QUOTE(Naujoke25 @ 2012 05 28, 21:40)
kokioje ligonineje operavo?
ka reiskia isdraske? turbut kuo didesne cista tuo labiau kiausides isdrasko?
As dar kiek skaiciau, tai kad nesciom daug kam isnyko cistos, gal man geriau per metus pasistengt pastot nei operuot

bet gal buna kad ir nesciom operuoja tada dar baisiau, bet kaip gali nesciai operuot?
Man pastoviai truputi duria sona, dabar kai sedziu masinoj pastoviai atsisegu kelniu saga ir masinos dirza vis ties pilvu pralaisvinu, nezinau nezinau ka daryt, bendradarbes sako jei netrukdo kam operuoti.
Kai is tikruju su skausmu atsiduri ligoninej tai apsisprendimo operuot nebereikia viskas savaime ivyksta, o cia kaip taip paimt apsisprest save pjaustyt
mane operavo Lazdynų ligoninėj. išdraskė tai turėjau omenyje tai, kad nelabai kas beliko iš tos kiaušidės, duok Dieve, trečdalis, bet ir tai vargu.
daugelis cistų išnyksta per mėnesines, tikriausiai kai kurios ir per nėštumą, nežinau tiksliai. pas mane buvo dermoidinė cista, t. y. kuri sudaryta iš riebalų, plaukų ir kremzlių. tokios cistos pačios neišnyksta, gali būti pašalinamos tik operaciniu būdu.
mano patarimas būtų eit pas daktarus ir kuo greičiau. man irgi paskaudėdavo kartais šoną, nugarą, bet šeimos gydytoja pasakė, kad čia radikulitas, tai kažkaip pas ginekologą ir nesiveržiau tikrintis. kiek paskui ligoninėj pasakojo, būčiau žinojus, kad turiu cistą, būtų planinė operacija, vieną dieną išoperuoja, kitą paleidžia namo ir viskas. o mane tris dienas dar laikė ligoninėj, leido antibiotikus, kad nebūtų infekcijos. ir dar, aš tik užėjus skausmams važiavau į ligoninę, po kelių valandų jau operavo. o mano cista sukosi ten kiaušidėse, jeigu būčiau tempus laiką ir važiavus pvz vakare, cista būtų visiškai apsisukus aplink kiaušidę, taip ją numarindama, o tai reikštų, kad kiaušidė yra nebegyva ir ją reik pašalinti. palatos draugei cista trūko būnant kelionėje, bet buvo kitokia cista, ne dermoidinė, kol grįžo į Lietuvą supūliavo, pilve jau darė jai pjūvį, savaitė ligoninėj ir mėnesis gydytis po to.
todėl siūlau nueit pasitikrint, pasakys tau daktarai, ar reikia operacijos. net jei reikės, laiku išoperavus išvengsi nežmoniškų skausmų ir galimų nepataisomų pasekmių.
jei dar kils kokių klausimų, klausk