Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 79 tema

QUOTE(Gemma @ 2012 01 03, 12:51)
J.Heller „22-oji išlyga“ – labai neįprastas romanas apie karą.

Puikus atsiliepimas thumbup.gif šita knyga man irgi "nesvietiškai" patiko.

QUOTE(tutele @ 2012 01 03, 13:05)

Wow, beveik visos is isvardintu mano favorites, nors skaiciau dar ne visas! drinks_cheers.gif Vienintele kuria vos iveikiau ir tai greituoju budu buvo "Pieniu vynas"...

Tai mes dvasios sesės biggrin.gif

QUOTE(svetima @ 2012 01 03, 13:32)
ktinis"

Metų nusivylimai:

H. Murakami "Mylimoji Sputnik" (Tiesiog su šia knyga išblėso mano meilė Murakamiui verysad.gif )

Nu čia dabar. Iš kuklumo nenumirus pacituosiu pati save "Perskaičiau „Mylimoji sputnik“. Na žinot, kuo toliau, tuo geriau. Jaučiasi branda, kryptingumas, užbaigtumas. Nei vienos nereikalingos minties ar sakinio. Aukščiausios prabos murakamiškas stilius. O apie ką knyga? Mano manymu, esminė citata: "Kodėl visi turi būti tokie vieniši, pamaniau. Kodėl reikia tapti tokiems vienišiems? Pasaulyje gyvena tiek žmonių, kiekvienas jų jaučia ilgesį, ieško kitų ir vis dėlto nuo jų atsiriboja. Kam? Ar šita planeta sukasi varoma žmonių liūdesio?" Taigi. Ir nieko čia nepadarysi. Vienintelė paguoda, Murakamis sako, kad gal tiesiog gana, "kad mes abu tame pačiame pasaulyje žiūrime i tą patį mėnulį ir ta pačia virve susisaistę su realybe“.

/Alexia, 2011 sausis/"

QUOTE(klopedija @ 2012 01 03, 15:30)
Transcendentiškai teleportavosi.  biggrin.gif 

lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Kaunietės, gal kas nori užsisakyti iš http://www.knyguklubas.lt/? Aš noriu už 29,90 Lt, o užsisakius už 70 Lt siuntimas nemokamas, o jei už 100 Lt, tai dar dovanų Paslapčių dienoraštis (kuris būtų prisidėjusiai blush2.gif).
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2012 01 03, 20:16)
Tai jau beveik Arto Tapio Paasilinna metai. hihihi.gif thumbup.gif Trūksta tik "malūnininko". mirksiukas.gif
Atsakyti
2011 metų knyginė ataskaita 4u.gif
Šiais metais perskaičiau 82 knygas (žymiai mažiau, nei 2010-ausiais). Iš jų 28 rusškai.
Buvo daug įsimintinų skaitinių, todėl labai sunkai sudėliojau ataskaitą.

METŲ KNYGA
L, Durrell tetrologija "Aleksandrijos kvartetas" ( "Džastina", "Baltazaras", "Montolivas", "Klėja". Pastarąją skaičiau rusiškai, nes ji neišversta į lietuvių kalbą).

METŲ GROŽINĖ LIETUVIŲ AUTORIAUS KNYGA
R. Granauskas. Trys vienatvės.

Gaila, šįmet perskaičiau turbūt tik tris lietuviškus ROMANUS, tad ir pasirinimkmas buvo laaabai menkas. Bet klnygos tikrai geros:Jau senokai išleistas ir pagaliau sulaukęs skaitymo eilės L. Gutausko "Šešėliai" ir K. Sabalauskaitės ""SIlva rerum II".

METŲ DETEKTYVAS
Nors skaičiau ir Mankelį, ir I. Rankiną, bet vis tiek lieku ištikima "seniems geriems" Jo Nesbo ir A. Camilleri detektyvams. biggrin.gif
Bet... vis tik išskirsiu T. French "MIškuose"..

