Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 79 tema

Alexia, su tortadieniu! patys nuoširdžiausi linkėjimai oro_buckis.gif

user posted image
Atsakyti
Gerai, kad yra akylų. bigsmile.gif

Alexia, su Gimtadieniu!

user posted image
Atsakyti
Ataskaita už praėjusius metus

2011-aisiais perskaičiau 56 knygas, daugumą iš jų - anglų kalba, 7 knygos perskaitytos olandų kalba, 5 - rusų. Per visus metus perskaičiau tik vieną lietuvišką knygą. Net suabejojau, ar neįsivėlė klaida mano sąraše, bet ne - tikrai tik viena. Gėda blush2.gif doh.gif Šiemet mėginsiu skaityti daugiau lietuviškos literatūros, juolab lentynose laukia ne viena neskaityta lietuvių autorių knyga.

Įsigijau apie 60 knygų, nesu tikra dėl tikslaus skaičiaus.

Metų knyga

Saša Sokolov "Škola dlia durakov" (Mokykla kvailiams)

Dar dvi knygos, labai rimtai pretendavusios į Metų knygos titulą:

William Styron "Set this house on fire" (Ir padegė šiuos namus)
Margaret Atwood "The Handmaid's Tale" (Tarnaitės pasakojimas)

Kitos labai patikusios, isiminusios knygos

J.M. Coetzee "Life & Times of Michael K" (Maiklo K gyvenimas ir laikai)
Irene Nemirowsky "All Our Worldly Goods" (orig. "Les biens de ce monde")
Jorge Louis Borges "Smėlio knyga"
Sadeq Hedayat "The Blind Owl" (Akla pelėda)
Shahriar Mandanipour "Censoring an Iranian love story" (Cenzūruota iranietiška meilės istorija)
Toni Morrison "Beloved" (Mylima)
Mario Vargas Llosa "The Bad Girl" (Bjauri mergiotė)
Ivan Bunin "Okajannyje dni" (Prakeiktos dienos)
Piotr Vail "Stichi pro menia" (Eilės apie mane)
Daniel Keyes "Flowers for Algernon" (Gėlės Aldžeronui)
A.S.Byatt "The Children's Book" (Vaikų knyga)

Metų atradimai

Mario Vargas Llosa. Pernai perskaičiau tris jo knygas, labai noriu perskaityti ir kitas.
Piotr Vail. Su didžiuliu malonumu suskaičiau "Stichi pro menia", tokio pat malonumo tikiuosi iš kitų jo knygų.
Skaityklė. Pačiai sau netikėtai, atradau elektroninių knygų skaitymo malonumą. Ir mano rankinukas gerokai palengvėjo smile.gif

Metų netikėtumas

Daniel Keyes "Gėlės Aldžeronui". Buvau kažkodėl nusistačiusi prieš šią knygą, ir nesitikėjau, kad ji man patiks. Bet patiko, ir netgi sukrėtė, ir paskui dar ilgai apie ją galvojau.

Metų nusivylimai (knygos, iš kurių tikėjausi gerokai daugiau negu gavau jas perskaičiusi)

Kader Abdolah "Mecetes namai" (gryna grafomanija)
Joane Harris "blueeyedboy" (susiskaitė lengvai, bet neįtikino, neįtraukė, vietomis buvo tiesiog nuobodu)
"Mrs Fry's Diary" (nebuvo taip juokinga, kaip tikėjausi, daug lėkšto humoro)

Metų nuograužos (knygos, kurių nebaigiau skaityti)

Harry Mulisch "Akmeninis vestuviu guolis" (pretenzinga ir nuobodu)
Donna Leon "About Face" (nesupratau, apie ką ši knyga, ir pavargau laukti detektyvo)
Carlos Ruiz Zafon "Vėjo šešėlis" (mirtinai nuobodu, neįveikiau nei trečdalio)
Stephenie Meyer "Jaunatis" (užkniso Belos išgyvenimai, ir padariau išvadą, kad į vampyrų traukinį jau matyt pavėlavau)
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2012 01 04, 20:54)
nepamenu, ar čia rašiau, tai tiesiog įdedu nuorodą

net negaliu tiksliau apibūdinti, tiesiog "nepasivijau" autorės toje jos kelionėje smile.gif)

Ai, dabar jau prisimenu, kad skaiciau sia recenzija, ir kad perskaicius nusprendziau dar neskubeti skaityti Muller (kaip tik ta knyga ir turiu).

