Įkraunama...
Įkraunama...

Biskvitas

QUOTE(zebrova @ 2006 09 16, 11:39)
labai geras naminis biskvitas:
200g.miltų;
200g.cukraus;
6kiaušiniai;
2v.š.krakmolo.
Kiaušinius ištrinu su cukrumi,miltus sumaišau su krakmolu ir susijoju į kiaušinių cukraus masę,palengva maišydama.Skardelę ištepu riebalais ir supilu viską į ją.Kepu 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 35 minutes.Iškepusį ir ataušusį (!)išemu ir siulo pagalba perpjaunu į tris dalis.Pertepimas ir papuošimas-pagal nuotaiką.Skanaus. birthday.gif

o cia kepimo milteliu nereik,?pakyla nuo 6 kiausiniu? g.gif
Atsakyti
Gali ir nereiketi schmoll.gif , ne i visus dedasi kepimo milteliai , kiausiniai puikiai ji iskelia thumbup.gif
Atsakyti
O kažin, ar neišeitų iš biskvitinės tešlos iškepti grybukų? Nes pagal tradicinį grybukų receptą, kur dedama soda, man viskas gaunasi OK, tik lieka labai bjaurus sodos skonis, nors nugesintą dedu - tai ieškau kokio tinkamo recepto be sodos ax.gif

Ir dar - nenoriu, kad būtų saldu. Ar būtina dėti į biskvitą tiek cukraus?- o gal išeitų ir su mažiau?
Atsakyti
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 10 16, 00:08)
O kažin, ar neišeitų iš biskvitinės tešlos iškepti grybukų? Nes pagal tradicinį grybukų receptą, kur dedama soda, man viskas gaunasi OK, tik lieka labai bjaurus sodos skonis, nors nugesintą dedu - tai ieškau kokio tinkamo recepto be sodos ax.gif

Ir dar - nenoriu, kad būtų saldu. Ar būtina dėti į biskvitą tiek cukraus?- o gal išeitų ir su mažiau?

Jeigu jaučiasi soda, vadinasi jos per daug, reikia dėti mažesnį kiekį mirksiukas.gif Dar galima įberti citrinos rūgšties, irgi užmuša sodos skonį (jos reikėtų berti tiek pat kiek sodos), bet man nepatinka kai būna daug citrinos rūgšties schmoll.gif tai aš jeigu dedu tai perpus mažiau 4u.gif

Pagal kokį receptą? blush2.gif Kadangi nebeatseku apie kokį kalba, tai pasakysiu kiek aš dedu, šiaip vienam kiaušiniui pagal biskvitų kepimo technologiją reiktų dėti 25-30 gramų cukraus, bet aš dedu 20-25 g. Jei darau biskvitinę tešlą pyragui tai 25 g (pvz. vakar kepiau obuolių pyragą, tai 8 kiaušiniams dėjau apie 200 g cukraus rolleyes.gif ). O jei torto lakštams, tai užtenka 20 g cukraus vienam kiaušiniui, nes juk biskvitas dažniausiai sulaistomas saldžiu sirupu, o dar ir kremas saldus būna smile.gif


Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Owly: 15 spalio 2008 - 23:51
Man kazkaip naminiuose biskvituose labai kiausiniai jauciasi, gal kuri zino receptuka, kad nesijaustu ju? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2008 10 16, 12:38)
Man kazkaip naminiuose biskvituose labai kiausiniai jauciasi, gal kuri zino receptuka, kad nesijaustu ju? blush2.gif


Man irgi jausdavosi kol kazkas nepatare, kad reikia i plakamus kiausinius ilasinti citrinos sulciu apie arbatini sauksteli ir puse saukstelio druskos ideti, be to nepamirsti ziupsnelio vanilinio cukraus arba vaniles esensijos. Tikrai neturetu jaustis kiausinio kvapas thumbup.gif Taciau velgi - jeigu biskvitas neiskepes tinkamai iki galo, visa jausis kiausiniu kvapas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2008 10 20, 20:26)
puse saukstelio druskos ideti, be to nepamirsti ziupsnelio vanilinio cukraus arba vaniles esensijos.

pusę arbatinio šaukštelio- tai jau perdaug. Man užtenka ir ant peilio galo. g.gif
Papildyta:
QUOTE(Tarakoniukass @ 2008 10 15, 18:14)
o cia kepimo milteliu nereik,?pakyla nuo 6 kiausiniu? g.gif



