Ataskaita už praėjusius metus 2011-aisiais perskaičiau 56 knygas, daugumą iš jų - anglų kalba, 7 knygos perskaitytos olandų kalba, 5 - rusų. Per visus metus perskaičiau tik vieną lietuvišką knygą. Net suabejojau, ar neįsivėlė klaida mano sąraše, bet ne - tikrai tik viena. Gėda

Šiemet mėginsiu skaityti daugiau lietuviškos literatūros, juolab lentynose laukia ne viena neskaityta lietuvių autorių knyga.
Įsigijau apie 60 knygų, nesu tikra dėl tikslaus skaičiaus.
Metų knygaSaša Sokolov "Škola dlia durakov" (Mokykla kvailiams)
Dar dvi knygos, labai rimtai pretendavusios į Metų knygos titulą:
William Styron "Set this house on fire" (Ir padegė šiuos namus)
Margaret Atwood "The Handmaid's Tale" (Tarnaitės pasakojimas)
Kitos labai patikusios, isiminusios knygosJ.M. Coetzee "Life & Times of Michael K" (Maiklo K gyvenimas ir laikai)
Irene Nemirowsky "All Our Worldly Goods" (orig. "Les biens de ce monde")
Jorge Louis Borges "Smėlio knyga"
Sadeq Hedayat "The Blind Owl" (Akla pelėda)
Shahriar Mandanipour "Censoring an Iranian love story" (Cenzūruota iranietiška meilės istorija)
Toni Morrison "Beloved" (Mylima)
Mario Vargas Llosa "The Bad Girl" (Bjauri mergiotė)
Ivan Bunin "Okajannyje dni" (Prakeiktos dienos)
Piotr Vail "Stichi pro menia" (Eilės apie mane)
Daniel Keyes "Flowers for Algernon" (Gėlės Aldžeronui)
A.S.Byatt "The Children's Book" (Vaikų knyga)
Metų atradimaiMario Vargas Llosa. Pernai perskaičiau tris jo knygas, labai noriu perskaityti ir kitas.
Piotr Vail. Su didžiuliu malonumu suskaičiau "Stichi pro menia", tokio pat malonumo tikiuosi iš kitų jo knygų.
Skaityklė. Pačiai sau netikėtai, atradau elektroninių knygų skaitymo malonumą. Ir mano rankinukas gerokai palengvėjo
Metų netikėtumasDaniel Keyes "Gėlės Aldžeronui". Buvau kažkodėl nusistačiusi prieš šią knygą, ir nesitikėjau, kad ji man patiks. Bet patiko, ir netgi sukrėtė, ir paskui dar ilgai apie ją galvojau.
Metų nusivylimai (knygos, iš kurių tikėjausi gerokai daugiau negu gavau jas perskaičiusi)
Kader Abdolah "Mecetes namai" (gryna grafomanija)
Joane Harris "blueeyedboy" (susiskaitė lengvai, bet neįtikino, neįtraukė, vietomis buvo tiesiog nuobodu)
"Mrs Fry's Diary" (nebuvo taip juokinga, kaip tikėjausi, daug lėkšto humoro)
Metų nuograužos (knygos, kurių nebaigiau skaityti)
Harry Mulisch "Akmeninis vestuviu guolis" (pretenzinga ir nuobodu)
Donna Leon "About Face" (nesupratau, apie ką ši knyga, ir pavargau laukti detektyvo)
Carlos Ruiz Zafon "Vėjo šešėlis" (mirtinai nuobodu, neįveikiau nei trečdalio)
Stephenie Meyer "Jaunatis" (užkniso Belos išgyvenimai, ir padariau išvadą, kad į vampyrų traukinį jau matyt pavėlavau)