Na, ką... Jungiasi prie jūsų dar viena "kolegė"

Trumpai apie "save". Pirmą kartą pastebėta 4,4 cm dydžio. 10 dienų Duphaston-o. Poveikio jokio. Išrašė mėnesiui KT Regulon. Šiek tiek sumažėjo (iki 4 cm). Tada dar 2 mėn. KT. Deja, padidėjo iki 5x4,1 cm. Ca125 - 31,69. Verdiktas - laparoskopija.
Tyliai skaičiau šią temą, o dabar iškilo toks klausimas. Vaginalinės echo metu (Santariškėse) pamatė, kad pas mane be cistos dar ir endometriozė yra. Bet kitame skyrely esančioje endo temos pirmoje žinutėje parašyta, kad
ENDOMETRIOZĖ DIAGNOZUOJAMA TIK LAPAROSKOPIJOS BŪDU, JOKIU KITU BŪDU JI NERANDAMA. Tai gal jos (endo) vis tik nematė, o tik įtaria ją ir laparoskopijos (kuri numatyta gegužės 8 d.) metu viskas paaiškės?
Beje, buvau šventai įsitikinus, kad cista pas mane kairėj (todėl ginės nėkart ir neklausiau), nes, jei skauda/maudžia/tempia, tai būtent kairėj pusėj. O iš šeimos gydytojos išgirdau (visiškai atsitiktinai, nes balsu skaitė, kai rašė siuntimą), kad dešinėj. Buvau stipriai nustebinta, nes dešinėj pusėj niekad jokio skausmo nesu jutusi. Bet šiuo metu dar turiu šiokių tokių problemų su juosmens skausmu kairėj pusėj (nedidelė skoliozė į kairę ir kifozė, nedidelė L4/5 disko išvarža, nedidelės Šmorlio išvaržos). Tai dabar nė nežinau, ar čia nuo juosmens man persimeta tas skausmas į pilvo apačią, ar vis tik tai dėl endo?