Įkraunama...
Įkraunama...

Antakalnio Alergologijos centro stacionaras

Sveiki,
1,5 mėn. dukrelei atopinio dermatito paūmėjimas nuo pirmadienio gulam į Antakalnio Alergologijos centro stacionarą. Kiek supratau, iš pradžių skirs man (maitinu pati) hipoalerginę dietą, jei nepadės - parinkinės hipoalerginius mišinius. Laukiu labai komentarų iš ten gulėjusių su mažu kūdikėliu ( ar padėjo tas gydymas (labai bijau ligoninių ir nenoriu, nes jaučiu, kad nuo nervų gali pienas dingti verysad.gif ), pas kokį gydytoją gydėtės ir kokie Jūsų atsiliepimai apie jį, kokius tyrimus ten gali daryti mažam vaikeliui, ar nėra ten tokio nusistatymo, kad hipoalerginiai mišiniai geriau nei motinos pienas??...
Atsakyti
Gai ir per vėlai radau temą, bet parašysiu.
Gulėjom mes Antakalnio alergologijos centre, kai mažiui buvo 6 mėn. Paskyrė mums abiems hipoalerginę dietą ir ten pradėjau mažiuką primaitinti, kasdien vis naują produktą ragavo. Du kart dienoj tepliojo hormoniniais ir lyg vitamininiais tepalais, tai odelė per savaitę labai pagražėjo. Dar atliko odos dūrio mėginukus (pienui, kiaušiniui, mano pienui ir šuns kailiui), kurie alergijos niekam neparodė. Žiūrėjo mus Astrauskaitė, o ir visas personalas man patiko, gražiai bendrauja su mažiais. Nepatiko tik jų reikalavimai, maitint vaiką kas 4 valandas. Maniškis tiek neišlaukdavo, tai aš ir nesivarginau kankint nei savęs, nei vaiko. Ir naktimis maitindavau, nors irgi neleido.
Didžiausią šoką patyriau grįžusi namo. Taip įsivaizdavau, kad dabar Evulio būklė vis gerės, o jam po poros dienų vėl paūmėjo alergija, nors aš nieko neleistino ir nevalgiau. Vargstam ir dabar abu su hipoalergine dieta, nes iki šiol maitinu. Po ligoninės stresas buvo didžiulis: aš valgyt noriu, vaikas neramus, alergija paūmėjo, mažiaus svoris nebeauga (per mėnesį priaugo 100 g). To pasekoje aš per mėnesį numečiau 5 kg (nuo savo turėtų 45 kg) ir pajutau, kad pienukas dingti pradėjo, o ligoninėje patarė žindyti bent iki 8 mėn. Tada galvojau, kad išprotėsiu. Bet palengva viskas atsistojo į savo vietas.
Linkiu tau, Stirna, stiprybės. Tikiuosi, kad laikui bėgant viskas susitvarkys. Nesinervink ir saugok pienuką, jo jums dar ilgai reikės. O ligoninė,manau šiuo atveju gera tuo, kad vis gi šiokios tokios informacijos apie ligą gaut galima.
O gal kas turit šviežesnių įspūdžių iš Antakalnio?
Atsakyti
Sveikos, mano sūnui nuo 3mėn. atopinis dermatitas. Daug kartų gulėjome Antakalnio alergologiniame.Mus gydė Gyd.Astrauskaitė, tikrai labai maloni. Kol mes budavom ligonineje, tai būklė gerėdavo, tiesa hormoniniais tepalais neleisdavau tepti. Iki metuku mums beveik viskas praėjo, bet pradėjom skiepytis ir mus vėl išbėrė. Zinote per tuos metus ko tik nebuvom išbandę. Bet juk alergijos yra labai individualus dalykas. Vienėm jos labai greitai praeina, kitiems uzsitesia ir dar su pasekmėm. Vis dėlto jau dabar trūko kantrybė ir nutarėm kreiptis pas homeopatą Popovą. nezinau kaip viskas bus, bet manau kad homeopatiniai vaistai bent jau nepakenks.
O dėl ligoninės, tai su kūdikių gulėti nėra taip sunku.
Atsakyti
QUOTE(Anida @ 2006 04 06, 11:17)
Iki metuku mums beveik viskas praėjo, bet pradėjom skiepytis ir mus vėl išbėrė. Zinote per tuos metus ko tik nebuvom išbandę.  Bet juk  alergijos yra labai individualus dalykas. Vienėm jos labai greitai praeina, kitiems uzsitesia ir dar su pasekmėm. Vis dėlto jau dabar trūko kantrybė ir nutarėm kreiptis pas homeopatą Popovą. nezinau kaip viskas bus, bet manau kad homeopatiniai vaistai bent jau nepakenks.
O dėl ligoninės, tai su kūdikių gulėti nėra taip sunku.