Alexia, su gimtadieniu 4u.gif

QUOTE(daite @ 2012 01 04, 23:01)
Bill Bryson "Namie: trumpa privataus gyvenimo istorija"

Turetu buti tikrai puikus sluoksniuotas knyginis desertas mirksiukas.gif Skaiciau ja sia vasara, man labai patiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 05 sausio 2012 - 00:01
QUOTE(groovy @ 2012 01 04, 21:48)

Brūkšniuk, turiu dėžutę nuo saldainių, panašią kaip ta nuo meduolių, gal tik didesnė, ar reikės atnešti kitą kartą?

būtų puiku.

Ir dar kartą dėkui Kakėdų Seleniui bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2012 01 05, 00:15)
būtų puiku.

OK 4u.gif

Nu jau kaip prisiskaičiau ataskaitų... Juokingai mažą skaičių perskaičiau iš anų ataskaitų, o čia vėl pilna doh.gif

Alexia, gražaus gimtadienio 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo groovy: 05 sausio 2012 - 00:22
Alexia, geru, graziu, knygingu ir dziaugsmingu metu 4u.gif
Atsakyti
Ačiū biggrin.gif
Atsakyti
Alexia,smagios dienos,sypsenu ir daug geru palinkejimu,kurie pildytusi smile.gif

user posted image
Atsakyti
Alexia, su gimtadieniu 4u.gif birthday.gif

QUOTE(Jurzole @ 2012 01 04, 18:20)
1. Oho, koks sujudimas temoje!  bigsmile.gif
2. Aš kol kas atnešu tik ataskaitą apie paskutines pernai perskaitytas knygas, metinei ataskaitai vis dar kaupiuosi  ax.gif  Gerai, kad Helianta šiemet tiek daug laiko davė...  smile.gif
3. "Mrs Fry's Diary" (Ponios Fry dienoraštis). Tai garsiojo britų aktoriaus, režisieriaus ir šiaip jau publikos numylėtinio Stephen Fry žmonos ir jo šešių (ar septynių?) vaikų motinos Ednos Fry dienoraštis. Knygos pagrindas - ponios Fry žinutės Twitter portale.

1. aha, smagumėlis, seniai tokia gyva tema buvo thumbup.gif
2. laiko daviau, bet dauguma ataskaitas jau paskelbė. Nebuvo pagal dėsnį, kad 'darbas yra linkęs užpildyti visą jam skirtą laiką' biggrin.gif
3. tik reikėtų paminėti, kad Mrs Edna Fry neegzistuoja, tai fikcinis personažas mirksiukas.gif Na kur jau Stephen Fry žmoną turėti, jam gi vyrai kur kas labiau patinka ax.gif Jis pats save yra apibūdinęs kaip 90% homoseksualų ir tik 10% likę moterims - tai žmona (nekalbant apie vaikus) į tokius procentus nieeekaip neįsipaišo biggrin.gif

QUOTE(daite @ 2012 01 04, 23:01)
Bill Bryson "Namie: trumpa privataus gyvenimo istorija" (berods kažkada Helianta buvo apie ją rašiusi, knyga man pati užkliuvo ir prisiminiau. Ačiū Tau, Helianta).
Manau, kad bus man puikūs knygyniai desertai.  rolleyes.gif

manau, sumaišei su Jurzole blush2.gif
aš Bill Bryson mėgstu, esu gyrusi, bet kitas knygas - "Namie..." dar neskaičiau. Vyras gavo dovanų Kalėdoms, bet aš turbūt skaitysiu anglišką versiją kada nors ax.gif

