Įkraunama...
Įkraunama...

Rinkliavos darželyje (neoficialios)

QUOTE(ernoja @ 2011 12 17, 13:15)
Taigi nesunku per susirinkimą paklausti, kur tie pinigai išleisti. Mums visada auklėtojos sąsiuvinį su suklijuotais čekiais parodo, o ir pasako, parodo, kai kokį didesnį daiktą, žaidimus perka. Va pirko užuolaidas, tėvų komitetas pasirašė dovanojimo aktą, nes jas reikia užpajamuoti. Reikia ir patiems domėtis, kas vaiko grupėje vyksta.

Oho, geras, pas mus tiokiu dalyku dar nera buve, kad rasytumem koki tai dovanojimo akta, atiduodi duokle reketui ir tiek. blush2.gif
Zinoma, kad pasidomesiu kai jau turesiu is ko duot tuos pinigrelius, nes dabar tikrai nera is ko, ant dovanu naujiem metam daviau 30 lt. O kai pati i men gauni 200 lt. tai nieko ir nelieka. Idomu kodel tie teveliai kurie neskaiciuodami pinigeliu iskart numeta tuos 70 lt. ne nesidomi kur jie dingsta.
Per susirinkima sake, kad pirks nauja sportine apranga po 5 - 10 lt.( nuo vaiko), bet kol kas jos nera ir nuo vaiko po 5 lt. kokiai smulkiai dvanelei gimtadienio proga, kieno jis ta diena bus. O kur visi kiti pinigeliai? Sakau kita men. nunesiu i fonda 20 lt. ir po to paklausiu ka dar zadat daryti su kitais pinigeliais.
Ugdymo bei valymo ir kt. priemones jau supirkau ir atidaviau rugsejo men. Tik beda, kad aukletoja pamirso ka as pirkau, parejus vaikas pasiskunde, kad aukletoja sake kodel neatsinesiau piesimo lapu, nors buvau idejus 40 tu geresniu, storesniu lapu, kur su akvarele galima piesti.
Praeita sav. mergina parejo is darzo skusdamasi, kadaukletoja sake, kad ji niekada nieko neturi, sakau tu jai pasakyk, kad ji visais klausimais kreiptus i mane, jai ko reikia tegu sako man.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brigitarimkuviene: 18 gruodžio 2011 - 02:29
QUOTE(Brigitarimkuviene @ 2011 12 18, 03:25)
Praeita sav. mergina parejo is darzo skusdamasi, kadaukletoja sake, kad ji niekada nieko neturi, sakau tu jai pasakyk, kad ji visais klausimais kreiptus i mane, jai ko reikia tegu sako man.

Kokiam cia darzely tokios pagerintos aukletojos? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Brigitarimkuviene @ 2011 12 18, 01:25)
1.Oho, geras, pas mus tiokiu dalyku dar nera buve, kad rasytumem koki tai dovanojimo akta, atiduodi duokle reketui ir tiek.  blush2.gif

2.Idomu kodel tie teveliai kurie neskaiciuodami pinigeliu iskart numeta tuos 70 lt. ne nesidomi kur jie dingsta.

3. O kur visi kiti pinigeliai? Sakau kita men. nunesiu i fonda 20 lt. ir po to paklausiu ka dar zadat daryti su kitais pinigeliais.

4.parejus vaikas pasiskunde, kad aukletoja sake kodel neatsinesiau piesimo lapu, nors buvau idejus 40 tu geresniu, storesniu lapu, kur su akvarele galima piesti.

1.Nebuvo tokiu dalyku ar nesidomejote tokiais dalykais.Kaip supratau is velesniu postu,jus nesidomejote g.gif

2.Kodel jus manote,kad teveliai,kurie gali is karto sumoketi po 70 lt(beje SUMOKETI,o ne NUMESTI!!!) nesidomi,gal jie domisi individualiai!?Ir tie pinigeliai turbut nedingsta(kodel is karto toks nusistatymas g.gif ) o buna panaudoti,aukletojos turi tureti cekius ir jums paprasius parodyti 4u.gif

3.Cia jums neatsakys,nes jums reikia aukletoju klausti.

