Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Ar buvo pablogėjimas atvėsus orams, įjungus šildymą? (56 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
na mamytes dabar paaiskinkite kuo skiriasi metilo melis nuo violetinio ir fuksino?nes siandien bandziau kaune nusipirksti metilo melio ir isgirdau ko netikejau is vaistininkiu....buvai 3 gaminamose vaistinese ir nebegamina jo sake kad issimtas is apyvartos ir kad alergologai sito net neberaso nes jis yra na nelabai geras ir dabar daugelis alergologu raso violetiny pamirsau pavadinima....na cia kaune taip sake o vilniuje kai buvau tai nusipirkus buvau be problemu tai kaip cia dabar yra su siuo metilo meliu kas gali pakomentuoti?kaip paprasiau kad padarytu tai vos ne durna palaike kad tipo jis toks blogas kad ji jau iseme is apyvartos o man jo reik......kas gulejote alegologiniame neseniai kuom tepe metilo meliu ar ne?
Atsakyti
QUOTE(2Lviename @ 2012 01 09, 20:52)
Labai labai stengiuosi alergenu nevalgyt, bet nepadeda, todel imiausiu krastutiniu priemoniu....Jei nepagelbes - grisim prie MP, nes ar taip ar taip as pienuka traukiu, tai nieko nebus jeigu kelias dieneles mazoji negaus mano pienuko....

Pamenu, man irgi patarinejo,sako nutraukt maitinima MP, duok misinuka. O as nenutraukiau MP. Daviau.. Paskui teko vaikui paragauti koses su misinuku, tai isbere tikrai nuo tos kosytes, del to misinio... Dziaugiuos, kad MP maitinau ir toliau. Ir dabar maitinu. O vaika bere, nors ir as nieko nevalgiau alergizuojancio.. Bet kaltas buvo vitaminas D. Jau rasiau apie tai... O 3 men vaikeliui, labai reikia MP. Joks misinys neatstos MP. Nepykit, bet jei galit maitinkit. O ieskokit kitu budu...Vaikas paragaves misinio, gali atsisakyti valgyti MP.. Ir jei vaikas alergiskas, jam geriausias maistas yra MP. Net patariama, kuo ilgiau maitinti alergija sergancius vaikelius MP.

Esu MP salininke, nepykit uz nuomone. cool.gif

Atsakyti
jetus daryciau visai kitaip negu pradzioje kai buvau visai svieziai iskepta.....maitinau iki 3 menesiu buvau ant dietos kaip reikia pieno daug turejau ir uzsisaldydavau ir netuko visai ir aisku finansiskai zymiai lengviau ir beje sveikiau...na ir dekos vaiciulionienes as nutraukiau maitinima pabandyti neocate ir pienukas pats dingo po poros savaiciu....nors nusitraukinejau...o siu hidrolizuotu misiniu nera daug pasirinkimo ir kainos baisiai dideles...tad nuo neocate labai buvo dideles bedos su pilvuku......tada bandem ozkos pienuka tada soju misiny ta kaip bandomasis triusis nes apart motinos pieno sunku buvo pritaikyt atrast kazka......ir misiniai kai prasidejo tai minimum i menesy 800lt iseina dabar geria aptamil digestive care bet labai gailiuosi kad maitinau neilgai tie misiniai netgi ir neskanus po mamos pieno...
Atsakyti
QUOTE(sirdukele @ 2012 01 09, 21:14)
jetus daryciau visai kitaip negu pradzioje kai buvau visai svieziai iskepta.....maitinau iki 3 menesiu buvau ant dietos kaip reikia pieno daug turejau ir uzsisaldydavau ir netuko visai ir aisku finansiskai zymiai lengviau ir beje sveikiau...na ir dekos vaiciulionienes as nutraukiau maitinima pabandyti neocate ir pienukas pats dingo po poros savaiciu....nors nusitraukinejau...o siu hidrolizuotu misiniu nera daug pasirinkimo ir kainos baisiai dideles...tad nuo neocate labai buvo dideles bedos su pilvuku......tada bandem ozkos pienuka tada soju misiny ta kaip bandomasis triusis nes apart motinos pieno sunku buvo pritaikyt atrast kazka......ir misiniai kai prasidejo tai minimum i menesy 800lt iseina dabar geria aptamil digestive care bet labai gailiuosi kad maitinau neilgai tie misiniai netgi ir neskanus po mamos pieno...