QUOTE(groovy @ 2012 01 05, 00:21)
Nu jau kaip prisiskaičiau ataskaitų... Juokingai mažą skaičių perskaičiau iš anų ataskaitų, o čia vėl pilna doh.gif

kaip ir visada, visos ataskaitos ilgainiui (greitai neprižadu) atsiras mūsų svetainėje, galėsite skaityti kada panorėję mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2012 01 05, 12:21)
tik reikėtų paminėti, kad Mrs Edna Fry neegzistuoja, tai fikcinis personažas mirksiukas.gif Na kur jau Stephen Fry žmoną turėti, jam gi vyrai kur kas labiau patinka ax.gif Jis pats save yra apibūdinęs kaip 90% homoseksualų ir tik 10% likę moterims - tai žmona (nekalbant apie vaikus) į tokius procentus nieeekaip neįsipaišo biggrin.gif

biggrin.gif Nu Helianta, nu tikrai... argi galima sitaip gadinti mano recenzija ir Fry seimos reputacija? tongue.gif Palauk, paskusiu as tave poniai Fry, ir turesi viesai atsiprasyti lotuliukas.gif Taip jau nutiko The Telegraph - recenzuodami ponios Ednos dienorasti, jie isdriso paskelbti prielaida, kad tokia persona is tiesu neegzistuoja, bet labai greitai buvo priversti atsiprasyti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 05 sausio 2012 - 13:14
4u.gif Mano ataskaita. Skaičiau 75 knygas. smile.gif
Metai buvo visai neblogi ir nežinau, ką dėl to kaltint. lotuliukas.gif Atradau daug gerų knygų ir naujų autorių. Kelias dienas galvojau ar viską, kas man patiko vardint. lotuliukas.gif
O didelių nusivylimų kaip ir nėr.
Metų atradimai:
1.Larrsen su visomis trimis merginomis. 4u.gif
2. McCullough detektyvai ir "Pirmasis Romoje" 4u.gif
3. Pratchetas su Plokščiuoju pasauliu. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
4.Sinisalo "Trolis". 4u.gif
5. A. Perez- Reverte "Pietų karalienė". 4u.gif 4u.gif
6.Geilman N. "Kapinių knyga", "Anansio vaikai". 4u.gif
7. V. Woolf "Ponia Delovėj" 4u.gif

Graužtukai:
T. Lindgren "Kamanių medus" (būčiau baigus, bet priėjau tokią vietą, kad nebegalėjau tęsti... )
I. Jonušytė "Jūros akmenukų karoliai".

Dar galiu pasakyti, kad skaičiau 4 lietuvių autorių knygas, iš jų Šerelytės "Mėlynbarzdžio vaikai" paliko didelį įspūdį.
Bandžiau laikytis savo plano ir skaityti klasiką, tai - B. Viano"Aš ateisiu nusispjauti ant jūsų kapų" ir Ficdžeraldo "Didysis Getsbis". Pirmoji tokia...chm... palaida... ax.gif Mintį supratau, bet iki šiol nežinau, ką manyti. Na o Getsbis - klasikinė klasika. rolleyes.gif
Daugiau tikėjausi iš Geritsen, kol neperskaičiau Chirurgo. Nesinori man daugiau jos skaityti.
Ir pasikartosiu - McCullought, Pratchet ir Geilman mano nauji numylėtiniai. Širdis dainuoja, kai skaitau jų knygas. bigsmile.gif
Padrika tokia ataskaita, bet kitaip neišeina.
Kas dėl atsiliepimų rašymo. Kai skaitau ir patinka - tai ir džiaugiuosi, išgyvenu, o pasakyt ir neturiu ką, tinkamų žodžių nerandu. ax.gif

Alexia, su gimtadieniu. 4u.gif happybday.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giluze: 05 sausio 2012 - 13:45