METŲ BIOGRAFINĖ KNYGA.
Perskaičiau ir R. Oginskaitės knygą apie V. Bagdoną, D. Zelčiūtės pokalbius su aktoriais, režisieriais, rusiškas S. Dovlatovo, A. Platonovo biografijas ir pan., tačiau be jokių abejonių išskirsiu rusiškai skaitytą
B. Boido dvitomį-studiją apie V. Nabokovą

Брайан Бойд. Владимир Набоков. Русские годы
(Brian Boyd Vladimir Nabokov: The Russian Years).

Брайан Бойд. Владимир Набоков. Американские годы (Brian Boyd. Vladimir Nabokov: The American Years).

METŲ KELIONIŲ, DIENORAŠČIŲ KNYGA

П Вайль Спово в пути

Būtinai paminėsiu dar vieną:
Z. Maurinia. Tremties tragizmas. Švedijos dienoraščiai.

METŲ ATRADIMAS
Tai J Barnes ir St. Fry

METŲ ĮSIMINTINIAUSIŲJŲ DEŠIMTUKAS:

Buvo labai sunku išrinkti, bet jis susdėliojo taip: Surašiau skaitymo eiliškumo tvarka smile.gif
A. Passilinna "Kaukiantis malūninkas",
Y. Martel, "PI gyvenimas".
P. Claudel "Pilkosios sielos",
I. Murdoch "Jūra, jūra",
G. Swift "Vandenų žemė",
H. Waasmo "Šimto metų istorija"
E. Waugh "Sugrįžimas į Braidhedą",
J. Barnes "Flobero papūga",
J. Barnes "10 1/2 pasulio istorijos skyrių"
R. Gary, "Moters šviesa"

METŲ NUSIVYLIMAI:

I. Allende " Mano išgalvota šalis"
K. Abdolah "Mano tėvo užrašų knygelė"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolitlė: 03 sausio 2012 - 21:34
QUOTE(groovy @ 2012 01 03, 20:49)
Kaunietės, gal kas nori užsisakyti iš http://www.knyguklubas.lt/? Aš noriu už 29,90 Lt, o užsisakius už 70 Lt siuntimas nemokamas, o jei už 100 Lt, tai dar dovanų Paslapčių dienoraštis (kuris būtų prisidėjusiai blush2.gif).

gaila, kad tik dabar parasei - pries savaite dariau uzsakyma dovanoms i darba, buciau prijungus 4u.gif o dienorascio labai noreciau - butu ideali dovana vienam artimam zmogui...
jei vis gi susidarytu musu pakankama kompanija, noreciau vienos knygos uz 29 lt

QUOTE(klopedija @ 2012 01 03, 20:53)
Tai jau beveik Arto Tapio Paasilinna metai. hihihi.gif  thumbup.gif   Trūksta tik "malūnininko".  mirksiukas.gif

tikrai taip drinks_cheers.gif Malunininkas liko siems metams
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemma: 03 sausio 2012 - 22:07
QUOTE(Gemma @ 2012 01 03, 22:01)
gaila, kad tik dabar parasei - pries savaite dariau uzsakyma dovanoms i darba, buciau prijungus  4u.gif o dienorascio labai noreciau - butu ideali dovana vienam artimam zmogui...

Tik dabar į paštą gavau pasiūlymą.
Atsakyti
Su Naujaisiais, mielosios knygės! 4u.gif

QUOTE(Pajauta @ 2012 01 03, 01:22)
Jean-Claude Carriere ,Umberto Eco
„Neskubėkite atsikratyti knygų“

Ačiū, Pajauta. Tikriausiai eisiu jos ryt ieškoti. bigsmile.gif

P.S. Tik pavadinimą patikslinsiu: "Nesitikėkite atsikratyti knygų". blush2.gif

P.P.S. Skaitau dabar šios knygos ištraukas: http://www.bernardin...i-knygu-i/71279
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daite: 03 sausio 2012 - 23:35
QUOTE(groovy @ 2012 01 03, 20:49)

Jau turime 59,6 Lt 4u.gif
Atsakyti
Trumpai ir aš apžvelgsiu praėjusius metus:

Perskaityta tik 30 knygų, praeitais metais buvau išrankesnė, svarbiau buvo kokybė.

Metų autorius:
Arto Paasilinna (perskaičiau visas likusias lietuviškai išverstas (t.y. 3) knygas, pirmąją - "Zuikio metai" - "sugraužiau" dar 2010-aisiais).

