QUOTE(Maziai @ 2007 09 09, 23:50)
O as idomumo delei pasiskambinau i Svietimo ministerija, tai man pasake, kad aukletojos neturi teises dalinti tokiu saraseliu su nurodymais. Zinoma, jei teveliai patys pageidauja, tai gali darzeliui nors ir visa savo alga atiduoti. Tai idomu, kodel tie saraseliai pateikiami kaip privalomi

Reikes pabandyti paklausti aukletoju, ar cia viska atnesti privaloma. Idomu, kaip sureguos
man irgi nepatinka tokios rinkliavos. Tačiau, auklėtojos pastatomos prieš faktą - pinigų nėra, dar yra patirtis, kad ir čia, forume, jog kituose darželiuose TAIP daro ir NIEKO, jokia Švietimo ministerija nebaudžia, tai ir prasideda rinkliavos. Dar tėveliai nori pasipuikuoti, atsieit mums nieko netrūksta, čia gi viskas mano vaikui ir t.t.
QUOTE(aurime @ 2007 09 11, 00:41)
Mažių mamyte, kaip jūs nesuprantat, kad tas priemones, kur sąrašėlyje, jūs atnešat savo vaikui, jis jomis naudosis, o ne auklėtojos ar kiti vaikai. Galit ir nieko neatnešt, tai vaiko stalčiukas bus tuščias, ką jis veiks? O vieno tualetinio popieriaus rulonėlio grupei užtenka vienai dienai(kai kurie vaikai labai netaupiai jį naudoja).
O kaip jūs nesuprantat, kad už tokių priemonių buvimą yra JAU sumokėta, ir dešimteriopai, iš tėvų pajamų mokesčių? Kad tokių priemonių buvimas darželyje yra privalomas nuo darželio atidarymo dienos, kaip sienos, kaip san mazgai, kaip langai ir t.t.
QUOTE(vejunestela @ 2007 09 19, 09:25)
Situacija visur vienoda saraselis su priemonemis ir dar po 50 litu ar daugiau.O KUR DINGSTA 2 PROCENTAI KURIUOS TEVELIAI PERVEDA DARZELIUI NUO SAVO PAJAMU?
man negaila tų 2 proc. Lygiai taip pat galima paklausti, kur iš viso dingsta pajamų mokestis, kurį sumokėjau. Mano pajamos visai nenukenčia nuo to, skiriu aš kam nors tuos 2 proc ar ne.
Kaip teisingai čia buvo pastebėta, tai tie du procentai skaičiuojami ne nuo priskaičiuoto atlyginimo, o nuo sumokėtų mokesčių sumos. Tai jeigu per metus sumokėjau 8 tūkst mokesčių, tai darželiui pervedė tik 160 litų.
Kiek girdėjau, tai didelės mokyklos, kai gerai paspaudžia mokinių tėvus, Kaune daugiausiai yra surinkę taip iki 8 tūkstančių litų. Darželis tiek nesurinks, man atrodo...
QUOTE(Ambrozija @ 2008 02 07, 15:13)
Mes patys pirkomės, gavom rugsėjo mėn sąrašėlį ir jau kitą d nešiau visiems trim vaikučiams po maišelį
Išėjo apie 40-50 Lt kiekvienam, bet nepergyvenu. Juk čia jiem tobulinimuisi!
man niekaip neišėjo ir 30 litų...
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 09 01, 20:58)
Kodel nepatiks jusu nuomone,man patinka

manau,kad tos rinkliavos nepatinka nei teveliams nei pacioms aukletojoms..manau galetu padaryti viska "legaliai"

vat darzelio mokestis butu tarkim 800lt ir ..netruktu vaikams nei piestuku,nei spalvinimo knyguciu,knygu......seimininkutes neprasytu buities priemoniu,darzelio vedejos neprasytu prisideti prie grupei reikalingu didesniu pirkiniu....kilimu,zaislu baldeliu ir t.t.
Visi butu patenkinti

teveliai nesijaustu isnaudojami,aukletojos nesijaustu prasancios ismaldos
nemanau, kad užtektų 800. Nea. sistemos nepakeisi...pakiltų tik kartelė - dabar mums reikia minkštų baldų komplekto, dabar porceliano indų -juk viskas JŪSŲ vaikams
Iš Lietuvos emigravo jau ir delfinai...