4.bandote su aukletoja " bendrauti" per vaikus g.gif ("sakau tu jai pasakyk, kad ji visais klausimais kreiptus i mane, jai ko reikia tegu sako man.") Negi sunku kita diena atvedus vaikuti paklausti,kur dingo tie 40 storesniu lapu? arba pasiteirauti ar ko netruksta ir t.t
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 18 gruodžio 2011 - 18:10
QUOTE(jolita.martyna @ 2011 12 18, 20:10)
1.Nebuvo tokiu dalyku ar nesidomejote tokiais dalykais.Kaip supratau is velesniu postu,jus nesidomejote g.gif

2.Kodel jus manote,kad teveliai,kurie gali is karto sumoketi po 70 lt(beje SUMOKETI,o ne NUMESTI!!!) nesidomi,gal jie domisi individualiai!?Ir tie pinigeliai turbut nedingsta(kodel is karto toks nusistatymas g.gif ) o buna panaudoti,aukletojos turi tureti cekius ir jums paprasius parodyti 4u.gif

3.Cia jums  neatsakys,nes jums reikia aukletoju klausti.

4.bandote su aukletoja " bendrauti" per vaikus g.gif ("sakau tu jai pasakyk, kad ji visais klausimais kreiptus i mane, jai ko reikia tegu sako man.") Negi sunku kita diena atvedus vaikuti paklausti,kur dingo tie 40 storesniu lapu? arba pasiteirauti ar ko netruksta ir t.t

Visokiu tu aukletoju yra, kiekvienas zmogus su savo priciudais kaip ir mes biggrin.gif

1. Tikrai nesidomejau, nes ir nezinojau kad taip turi buti. Duodi tuos pinigelius kaskam ir tiek.

2. Yra teveliu kur sumoka, bet yra ir kur numeta cool.gif

4. Nesinori, kad dar labiau ant vaiko uzsisestu. Negi kiekviena karta atejus pasiimti vaiko klausiu ar jum ryt nieko nereikia atnesti doh.gif lotuliukas.gif

Kaskaip toks jausmas, kadvaikai nelabai nori eiti i ta grupe, atvedus man savo mergina, kita tiek klyke mamai ant kaklo pasikabinus, kad ja cia aukletoja bezdzione vadina, ir i kampa stato. Nu aukletoja sake i kampa nestacius, tai kai maniske parejusi pasiskunde, kad aukletoja dave per galva uz tai, kad kiti vaikai duko aplink ja, kaskaip pagalvojau ar nebus cia toks perdetas poziuris i ta aukletoja, sakau gal netycia. Nu kaskaip nesinori tiketi, kad taip dar buna.

Kad i kampa stato vaika, tai as cia nematau nieko baisaus. Pati dar mokykloj 2 klasej gaudavau su liniuote per nagus uz kalbejima su draugem, ir uz plauku budavo gerai patasoma. Bet tai cia pires daug metu.

Papildyta:
Tarp kitko, kai man mergina parejusi is darzo, bando pasakyti ko jai reikia darzelyje, ir niekaip nesugeba normaliai paaiskinti, tai as ir paklausiu aukletoju.
Bet juk vaikai ir uzmirsta, kad kasko tai reikejo, tai galetu ir tevam pasakyt.
Atsakyti
QUOTE(Brigitarimkuviene @ 2011 12 18, 18:38)
Kaskaip toks jausmas, kadvaikai nelabai nori eiti i ta grupe, atvedus man savo mergina, kita tiek klyke mamai ant kaklo pasikabinus, kad ja cia aukletoja bezdzione vadina, ir i kampa stato. Nu  aukletoja sake i kampa nestacius, tai kai maniske parejusi pasiskunde, kad aukletoja dave per galva uz tai, kad kiti vaikai duko aplink ja, kaskaip pagalvojau ar nebus cia toks perdetas poziuris i ta aukletoja, sakau gal netycia. Nu kaskaip nesinori tiketi, kad taip dar buna.

