Įkraunama...
Įkraunama...

Sūrio lazdelės

sveikos panelės,tai žodžiu buvau savaitgalį Kėdainių "Vikondoje" ir prie alaus užsisakėme sūrio lazdelių. na ir atnešė tokias man dar nematytas karštas sūrio lazdeles lyg ir džiūvėsėliuose išvoliotas ar kokioj tešloj,net nežinau.skonis kaip sūrio,o viduj toks išsi;ydęs tas sūris.nu tikrai pirštus laižėm...Gal kas žinot kaip čia taip pagamint??? likčiau skoloj iki grabo lentos smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(TerrorisTe69 @ 2006 03 30, 11:49)
sveikos panelės,tai žodžiu buvau savaitgalį Kėdainių "Vikondoje" ir prie alaus užsisakėme sūrio lazdelių. na ir atnešė tokias man dar nematytas karštas sūrio lazdeles lyg ir džiūvėsėliuose išvoliotas ar kokioj tešloj,net nežinau.skonis kaip sūrio,o viduj toks išsi;ydęs tas sūris.nu tikrai pirštus laižėm...Gal kas žinot kaip čia taip pagamint??? likčiau skoloj iki grabo lentos smile.gif)


Na as tei kepu ne visai tokias, bet:
nuperku tokiu surio lazdeliu "Piknick", jas apvolioju isplaktame kiausinyje su prieskoniais ir dziuveseliuose. Tada kepu keptuveje, ikaitintame aliejuje ant vidutinio kaitrumo ugnies is dvieju pusiu.
Atsakyti
QUOTE(TerrorisTe69 @ 2006 03 30, 12:49)
sveikos panelės,tai žodžiu buvau savaitgalį Kėdainių "Vikondoje" ir prie alaus užsisakėme sūrio lazdelių. na ir atnešė tokias man dar nematytas karštas sūrio lazdeles lyg ir džiūvėsėliuose išvoliotas ar kokioj tešloj,net nežinau.skonis kaip sūrio,o viduj toks išsi;ydęs tas sūris.nu tikrai pirštus laižėm...Gal kas žinot kaip čia taip pagamint??? likčiau skoloj iki grabo lentos smile.gif)

Aš pati šio patiekalo negaminau, dėl skonio nežinau, tikiuosi bus skanu

Keptas fermentinis sūris

Reikės: 300 g fermentinio „Rokiškio sūrio“, 2 kiaušinių, džiūvėsėlių, aliejaus virti.
Padažui: 50 g majonezo „Hellmans“, 50 g natūralaus jogurto, kelių konservuotų kaparėlių, žalumynų, pipirų, druskos.


Kiaušinius suplakite. Sūrį supjaustykite pailgais gabaliukais, 3 kartus pamirkykite kiaušinio plakinyje, po to — džiūvėsėliuose. Gerai įkaitinkite aliejų, tada karštį sumažinkite ir sumeskite sūrį. Virtkite kelias minutes. Majonezą sumaišykite su jogurtu, supjaustytais kaparėliais, žalumynais ir prieskoniais. Sūrio gabaliukus tiekite su padažu ir šviežiomis daržovėmis.

Receptą radau „Mano namai“ žurnale. Skanaus essen.gif
Atsakyti
Aš valgiau Klaipėdoj - ten buvo super thumbup.gif , o kitą kartą valgiau Kaune Arenoj pizzoj, bet ten jau netokios skanios buvo, o kai pati dariau tai nesigavo, netoks skonis ir psio verysad.gif O dariau iš fermentinio sūrio, kiausinio plakinio ir džiūvesėlių. Jei kas nors atras receptą, kuris tikrai skaniai gavosi duokit žinią 4u.gif
Atsakyti
Aš perku rokiškio sūrį ir tris kartus mirkau plaktame kiaušinyje ir džiūvėsiuose.
Svarbu - sūris šviežias ir aliejus gerai įkaitintas 4u.gif
Atsakyti
Mano sesė darbe gamina nerealaus skonio sūrio lazdeles thumbup.gif .
Į tą barą vien dėl jų, padažiuko ir drinks_cheers.gif nueiname.
Norėjau ir aš išmokti pagaminti, bet paprastai sesė nepasiduoda - neišduoda recepto, nors tu ką tongue.gif
Reiks turbūt imti ir užkutenti, gal pavyks g.gif
Atsakyti
na va pas save radau viena tokį receptėlį:

