sveikos panelės,tai žodžiu buvau savaitgalį Kėdainių "Vikondoje" ir prie alaus užsisakėme sūrio lazdelių. na ir atnešė tokias man dar nematytas karštas sūrio lazdeles lyg ir džiūvėsėliuose išvoliotas ar kokioj tešloj,net nežinau.skonis kaip sūrio,o viduj toks išsi;ydęs tas sūris.nu tikrai pirštus laižėm...Gal kas žinot kaip čia taip pagamint??? likčiau skoloj iki grabo lentos )
QUOTE(TerrorisTe69 @ 2006 03 30, 11:49)
sveikos panelės,tai žodžiu buvau savaitgalį Kėdainių "Vikondoje" ir prie alaus užsisakėme sūrio lazdelių. na ir atnešė tokias man dar nematytas karštas sūrio lazdeles lyg ir džiūvėsėliuose išvoliotas ar kokioj tešloj,net nežinau.skonis kaip sūrio,o viduj toks išsi;ydęs tas sūris.nu tikrai pirštus laižėm...Gal kas žinot kaip čia taip pagamint??? likčiau skoloj iki grabo lentos )
Na as tei kepu ne visai tokias, bet:
nuperku tokiu surio lazdeliu "Piknick", jas apvolioju isplaktame kiausinyje su prieskoniais ir dziuveseliuose. Tada kepu keptuveje, ikaitintame aliejuje ant vidutinio kaitrumo ugnies is dvieju pusiu.
QUOTE(TerrorisTe69 @ 2006 03 30, 12:49)
sveikos panelės,tai žodžiu buvau savaitgalį Kėdainių "Vikondoje" ir prie alaus užsisakėme sūrio lazdelių. na ir atnešė tokias man dar nematytas karštas sūrio lazdeles lyg ir džiūvėsėliuose išvoliotas ar kokioj tešloj,net nežinau.skonis kaip sūrio,o viduj toks išsi;ydęs tas sūris.nu tikrai pirštus laižėm...Gal kas žinot kaip čia taip pagamint??? likčiau skoloj iki grabo lentos )
Aš pati šio patiekalo negaminau, dėl skonio nežinau, tikiuosi bus skanu
Keptas fermentinis sūris
Reikės: 300 g fermentinio Rokiškio sūrio, 2 kiaušinių, džiūvėsėlių, aliejaus virti.
Padažui: 50 g majonezo Hellmans, 50 g natūralaus jogurto, kelių konservuotų kaparėlių, žalumynų, pipirų, druskos.
Kiaušinius suplakite. Sūrį supjaustykite pailgais gabaliukais, 3 kartus pamirkykite kiaušinio plakinyje, po to džiūvėsėliuose. Gerai įkaitinkite aliejų, tada karštį sumažinkite ir sumeskite sūrį. Virtkite kelias minutes. Majonezą sumaišykite su jogurtu, supjaustytais kaparėliais, žalumynais ir prieskoniais. Sūrio gabaliukus tiekite su padažu ir šviežiomis daržovėmis.
Receptą radau Mano namai žurnale. Skanaus
Aš valgiau Klaipėdoj - ten buvo super , o kitą kartą valgiau Kaune Arenoj pizzoj, bet ten jau netokios skanios buvo, o kai pati dariau tai nesigavo, netoks skonis ir psio O dariau iš fermentinio sūrio, kiausinio plakinio ir džiūvesėlių. Jei kas nors atras receptą, kuris tikrai skaniai gavosi duokit žinią
Aš perku rokiškio sūrį ir tris kartus mirkau plaktame kiaušinyje ir džiūvėsiuose.
Svarbu - sūris šviežias ir aliejus gerai įkaitintas
Svarbu - sūris šviežias ir aliejus gerai įkaitintas
na va pas save radau viena tokį receptėlį:
Karštos sūrio lazdelės
150g fermentinio sūrio,
1 kiaušinio
50g maltų džiuvėsėlių,
aliejaus(kepti)
1 šaukšto majonezo,
1 šaukšto pomidorų padažo,
salotų lapų
Sūrį padalyti į keturias vienodas dalis.Lazdeles pamirkyti kiaušinio plakinyje ir pavolioti džiuvesėliuose.Virti aliejuje,kol lazdelės apskrus.Keptą sūrį patiekite su padažu(majonezą sumaišyti su pomidorų padažu,pagardinti druska,bei pipirais),papuoškite salotų lapais ir petražolėmis.
