sveikos. gal galetumet pasakyti, kaip jus ausinat biskvitus? vakar kepiau, vidurys iskilo virs skardos, bet, kai leidau orkaiteje vesti, biskvitas "susitrauke". kai pjauni, nesimato sukritimo zymiu. bet, kai pries akis stovi issiputes, o veliau mazesnis jo vaizdas...
tiesa, kepiau pagal Buzhiuko pirmaji recepta. baltymus isplakiau taip, kad apvertus dubeni nepajudejo nei menkiausiai. maisiau atsargiai, be staigiu judesiu.
Iškepusį reikia iškart traukti iš orkaitės ir apversti ant grotelių aukštyn kojom. Bet dar prikauso ir nuo kepimo. Man irgi taip būdavo, kad vidurys iškildavo daugiau už kraštus, kai kepdavau iš apačios 15 min. 200 laipsnių temp. , o po to dar 15 min. prie 170 lapsn. su ventiliatorium. O kartą pabandžiau iš viršaus ir apačios prie 170 laipsnių 50 min. antroje nuo apačios orkaitės lentynoje ir gavosi lygutėlis.

QUOTE(Letunė @ 2008 01 07, 10:41)
Iškepusį reikia iškart traukti iš orkaitės ir apversti ant grotelių aukštyn kojom. Bet dar prikauso ir nuo kepimo. Man irgi taip būdavo, kad vidurys iškildavo daugiau už kraštus, kai kepdavau iš apačios 15 min. 200 laipsnių temp. , o po to dar 15 min. prie 170 lapsn. su ventiliatorium. O kartą pabandžiau iš viršaus ir apačios prie 170 laipsnių 50 min. antroje nuo apačios orkaitės lentynoje ir gavosi lygutėlis. 

kepiau su kaitinimu is virsaus ir apacios, 180

QUOTE(Jurgine @ 2008 01 06, 14:10)
sveikos. gal galetumet pasakyti, kaip jus ausinat biskvitus? vakar kepiau, vidurys iskilo virs skardos, bet, kai leidau orkaiteje vesti, biskvitas "susitrauke". kai pjauni, nesimato sukritimo zymiu. bet, kai pries akis stovi issiputes, o veliau mazesnis jo vaizdas...
tiesa, kepiau pagal Buzhiuko pirmaji recepta. baltymus isplakiau taip, kad apvertus dubeni nepajudejo nei menkiausiai. maisiau atsargiai, be staigiu judesiu.
tiesa, kepiau pagal Buzhiuko pirmaji recepta. baltymus isplakiau taip, kad apvertus dubeni nepajudejo nei menkiausiai. maisiau atsargiai, be staigiu judesiu.
QUOTE(Jurgine @ 2008 01 07, 22:57)
Man irgi tas oats gavosi, ploniukas toks


Nedrįsau aš jo aukštyn kojom verst, kitą kartą pabandysiu

O ka priduoda kai dali miltu pakeiti krakmolu? Ir ka darot kad biskvitas taip kiausiniais neatsiduotu?

QUOTE(Povila$ @ 2008 07 12, 19:05)
O ka priduoda kai dali miltu pakeiti krakmolu? Ir ka darot kad biskvitas taip kiausiniais neatsiduotu? 

Krakmolas standumo priduoda, nesukrenta biskvitas.

Nieko nedarau, neatsiduoda man biskvitas niekuo nemaloniu

Gal kiaušinių tiesiog netoleruojat?

QUOTE(Povila$ @ 2008 07 12, 19:05)
Pirmiausia kiaušiniai turi būti labai švieži. Reikia dėti vanilinio cukraus, nutarkuotos citrinos žievelės geltonojo sluoksnio, t. y. cedros, aukštelį citrinos sulčių arba šaukštą likerio arba parduotuvinių kvapų spiritinių esencijų. Kol kepa jaučiasi tas kvapas, bet atvėsus dingsta.
QUOTE(Owly @ 2008 07 12, 22:17)
Krakmolas standumo priduoda, nesukrenta biskvitas.

