir pameginkit savo aplinką sutvarkyti taip, kaip tvarkosi darželiai (kalbu apie higienos palaikymą namuose, vaikui priemonių įsigyjimą, pasiremontuokit kokį kambariuką, virtuvėlę, prieškambarį ir pan.) Kaip suksitės?

QUOTE(vejunestela @ 2007 09 19, 08:25)
Situacija visur vienoda saraselis su priemonemis ir dar po 50 litu ar daugiau.O KUR DINGSTA 2 PROCENTAI KURIUOS TEVELIAI PERVEDA DARZELIUI NUO SAVO PAJAMU?

paprašykit direktorės atliktų darbų ataskaitos. Jei nesugebės pagrįsti kur išleisti pinigai, tada galite drąsiai kelti triukšmą.

QUOTE(ingrida+2 @ 2008 09 01, 18:10)
Jaučiu, kad daugumai nepatiks mano nuomonė, bet pasisakysiu. Nepatinka man tos rinkliavos, jaučiuosi nekaip, išnaudojama ir t. t. Kiekvieną rugsėjį gauname sąrašiukus, na jei taip galima išsireikšt, nors aš sakyčiau visas sąrašas ten. Ugdymo priemonių sąrašas, buties priemonių sąrašas ir dar kiekvieną mėn po 5lt renka į bendrą fondą, leiskit paklaust kam mokame po 1lt?, kuris privalomas nežiūrint tu lankai darželį ar ne. Kodėl mes tokie tolerantiški? Žinau dauguma pasakys, kad ne svetimam neši, o savo vaikui, galiu atsakyti, kad man nėra gaila, bet tiesiog esu prieš tokius dalykus, nemanau, kad reikia toleruoti, o pati asmeniškai darželiui esu nupirkusi žasilų, savo noru ir tai daryti man malonu, bet kai nepaklausę įbruka tą sąrašą, nežinau, man tai nepriimtina.

O po 5 lt renka auklėtojos ar tėvelių komitetas? Kur išleidžiami tie pinigai? Susirinkimuose turi būti aptariami šitie reikalai. Jei tie pinigai išleidžiami tam, kad nereikėtų kas kart nešti pinigų (gal buvo pirktas kilimas grupėje, kad vaikai nebežaistų ant šiurkštaus, nusidėvėjusio, prieš 15 metų pirkto kilimo, gal buvo sudėti pinigai už kokias dovanėles vaikams kalėdoms, Kalėdų senelį ir pan.). Kodėl visi aplink save mato tik vagis. Prieš pradėdami kelti triukšmą, pasidomėkit, ko reikia jūsų vaikams, kas daroma su tais pinigais ir aplamai, ar išsiverčia su tais 5 lt per menesį tėvų komitetas. Jei jūs mokate pinigus, tai turite teisę žinoti, kur jie naudojami. Domėkitės, o ne iš kart pulkit kelt nepasitenkinimą, kodėl jūs turite mokėti...
Atsakyti
[quote=Aniukes mama,2008 09 21, 15:18]
Kai klausit auklėtojų ar tie sarašėliai privalomi, dar nepamirškit paklausti šeimininkutės, kiek ji gauna priemonių švarai palaikyti? Idomu ar jūs patys su tiek priemonių, kiek jos gauna, palaikytumėt švarą savo namuose tam laikotarpiui, kuriam joms skiria, kai tuo pačių grupėje yra iki 20 vaikų, o savuose namuose vos keli? Paklauskit kiek skiriama grupei toletinio popieriaus. O kai jis baigiasi, ką joms daryti? Užmauti triusikus ant nevalyto užpakalio? Ką tada jūs, brangios mamytės pasakytumėt tokiai šeimininkutei ir auklėtojai? Paklauskit auklėtojos kiek skiriama priemonių, darbui su jūsų vaikais? Jei naudotųsi tik tomis priemonės ir tokiais kiekiais, kiek skiria, tai mūsų vaikučiai į mokyklas išeitų, atsiprašau už aštrų žodį, dundukais. Paklauskit direktorių, iš kur jūsų darželiai atremontuoti, iš kokių pinigų sutvarkytos žaidimų aikštelės, pakeisti langai grupėse, apšiltinti stogai, sutvarkyti san. mazgai. Aišku, labai gražūs norai politikų, nustatyti 1 lt dienai už vaiką, ir iš to lito į dieną, vaikas turi būti aprupintas ir primonėmis darbui tai dienai, taip pat užtikrinti švarą ir tvarką grupėse, remontuoti ir atnaujinti tarybiniais metais statytus darželius. Gal įsivaizduojate, kad darželiams nekainuoja niekas? Nejau nematot kokios kainos dabar? O gal galvojat, kad jiem daroma viskas pigiau? Remontai, aplinkos tvarkymas, priemonių pirkimas. Nebūkit juokingi. Padarykit eksperimentą: į kokią dėžutę kasdieną įdėkit po 1 lt. Po metų psiimkite tuos pinigus ir pameginkit savo aplinką sutvarkyti taip, kaip tvarkosi darželiai (kalbu apie higienos palaikymą namuose, vaikui priemonių įsigyjimą, pasiremontuokit kokį kambariuką, virtuvėlę, prieškambarį ir pan.) Kaip suksitės?

