Sveikutės, o štai mano ORAKAITĖJE KEPTŲ VARŠKĖČIŲ receptukas:
3 pokučiai 9% riebumo varškės
3 kiaušiniai
apie 0,5-1 stiklinė miltų
2 šaukštai cukraus
pora žiupsnelių druskos
pora saujų miltų varškėčiams iškočioti
PADAŽUI:
pusė pokelio sviesto
pusė indelio riebios grietinės
pora žiupsnelių druskos
Varškę gerai išmaišau su kiaušiniais, cukrumi ir druska, tada po truputį beriu ir įmaišau miltus, kad masė gautųsi tokia minkšta, net limpanti prie rankų. Svarbu miltų nepadauginti, nes kitaip varšėčiai bus kieti. Miltuose iškočioju (yra ką veikti, nes masė tai limpanti

) ir suformuoju varkėčius, šiek tiek mažesnius už degtukų dėžutę, gražiai juos išdėlioju ant skardos - ištiestos kepimo popierium ir pašaunu geram pusvalandžiui į 180-190 laipsnių orkaitę. Prieš baigiantis kepimo laikui mažučiame puode ant kaitvietės ištirpinu sviestą su grietine, padruskinu ir pavirinu minutę - kitą. Padažiukas turi gautis sūrus o patys varškėčiai saldūs. Iškepusius varškėčius ištraukiu, suberiu į dubenį ir palaikau dar 10 min. uždengtus. Patiekiu su padažiuku. Na o jei netaupysite produktų (ir nebeskaičiuosite kalorijų

)padažui bei pasiruošit jo dvigubai daugiau ir užpilusios juo varškėčius leisite 10 min. pamirkti - tai skonis bus pasakiškas o jie patys minkštutėliai.
Paprasta bet skanu