Sveika IcanSau,
kankinuosi ir aš lygiai tam pačiam rate - sveiką mitybą veja persivalgymai (kaip tik dabar esu nekontroliuojamų ryjimų etape ir nežinau, kaip sustoti). Prieš naujus metus gana staigiai numečiau nemažai svorio, tai dabar organizmas visko išbadėjęs (lyg nebūčiau pasimokius jau n kartų)...
Esu praėjus gydimo kursą VS - padėjo tik laikinai... Beje, dabar skaitau knyga ("Brain over Binge: Why I Was Bulimic, Why Conventional Therapy Didn't Work, and How I Recovered for Good"), kuri, turiu vilties, tikrai padės kovoje - rekomenduoju.
QUOTE(Ellenyte @ 2013 02 02, 19:03)
Sveika IcanSau,
kankinuosi ir aš lygiai tam pačiam rate - sveiką mitybą veja persivalgymai (kaip tik dabar esu nekontroliuojamų ryjimų etape ir nežinau, kaip sustoti). Prieš naujus metus gana staigiai numečiau nemažai svorio, tai dabar organizmas visko išbadėjęs (lyg nebūčiau pasimokius jau n kartų)...
va ieskojau bendraminciu, galvojau, kad su savim tiesiog nesusitvarkau, bet, vis toliau, vis labiau manau, kad slypi kazkus giliau si problema. As ir tam etape, kad negaliu sustot

ir paciai atrodo, kad nesu toj stadijoj, kad galeciau save nubadaut, su vemimu kontroliuoju save, stengiuos to nedaryt, nebent negaliu pajudet, ir lb lb bloga, tada einu issivemt. galvoju, kad dar nereikia pagalbos rimtesnes, gal galiu pati susitvarkyt.. taip save guodziu

Ne, tikrai ne viena tu tokia
Jeigu anglų kalbą supranti, pagloogink binge eating ir rasi visokiausių istorijų kaip pavyzdžiui merginos išmeta visą blogą maistą, o paskui traukia iš šiukšlių dėžės... Jeigu turi galimybių ieškoti pagalbos, tai siūlau nelaukti.
Bandžiau, aš ir daug veiklos, ir kitą šalį, ir įvairius darbus, ir terapeutus... deja, recepto dar neradau, bet nepasiduodu.
Bandžiau, aš ir daug veiklos, ir kitą šalį, ir įvairius darbus, ir terapeutus... deja, recepto dar neradau, bet nepasiduodu.
QUOTE(Ellenyte @ 2013 02 02, 23:06)
Ne, tikrai ne viena tu tokia
Jeigu anglų kalbą supranti, pagloogink binge eating ir rasi visokiausių istorijų kaip pavyzdžiui merginos išmeta visą blogą maistą, o paskui traukia iš šiukšlių dėžės... Jeigu turi galimybių ieškoti pagalbos, tai siūlau nelaukti.
O tai valgymo sutrikimu galima pavadint? ar nervine bulimija? kas tai? ar tik link to einama