Pritariu jums. 4u.gif
Visos priemones baigiasi beprotisku greiciu. O ir aukletojos duodamos sarasiuka manau nejaukiai jauciasi, daugelis nesuvokia, kad tie daikatai ne pacioms aukletojoms reikalingi, o vaiku ugdymui. Ir patikekite manimi priemones baigiasi labai greitai.
Atsakyti
QUOTE(Aniukes mama @ 2008 09 21, 15:18)
Kai klausit auklėtojų ar tie sarašėliai privalomi, dar nepamirškit paklausti šeimininkutės, kiek ji gauna priemonių švarai palaikyti? Idomu ar jūs patys su tiek priemonių, kiek jos gauna, palaikytumėt švarą savo namuose tam laikotarpiui, kuriam joms skiria, kai tuo pačių grupėje yra iki 20 vaikų, o savuose namuose vos keli? Paklauskit kiek skiriama grupei toletinio popieriaus. O kai jis baigiasi, ką joms daryti? Užmauti triusikus ant nevalyto užpakalio? Ką tada jūs, brangios mamytės pasakytumėt tokiai šeimininkutei ir auklėtojai? Paklauskit auklėtojos kiek skiriama priemonių, darbui su jūsų vaikais? Jei naudotųsi tik tomis priemonės ir tokiais kiekiais, kiek skiria, tai mūsų vaikučiai į mokyklas išeitų, atsiprašau už aštrų žodį, dundukais. Paklauskit direktorių, iš kur jūsų darželiai atremontuoti, iš kokių pinigų sutvarkytos žaidimų aikštelės, pakeisti langai grupėse, apšiltinti stogai, sutvarkyti san. mazgai. Aišku, labai gražūs norai politikų, nustatyti 1 lt dienai už vaiką, ir iš to lito į dieną, vaikas turi būti aprupintas ir primonėmis darbui tai dienai, taip pat užtikrinti švarą ir tvarką grupėse, remontuoti ir atnaujinti tarybiniais metais statytus darželius. Gal įsivaizduojate, kad darželiams nekainuoja niekas? Nejau nematot kokios kainos dabar? O gal galvojat, kad jiem daroma viskas pigiau? Remontai, aplinkos tvarkymas, priemonių pirkimas. Nebūkit juokingi. Padarykit eksperimentą: į kokią dėžutę kasdieną įdėkit po 1  lt. Po metų psiimkite tuos pinigus ir pameginkit savo aplinką sutvarkyti taip, kaip tvarkosi darželiai (kalbu apie higienos palaikymą namuose, vaikui priemonių įsigyjimą, pasiremontuokit kokį kambariuką, virtuvėlę, prieškambarį ir pan.) Kaip suksitės?
paprašykit direktorės atliktų darbų ataskaitos. Jei nesugebės pagrįsti kur išleisti pinigai, tada galite drąsiai kelti triukšmą.
O po 5 lt renka auklėtojos ar tėvelių komitetas? Kur išleidžiami tie pinigai? Susirinkimuose turi būti aptariami šitie reikalai. Jei tie pinigai išleidžiami tam, kad nereikėtų kas kart nešti pinigų (gal buvo pirktas kilimas grupėje, kad vaikai nebežaistų ant šiurkštaus, nusidėvėjusio, prieš 15 metų pirkto kilimo, gal buvo sudėti pinigai už kokias dovanėles vaikams kalėdoms, Kalėdų senelį ir pan.). Kodėl visi aplink save mato tik vagis. Prieš pradėdami kelti triukšmą, pasidomėkit, ko reikia jūsų vaikams, kas daroma su tais pinigais ir aplamai, ar išsiverčia su tais  5 lt per menesį tėvų komitetas. Jei jūs mokate pinigus, tai turite teisę žinoti, kur jie naudojami. Domėkitės, o ne iš kart pulkit kelt nepasitenkinimą, kodėl jūs turite mokėti...