Metų įsimintiniausios
(skaityta tvarka):
Micaela von Marcard "Patriarchas" (už gyvenimo vaizdavimą pagyvenusio vyro akimis)
Elif Shafak "Stambulo pavainikė" (už moteriškąją gyvenimo pusę)
Ha Jin "Laukimas" (už kitokį, subtilesnį, bet ne ką mažiau įtraukiantį rašymo stilių)
Stieg Larsson "The girl with a dragon tattoo" (už įtraukiantį, daugialypį detektyvą)
Andrea Schacht "Dievų gėrimas" (už skanią, daugialypę šeimos "sagą")
Anna Frank "Dienoraštis" (už optimizmą, paprastą paauglišką dienoraštį su visais jausmais)
Kim Edwards "Atsiminimų saugotojo dukra" (už autorės sugebėjimą atkleisti išgyvenimus iš kiekvieno veikėjo pusės)

Metų lietuviškos:

Astrida Petraitytė "Šaktarpio metas. I dalis" (už savotišką senovinę, germanizmų pilną kalbą)
Romualdas Granauskas "Trys vienatvės" (už trumpus gyvenimiškus apsakymus)
Kristina Sabaliauskaitė "Silva Rerum II" (už marą ir kitus altruistinius ir žiaurius poelgius, nors pirmoji dalis mane asmeniškai labiau sužavėjo)

Nors knygos pakankamai ir skirtingos, ir panašios, beveik visos pernai perskaitytos knygos sulaukė didesnio ar mažesnio mano dėmesio, o kas iš įstrigusių "atsisijos", suprasiu tik kuriam laikui prabėgus.

Skirtingiems skoniams REKOMENDUOJU visas, ypač: Ha Jin "Laukimas", Stieg Larsson "The girl with a dragon tattoo" ir Kim Edwards "Atsiminimų saugotojo dukra". thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(tutele @ 2012 01 03, 15:05)
Sudominot nesvietiskai! thumbup.gif

Smagu,kad sudomino thumbup.gif
QUOTE(giluze @ 2012 01 03, 15:48)
Jau kaip suviliojai... Neišlaikiau ir pasiėmiau iš bibliotekos lotuliukas.gif .

Gera knyga thumbup.gif Vau net nustebau,kad radai ją bibliotekoje.Vakar buvau Mickevičiaus bibliotekoje.Iš naujesnių nieko neradau,net liūdna pasidarė, išėjau nusiminusi.Visos taip nutriušusios pasirodė.Karoliniškių bibliotekoje,kažkaip atrodo vistiek galima rasti naujesnių.O tu kokioje radai ir kokiam mieste?
Man šioje knygoje dar patiko kaip leidėjai kai kurie atsiliepė pirmą kart apie nemirtingais tapusius kūrinius.Pav Apie Prusto"Prarastojo laiko beieškant" rašė"Gal aš ir ribotas žmogus, bet niekaip negaliu suprasti,kodėl reikėjo skirti trisdešimt puslapių aprašinėjant, kaip žmogus vartosi nuo šono,ant šono negalėdamas užmigti."
O apie Orvelo "Gyvulių ūkį" "Jungtinėse valstijose neįmanoma parduotiistorijos apie gyvulius". Ai dar ten rasi nemažai šypsenas keliančių nesąmonių.Lauksiu tvo atsiliepimo ir parašyk kas labiausiai patiks ar nepatiks:mirksiukas:

O dabar mano 2011 m ataskaita

Praitais m.perskaičiau 33 knygas iš kurių viena rusiška

Labiausiai patikusios, įstrigusios, įsiminusios

Chesterfield "Laiškai sūnui"
Yann Martel "PI gyvenimas"
Jean-Claude Carriere , Umberto Eco"Nesitikėkite atsikratyti knygų"
Sanajev "Pochranite menia za plintusom"
R.David Precht „Kas aš esu“ irgi nustebinusi, kad lengvai įdomiai ir įtraukiančiai parašyta knyga apie žmogaus pažinimą ir filosofiją,susietą su moksliniais atradimais.Rekomenduočiau net nemėgstantiems filosofijos.Citatų mėgėjoms.
Viktoras Gerulaitis "Pavėsinėje su Richardu Wagneriu"

