Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

Dar karta, man kvailai paaiskinkite doh.gif
Tai tokia sumazinta ismoka, kaip uz 2011 gruodi as gausiu visa laika? Ar tik pora men?
Atsakyti
QUOTE(vaidute2006 @ 2012 01 19, 16:26)
taip, atleido, kai jau buvau NGA

Tai priklausys. Tik nezinau, ar i Sodra reikia koki popiereli ar nutraukta Darbo sutarti nestis, ar ten viska ir taip matys... Bankroto atveju buvau girdejus, kad pernai reikejo kazkokios pazymos is bankroto administratoriaus ar pan., kad nenutrauktu pasalpos -VPA mokejimo g.gif
Papildyta:
QUOTE(point @ 2012 01 19, 20:46)
Dar karta, man kvailai paaiskinkite doh.gif
Tai tokia sumazinta ismoka, kaip uz 2011 gruodi as gausiu visa laika? Ar tik pora men?

Tik ta viena karta mirksiukas.gif . Jei deklaruosit pajamas, turetumet atgaut.
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
dirbu valstybinėje organizacijoje.
Iki vaiko gimimo gaudavau algą+30 proc. priedą. Viskas oficialiai, tas atsispindėjo ir Vaiko priežiūros metu (ta prasme gaudavau išmoką pagal tą sumą).
Klausimas:
ar grįžus po Motinystės atostogų (per kelis metus karpė priedus, keitėsi valdžia), man priklauso tik alga, ar alga su priedu kaip buvo iki to. Jei taip, koks str.ar įstatym. tai reglamentuoja, kuo galėčiau pagrįsti.
AČIŪ LABAI IŠ ANKSTO 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(almg @ 2012 01 20, 16:30)
Laba diena 4u.gif
dirbu valstybinėje organizacijoje.
Iki vaiko gimimo gaudavau algą+30 proc. priedą. Viskas oficialiai, tas atsispindėjo ir Vaiko priežiūros metu (ta prasme gaudavau išmoką pagal tą sumą).
Klausimas:
ar grįžus po Motinystės atostogų (per kelis metus karpė priedus, keitėsi valdžia), man priklauso tik alga, ar alga su priedu kaip buvo iki to. Jei taip, koks str.ar įstatym. tai reglamentuoja, kuo galėčiau pagrįsti.
AČIŪ LABAI IŠ ANKSTO 4u.gif

as nezinau kaip is tiesu, bet priedas ko gero mokamas uz kazka, nevisai kaip alga g.gif . Tiksliausia galbut paziuret i darbo sutarti ir matysit, kokia alga ten buvo numatyti ir kaip apie tuos priedus parasyta. aisku, galbut dar darbovietej kazka pasirasinet galejot del kelimu, mazinimu atlyginimo, priedu ar pan., tai sunku pasakyt, ar darbo sutartis nebuvo kiek pakeista ar papildyta g.gif
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2012 01 16, 18:30)
Puslapyje man ir nurodė, o vat įstatyme aš to neradau g.gif Bet gal čia tik aš nepastebėjau. Nors man ir Sodroj sakė, kad antrais metais neatskaičiuos, jei kokiso pajamos bus.
Jei tėvelis išleis mamą, kuri išėjopagal seną įstatymą, tai ir tėveliui galios senasis įstatymas. Taip kad, iki liepos 1 d. nėra aišku kas ir kaip su tais antrais metais g.gif

Gavau iš SODROS išaiškinimą:
"Ligos, motinystės, tėvystės, motinystės (tėvystės) pašalpų skyrimo ir mokėjimo tvarką reglamentuoja Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymas (Žin., 2000, Nr. 111-3574, toliau - Įstatymas) ir Ligos ir motinystės socialinio draudimo pašalpų nuostatai (Žin., 2001, Nr. 10-284, toliau – Nuostatai).
Antraisiais vaiko auginimo metais motinystės (tėvystės) pašalpa gali būti skiriama nereikalaujant vaiko priežiūros atostogų suteikimo fakto (tuo sudaroma galimybė dirbti ir gauti motinystės (tėvystės) pašalpą) vadovaujantis Ligos ir motinystės socialinio draudimo pašalpų nuostatų (Žin., 2001, Nr.10-284) 43.2 punktu, įstatymų nustatyta tvarka apdraustasis išleistas vaiko priežiūros atostogų, IŠSKYRUS ANTRAISIAIS VAIKO PRIEŽIŪROS METAIS, kai motinystės (tėvystės) pašalpa paskirta, iki vaikui sueis dveji metai ( t.y. antrais metais pašalpa mokama 40 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamo uždarbio dydžio, neatsižvelgiant į Jūsų gaunamos draudžiamasias pajamas)."
Atsakyti
ar butu mokama motinystes pasalpa, jei zmogus budamas vaiko prieziuros atostoguose (ju pabaigoje) susilaukia antro leliuko?