Mes į ligoninę kaip tik po skiepo ir pakliuvom. Nežinau, ar darau klaidą, bet kol kas nebeskiepiju vaiko schmoll.gif .
Ir taip pat pradėjom gydytis pas homeopatą. Kol kas esu labai patenkinta rezultatais thumbup.gif .
Atsakyti
Ačiū už įsipūdžus iš ligoninės 4u.gif Mes į ją taip ir neatsigulėm - ta pati gyd. Astrauskaitė pati mus nuo jos atkalbėjo (nors vaikelio, kaip jis atrodė, net nematė g.gif ). Dėl to labai džiaugiuosi, nes per savaitę namuose, man sėdus ant labai griežtos hipoealerginės dietos, vaikeliui pradėjo gerėti - veidelis dabar beveik visai susitvarkė. Kūnelis - dar ne verysad.gif Bet tais hormoniniais aš irgi stengiuosi nepradėti, nors gyd. Budėnienė (Alerg. centras) mums jų prirašė.
Aš irgi turiu pilną pagrindą sieti alergijos paūmėjimą su skiepais: tiek pirmam, tiek antram vaikeliui ypač stipriai ji pasireiškė po skiepo, kuris daromas 1 mėnesį. Nors po kitų skiepų bent jau vyresnėlei tokios reakcijos nebuvo. Girdėjau, kad būtent į šio skiepo sudėtį įeina kiaušinio baltymas g.gif Bet kokiu atveju trečio vaiko tikrai nebeduočiau skiepyti - gal ne visai, bet nuo to, kur skiepijami tik gimę naujagimiai ir paskui mėnesio kūdikėliai. schmoll.gif
Atsakyti
Natute, kiek laiko ir pas kokį homeopatą gydotės. Kokius vaistukus ir tepalus naudojate?
Atsakyti
QUOTE(Anida @ 2006 04 13, 07:31)
Natute, kiek laiko ir pas kokį homeopatą gydotės. Kokius vaistukus ir tepalus naudojate?

Gydomes pas Bagdonavičių. Dar tik mėnuo kaip geriam žirniukus (calcio carbonadas ar kažkaip panašiai lotiniškai užrašyta). Dabar jau beveik niekuom odelės ir netepu, tik po vonios sutepu Linola Fett N, nes po vonios labai išsausėjusi atrodo. Šiaip tai dabar mažiaus odytė thumbup.gif , tik labai bijau, kad tai nebūtų laikinas pagerėjimas. Vis dar laikomes hipoalerginės dietos, nors jau bandom ragauti jogurto, troškintos morkytės. Nuo jogurto vis gi atrodo, kad buvusių bėrimų vietos parausta, bet per pusdienį tie paraudimai nunyksta. Tai, matyt, dar truputį pabadausim.
Atsakyti
Atsakau i temos klausima...ko tiketis?... o gi nieko! doh.gif
nenoriu ir prisiminti tu kas rytiniu ir vakariniu vaiku mozojimu hormoniniais tepalais, tyrimu skupumo ar tiksliau-ligonines lesu taupymo...
Atsakyti
s verysad.gif verysad.gif veikos, as prie jusu prisijungiu... vakui men., ta pati Budeniene nukreipe - ji visus kreipia, kaip as supratau - man ji iskart nepatiko : nei paaiskino, kas per ligonine, nei ka - kai mes is pradziu atsisakem, pradejo gasdinti: -israsysiu hormoninius vaistus! - ji visiems israsyneja, turbut... sad.gif
o sakykit, kokios ten palatos, kiek zmoniu? o ar yra galimybe vaika ismaudyti? nes mes tai maudom kasdien...

Stirna, kaip laikotes dabar? pas kokia gydytoja paprastai lankotes? mes pas Tamosiuniene.
Atsakyti
O man Budėnienė labai patiko. Neskuba, viską išklausinėja ir į visus mano klausimus atsako thumbup.gif . Man ji kaip tik buvo vienas iš patikimų informacijos šaltinių apie alergiją. Klausinėdavau aš daug ir ji niekad nepažiūrėjo į mane kaip nors kreivai, kad ir kokie tie klausimai būtų. O kad alergologai nieko, išskyrus dietą, geriamus vaistus ir hormoninius tepalus pasiūlyti negali, tai čia jau kita šneka (todėl mes dabar ir nesilankom pas alergologus).
Beje, mes pas Budėnienę buvom jau po ligoninės, tai ji nesiūlė gultis dar kartą tongue.gif . O mūsų naudojamus hormoninius tepalus liepė maišyti su kitais tepaliukais, kad sumažinti koncentraciją.
Atsakyti
Natute, gal ji prieš mus buvo iškart nusiteikusi? blink.gif

QUOTE(Natute @ 2006 06 14, 13:59)
mūsų naudojamus hormoninius tepalus liepė maišyti su kitais tepaliukais, kad sumažinti koncentraciją.

šitą gudrybę aš žinau... biggrin.gif
tai kaip, ligoninė padėjo?
Atsakyti
QUOTE(Eziuke @ 2006 06 14, 14:06)
tai kaip, ligoninė padėjo?

Neee, ligoninė tai nepadėjo. Kad tada žinočiau tiek apie alergija, kiek dabar, tai nesivarginčiau ten gulėti. O tada buvau per daug išsigandusi ir pasimetusi.
Atsakyti