Keista kad dar tokių auklėtojų yra blink.gif Prieš keliolika metų žinau buvo viena auklėtoja kuri vaikus ir durniais ir visaip kitaip išvadindavo, bet ji nesivaržydavo ir prie tėvų tokias emocijas reikšti... Jums reiktų pasikalbėti su kitų vaikų tėvais, ką jie sako, kaip vaikai apie auklėtoją atsiliepia. Ir Jūs turėtumėte bendrauti su auklėtoja, tarkim nuėjus kitą dieną pasakyti, kad dukra sakė jog ji priemonių neturi, aš atnešiau tą ir tą ir tą, gal galit atnešti jos priemones, užrašysiu jos vardą (ar ir pavardę) kad kitą kartą nepasimestų. Auklėtoja pajaus kažkokią kontrolę ir pati gal elgsis atsakingiau. Bet jei jau auklėtoja tikrai įžeidinėja vaikus, jei juos skriaudžia ar blogai prižiūri reiktų kalbėti su direktore 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Brigitarimkuviene @ 2011 12 18, 02:25)
Oho, geras, pas mus tiokiu dalyku dar nera buve, kad rasytumem koki tai dovanojimo akta, atiduodi duokle reketui ir tiek.  blush2.gif

Ne viskas pajamuojama, pvz kokie žaislai, dėlionės į inventorizaciją ko gero netraukiami, bet roletai, lentyna buvo įtraukti, todėl ir rašė dovanojimo aktą. Ir kiek lanko darželį, kiekvieną kartą per susirinkimą padėtas sąsiuvinys su gautom ir išleistom sumom, su čekiais, sąskaitom ir pan.
Atsakyti
Pas mus darzelyje nera oficialios rinkliavos, bet tokai nerasyta taisykle, kas menesi po pinigeli;) bet aukletojos suraso i sasiuvinuka ka perka ir uz kiek, tas sasiuvinukas visad guli rubineleje, tai visad galima atsiversti ri pasiziureti. Beje ten pat rasoma ir kas dave.
Atsakyti
QUOTE(Brigitarimkuviene @ 2011 12 18, 17:42)

1. Tikrai nesidomejau, nes ir nezinojau kad taip turi buti. Duodi tuos pinigelius kaskam ir tiek.

2. Yra teveliu kur sumoka, bet yra ir kur numeta  cool.gif

4. Nesinori, kad dar labiau ant vaiko uzsisestu. Negi kiekviena karta atejus pasiimti vaiko klausiu ar jum ryt nieko nereikia atnesti  doh.gif  lotuliukas.gif

Kaskaip toks jausmas, kadvaikai nelabai nori eiti i ta grupe, atvedus man savo mergina, kita tiek klyke mamai ant kaklo pasikabinus, kad ja cia aukletoja bezdzione vadina, ir i kampa stato. Nu  aukletoja sake i kampa nestacius, tai kai maniske parejusi pasiskunde, kad aukletoja dave per galva uz tai, kad kiti vaikai duko aplink ja, kaskaip pagalvojau ar nebus cia toks perdetas poziuris i ta aukletoja, sakau gal netycia. Nu kaskaip nesinori tiketi, kad taip dar buna.

Kad i kampa stato vaika, tai as cia nematau nieko baisaus. Pati dar mokykloj 2 klasej  gaudavau su liniuote per nagus uz kalbejima su draugem, ir uz plauku budavo gerai patasoma. Bet tai cia pires daug metu.

Papildyta:
Tarp kitko, kai man mergina parejusi is darzo, bando pasakyti ko jai reikia darzelyje, ir niekaip nesugeba normaliai paaiskinti, tai as ir paklausiu aukletoju.
Bet juk vaikai ir uzmirsta, kad kasko tai reikejo, tai galetu ir tevam pasakyt.

1.tai jus numetat ar duodat g.gif jei nesidomejot tai numetat unsure.gif
2.na cia viskas aisku tapo po 1-osios dalies unsure.gif
4.kaip suprasti "uzsesti'??? jus bijote issakyti tiesa blink.gif bet norite reikalauti aukletojai uz akiu??? mes irgi turejome atveji,kai galvojau patyleti ar ne,bet nepatylejome,nes tokie dalykai negali buti toleruojami darzelyje. schmoll.gif

Man nei i kampa statymas nei su liniuote per rankas gavimas nera pedagogiskas dalykas schmoll.gif