Pataisysiu:
Krakmolas neturi reikšmės biskvito sukritimui:
"Krakmolo dedama į daug glitimo turinčius miltus...Pridėjus į miltus krakmolo, juose sumažėja glitimo procentas ir padaugėja krakmolo. Iš tokių miltų iškepti kepiniai būna gražesnės spalvos, trapesni, o biskvitai, be to daugiau sugeria sirupo juos drėkinant. Biskvitams krakmolu galima pakeisti iki 20 proc, recepte nurodytų miltų svorio, o meduoliams ir sausainiams- iki 10 proc. Jei miltai turi nedaug glitimo, tai krakmolo nededama. Vietoj krakmolo, nurodyto recepte, imama toks pats kiekis miltų."
Citata iš E. Binkauskienės knygos "Kepiniai", Vilnius , Mokslas, 1977
Aš, kepdama biskvitinį vyniotinį, krakmolą keičiu 550 D arba 405C miltais, t. y. tais pačiais, kuriuos naudoju visam biskvitui, tada jis geriau vyniojasi, nelūžta, būna lakstesnis. O į tortus dedu krakmolo.
QUOTE(Letunė @ 2008 07 13, 16:25)
Pataisysiu:
Aš parašiau iš savo patirties. Kepu iš 405D extra miltų, ir dedu apie 10% krakmolo. Gaunasi puikiai


QUOTE(Owly @ 2008 07 12, 22:17)
Krakmolas standumo priduoda, nesukrenta biskvitas.
Nieko nedarau, neatsiduoda man biskvitas niekuo nemaloniu
Gal kiaušinių tiesiog netoleruojat?

Nieko nedarau, neatsiduoda man biskvitas niekuo nemaloniu

Gal kiaušinių tiesiog netoleruojat?

Na, kazkaip tais kiausiniais smirda (nors kiausinius megstu)


Papildyta:
QUOTE(Letunė @ 2008 07 13, 16:25)
Pirmiausia kiaušiniai turi būti labai švieži. Reikia dėti vanilinio cukraus, nutarkuotos citrinos žievelės geltonojo sluoksnio, t. y. cedros, aukštelį citrinos sulčių arba šaukštą likerio arba parduotuvinių kvapų spiritinių esencijų. Kol kepa jaučiasi tas kvapas, bet atvėsus dingsta.
Pataisysiu:
Krakmolas neturi reikšmės biskvito sukritimui:
"Krakmolo dedama į daug glitimo turinčius miltus...Pridėjus į miltus krakmolo, juose sumažėja glitimo procentas ir padaugėja krakmolo. Iš tokių miltų iškepti kepiniai būna gražesnės spalvos, trapesni, o biskvitai, be to daugiau sugeria sirupo juos drėkinant. Biskvitams krakmolu galima pakeisti iki 20 proc, recepte nurodytų miltų svorio, o meduoliams ir sausainiams- iki 10 proc. Jei miltai turi nedaug glitimo, tai krakmolo nededama. Vietoj krakmolo, nurodyto recepte, imama toks pats kiekis miltų."
Citata iš E. Binkauskienės knygos "Kepiniai", Vilnius , Mokslas, 1977
Aš, kepdama biskvitinį vyniotinį, krakmolą keičiu 550 D arba 405C miltais, t. y. tais pačiais, kuriuos naudoju visam biskvitui, tada jis geriau vyniojasi, nelūžta, būna lakstesnis. O į tortus dedu krakmolo.
Pataisysiu:
Krakmolas neturi reikšmės biskvito sukritimui:
"Krakmolo dedama į daug glitimo turinčius miltus...Pridėjus į miltus krakmolo, juose sumažėja glitimo procentas ir padaugėja krakmolo. Iš tokių miltų iškepti kepiniai būna gražesnės spalvos, trapesni, o biskvitai, be to daugiau sugeria sirupo juos drėkinant. Biskvitams krakmolu galima pakeisti iki 20 proc, recepte nurodytų miltų svorio, o meduoliams ir sausainiams- iki 10 proc. Jei miltai turi nedaug glitimo, tai krakmolo nededama. Vietoj krakmolo, nurodyto recepte, imama toks pats kiekis miltų."
Citata iš E. Binkauskienės knygos "Kepiniai", Vilnius , Mokslas, 1977
Aš, kepdama biskvitinį vyniotinį, krakmolą keičiu 550 D arba 405C miltais, t. y. tais pačiais, kuriuos naudoju visam biskvitui, tada jis geriau vyniojasi, nelūžta, būna lakstesnis. O į tortus dedu krakmolo.
Pirmiausiai tai aciu uz issamu paaiskinima del krakmolo