Karštos sūrio lazdelės
150g fermentinio sūrio,
1 kiaušinio
50g maltų džiuvėsėlių,
aliejaus(kepti)
1 šaukšto majonezo,
1 šaukšto pomidorų padažo,
salotų lapų
Sūrį padalyti į keturias vienodas dalis.Lazdeles pamirkyti kiaušinio plakinyje ir pavolioti džiuvesėliuose.Virti aliejuje,kol lazdelės apskrus.Keptą sūrį patiekite su padažu(majonezą sumaišyti su pomidorų padažu,pagardinti druska,bei pipirais),papuoškite salotų lapais ir petražolėmis.
Teko dirbti kavineje ir kepti surio lazdeles. Cia tik mazas patarimas- pries apvoliojant surio lazdeles kiausinio plakiny ir dziuveseliuose, lazdeles apibarstykit vegeta ar kitais prieskoniais, kuo daugiau- tuo bus astriau. O volioti uztenka ir 2 kartus, kepdavome fritiurineje, kol graziai apskrus
Visos rasote viena ir ta pati, bet visa paslaptis yra kur kitur Is tiesu reikia riebaus surio (visiskai netinka Picnik lazdeles), dziuveseliu, kiausinio. Paslaptis tokia : kai supjaustote suri jis buna kvadratinis, o turi gautis apvali lazdele, tad mirkome kiausinyje, dziuveseliuose ir smarkiai spaudziant rutuliuojam, tada vel kiausinis, dziuveseliai, rutuliuojam ir taip keleta kartu kol gausis apvali grazi lazdele. Tada i labai gerai ikaitintus riebalus kelias minutes. Pdazas dazniausia yra daromas majonezas, keciupas, truputi cesnako. Viska pakaitinti. Skanaus.
QUOTE(dopa @ 2006 05 11, 22:40)
Visos rasote viena ir ta pati, bet visa paslaptis yra kur kitur Is tiesu reikia riebaus surio (visiskai netinka Picnik lazdeles), dziuveseliu, kiausinio. Paslaptis tokia : kai supjaustote suri jis buna kvadratinis, o turi gautis apvali lazdele, tad mirkome kiausinyje, dziuveseliuose ir smarkiai spaudziant rutuliuojam, tada vel kiausinis, dziuveseliai, rutuliuojam ir taip keleta kartu kol gausis apvali grazi lazdele. Tada i labai gerai ikaitintus riebalus kelias minutes. Pdazas dazniausia yra daromas majonezas, keciupas, truputi cesnako. Viska pakaitinti. Skanaus.
Oj kaip aciu uz pasidalintas paslaptis
QUOTE(dopa @ 2006 05 11, 22:40)
Visos rasote viena ir ta pati, bet visa paslaptis yra kur kitur Is tiesu reikia riebaus surio (visiskai netinka Picnik lazdeles), dziuveseliu, kiausinio. Paslaptis tokia : kai supjaustote suri jis buna kvadratinis, o turi gautis apvali lazdele, tad mirkome kiausinyje, dziuveseliuose ir smarkiai spaudziant rutuliuojam, tada vel kiausinis, dziuveseliai, rutuliuojam ir taip keleta kartu kol gausis apvali grazi lazdele. Tada i labai gerai ikaitintus riebalus kelias minutes. Pdazas dazniausia yra daromas majonezas, keciupas, truputi cesnako. Viska pakaitinti. Skanaus.
ačiū, būtinai gaminsiu
Ėėėė neeee, tetulės Tikrosios sūrio lazdelės gaminamos vot tak: jamam 30g sviesto, 100g miltų, rusišką tarybinį stakaniuką pieno, druskikės, pipiriuko, kam skanu vegetos, apie 200g fem. sūrio, miltų apvoliojimui, 2 kiaušiukus, džiūvėsėlių, aliejaus.
Ištirpinam viestą, suberiam miltus, pakepinam. Pilam pieną, beriam sutarkuotą sūrį, dedam prieskonius ir paverdam biškelį maišydamos. Pasidaro tokia tiršta masė, ją tepam ant folijos, celofano ar tiesiog lentelės, atvėsinam, supjaustom juostelėmis, suvyniojam voliukus, voliojam juos miltuose, tada plaktuose kiaušuose, pskum džiūvėsėliuose ir verdam aliejuje, kol gražiai apskrus. Psio. Niam niam
Ištirpinam viestą, suberiam miltus, pakepinam. Pilam pieną, beriam sutarkuotą sūrį, dedam prieskonius ir paverdam biškelį maišydamos. Pasidaro tokia tiršta masė, ją tepam ant folijos, celofano ar tiesiog lentelės, atvėsinam, supjaustom juostelėmis, suvyniojam voliukus, voliojam juos miltuose, tada plaktuose kiaušuose, pskum džiūvėsėliuose ir verdam aliejuje, kol gražiai apskrus. Psio. Niam niam