QUOTE(cipciukas @ 2008 10 15, 23:43)
Gali ir nereiketi schmoll.gif , ne i visus dedasi kepimo milteliai , kiausiniai puikiai ji iskelia thumbup.gif

Manau šiame recepte santykinai daugokai miltų ir cukraus, lyginant su kiaušiniais, kad nereikėtų kepimo miltelių. Mano recepte 8 kiaušiniai, 185 g cukraus, 185 g miltų. Tada, išplakus atskirai baltymus iki standumo ir įmaišius į tešlą pabaigoje, jie iškelia tešlą be kepimo miltelių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letunė: 20 spalio 2008 - 21:20
Pagal taisykles , vienam kiausiniui imama i saukstas cukraus ir vienas saukstas miltu , po to viskas daroma kaip parase Letune .
Jei dedasi kakava ,tai ji keiciama saukstu ant sauksto miltu ( na pavz. 3 kiausiniai + 3 saukstai cukraus + 2 saukstai miltu + 1 saukstas kakavos )
Kepiniuose kakava ir miltai keicia vienas kita tuo paciu santykiu , jeigu miltu paliksite tiek pat ir dar dadesite kakavos , biskvitas bus kietesnis ir ne toks purus .
smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2008 10 20, 21:26)
Man irgi jausdavosi kol kazkas nepatare, kad reikia i plakamus kiausinius ilasinti citrinos sulciu apie arbatini sauksteli ir puse saukstelio druskos ideti, be to nepamirsti ziupsnelio vanilinio cukraus arba vaniles esensijos. Tikrai neturetu jaustis kiausinio kvapas  thumbup.gif  Taciau velgi - jeigu biskvitas neiskepes tinkamai iki galo, visa jausis kiausiniu kvapas  ax.gif

Aciu, butinai isbandysiu. Vanilino visada dedu, bet citrinos sulciu bei druskos nebandziau niekad blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Letunė @ 2008 10 20, 22:25)
pusę arbatinio šaukštelio- tai jau perdaug. Man užtenka ir ant peilio galo. g.gif


Na cia pagal skoni aisku, nors man visada skanesni kepiniai buna kai i juos reikia ideti druskos, nes kazkur sakiciau, jog kur yra miltu - ten turi buti ir druskos. Zinoma jeigu biskvita kepu is 2-3 kiausiniu, tai druskos ir dedu ant peilio galo, bet jeigu 8-10 kiausiniu, tuomet prireikia puse saukstelio. O skonio tikrai nepagadina ir nesijaucia surumo, nes visgi sitiek cukraus reikia deti... mirksiukas.gif Na ir zinoma visas procesas dauk trumpiau uztrunka kai plakant kiausinius ipili citrinos sulciu ir druskos, per 5min kiausiniai jau kuo puikiausiai susiplaka, vietoj ~15min... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Povila$: 21 spalio 2008 - 16:51
QUOTE(zebrova @ 2006 09 16, 12:39)
labai geras naminis biskvitas:
200g.miltų;
200g.cukraus;
6kiaušiniai;
2v.š.krakmolo.
Kiaušinius ištrinu su cukrumi,miltus sumaišau su krakmolu ir susijoju į kiaušinių cukraus masę,palengva maišydama.Skardelę ištepu riebalais ir supilu viską į ją.Kepu 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 35 minutes.Iškepusį ir ataušusį (!)išemu ir siulo pagalba perpjaunu į tris dalis.Pertepimas ir papuošimas-pagal nuotaiką.Skanaus. birthday.gif

Dariau pagal sita recepta, gavosi medinis blynas verysad.gif verysad.gif Net perpus perpjaut nebuvo ymanoma verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(moony @ 2008 12 05, 21:02)
Dariau pagal sita recepta, gavosi medinis blynas  verysad.gif  verysad.gif Net perpus perpjaut nebuvo ymanoma verysad.gif


Bet proporcijos cia geros unsure.gif , tik kiausinius patarciau plakti mikseriu su 5 saukstais verdancio vandens , kol gausis putota mase ( apie 2 min.) tada per 4 kartus plakant supilti cukru ir plakti kol jis istirps( dar pora min.) , tada - miltai ir t.t.
Atsakyti