Karštos sūrio lazdelės

150g fermentinio sūrio,
1 kiaušinio
50g maltų džiuvėsėlių,
aliejaus(kepti)
1 šaukšto majonezo,
1 šaukšto pomidorų padažo,
salotų lapų

Sūrį padalyti į keturias vienodas dalis.Lazdeles pamirkyti kiaušinio plakinyje ir pavolioti džiuvesėliuose.Virti aliejuje,kol lazdelės apskrus.Keptą sūrį patiekite su padažu(majonezą sumaišyti su pomidorų padažu,pagardinti druska,bei pipirais),papuoškite salotų lapais ir petražolėmis.
Atsakyti
Teko dirbti kavineje ir kepti surio lazdeles. Cia tik mazas patarimas- pries apvoliojant surio lazdeles kiausinio plakiny ir dziuveseliuose, lazdeles apibarstykit vegeta ar kitais prieskoniais, kuo daugiau- tuo bus astriau. O volioti uztenka ir 2 kartus, kepdavome fritiurineje, kol graziai apskrus ax.gif
Atsakyti
Visos rasote viena ir ta pati, bet visa paslaptis yra kur kitur mirksiukas.gif Is tiesu reikia riebaus surio (visiskai netinka Picnik lazdeles), dziuveseliu, kiausinio. Paslaptis tokia : kai supjaustote suri jis buna kvadratinis, o turi gautis apvali lazdele, tad mirkome kiausinyje, dziuveseliuose ir smarkiai spaudziant rutuliuojam, tada vel kiausinis, dziuveseliai, rutuliuojam ir taip keleta kartu kol gausis apvali grazi lazdele. Tada i labai gerai ikaitintus riebalus kelias minutes. Pdazas dazniausia yra daromas majonezas, keciupas, truputi cesnako. Viska pakaitinti. Skanaus. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dopa @ 2006 05 11, 22:40)
Visos rasote viena ir ta pati, bet visa paslaptis yra kur kitur mirksiukas.gif  Is tiesu reikia riebaus surio (visiskai netinka Picnik lazdeles), dziuveseliu, kiausinio. Paslaptis tokia : kai supjaustote suri jis buna kvadratinis, o turi gautis apvali lazdele, tad mirkome kiausinyje, dziuveseliuose ir smarkiai spaudziant rutuliuojam, tada vel kiausinis, dziuveseliai, rutuliuojam ir taip keleta kartu kol gausis apvali grazi lazdele. Tada i labai gerai ikaitintus riebalus kelias minutes. Pdazas dazniausia yra daromas majonezas, keciupas, truputi cesnako. Viska pakaitinti. Skanaus. biggrin.gif


Oj kaip aciu uz pasidalintas paslaptis bis.gif
Atsakyti
QUOTE(dopa @ 2006 05 11, 22:40)
Visos rasote viena ir ta pati, bet visa paslaptis yra kur kitur mirksiukas.gif  Is tiesu reikia riebaus surio (visiskai netinka Picnik lazdeles), dziuveseliu, kiausinio. Paslaptis tokia : kai supjaustote suri jis buna kvadratinis, o turi gautis apvali lazdele, tad mirkome kiausinyje, dziuveseliuose ir smarkiai spaudziant rutuliuojam, tada vel kiausinis, dziuveseliai, rutuliuojam ir taip keleta kartu kol gausis apvali grazi lazdele. Tada i labai gerai ikaitintus riebalus kelias minutes. Pdazas dazniausia yra daromas majonezas, keciupas, truputi cesnako. Viska pakaitinti. Skanaus. biggrin.gif

ačiū, būtinai gaminsiu 4u.gif
Atsakyti
Ėėėė neeee, tetulės schmoll.gif Tikrosios sūrio lazdelės gaminamos vot tak: jamam 30g sviesto, 100g miltų, rusišką tarybinį stakaniuką pieno, druskikės, pipiriuko, kam skanu vegetos, apie 200g fem. sūrio, miltų apvoliojimui, 2 kiaušiukus, džiūvėsėlių, aliejaus.

Ištirpinam viestą, suberiam miltus, pakepinam. Pilam pieną, beriam sutarkuotą sūrį, dedam prieskonius ir paverdam biškelį maišydamos. Pasidaro tokia tiršta masė, ją tepam ant folijos, celofano ar tiesiog lentelės, atvėsinam, supjaustom juostelėmis, suvyniojam voliukus, voliojam juos miltuose, tada plaktuose kiaušuose, pskum džiūvėsėliuose ir verdam aliejuje, kol gražiai apskrus. Psio. Niam niam biggrin.gif
Atsakyti