Va va....kaip buna...
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2012 01 09, 22:06)
Pamenu, man irgi patarinejo,sako nutraukt maitinima MP, duok misinuka. O as nenutraukiau MP. Daviau.. Paskui teko vaikui paragauti koses su misinuku, tai isbere tikrai nuo tos kosytes, del to misinio... Dziaugiuos, kad MP maitinau ir toliau. Ir dabar maitinu. O vaika bere, nors ir as nieko nevalgiau alergizuojancio.. Bet kaltas buvo vitaminas D. Jau rasiau apie tai... O 3 men vaikeliui, labai reikia MP. Joks misinys neatstos MP. Nepykit, bet jei galit maitinkit. O ieskokit kitu budu...Vaikas paragaves misinio, gali atsisakyti valgyti MP.. Ir jei vaikas alergiskas, jam geriausias maistas yra MP. Net patariama, kuo ilgiau maitinti alergija sergancius vaikelius MP.

Esu MP salininke, nepykit uz nuomone. cool.gif

Kiek mamu, tiek nuomoniu..aisku nepykstu, bet bandysiu kitaip smile.gif
Atsakyti
Va norejau pasiklausti labai jusu gal kas zinot vaistu nuo apiburnio AD ? Lupu kampuciuose istisai vaskine oda pleiskanoja trukineja paraudusi... Serganciajai 15metu. Daktare nieko gero nepasake tik israse tableciu pagerti, o jau visi metai niekas nesikeicia. Turejo vaikysteje dermatita kuris jau pusantru metu atsinaujines.
Gal zinot kur tyrimus atlikti ar seip kokiu patarimu? blush2.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(2Lviename @ 2012 01 09, 21:42)
Kiek mamu, tiek nuomoniu..aisku nepykstu, bet bandysiu kitaip smile.gif

Linkiu sekmes ir , kad jusu variantas butu pasirinktas teisingai...

Mamos linki gerio is didesnes mamiskos patirties. cool.gif
Atsakyti
O tai ne paprasciau neeksperimentuot o padaryt testuka del alergijos MP? Mums dare antakalny.
Su alergiuku gal geriau nereik tokiu eksperimentu...
Atsakyti
QUOTE(2Lviename @ 2012 01 09, 18:19)
labas mergaites smile.gif

Mums lyg buvo pagerejimas, dbr vel ziuriu blogiau - nuo ko - neaisku....Gal pasmerksit, uzmetysit akmenim, bet nusprendziau kelias dienas maitinti ne MP, o misinku - maza ka, o gal tikrai ji alergiska mano pienui  g.gif  g.gif ..Norisi kazkaip viska isbandyti..jeigu ne, vel grisim prie MP ir ieskosim priezasties.... doh.gif

buvau pasielgusi lygiai taip pat. taciau isbandziau gal 5 rusiu misinukus, savo piena saldziau tuo metu. Ir nei vienas netiko, kadangi visur yra pieno pagrindo o pasirodo vaikas alergiskas pieno produktams. o YPAC didele reiksme teikdavau HA.
dabar tik sekmingai MP ir neocate
Papildyta:
QUOTE(2Lviename @ 2012 01 09, 21:28)
as pirkau Aptamil hipoalergene.... g.gif ..Nu paziuresim kaip nuo sito bus....gal ir nuo misinio bers mus..nors labai noreciau galvoti - o gal viskas bus gerai blush2.gif

gal vertetu pabandyt aptamil alergy care, kuri ir skiria antakalny jei itaria alergika
Papildyta:
QUOTE(wytaute69 @ 2012 01 09, 23:41)
O tai ne paprasciau neeksperimentuot o padaryt testuka del alergijos MP? Mums dare antakalny.
Su alergiuku gal geriau nereik tokiu eksperimentu...

testas del alergijos MP ?
tai jei vaikas alergiskas kazkuriam produktui kuri vartoja mama tai ir rodys ta alergija.
Man dare tyrima MP tyrima, bet ne del alergiskumo o aplamai ar jis yra kokybiskas ir tinkamas vaikui.
Papildyta:
QUOTE(Amelita @ 2012 01 09, 23:03)
Linkiu sekmes ir , kad jusu variantas butu pasirinktas teisingai...

