Pasidalinsiu ir aš savo patirtimi dėl klinikų Latvijoje. Kol kas teko apsilankyti dvejuose: EGV ir Embrions. Pirmiausia pradėjom su EGV, pas daktarą Arajs. Kaip gydytojas jis tikrai malonus, bet jau dėl bendravimo elektroniniu paštu ir informacijos suteikimo tai tik blogiausi prisiminimai...Sutarėm su juo, kad bendrausime emailais, jei man koks klausimas kiltų ar dėl procedūrų susitarti reiks, tai susirašom. Ir prasidėjo čia visi smagumai. Planavome daryti IUI procedūrą. Pirmą kartą jam parašius laišką, laukiau atsakymo 3 dienas, nesulaukiau, tada jau rašiau administratorei, kur dingo daktaras, ji matyt tada jau jam pasakė kad ieško tokia ir tokia pacientė, tai jis man kitą dieną atrašė, atsiprašė kad taip ilgai užtruko. Na gerai galvoju, gal turėjo daug reikalų ir tiesiog nepažiūrėjo emailo, be to tai nebuvo itin skubu. Paskui jau kai planavom pirmą procedūrą, tai gana greitai atsakinėjo jis man į laiškus, tik dėl procedūros laiko nesulaukusi jo atsakymo nuo pat ryto, į darbo pabaigą pati paskambinau paklausti kada mums atvykti, tai sako va jau jau tuoj išsiunčiu jums laišku informaciją. Kaip bebūtų gaila pirmas IUI mums nepavyko, nors ir laiku viskas buvo atlikta. Na, tuomet pradėjome planuoti antrą IUI. Planavimas pagal daktrą buvo toks, aš darau ovuliacijos testus ir kai testas jau teigiamas, rašau iš kart jam ir kitai dienai jis paskiria man procedūros laiką. Sulaukiau teigiamo rezultato, nuvažiavom antrai IUI ir nuvažiavus paaiškėjo kad ovuliacijau jau deja įvykusi

Pamėginome į Embrions...ten gydytojas irgi pasirodė malonus, bet iš karto pareiškė, kad man reikia operacijos (turiu mažą miomą) ir po jos jau nebežaisti su IUI jokiais, o iš karto IVF. Iš karto pradėjo palnuoti kda jau jis mane operuos ir pan... Perėjau Lietuvoje 4 skirtingus gydytojus, ir privačiose klinikose vaisingumo ir Klinikose, visi daktarai sako, kad jokios operacijos tikrai nereikia, nes ji gali padaryti daugiau žalos nei naudos, nes mano mioma mažytė ir visai nepavojingoje vietoje...taip kad dar vienas nusivylimas ir Embrions daktaru....
Ir dabar nebežinau į kurią pusę sukti...ar mėginti dar AVAm nors joje ir gerokai brangiau viskas, ar dar bandyti griežčiau kalbėtis su Arajs iš EGV, nes kažkaip į Embrions visai nenoriu sugrįžti, nes kažkaip baiminuosi jog jei pasakysiu daktarui kd operuotis nenoriu, tai jis irgi nenorės man padėti niekuom...
Tai va tokia iki šiol mano patirtis su Latvijos klinikom...