QUOTE(vikosiuks @ 2011 04 19, 12:17)
matau temuke dar net neatsigavus is po praejusiu metu, bet noriu ismokti marginti su vasku, bet neiseina, nes nezinau nuo ko pradeti? ar kiausiniai turi buti isvirti, silti ar atsale, kodel vaskas sustingsta nedakeliaves iki kiausinio? gal kazkuo kitu reiktu i vaska merkti? kada i dazus merkti, virtuas ar nevirtus? nes vieni raso vienaip- kiti kitaip, o man niekas nesigauna?
-----------------------------------------------------
P.S. radau katik nebloga nuoroda, pasirodo vaska reikia su parafinu maisyti, kad nestingtu per greitai.. ir kiausiniai jau turi buti kietai isvirti, labai geras daiktas tas laikiklis, kuriuo simetriskai galima nudazyti kiausini... (net nezinojau)
http://tv.delfi.lt/video/INZOE2si/
Mes darom taip. Prieš kokį mėnesį reikia svogūnų lukštus (ruda spalva) arba juodalksnio žievę (juoda spalva) užmerkti ir pamiršti. Savaitė iki Velykų žalius kiaušinius dažom vašku, merkiam į tą dažą trim - keturiom dienom, tada ištraukiam ir verdam - vaškas gražiai nuverda, spalva - ne.
Kiaušinis turi būti ne iš šaldytuvo, pabuvęs kambaryje. Jei virtas šiltas tai nutekės vaškas. Vaškas sustingsta, nes keliauja matyt ilgai labai

Plius vinutę verta kartas nuo karto pašildyt ant žvakės liepsnos. Pats vaškas irgi turi būti labai karštas, toks ant ribos po kurios ima rūkti.