Įkraunama...
Įkraunama...

Trumparegystė ir nėštumas

sveikutes bigsmile.gif , as pati nesioju akinius ir lesius nes regjimas tikrai nenuostabus -6.00
ir dabar tikriausiai dar labiau nusilpo ,nes nebedazlibu net su akiniais. turejau ir as minti tokia su lesiais gimdyt bet pasnekejau su gyditoja ,ji nepatare ,tuo labiau pernesiot juos ilgiau nei galima blink.gif
Atsakyti
QUOTE(kerolli @ 2007 10 09, 22:02)
sveikutes  bigsmile.gif  , as pati nesioju akinius ir lesius nes regjimas tikrai nenuostabus -6.00
ir dabar tikriausiai dar labiau nusilpo ,nes nebedazlibu net su akiniais. turejau ir as minti tokia su lesiais gimdyt bet pasnekejau su gyditoja ,ji nepatare ,tuo labiau pernesiot juos ilgiau nei galima  blink.gif

Vat butent, kad nei vienas sveikai mastantis okulistas to nepatars. Visada yra ivairiu komplikaciju galimybe, tegu 1 is 10000, bet yra.....
Gimdziau su akiniais ir del to nesijauciau nei negrazi nei blogesne mama. Lesius nesioju irgi. Bet tik ne gimdykloj ir ne ant oeracinio stalo smile.gif
Didziaja dalimi , tai yra kompleksu padarinys--neduokdie su akiniais kas nors pamatys....Uz tai dauguma ir bijo akiniu--ne tik per gimdyma, bet ir kasdieniniam gyvenime.
Atsakyti
xixixi, prisizvengiau wink.gif)
Na as istekejau du kartus akinius nesiodama.. Netrukdo jie groziui, reiskia wink.gif) Ir gimdykloj netrukdo smile.gif)
Atsakyti
Na aš irgi nešioju akinius ax.gif bet paskutiniu metu pabandžiau lęšius, man su jais patogiau biggrin.gif kaip gimdysiu negalvojau (su akiniais, ar su lęšiais) bet išėjo taip, kad išvažiavau į ligoninę su lęšiais, su jais ir pagimdžiau thumbup.gif nebuvo jokių nesklandumų drinks_cheers.gif
Atsakyti
Yra kontaktiniai lesiai - "night and day", kurios neišimant galima nešioti iki 1 menėsio, o kas 3 dienas išimant ir apie 3 menėsius, priklausomai kaip jauciasi akys (as tai ir 5 menėsius išnešiuoju periodiškai išimant nakčiai). Mano regėjimas -3,75, gymdziau su lešiais patogumo sumetimais, akyniai ir nukristi gali ir aprasoti, ir lyginynej per ta šurmulį pamiršti gali, ir nakti keltis ir jieškoti tamsoj akiniu malonumas mažas biggrin.gif .
Nej kiek nesigailiu, ir nepatogumu jokiu nebuvo. Kuo toliau tuo labiau linkus prie "night and day" lešių zymiai patogiau, kad nereikia kiekviena vakara išimti ir iš ryto dėti.. thumbup.gif
Bet juos nešiuoti šiek tiek brangiau išeina.... nes dažniau keisi...
Atsakyti
QUOTE(Kalinka2006 @ 2007 10 11, 16:46)
Yra kontaktiniai lesiai - "night and day", kurios neišimant galima nešioti iki 1 menėsio, o kas 3 dienas išimant ir apie 3 menėsius, priklausomai kaip jauciasi akys (as tai ir 5 menėsius išnešiuoju periodiškai išimant nakčiai). Mano regėjimas -3,75, gymdziau su lešiais patogumo sumetimais, akyniai ir nukristi gali ir aprasoti, ir lyginynej per ta šurmulį pamiršti gali, ir nakti keltis ir jieškoti tamsoj akiniu malonumas mažas  biggrin.gif .
Nej kiek nesigailiu, ir nepatogumu jokiu nebuvo. Kuo toliau tuo labiau linkus prie "night and day" lešių zymiai patogiau, kad nereikia kiekviena vakara išimti ir iš ryto dėti..  thumbup.gif

Mano griezta nuomone visiskas briedas tas night and day. Lesiai yra svetimkunis, kad ir kokiu vandens procentu butu paremtas - nerekomenduojama ju pasilikti nakciai - kazkiek laiko gal tempsit, bet anksciau ar veliau sugrish tas "patogumas" konjunktyvitais blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalinka2006 @ 2007 10 11, 15:46)
Yra kontaktiniai lesiai - "night and day", kurios neišimant galima nešioti iki 1 menėsio, o kas 3 dienas išimant ir apie 3 menėsius, priklausomai kaip jauciasi akys (as tai ir 5 menėsius išnešiuoju periodiškai išimant nakčiai). Mano regėjimas -3,75, gymdziau su lešiais patogumo sumetimais, akyniai ir nukristi gali ir aprasoti, ir lyginynej per ta šurmulį pamiršti gali, ir nakti keltis ir jieškoti tamsoj akiniu malonumas mažas  biggrin.gif .
Nej kiek nesigailiu, ir nepatogumu jokiu nebuvo. Kuo toliau tuo labiau linkus prie "night and day" lešių zymiai patogiau, kad nereikia kiekviena vakara išimti ir iš ryto dėti..  thumbup.gif

