QUOTE(EmilisM @ 2012 02 27, 15:03)
Ir dar papildysiu, kad yra zmoniu, kurie gyvena is skolos ir jauciasi dar geriau, nes gali sau leisti daugiau nei aplinkiniai. Bet taip elgiasi finansiskai neispruse zmones, ir gaila, kad viena diena jiems nebeiseina skolu grazinti...
Deja, taip, yra tokia kategorija zmoniu. Turime viena tokia seima savo rate, viena syki verkia, kad pinigu neturi ir skolos auga, kita diena klausomes apie nebutinus brangius pirkinius vaikams (kaip naujausias iPhone ar didesnes istrizaines TV, nes
dabartinis per mazas). Pamenu, kazkada su vyru lankemes viename muziejuje, grizdami namo uzsukome pas juos, tai teko isgirsti pareiskima: "Jums gerai, jus galite tai sau leisti, mums 5-iems i muzieju kainuotu 25 eur". Blyn, i liezuvi turejau isikasti, kad nepasakyti, jog mes uz tai MacDo nevalgome 2x per savaite.
Bet gerai tokia seima savo aplinkoje tureti, akivaizdziai matai, kaip nereikia gyventi.
QUOTE(denaxa @ 2012 02 27, 18:23)
Mano vyresnes dukros beda,pinigus pratusina,o paskui skolinasi kad kitiems tusams uztektu...grazint laiku jai irgi neiseina...kokiom sumom-nezinau,sako,ne tavo reikalas...neisauklejau...

o man baisu ir pagalvoti,kas bus toliau,jei jau dabar taip finansines atsakomybes nera...gyvenimas skolon-baisiausia,kas gali buti,juk tada zmogus nesi laisvas...na,jai kitaip atrodo...
Nesigrauzkite, ne tik jusu auklejimas lemia, taupus vaikas ar ne. Gal kazada pasimokys is savo klaidu.
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 02 27, 22:47)
o kodel manot, kad jie taip del ivaizdzio elgiasi? Gal zmonems laime - tai keliones? O juk kiekvienas norime buti laimingu. Gal jiems nesvarbu, ar desreles uz 7 ar uz 14 Lt, o svarbu, kazka naujo pamatyti, kazka patirti, isgyventi?
Yra, kasperka pigesni maista, kad kazka naujo pamatyti ar knyga nusipirkti. Yra kas tai daro, kad nusipirktu
kruta telefona, masina ir isvaziuotu i Turkija.
QUOTE(Tikrė @ 2012 02 28, 10:11)
Na tada aš jau baigiu suzombėti

Nes kuo toliau tuo dažniau save pagaunu įjungusią "man vienodai, ką kiti mano apie mane" poziciją
Ir as

Mano mazasis is viso turi vos kelis zaislus, ir manes sazine del to negrauzia. Is viso, man toje visuotineje vartojimo kulturoje norisi kuo maziau daiktais, zaislais ir rubais apsikrauti. Ir kuo toliau, tuo labiau.
Denaxa, as perejau prie vokeliu sistemos, nes siuo metu absoliuciai neturiu laiko suvedineti islaidas. Ar pasiteisina - turbut taip. Bet mano tikslas yra ne kad liktu kazkiek vokelyje, bet neisleisti daugiau, nei ten yra. Ir vyrui labai paprasta paaiskinti, kad ta ar ana pirksime veliau, nes vokelyje iki penktadienio yra tik 5 pinigai