kaip suprantu pasalpa apskaiciuojama uz paskutinius 12 menesiu, bet kaip aiskinamas zodis "paskutinius"?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gatito: 20 sausio 2012 - 19:27
4u.gif
sakykit, o kokios siai dienai yra "lubos" i rankas? Kazkaip idomu pasidare, ir nelabai randu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Broza @ 2012 01 20, 18:42)
Gavau iš SODROS išaiškinimą:
"Ligos, motinystės, tėvystės, motinystės (tėvystės) pašalpų skyrimo ir mokėjimo tvarką reglamentuoja Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymas (Žin., 2000, Nr. 111-3574, toliau - Įstatymas) ir Ligos ir motinystės socialinio draudimo pašalpų nuostatai (Žin., 2001, Nr. 10-284, toliau – Nuostatai).
Antraisiais vaiko auginimo metais motinystės (tėvystės) pašalpa gali būti skiriama nereikalaujant vaiko priežiūros atostogų suteikimo fakto (tuo sudaroma galimybė dirbti ir gauti motinystės (tėvystės) pašalpą) vadovaujantis Ligos ir motinystės socialinio draudimo pašalpų nuostatų (Žin., 2001, Nr.10-284) 43.2 punktu, įstatymų nustatyta tvarka apdraustasis išleistas vaiko priežiūros atostogų, IŠSKYRUS ANTRAISIAIS VAIKO PRIEŽIŪROS METAIS, kai motinystės (tėvystės) pašalpa paskirta, iki vaikui sueis dveji metai ( t.y. antrais metais pašalpa mokama 40 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamo uždarbio dydžio, neatsižvelgiant į Jūsų gaunamos draudžiamasias pajamas)."

Tai ar gerai suprantu, kad pasirenku 2 metus auginti vaikelį, pirmuosius išmoką gaunu aš, o antraisiais ją perleidžiu tėčiui ir nereikės jam išeiti iš darbo?
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif

Reikėtų info, būsiu dėkinga kas galės pagelbėti 4u.gif - ar priklauso kokia nors pašalpa, išmoka ir pan. nepilnametei mamai? Vaikiukui keli mėn. Iki vaiko gimimo mama mokėsi vidurinėje mokykloje, dabar augina vaikiuką ir kol kas nesimoko. Vaikas užregistruotas savo tėčio pavarde.
Atsakyti
sveikos,vasario 13 iseinu i dekreta,norejau pasiteiraut,ar bereikia darbovietej rasyt kazkokius prasymus del dekreto ir veliau del vaiko prieziuros atostogu ar bereikia kokiu pazymu is darbdavio kad susitvarkyt sodroj dekretinius ir vaiko prieziuros pinigelius?nes as tokia zalia ,nieko nebesuprantu,kai pirmo laukiausi buvo sena tvarka.o dabar juodas miskas man tas pasikeites istatymas...buciau dekinga uz atsakymus,nes nebezinau jau ko klaust.... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 01 13, 11:04)
ir pirmais ir antrais,ji negali buti mazesne nei 496 lt pries mokescius.

norejau pasitikslint pries mokescius tai reiskia neatskaicius mokesciu,tai kiek daugmaz gaunasi i rankas tu pinigeliu,nes jauciu kad manes irgi tokia dalia laukia....nes kaip suprantu tik dekreto pinigeliai bus paskaiciuoti pagal pirmojo vaiko pinigelius,nes nepradirbau naujoj darbovietej 12men tai turetu isitraukt laikas kai buvau su pirmuoju vaikuciu vaiko prieziuros atostogose...o jau vaiko prieziuros pinigeliai bus skaiciuojami itraukiant mano paskutine darboviete?ar as taip suprantu?
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2012 01 21, 12:26)
Tai ar gerai suprantu, kad pasirenku 2 metus auginti vaikelį, pirmuosius išmoką gaunu aš, o antraisiais ją perleidžiu tėčiui ir nereikės jam išeiti iš darbo?