Papildyta:
QUOTE(linuse85 @ 2011 12 18, 17:50)
Keista kad dar tokių auklėtojų yra blink.gif

nieko keisto doh.gif
http://www.delfi.lt/...s.d?id=53165115
Atsakyti
Siandien supratau, kodel tevams ir aukletojoms geriau neoficialios rinkliavos, nei oficialios. Oficialus pinigai iki konkrecios grupes nedaeis, musu vaikai ju nematys. Mes grupeje nuo vaiko neoficialiai renkam po 5 lt, per men., jei visi duoda 100 lt per men. iseina, sugedo senas magnetofonas, nuejau pas direktore paprasyti naujo, nors atsakymas jau buvo aiskus, atsake - darzelis pinigu neturi, jums reikia, turite pinigu ir pirkite. Aisku, tevams ir aukletojoms lengviau surinkti tuos pinigelius ir patiems nupirkti, lygiai taip pat ir su muilu, ir su tualetiniu popieriumi ir su piesimi popieriumi ir kt., Nebent butu tokia tvarka, kad kiekviena grupe atsizvelgiant i vaiku kieki grupeje, gauna tuos pinigus ir patys sprendzia, ka pirkti, kaip ir dabar, bet tik pinigai butu oficialiai i saskaita pervedami, kauptusi kas men., jei nieko nebuvo nupirkta. Kol nebuvo pradetas sildymo sezonas, mano vaiko grupeje puse grupes iskarto susirgo, kita puse vaiksciojo apsisnarglejusi, miegojo su pedkelnemis ir su megztiniais, kaip salta buvo, direktores atsakymas buvo toks-sildytuvams pinigu nera, kas turi pinigu, tegu perka ir atnesa, jei norite, kad vaikai nesusirgtu ir nesaltu, pirkite patys. Tai viena sildytuva aukletoja is namu atnese, kita kazkas is tevu, bet vis tiek 2 patalpom ju neuzteko, nors geriau, negu nieko. Ateini i darzeli, uzeini i grupe, o vaikuciai mazi, jiem nuo 3 metu, kaip susale zvirbliukai ant kilimo kampe sedi prie sildytuvo smile.gif , juokas per asaras.
Atsakyti
100 lt metams i grupes fonda + tual popierius , serveteles , indu pl . kai kurios piesimo priemones , ir nepamenu kas dar ax.gif .
nepatinka man tos rinkliavos schmoll.gif , bet ka darysi .
Atsakyti
Musu istorija,tai tokia buvo.Perejom i kita darzeli,viskas lyg puiku,bet po keliu dienu isaiskeja,kad mano vaikui nera nei stalo,nei lovos.Vede miegoti i kita grupe.Kadangi ten jau nuo seniau tevai supirke stalus,teko ir man pirkti,lova siaip ne taip atsirado.Bet jau maniau ir pirkti reikes,o ka daryti,pasak ju darzelis neturi pinigu...Aukletoja pasake,iseisit pasiimsit.O kai jau iseidinejom,mums pareiske,kad sis stalas uzpatentuotas,jis jau kazkokiose apskaitose ir yra darzelio nuosavybe .Nesuprantu kas cia vyksta...Gal man kreiptis i savivaldybe doh.gif .Cia visuose darzeliuose taip?
Atsakyti
QUOTE(amieva @ 2012 05 28, 15:43)
Musu istorija,tai tokia buvo.Perejom i kita darzeli,viskas lyg puiku,bet po keliu dienu isaiskeja,kad mano vaikui nera nei stalo,nei lovos.Vede miegoti i kita grupe.Kadangi ten jau nuo seniau tevai supirke stalus,teko ir man pirkti,lova siaip ne taip atsirado.Bet jau maniau ir pirkti reikes,o ka daryti,pasak ju darzelis neturi pinigu...Aukletoja pasake,iseisit pasiimsit.O kai jau iseidinejom,mums pareiske,kad sis stalas uzpatentuotas,jis jau kazkokiose apskaitose ir yra darzelio nuosavybe .Nesuprantu kas cia vyksta...Gal man kreiptis i savivaldybe  doh.gif .Cia visuose darzeliuose taip?

O turit dokumentus, kurie įrodo, kad Jūs pirkot stalą? Jei jie užpajamuoti - tegul auklėtoja parodo dokumentus ir dar užsiminčiau, kad pasikonsultuosiu su savivaldybės atstovais dėl pirktų baldų iš asmeninių lėšų mirksiukas.gif
Atsakyti