Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip skaniai pasigaminti varškėtukus?

QUOTE(*Rūta* @ 2009 08 29, 22:50)
bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif  radau tikruju valgykliniu varsketuku receptuka, gai dar kas jo ieskojo  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Super reiks pabandyti,man nostalgija iš vaikystės,tiems valgykliniams varškėčiams thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutės, o štai mano ORAKAITĖJE KEPTŲ VARŠKĖČIŲ receptukas:
3 pokučiai 9% riebumo varškės
3 kiaušiniai
apie 0,5-1 stiklinė miltų
2 šaukštai cukraus
pora žiupsnelių druskos
pora saujų miltų varškėčiams iškočioti
PADAŽUI:
pusė pokelio sviesto
pusė indelio riebios grietinės
pora žiupsnelių druskos

Varškę gerai išmaišau su kiaušiniais, cukrumi ir druska, tada po truputį beriu ir įmaišau miltus, kad masė gautųsi tokia minkšta, net limpanti prie rankų. Svarbu miltų nepadauginti, nes kitaip varšėčiai bus kieti. Miltuose iškočioju (yra ką veikti, nes masė tai limpanti smile.gif ) ir suformuoju varkėčius, šiek tiek mažesnius už degtukų dėžutę, gražiai juos išdėlioju ant skardos - ištiestos kepimo popierium ir pašaunu geram pusvalandžiui į 180-190 laipsnių orkaitę. Prieš baigiantis kepimo laikui mažučiame puode ant kaitvietės ištirpinu sviestą su grietine, padruskinu ir pavirinu minutę - kitą. Padažiukas turi gautis sūrus o patys varškėčiai saldūs. Iškepusius varškėčius ištraukiu, suberiu į dubenį ir palaikau dar 10 min. uždengtus. Patiekiu su padažiuku. Na o jei netaupysite produktų (ir nebeskaičiuosite kalorijų ax.gif )padažui bei pasiruošit jo dvigubai daugiau ir užpilusios juo varškėčius leisite 10 min. pamirkti - tai skonis bus pasakiškas o jie patys minkštutėliai.
Paprasta bet skanu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pingvinukas lolo @ 2012 02 13, 12:56)

Bet jie visai visai nesaldus? Suprantu, kad norint, galima is virsaus cukrum apibarstyt ar i padaziuka jo idet, nes kazkaip neisivaizduoju nesaldziu varsketuku, bet tikriausiai tai mano skonis toks ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pingvinukas lolo @ 2012 02 13, 13:56)

kazko man jie nesiderina su padazu schmoll.gif padazas surus, varskeciai saldus atrodo iseina tai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2012 02 13, 23:58)
Bet jie visai visai nesaldus? Suprantu, kad norint, galima is virsaus cukrum apibarstyt ar i padaziuka jo idet, nes kazkaip neisivaizduoju nesaldziu varsketuku, bet tikriausiai tai mano skonis toks  ax.gif

Patys varškėčiai šiek tiek saldūs, bet ne perdaug. Bet manau varijuoti galima įvairiai - ir cukraus daugiau dėti į masę, ar patį padažiuką sladinti ir nedėti druskos. Čia kaip kam patinka 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ingauk @ 2012 02 14, 18:02)
QUOTE(pingvinukas lolo @ 2012 02 13, 13:56)

kazko man jie nesiderina su padazu schmoll.gif padazas surus, varskeciai saldus atrodo iseina tai g.gif

Taip ir yra, tik tas saldumas ir sūrumas gi proto ribose. Gal ir atrodo keistai, bet man ir mano šeimai būtent toks variantas labai patinka ax.gif Tikras skanumėlis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2009 08 29, 21:50)
bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif  radau tikruju valgykliniu varsketuku receptuka, gai dar kas jo ieskojo  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

katik isbandziau sita receptuka, man patiko, tik dejau 3 kiausinius o ne du.
Atsakyti
QUOTE(pingvinukas lolo @ 2012 02 13, 12:56)

Kaip uzsimaniau wub.gif butinai bandysiu gaminti, tik padaziuka saldu darysiu, vietoj druskos desiu cukraus bigsmile.gif Bijau, tik kad su tesla bus sunku, nes as tokia nekantri esu, o kaip supratau ji gaunasi limpanti prie ranku, tai pavargti teks kol suformuosiu, gal daryti iskarto didesnius juos ? biggrin.gif
Atsakyti
laba, as kepu varskecius keptuveje, miltu dedu tik vis vos ir tada su aukstu dedu juos i keptuve, ir ten jau suformuoju forma. Taip skainiau nes jie islieka purus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ikeja @ 2012 03 29, 13:52)
laba, as kepu varskecius keptuveje, miltu dedu tik vis vos ir tada su aukstu dedu juos i keptuve, ir ten jau suformuoju forma. Taip skainiau nes jie islieka purus mirksiukas.gif

ir as taip kepu,jei labai limpa prie ranku-paslapinu jas smile.gif
Atsakyti