Turiu tik vieną pasiūlymą - jeigu Jūs konkrečiai žinote, kiek ta šeimininkutė gauna valymo priemonių ir per kiek laiko jos baigiasi - tai ir parašykite čia, KIEK ji gauna. Parašykit, kiek konkrečiai auklėtoja gauna priemonių ugdymui per mėnesį ar per metus.
Nereikalingi tie retoriniai "paklauskit, pasidomėkit"...Ugdymo įstaigos verkia dešimtmečiais, ir tai jau tapo mada.
Prie ko čia kažkokie tėvų komitetai doh.gif susirinkimai doh.gif mano vaiko daržely tokių niekada nebuvo tongue.gif
Ir kodėl klausimo neapsukus - jeigu ta šeimininkutė sutiko dirbti tokį darbą, tai pabaigusi tas valymo priemones KODĖL neina prašyt daugiau pas SAVO darželio atsakingą asmenį? Kodėl nereikalauja to tualetinio popieriaus?

Ir dar ... juk visai neseniai nereikėjo mokėti už ugdymą nei po 0,50 centų dienai, nei po 1 litą. Rinkliavos buvo ir tada. Dabar moka tėvai po nustatytų sumą. Vistiek yra rinkliavos. tai ar ne "mada" verkti?
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 09 22, 15:52)
Turiu tik vieną pasiūlymą - jeigu Jūs konkrečiai žinote, kiek ta šeimininkutė gauna valymo priemonių ir per kiek laiko jos baigiasi - tai ir parašykite čia, KIEK ji gauna. Parašykit, kiek konkrečiai auklėtoja gauna priemonių ugdymui per mėnesį ar per metus.
Nereikalingi tie retoriniai "paklauskit, pasidomėkit"...Ugdymo įstaigos verkia dešimtmečiais, ir tai jau tapo mada.
Prie ko čia kažkokie tėvų komitetai doh.gif  susirinkimai  doh.gif  mano vaiko daržely tokių niekada nebuvo tongue.gif
Ir kodėl klausimo neapsukus - jeigu ta šeimininkutė sutiko dirbti tokį darbą, tai pabaigusi tas valymo priemones KODĖL neina prašyt daugiau pas SAVO darželio atsakingą asmenį? Kodėl nereikalauja to tualetinio popieriaus?

Ir dar ... juk visai neseniai nereikėjo mokėti už ugdymą nei po 0,50 centų dienai, nei po 1 litą. Rinkliavos buvo ir tada. Dabar moka tėvai po nustatytų sumą. Vistiek yra rinkliavos. tai ar ne "mada" verkti?