Papildyta:
QUOTE(Morkevic @ 2012 04 10, 17:42)
aciu
Bandziau ziureti, tai net zodis psicho* mane baugina
... nezinau, kaip nueiti ir kazkam kalbeti, pasakoti... apie tai, kas su manimi darosi nezino niekas... Taip, artimieji kazka pastebi, vyras pakomentuoja, bet tikrai nemano, kad viskas pazenge jau iki tiek
Ir ka jis manys, ko vien vertas komentaras, kad mano tokios problemos jam kelia juoka... (cia ryte vonioj as stoviu salia svarstykliu ir sakau, kad as bijau ziauriai bijau svertis)
man net rasyti apie tai sunku
man geda, bet as jauciu, kad praradau kontrole, jau senai, bet db pradejau suvokti, kad as niekaip negaliu susitvarkyti pati su savimi. Ir kad visas tas plonejimas/storejimas man tapo pagrindinis dalykas gyvenime. Man viskas, as bijau sutikti zmones, kuriu nemaciau koki menesi, nes bijau isgirst komentara, kad pastorejau, pasitaisiau, papilnejau
negaliu sustoti ryti, bele ka kas tik papuola, pasislepus kaip kokia nusikaltele, bijau vyras vel sakys edi, kodel edi, kodel nevalgai kaip visi normalus zmones, baik bludyti
paskui begu, uzsirakinu issivemiu ir vel ta pati darau darau darau ir vel nuo rytojaus zadu valgyti tvarkingai, ne zadu valgyti tvarkingai, bet tik db sukusiu ir kai sukusiu tuomet valgysiu tvarkingai
kaip priklauso pusryciai, pietus, vakariene
ir sveriu viska sveriu, rasausi kiekviena diena ka valgysiu kiek valgysiu... o paskui trukt uz vadziu vel nuo pradziu... as nezinau, skaitau skaitau internete turbut man bulimja
ar gali taip buti, man uzeina tokie epizodai, as nebepajegiu galvoti, svarstyti nu visiskai uztemsta protas ir pradedu kist kist kist kazkokias nesamones, kuriu net gal siaip net nemegstu... paskui atsitokeju
o sirdy toks sudas, toks negeras jausmas, toks akmuo...
as taip pavargau ir taip blogai jauciuosi, ir vel sustorejau nuo besaikio kisimo maisto, nepykit, gal jums juokingai as cia atrodau, bet nezinau kur dingt, gerklej toks kirminas man griauzias...
o rodos juk nieko netruksta, turiu darba, kuris mane kaip ir tenkina, turiu du sveikus vaikucius, turiu vyra, nesipykstam, visai graziai sutariam,
tai kas man yra, kodel as taip darau, kodel man taip yra
Bandziau ziureti, tai net zodis psicho* mane baugina

man net rasyti apie tai sunku

paskui begu, uzsirakinu issivemiu ir vel ta pati darau darau darau ir vel nuo rytojaus zadu valgyti tvarkingai, ne zadu valgyti tvarkingai, bet tik db sukusiu ir kai sukusiu tuomet valgysiu tvarkingai

ir sveriu viska sveriu, rasausi kiekviena diena ka valgysiu kiek valgysiu... o paskui trukt uz vadziu vel nuo pradziu... as nezinau, skaitau skaitau internete turbut man bulimja

o sirdy toks sudas, toks negeras jausmas, toks akmuo...
as taip pavargau ir taip blogai jauciuosi, ir vel sustorejau nuo besaikio kisimo maisto, nepykit, gal jums juokingai as cia atrodau, bet nezinau kur dingt, gerklej toks kirminas man griauzias...
o rodos juk nieko netruksta, turiu darba, kuris mane kaip ir tenkina, turiu du sveikus vaikucius, turiu vyra, nesipykstam, visai graziai sutariam,
tai kas man yra, kodel as taip darau, kodel man taip yra

paskaiciau istorija, toks vaizdas ,kad apie mane..tik nevemiu ,lb lb retai

taip, tai yra valgymo sutrikimas kaip bulimija ir anoreksija. Įmetu porą nuorodų su Brigitos ir Aušros, kurios dirba (ar bent jau dirbo) valgymų sutrikimų centre. Interviu ne patys naujausi, bet gal kam nors bus įdomu...
Žinių radijas - Brigita Baks. ir Žinių radijas - Aušra Jauniškyte.
Žinių radijas - Brigita Baks. ir Žinių radijas - Aušra Jauniškyte.
QUOTE(Ellenyte @ 2013 02 02, 23:06)
tu taip toli neieskok pasveikimo