Kitos patikusios

Somerset Maugham "Viską sudėjus"
Gan Chingjian "Dvasios kalnas"
Kozlov "Ežiukas rūke"
Michel de Motaigne "Esė"
Dai Sijie "Balzakas ir kinė siuvėjėlė"
C.Ruiz Zafon "Angelo žaidimas"
P.Jurkevičius "Staltiesės ritmu"
T.Morison "Sula"
S.Oksanen "Valymas
"
M.Starkus "Tuk,tuk ,Indija"

Metų šokas, kliedesiai ir truputi tiesos

Valerie Solanas "Vyrų išnaikinimo manifestas"

Nuvylusios
"Diena ,kai aš palikau savo žmoną"( tikėjausi kažko daugiau,tokia šeip sau pasirodė)
nuograužų net nepamenu. g.gif
Tiesa kai kurių knygų neperskaičiau,bet jas tikrai dar skaitysiu,nes paprasčiausiai buvo nemažai laiko,kai iš vis negalėjau nieko skaityti.

Marakeš Šantaramo dar nepasigedai. 4u.gif Žinai,aš jos nebaigiau, bet manau,kad nusipirksiu ją savo,o tavo grąžinsiu.Taigi kurią diena galim susibėgt.

Shusha nepaprastai tau dėkoju, kad pasiūlei ir paskolinai tokią gerą knygą.Apie ją jau anksčiau buvau girdėjusi daug gerų atsiliepimų,todėl Pi gyvenimo nenuominavau kaip metų atradimas.Tavo dėka ją prisiverčiau perskaityti ir labai patiko ši knyga.Ilgą laiką ji pas mane gulėjo ,kol sąžinė užgraužė ir nutariau ją pagaliau pradėti skaityti.Ir mane ji patraukė nuo pirmų puslapių thumbup.gif Dabar misliju kaip čia tau ją gražinti greičiau.Centre neplanuoji būt kada kitą savaitę.
Papildyta:
QUOTE(daite @ 2012 01 04, 01:35)
Su Naujaisiais, mielosios knygės!  4u.gif
Ačiū, Pajauta. Tikriausiai eisiu jos ryt ieškoti.  bigsmile.gif

P.S. Tik pavadinimą patikslinsiu: "Nesitikėkite atsikratyti knygų".  blush2.gif

P.P.S. Skaitau dabar šios knygos ištraukas: http://www.bernardin...i-knygu-i/71279

Ui sliapiuosi po lapais doh.gif net pavadinime klaidą įvėliau.Tokiai knygai neatleistina.Gerai, kad parodei,pabaksnojei pirštu, nes mintyse vienaip, o rašau kitaip.Ką reiškia kai naktinėji, net su keturiom akim nematau. blush2.gif
O gerai užrodijai reik ir man ten paskaityti prieš miegą.
P.S>Gaila toli randiesi,paskolinčiau mirksiukas.gif

Na ir ataskaitų pasipylė.Ryt pasistengsiu parašyt ką jau įsitrauksiu į must read smile.gif

Daite,o aš pažįstu A.Petraitytę, teko bendraut.Ji dažnai dalyvauja Nidoje T.Mano festivalyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pajauta: 04 sausio 2012 - 01:09
QUOTE(Gemma @ 2012 01 03, 20:16)
Gražiausia meilės istorija: “Oskaras ir Liusinda” (gal dėlto, kad labiausiai mėgstu nelaimingas pabaigas

Tada rekomenduoju E.Sigalo "Meiles istorija" ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo langana: 04 sausio 2012 - 01:21
QUOTE(groovy @ 2012 01 03, 23:51)
Jau turime 59,6 Lt 4u.gif

58,9 (29,9+29) mirksiukas.gif o kas darys uzsakyma? galeciau ir as padaryt 4u.gif

QUOTE(langana @ 2012 01 04, 01:19)
Tada rekomenduoju E.Sigalo "Meiles istorija" ax.gif

skaiciau, filma maciau mirksiukas.gif bet taip labai neuzkabino, "Oskaras ir Lusinda" mano akimis daug stipriau
Atsakyti