Nežadu aš čia dabar sarašų pateikinėti, tuo labiau, kad kiekvienam darželyje yra skirtingai. jei pasakysiu, jog duoda sodos pakelį šveitimui visiems metams, o reikalauja nerealios tvarkos (pastovus patikrinimai), tai kita pradės šaukti, kad pas juos gauna du pakelius, o kita pasakys, kad negauna jokios sodos. Kodėl manote, kad neina prašyti daugiau popieriaus? Tik klausimas ar gauna. Ir dar klausimas, kiek iš tikro pasiekia darželius pinigų, o kiek nusėda tų pinigų kiek aukštesnėse institucijose, kaip švietimo skyrius ar savivaldybė, nes kažam prireikė naujo remonto kabinete. Kodėl visi šunys yra kariami tiems žmonėms, kurie atstoja jūsų vaikams mamas? Rūpinas, šluosto nosis, užpakalius irn panašiai. kalbat apie "mada" verkti? O man panašu, kad pastaruoju metu atėjo sąmokslo teorijos mada, kai visi aplink blogi, tik mes vargšai, visų apvaginėjami. Nuvesti vaikus į mokyklą, tai dar ne tokius pinigus klosite. Ir klases už savo pinigus remontuosite ir dar visokių dalykų prisižiūrėsite. Pamėginkit įsivaizduoti pačios auklėtojų ar šeimininkučių kailyje. Gal tada nustosit zyzti dėl kiekvieno cento, kurį skiriate ne kam kitam, o savo vaikui.
Atsakyti
QUOTE(Aniukes mama @ 2008 09 21, 14:18)
Aišku, labai gražūs norai politikų, nustatyti 1 lt dienai už vaiką, ir iš to lito į dieną, vaikas turi būti aprupintas ir primonėmis darbui tai dienai, taip pat užtikrinti švarą ir tvarką grupėse, remontuoti ir atnaujinti tarybiniais metais statytus darželius. Gal įsivaizduojate, kad darželiams nekainuoja niekas? Nejau nematot kokios kainos dabar? O gal galvojat, kad jiem daroma viskas pigiau? Remontai, aplinkos tvarkymas, priemonių pirkimas. Nebūkit juokingi. Padarykit eksperimentą: į kokią dėžutę kasdieną įdėkit po 1  lt. Po metų psiimkite tuos pinigus ir pameginkit savo aplinką sutvarkyti taip, kaip tvarkosi darželiai (kalbu apie higienos palaikymą namuose, vaikui priemonių įsigyjimą, pasiremontuokit kokį kambariuką, virtuvėlę, prieškambarį ir pan.) Kaip suksitės?

nu tas litas iš vienos grupės kas menesį tai mažių mažiausiais 450 litų, o į metus - virš 5 tūkstančių, be to jie neskyriami remontui, o šiek tiek kitokiems dalykams -ugdymo priemonėms, medžiagoms patalpų funkcionavimui užtikrinti, renginiams organizuoti, trumpalaikiam ir ilgalaikiam inventoriui, taigi mano galvai tų pinigėlių kaip ir užtektų blush2.gif tiesiog reikia tėveliams ne auklėtojos klausti, nes ji ne prie ko ir jis savo paskutinio tušinuko vaikui ne atiduos, ne direktorės - o švietimo skyriaus, kur yra mūsų mokami pinigai, kurie tam dalykui ir yra skiriami, jų darželiai iki šiol negavo, tėveliai vieni žinodami, kiti ne - tyliai perka tas priemones (nes vaikams jug jų reikia), bet iš to tai kas išeis pinigai už šiuos metus dings - ojų labai daug ir darželiai liks be skatiko blink.gif sutinku su Aniukes mama kad kalti čia ne auklėtojai ie ne darželio vadovybė, o kai kas sėdintis daug daug aukščiau thumbup.gif
Atsakyti