Mamos linki gerio is  didesnes  mamiskos patirties. cool.gif

prisidedu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(luna @ 2012 01 09, 12:10)
Sveikos, mamos,

ar kuri bandet prausti su Lakisium? Mes jau isbandem begale kremu, pakeitem mityba, jokio pagerejimo.. pas alergologa tik 17d., vaistineje vaistininke mums dave - rekomendavo ir pasake, kad anksciau visi sergantys atopiniu dermatitu buvo gydomi tik sia zole ir ji nustebusi ziuri i mane ir sako, kodel siais laikais gydytojai neskiria jos g.gif
Tai va nusipirkom ir mes jos, paskaiciau internete, ji tikrai nebloga zole is 10proceduru padarem dar tik 3 ir matau pagerejima, demeles tapo neberaudonos, veidelis grazesnis  wub.gif
Pabandykit mamytes tai nekainuoja daug  mirksiukas.gif

mum žiauriai netiko, bet jei jums gerai tai pirmyn 4u.gif

QUOTE(beatka1983 @ 2012 01 09, 14:04)
O as vis noriu paklausti apie bites ar vapsvos ikandima alergiskam vaikui.. musu senelis laiko avylius kaime ir vasara daznai ten vaziuojame - tai dabar mastau kaip alergiskas vaikas , jo organizmaz reaguoja i ikandima? gal kuri mamyte pasisakytu ?

jei bitėm alergijos nėra tai nieko ir nebus... bet čia niekada negali žinot
o pagalba tai man atrodo adrenalinas ar tavegylis koks

QUOTE(Dzhine @ 2012 01 09, 20:37)

Ir dar klausimas visoms. Ar galima bandyti kokoso piena? nors cia buvo numone, kad koksas riesutas, bet vis uztinku , kad zmones naudoja ta kokoso piena alergiukams...
taigi, ar yra is jusu kas isbandes kokoso piena arba kokoso sviesta?

tarp kitako kokosas nepriskiriamas į riešutų kategoriją... (čia kai darė netoleravimo testą iš plauko buvo visi produktai suskirstyti į kategorijas) man keisčiausia buvo, kad kokosas prie riešutų nepriskiriamas, tad jei riešutams yra alergija, kokosui gali ir nebūti, BET prie riešutų yra priskiriamos sezamo sėklos vat taip vat...

bandykit žiūrėkit o gal tiks? man jis super patinka kokosų sviestas labai minkštas, lengvas toks, tik gal labiau vasarai mums tiko, nes neypač riebus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(loveliuk @ 2012 01 10, 00:54)
testas del alergijos MP ?
tai jei vaikas alergiskas kazkuriam produktui kuri vartoja mama tai ir rodys ta alergija.
Man dare tyrima MP tyrima, bet ne del alergiskumo o aplamai ar jis yra kokybiskas ir tinkamas vaikui.

o kaip gali buti MP nekokybiskas blink.gif gal galetum pasakyt kas ir kur tokius tyrimus daro?

Del alergijos MP ir as taip logiskai galvojau - jei mano vaikas alergiskas karves pienui, o as karves pieno prigerus, tai logiskai mastant turetu rodyti alergija ir mano pienui? Nu bet neparode. Kodel taip yra neissiaiskinau. Reiks labiau prispaust daktaryte kai eisim ketvirtadieni.
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 01 10, 10:40)
o kaip gali buti MP nekokybiskas  blink.gif gal galetum pasakyt kas ir kur tokius tyrimus daro?

Del alergijos MP ir as taip logiskai galvojau - jei mano vaikas alergiskas karves pienui, o as karves pieno prigerus, tai logiskai mastant turetu rodyti alergija ir mano pienui? Nu bet neparode. Kodel taip yra neissiaiskinau. Reiks labiau prispaust daktaryte kai eisim ketvirtadieni.

bijau taip drasiai teigt, nes galiu klyst.
AS buvau isikalus sau i galva kad maniskis alergiskas MP todel kai gulejom stacionare pasiprasiau kad istirtu MP. Gavom atsakymus, gyd sako ne Jusu vaikas drasiai gali gert Jusu piena nes jis labai kokybiskas. Bet, aptiko kad yra streptokokas. Labai issigandau ir pradejau panikuot, bet mane nuramino kad viskas ok, jis nieko nepavojingas.
Tada po keliu dienu istyre vaiko odele, pas ji aptiko auksin stafilokoka. Rusu puslapiuose prisikaiciau kad cia butent jis gali kelt AD
Atsakyti