[quote=Povila$,2008 07 13, 21:10]
Na, kazkaip tais kiausiniais smirda (nors kiausinius megstu)
Kazkaip pagalvojau gal ju maziau reikia deti ar ka, nes parduotuveje pirktu tortu biskvitai buna vos ne balto, o pas mane visad geltoni 
Papildyta:
Na, kiaušiniai švieži tikrai nesmirdi, o tik turi kvapą. Į natūralų biskvitą, t. y. be "pagerintojų" dedama gana daug kiaušinių, nes kitaip neiškils, jei nebus pakankamo kiekio išplaktų baltymų, kurie ir kelia biskvitą. O parduotuviniai tai savo sudėtyje tuti daug E raidžių: puriklių, standiklių ir pan, todėl čia ir kiaušinių kiekis nesvarbus, jeigu išvis deda kiaušinius, o ne kiaušinių masę ar miltelius. Taigi, čia natūralumas, nuo kurio kaip ir esam atpratę. Kas natūraliai kvepia, mums jau blogas kvapas
Na, kazkaip tais kiausiniais smirda (nors kiausinius megstu)


Papildyta:
Na, kiaušiniai švieži tikrai nesmirdi, o tik turi kvapą. Į natūralų biskvitą, t. y. be "pagerintojų" dedama gana daug kiaušinių, nes kitaip neiškils, jei nebus pakankamo kiekio išplaktų baltymų, kurie ir kelia biskvitą. O parduotuviniai tai savo sudėtyje tuti daug E raidžių: puriklių, standiklių ir pan, todėl čia ir kiaušinių kiekis nesvarbus, jeigu išvis deda kiaušinius, o ne kiaušinių masę ar miltelius. Taigi, čia natūralumas, nuo kurio kaip ir esam atpratę. Kas natūraliai kvepia, mums jau blogas kvapas

[quote=Letunė,2008 07 13, 22:36]
[quote=Povila$,2008 07 13, 21:10]
Na, kazkaip tais kiausiniais smirda (nors kiausinius megstu)
Kazkaip pagalvojau gal ju maziau reikia deti ar ka, nes parduotuveje pirktu tortu biskvitai buna vos ne balto, o pas mane visad geltoni 
Papildyta:
Na, kiaušiniai švieži tikrai nesmirdi, o tik turi kvapą. Į natūralų biskvitą, t. y. be "pagerintojų" dedama gana daug kiaušinių, nes kitaip neiškils, jei nebus pakankamo kiekio išplaktų baltymų, kurie ir kelia biskvitą. O parduotuviniai tai savo sudėtyje tuti daug E raidžių: puriklių, standiklių ir pan, todėl čia ir kiaušinių kiekis nesvarbus, jeigu išvis deda kiaušinius, o ne kiaušinių masę ar miltelius. Taigi, čia natūralumas, nuo kurio kaip ir esam atpratę. Kas natūraliai kvepia, mums jau blogas kvapas
[/quote]
Va va va gali but, kad atprate
Bet man kur maziau tu kiausiniu tai istiesu ir skaniau, neignoruoju as ju, bet man kazkaip jau ju per daug pvz. normalaus torto biskvite 7-8 kiausiniai - tai istis gana daug
[quote=Povila$,2008 07 13, 21:10]
Na, kazkaip tais kiausiniais smirda (nors kiausinius megstu)


Papildyta:
Na, kiaušiniai švieži tikrai nesmirdi, o tik turi kvapą. Į natūralų biskvitą, t. y. be "pagerintojų" dedama gana daug kiaušinių, nes kitaip neiškils, jei nebus pakankamo kiekio išplaktų baltymų, kurie ir kelia biskvitą. O parduotuviniai tai savo sudėtyje tuti daug E raidžių: puriklių, standiklių ir pan, todėl čia ir kiaušinių kiekis nesvarbus, jeigu išvis deda kiaušinius, o ne kiaušinių masę ar miltelius. Taigi, čia natūralumas, nuo kurio kaip ir esam atpratę. Kas natūraliai kvepia, mums jau blogas kvapas

[/quote]
Va va va gali but, kad atprate


nu gi sianakt sugalvojau kad ir man reikia issikepti biskvita tai su jusu pagalba manau turetu pavykti gal
aciu is karto o toliau bus matyt

