QUOTE(vaižgantė @ 2011 12 30, 16:50)
Man susidarė vaizdas, kad suaugusiems breketus nešioti yra skausmingiau nei vaikams. Mano dukra skundėsi tik pirmą dieną, kai juos uždėjo...

galiu parašyt realius savo atsiliepimus šia tema: man breketai buvo sudėti tuo pat metu su mano paaugliu sūnumi: sūnus uždėjus viršų tris paras skundėsi dideliais skausmais, apie save patyliu - nekilau iš lovos irgi tris paras, nors šiaip esu iš tų, kurios skausmą toleruoja lengvai. Po to kurį laiką dantys buvo itin jautrūs, tad valgiau pertrintą maistą, kai sūnus tuo metu jau triauškino riešutus ir keptą duoną

ko pasekoje greit nusilaužė pirmą breketą
paskui kiekvienas paveržimas sūnui nesukeldavo praktiškai jokių emocijų, gal pusdienį ir būdavo jautresni dantys, bet tik tiek...man kiekvienas apsilankymas pas ortodontę baigdavosi 3 dienų skysto maisto dieta ir kentėjimu su mintimi "per kančias - į žvaigždes". Vienas dalykas, ko nedariau, tai nevartojau nuskausminamųjų praktiškai niekada (išskyrus kai teko pavartoti po sudėjimo).
Judėjo vaikino dantys žymiai lengviau, greičiau nei manieji. Abiem mums buvo prognozuotas 1,5m laikotarpis, tai sūnus apsisuko lygiai per metus, o aš jau viršiju savo nešiojimo prognozes
Man vis vien, ką jūs apie mane galvojate, nes aš apie jus negalvoju visiškai." Coco Chanel