aš juos irgi perku, bet man aiškino, kad 3 mėnesius su jais galima tempti tik išsiimant kiekvieną naktį. aišku, kad nieko gero lęšius nešioti kelias paras. juk ir akys išsausėja ir pavargsta. reikia jas pailsinti bent naktį.
va, papasakosiu istoriją. skaičiau, kad vienas žmogelis nešiojo lęšius jų neišsiimdamas, kol baigėsi galiojimo laikas. jis bijojo juos imti lauk, tai nešiojo tol, kol nusilpo jų stiprumas. tada nusipirko naujus lęšius ir užsidėjo ant senųjų. ir tuos nešiojo iki kol prireikė trečių...ir taip jis vienus ant kitų dėjosi tuos lęšius ir sudėjo 3-4 komplektus doh.gif kol galiausiai prasidėjo uždegimai ir prireikė kreiptis į gydytojus. viskas baigėsi operacija...
taigi, nepiktnaudžiaukim mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Brigi @ 2007 10 12, 09:05)
aš juos irgi perku, bet man aiškino, kad 3 mėnesius su jais galima tempti tik išsiimant kiekvieną naktį. aišku, kad nieko gero lęšius nešioti kelias paras. juk ir akys išsausėja ir pavargsta. reikia jas pailsinti bent naktį.
va, papasakosiu istoriją. skaičiau, kad vienas žmogelis nešiojo lęšius jų neišsiimdamas, kol baigėsi galiojimo laikas. jis bijojo juos imti lauk, tai nešiojo tol, kol nusilpo jų stiprumas. tada nusipirko naujus lęšius ir užsidėjo ant senųjų. ir tuos nešiojo iki kol prireikė trečių...ir taip jis vienus ant kitų dėjosi tuos lęšius ir sudėjo 3-4 komplektus doh.gif kol galiausiai prasidėjo uždegimai ir prireikė kreiptis į gydytojus. viskas baigėsi operacija...

Na cia tai geras lotuliukas.gif Nors tam zmoguciui tai nekas g.gif
As ir turiu silpnas akytes, nestumo metu nesiojau ir lesius ir akinius - cia pg situacija- namuose dazniau su akiniais, nes labai ilgai su lesiais neisbudavau- atsirasdavo toks grauzimas ir sausumas. Gimdyti vaziavau su akinukais- ir gerai kad vyras perkalbejo linziu nesideti doh.gif Nes gimdymas uztruko 18val doh.gif ir buvo sunkus bet viskas gerai pasibaige. Su akiniais buvo patogiau nes galejau juos nusiimti ir tarp saremiu paguleti uzsimerkus, o be to labai troskino ir daug geriau ( vyras vos spejo litrinius mineralinio butelius pirkti doh.gif ) tai su linzem butu jautesis tas sausumas ir perstejimas. Stangu metu jie man ne kiek netrukde, nerasojo ar pan. O ir ka tik gimusi suneliu maciau ryskiai ir aiskiai. O po gimdymo jau jegu visai nebuvo- tai akinius tik nusiemiau ir nuluzau. doh.gif
Atsakyti
kiek zinau,nepatartina gimdyti su lindzemis.. nes per standas ir istumima gal kas bus negerai akims...
Atsakyti
QUOTE(Kalinka2006 @ 2007 10 11, 15:46)

Na as tokius lesius tai issiminedavau kiekviena vakara, nes ryte atsikelus as nieko nematydavau su jais, akys budavo isdziuve ir grauzdavo. O kai pripranti, tai tikrai nesunku juos kas vakara issiimt, o ir ilgiau juos tada nesiot galima smile.gif

QUOTE(Miltė @ 2007 10 12, 08:05)

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif as sita istorija irgi esu girdejus lotuliukas.gif
Atsakyti
nebloga istorija lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

url=http://www.supermama.lt]user posted image[/url
Atsakyti
Sveikos. Mano akytes irgi silpnos -7, bet pas okulista dar nebuvau, tai nezinau ka ras. Nors kai gimdziau pirmaji sunu akiniu stiprumas buvo -6,5.Gine sake, kad gali buti ,kad pati negalesiu gimdyt.Istyrus akiu dugnus viskas buvo normalu, ir be jokiu problemu pagimdziau pati ir beje dicki vaikina. smile.gif
Na, o kas del lesiu, tai mano akys gana jautrios ir lesiu po 4 metu nesiojimo be pertraukos , nebepriima, tai dabar visada vaikstau su akinukais. cool.gif
Atsakyti