pasveikimas yra tavyje, tavo sprendime. Nusiteik suvalgyti tiek, kiek reikia tavo kunui ir kas karta eidama valgyti buk drasi ir pozityvi. Pasveiksi greiciau nei isivaizduoji. Si liga apipinta dramomis, vaikystes zaizdomis ir panasiai, o iseitis yra labai paprasta. Keisti mintis ir elgesi. Tai nera psichine liga, tai iprociai. Kaip rukymas, narkomanija.
Isivaizduok situacija - ilga laika nekenti kaimyno. Kas karta jam pasirodzius, mintyse nusiunti jam kritikos, pykcio ar neapykantos zodzius. O jei viena diena imsi jame matyt nors truputi kazka grazaus. Paieskok. Kita diena dar daugiau pamatysi. Ir istirps neapykanta, pyktis. Taip ir su bulimija. Drasink save, augink savo geruosius iprocius ir pamatysi, kaip visa juoda praeitis liko kazkur toli ir tu gyveni naujam pasaulyje, kuriame yra dziaugsmas ir laisve.
Sergancios bulimija koncentruojasi tik kad va persivalgau, va vel esu tokia ir anokia. Todel atitinkamai ratas ir tesiasi. Keiskite mintis ! cia yra SVEIKIMO pradzia.
Labas vakaras, merginos.
Atlieku nedidelę apklausą, būčiau labai dėkinga jeigu šiek tiek skirtumėt savo laiko atsakyti į anketos klausimus
Apklausa orientuota į asmenis turnčius vienokių ar kitokių psichologinių sunkumų (depresija, agorafobija, sociofobija, valgymo sutrikimai ir pan. ) taip pat į žmones, turinčius kūno trūkumų, kurių, jų manymų, kiti nepriima, bjaurisi. Noriu tokių žmonių paklausti, ar sutiktumėte eiti pas kūno masažo terapeutą (klasikiniam, atpalaiduojančiajam ar kokiam kitam kosmetiniui masažui) jei masažus atliktų psichologijos studijas baigęs asmuo, suprantantis jus ir galintis užmegzti su jumis kontaktą ne tik kaip su klientu, bet ir kaip žmogus su žmogumi ? (kalbama ne apie psichoterapiją) Apklausa anoniminė, jos duomenys naudojami nebus niekur.
http://_apklausa.lt/...rs/new.fullpage
Kad nuoroda veiktų, nutrinkite ženklą "_" prieš žodą apklausa
Atlieku nedidelę apklausą, būčiau labai dėkinga jeigu šiek tiek skirtumėt savo laiko atsakyti į anketos klausimus

Apklausa orientuota į asmenis turnčius vienokių ar kitokių psichologinių sunkumų (depresija, agorafobija, sociofobija, valgymo sutrikimai ir pan. ) taip pat į žmones, turinčius kūno trūkumų, kurių, jų manymų, kiti nepriima, bjaurisi. Noriu tokių žmonių paklausti, ar sutiktumėte eiti pas kūno masažo terapeutą (klasikiniam, atpalaiduojančiajam ar kokiam kitam kosmetiniui masažui) jei masažus atliktų psichologijos studijas baigęs asmuo, suprantantis jus ir galintis užmegzti su jumis kontaktą ne tik kaip su klientu, bet ir kaip žmogus su žmogumi ? (kalbama ne apie psichoterapiją) Apklausa anoniminė, jos duomenys naudojami nebus niekur.
http://_apklausa.lt/...rs/new.fullpage
Kad nuoroda veiktų, nutrinkite ženklą "_" prieš žodą apklausa

po 7 metų nesėkmingos kovos užsirašiau į VSC
QUOTE(Alaska @ 2013 02 06, 21:24)
po 7 metų nesėkmingos kovos užsirašiau į VSC
labai, labai sveikinu. aš neatsidžiaugiu buvimu čia. supratau, kad susitvarkyti pačiai su savim neįmanoma, o viso gyvenimo praleisti su VS nenoriu
QUOTE(reverse @ 2013 02 07, 13:36)
labai, labai sveikinu. aš neatsidžiaugiu buvimu čia. supratau, kad susitvarkyti pačiai su savim neįmanoma, o viso gyvenimo praleisti su VS nenoriu
norėjau paklausti

ar visuomet skiriamas dienos stacionaras?
nes aš dirbu ir niekaip negaliu visai neiti į darbą (galiu nebent kartais, kai reikia atsiprašyti iš jo)
ačiū už atsakymą

Kaip suprantu, dėl visko galima tartis, bet jeigu gaunasi išeiti iš darbo kuriam laikui kad gultumeisi į skyrių, verta ir į stacionarą vaikščioti po to. Duoda juk biuletenį dėl tokių dalykų, daug moterų čia juos pasiėmusios.
Liga per sunkiai įveikiama kad užtektų to mėnesio. Atkryčio prevencijai (kuris vis tiek visad tikėtinas) geriau išeiti pilną rekomenduojamą programą.
Liga per sunkiai įveikiama kad užtektų to mėnesio. Atkryčio prevencijai (kuris vis tiek visad tikėtinas) geriau išeiti pilną rekomenduojamą programą.