Įkraunama...
Įkraunama...

Depiliacija

QUOTE(venus*from*mars @ 2012 12 16, 16:54)
gal galit papasakoti kaip viret, kokia eiga?  ax.gif  ir ka naudojot, popierines juosteles ar medziagele kazkokia?  smile.gif  bei ka depiliavot?  smile.gif

Viską dėjau maždaug tokiomis proporciomis, bet labai tiksliai nesilaikiau smile.gif 2 puodeliai cukraus,
0,4 puodelio vandens, 0,4 puodelio citrinos sulčių. Viriau, galima sakyti, pastoviai maišydama, gal apie penkiolika, dvidešimt minučių, kol masė pasidarė gintaro spalvos. Palaukiau kol pravėso, tepiau ant odos ir plėšiau, be jokių juostelių. O depiliavau tiek kojas, tiek bikini, tiek pažastis smile.gif
Nežinau ar pakliuvo tokia diena, kada oda netokia jautri buvo, ar tikrai žymiai mažiau skauda, nei depiliuoant vašku, nes anksčiau pažastis depiliuoti man budavo nepakeliamas skausmas.

Atsakyti
QUOTE(rasyte969 @ 2012 12 17, 09:55)
Viską dėjau maždaug tokiomis proporciomis, bet labai tiksliai nesilaikiau smile.gif 2 puodeliai cukraus,
0,4 puodelio vandens, 0,4 puodelio citrinos sulčių. Viriau, galima sakyti, pastoviai maišydama, gal apie penkiolika, dvidešimt minučių, kol masė pasidarė gintaro spalvos. Palaukiau kol pravėso, tepiau ant odos ir plėšiau, be jokių juostelių. O depiliavau tiek kojas, tiek bikini, tiek pažastis  smile.gif
Nežinau ar pakliuvo tokia diena, kada oda netokia jautri buvo, ar tikrai žymiai mažiau skauda, nei depiliuoant vašku, nes anksčiau pažastis depiliuoti man budavo nepakeliamas skausmas.

o ar viskas gerai nusidepiliavo? ar nesudirgo oda po depiliacijos?
Atsakyti
QUOTE(rasyte969 @ 2012 12 17, 08:55)
0,4 puodelio vandens, 0,4 puodelio citrinos sulčių. Viriau, galima sakyti, pastoviai maišydama, gal apie penkiolika, dvidešimt minučių, kol masė pasidarė gintaro spalvos. Palaukiau kol pravėso, tepiau ant odos ir plėšiau, be jokių juostelių.

Darau cukrų pagal tokį patį receptą, užtenka maždaug 3-4 kartams (bikiniui ir pažastims), kojas varau epiliatoriumi.
Man didžiulis pliusas tas, kad daug mažiau skauda, daug švariau nusidepiliuoja, nenutraukia, bet išrauna plaukus, neerzina odos, ir po kelių kartų jau pastebimai retesni ir švelnesni plaukučiai atauga, nors iki tol ne vienerius metus vašku depiliavausi.
Atsakyti
QUOTE(venus*from*mars @ 2012 12 21, 00:37)
o ar viskas gerai nusidepiliavo? ar nesudirgo oda po depiliacijos?

Na bent jau man, tikrai svariau nusidepiliavo, nei su vasku, israuna net pacius trumpiausius plaukelius. Oda siek tiek sudirgo, bet po kokios valandos sudirgimas visiskai praejo. Siulau pameginti, jei pavyks pasta issivirti tinkamai, tikrai nepasigailesit.
Atsakyti
0,4 puodelio vandens, 0,4 puodelio citrinos sulčių. Viriau, galima sakyti, pastoviai maišydama, gal apie penkiolika, dvidešimt minučių, kol masė pasidarė gintaro spalvos. Palaukiau kol pravėso, tepiau ant odos ir plėšiau, be jokių juostelių. O depiliavau tiek kojas, tiek bikini, tiek pažastis  smile.gif

o ta mase nesukietejo greitai nuo depiliacijos? Nes turiu pirktine mase, tai labai greit depiliuojant sukieteja, reikia prideti kitos skystesnes mases, kuri irgi kainuoja sad.gif
Kazkada bandziau su PANDHYS cukraus mase, tai visai gera buvo, kiek pamenu. g.gif
Atsakyti
susidomejus, su sita mase paprasciau, jei ji sukieteja, pasildai ir vel naudoji.
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2012 12 22, 20:39)
susidomejus, su sita mase paprasciau, jei ji sukieteja, pasildai ir vel naudoji.