Taip turetu but. Tik ismoka antrus metus pagal tecio atlyginima, jei tures reikiama staza , bus skiriama - turbut ir pati tai zinot 4u.gif .
Papildyta:
QUOTE(Emiliomamayte @ 2012 01 21, 19:02)
sveikos,vasario 13 iseinu i dekreta,norejau pasiteiraut,ar bereikia darbovietej rasyt kazkokius prasymus del dekreto ir veliau del vaiko prieziuros atostogu ar bereikia kokiu pazymu is darbdavio kad susitvarkyt sodroj dekretinius ir vaiko prieziuros pinigelius?nes as tokia zalia ,nieko nebesuprantu,kai pirmo laukiausi buvo sena tvarka.o dabar juodas miskas  man tas pasikeites istatymas...buciau dekinga uz atsakymus,nes nebezinau jau ko klaust....  doh.gif

Del dekreto darbe jums nieko rasyt nereikia, tik turit pranest, kada jums jis prasideda ( na kaip ir biuleteni kai gaunat). Darboviete greiciausiai Sodros dokumentus tvarko internetiniu budu, tai ir jusu biuleteni matys internete, tada uzpildys ir nusius pazyma Sodrai. Jeigu kartais darboviete maza (iki 10 darbuotoju), tai gali buti, kad neturi internetinio priejimo prie Sodros. Tokiu atveju reikia prasyt gydytojos pazymos, kad isduotas biuletenis. Tada ta biuletenio pazyma nunesat i darbo, o buhaltere uzpildo azyma Sodrai.
Jums paciai del dekreto reikes rasyt tik prasyma Sodrai del dekreto pasalpos skyrimo - pacioj sodroj arba internetu.
Del vaiko augin. atostogu tai reikia darbovietei prasyma parasyt (gavus jusu prasyma darboviete vel pildys pazyma Sodrai), o paskui vel Sodrai del pasalpos skyrimo, kaip ir del dekreto busit pildzius.
Jus pati galit del dekreto prirasyt prasyme, kad taikytu palankesni varianta. Jei bent viena diena pateks is buvusiu VPA i pasalpos skaiciavimo menesius (13men. atskaiciavus nuo isejimo i dekreta menesio reikia pradet skaiciuot 12men.is eiles). Jeigu ir i busimas VPA patektu taip pat bent viena diena is pirmojo vaikucio VPA, tai irgi galetu rinktis palankesni skaiciavima. Jei jau nepatenka, tai tada is dekreto imsis keli men. ir buvusios pries ji keliu men. pajamos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natele: 21 sausio 2012 - 22:20
QUOTE(Natele @ 2012 01 21, 22:08)
Taip turetu but. Tik ismoka antrus metus pagal tecio atlyginima, jei tures reikiama staza , bus skiriama  - turbut ir pati tai zinot  4u.gif .
Papildyta:

Del dekreto darbe jums nieko rasyt nereikia, tik turit pranest, kada jums jis prasideda ( na kaip ir biuleteni kai gaunat). Darboviete greiciausiai Sodros dokumentus tvarko internetiniu budu, tai ir jusu biuleteni matys internete, tada uzpildys ir nusius pazyma Sodrai. Jeigu kartais darboviete maza (iki 10 darbuotoju), tai gali buti, kad neturi internetinio priejimo prie Sodros. Tokiu atveju reikia prasyt gydytojos pazymos, kad isduotas biuletenis. Tada ta biuletenio pazyma nunesat i darbo, o buhaltere uzpildo azyma Sodrai.
Jums paciai del dekreto reikes rasyt tik prasyma Sodrai del dekreto pasalpos skyrimo - pacioj sodroj arba internetu.
Del vaiko augin. atostogu tai reikia darbovietei prasyma parasyt (gavus jusu prasyma darboviete vel pildys pazyma Sodrai), o paskui vel Sodrai del pasalpos skyrimo, kaip ir del dekreto busit pildzius.
Jus pati galit del dekreto prirasyt prasyme, kad taikytu palankesni varianta. Jei bent viena diena pateks is buvusiu VPA i pasalpos skaiciavimo menesius (13men. atskaiciavus nuo isejimo i dekreta menesio reikia pradet skaiciuot 12men.is eiles). Jeigu ir i busimas VPA patektu taip pat bent viena diena is pirmojo vaikucio VPA, tai irgi galetu rinktis palankesni skaiciavima. Jei jau nepatenka, tai tada is dekreto imsis keli men. ir buvusios pries ji keliu men. pajamos.

aciu uz atsakymus,ai del to skaiciavimo,man i dekreta vasario 13 tai man skaiciuot su ta 13 dienu ar grynai atbuline tvarka 13menesiu,tai tarkim 2012sausis,11gruodis,lapkritis,spalis,rugsejis,rugpjutis,liepa,birzelis,geguze,balandis,kovas,vasaris,sausis?man su primuoju lelka vaiko prieziuros atostogos iki 2 metu buvo iki 2011 sausio 3 dienos,tai ar gaunasi kad ipuola tos trys dienos i ta skaiciavima?ar skaiciuos nuo 2011 sausio 13 dienos,nes i dekreta 2012 vasario 13diena?buciau labai dekinga jei pasakytumet,nes vat del to labiausiai ir skauda galva doh.gif
Atsakyti