tada sita mase yra geresne 4u.gif
Ta mase, kuria turiu yra nevirta, gaminta saltuoju budu, jinai bespalve ir skaidri.
Atsakyti
na tikrai eisiu virtis cukraus biggrin.gif
o beje, usiuku nieks nebande su cukrum depiliuot? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo venus*from*mars: 23 gruodžio 2012 - 18:55
QUOTE(venus*from*mars @ 2012 12 23, 18:51)
na tikrai eisiu virtis cukraus  biggrin.gif
o beje, usiuku nieks nebande su cukrum depiliuot?  doh.gif

Zinau, kad salonuose daro ir youtube maciau video. Siaip su ja bet ka galima depiliuotis.
Papildyta:
QUOTE(susidomejus @ 2012 12 22, 21:21)
tada sita mase yra geresne  4u.gif
Ta mase, kuria turiu yra nevirta, gaminta saltuoju budu, jinai bespalve ir skaidri.

As tik viena jos trukuma zinau, kad nuo karscio pradeda tirpti. Pvz, vasara, kai labai karsta, reikia greitai su ja suktis ir jeigu depiliavimosi metu kunas labiau prakaituoja irgi greiciau tirpsta ir darosi klampi. Bet jeigu su juostelem ja kas naudoja, turbut tokiu problemu nera. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rasyte969 @ 2012 12 16, 10:52)
Prieš pora dienų pabandžiau išsivirti cukraus pastą,  gavosi super  thumbup.gif  Negaliu apsakyt kokia patenkinta esu, skausmas tikrai žymiai mažesnis nei depiliuojant vašku ar tuo labiau epiliatoriumi  smile.gif O dar ir savikaina  thumbup.gif  Žodžiu gaila, kad anksčiau nedrįsau išbandyti  smile.gif

QUOTE(Miaška @ 2012 12 21, 10:45)
Darau cukrų pagal tokį patį receptą, užtenka maždaug 3-4 kartams (bikiniui ir pažastims), kojas varau epiliatoriumi.
Man didžiulis pliusas tas, kad daug mažiau skauda, daug švariau nusidepiliuoja, nenutraukia, bet išrauna plaukus, neerzina odos, ir po kelių kartų jau pastebimai retesni ir švelnesni plaukučiai atauga, nors iki tol ne vienerius metus vašku depiliavausi.

Iškilo dar vienas toks klausimėlis -kame, kokiame inde geriausia tą cukraus pastą virti, ir su kokia mentele paskui "kabinti" tą masę ir tepti, ar plastikinė tiks šiam reikalui, ar reikia kokios specialios?
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2012 12 25, 20:53)
As tik viena jos trukuma zinau, kad nuo karscio pradeda tirpti. Pvz, vasara, kai labai karsta, reikia greitai su ja suktis ir jeigu depiliavimosi metu kunas labiau prakaituoja irgi greiciau tirpsta ir darosi klampi. Bet jeigu su juostelem ja kas naudoja, turbut tokiu problemu nera. 4u.gif

Taip, vasarą ir man buvo sudėtinga, nes karštis, pasta nestingsta ant kūno, tai kiek ilgiau užtrukau su depiliacija.
QUOTE(Mona187 @ 2012 12 27, 22:36)
Iškilo dar vienas toks klausimėlis -kame, kokiame inde geriausia tą cukraus pastą virti, ir su kokia mentele paskui "kabinti" tą masę ir tepti, ar plastikinė tiks šiam reikalui, ar reikia kokios specialios?

Verdu paprastame mažame puode, tik nedarykit klaidos, kaip aš padariau pirmą kartą: išvirusi ir perpylusi į stiklainiuką pastą, puoliau plauti puodą, pastos likutis kamputyje sustingo kaip sakai, ir sunkiai davėsi atgramdomas. Tereikėjo palikti tą puodą, užpylus vandeniu, ir cukrus tiesiog ištirpo biggrin.gif
Kabinu paprastu peiliu - ne duonriekiu, o tokiu, kuriuo naudojamės valgant - man patogiausia, nes jis nei linksta, nei lūžta. Masė stingdama kietėja, tai net nežinau, kaip ten kokia medinė mentelė atlaikytų g.gif
Atsakyti
O man masė gavosi skystoka, ir karšta buvo, tai nieko nesidepiliavau dar, kitam kartui palikau. Gavosi kažkur +/- 500 g
Atsakyti