Įkraunama...
Įkraunama...

*Breketai, 50 tema*

QUOTE(vertejaxxx @ 2012 01 24, 13:01)
Lygiai ta pati jausma ir man teko patirt, kai vienas breketas negerai prisiklijavo ir slifavo klijus, kad vel uzdetu. O dievuleliau!  doh.gif  As galvojau, kad jinai man ten kazkokias gelezis burnoj pjausto su kokiu graztu, galvojau kad gal koki zieda uzmove ir nenuima  biggrin.gif pasirodo tik klijus slifavo  doh.gif  neisivaizduoju kaip ten visa burna reiks iskest, siaubas... O del apatiniu breketu, tai pakentek biskiuka, man irgi buvo katastrofa kai juos uzdejo. Kazkaip su virsum taip greit apsipratau, kad buvo juokas, o apacia tai siaubingai braize lupas, klijuodavausi vaska ant viso lanko. Bet po keliu men apsipratau.

As skaitau ir siurpinuosi unsure.gif Mano jautrus dantys, tiksliau prie dantenu arciau, nes problema tenais, tai bijau ir pagalvoti, amzinai turbut vaiksciosiu, neduosiu nuimti lotuliukas.gif Bet zinote, man kai atsiklijavo karta breketas nuo per didelio vielos spaudimo, tai taip graziai su visu klijuku atsoko, dantis svarus svarus liko. Breketas buvo keramikinis. Tai nejau nera kokios aparaturos smaukst ir nuimti graziai ta klijuka? g.gif Liudna tada doh.gif
Papildyta:
QUOTE(kramtuskee @ 2012 01 24, 14:28)
Laba, gal neblogas variantas butu liezuviniai breketai ? dabar pazystama juos susidejo labai labai patenkinta. Vieno zandikaulio kaina 1800lt. bent jau ji tiek mokejo .

blink.gif Nuo kada cia tokia kaina? Tai ko mes visos durnos atsiprasant vaikstom su islindusiais gelezimis?????? Juk dar neseniai apie 3000 lt vienas zandikaulis kainavo unsure.gif
Negaliu patiketi schmoll.gif Tai gal pas ja tik vienas dantis kreivas?
Atsakyti
Gardi,labai labai grazus dantukai,didziausi sveikinimai su holivudu wub.gif

QUOTE(Sijuri @ 2012 01 24, 13:12)
4u.gif  Sveiki, turiu kreivus dantukus nuo vaikystes... ir dabar,kai jau paauglystes oziai praeje, sumasciau, kad laikas butu uzsideti breketus  blush2.gif
Tik labai nesinori tu metaliniu, kadangi dirbu su zmonemis, todel jausciau dideli diskomforta.
Gal galite pasidalinti patirtimi, kurios nesioja KERAMIKINIUS BREKETUS?
Ar labai brangiai kainavo ir kas kiek laiko reikia lankytis pas odontologa.

Dekui labai  4u.gif

as turiu virsuj keramikinius,tai man jie zymiai patogesni nei metaliniai(apacia metalas pas mane) na aisku ir maziau matosi tikrai ax.gif kaina vieno zandikaulio man buvo 2000lt na ir plius vizitai kuriu kainos skiriasi mirksiukas.gif
Atsakyti
KOC kainoraštyje mačiau, kad liežuviniai breketai kainuoja tiek pat kiek metalas+keramika smile.gif tai švelniai sakant labai nustebau tokia kaina, nes taip pat galvojau, kad kaina tikrai didesnė turėtų būti. doh.gif
Atsakyti
Pigūs liežuviniai standartiniai. Brangūs-individualūs. Man irgi sakė VIC'e, kad apačia būtų apie 1800 Lt.
Atsakyti
QUOTE(Belle du jour @ 2012 01 24, 16:58)
Gardi,labai labai grazus dantukai,didziausi sveikinimai su holivudu wub.gif
as turiu virsuj keramikinius,tai man jie zymiai patogesni nei metaliniai(apacia metalas pas mane) na aisku ir maziau matosi tikrai ax.gif kaina vieno zandikaulio man buvo 2000lt na ir plius vizitai kuriu kainos skiriasi mirksiukas.gif

Manau, dalinai del to patogesni, kad virsuj. Is mano patirties, apacioj breketai apskritai yra DAU DAUG nepatogiau nei virsuj.
Bet kiek pamenu, keramikiniai yra labiausiai atsikise is visu, tai kieno lupos mazos, gali nesusiciaupt smile.gif
Papildyta:
O del tu liezuviniu, tai nesuprantu, gi pries kazkiek laiko cia lankesimergina, kur pirmoji is cia esanciu liezuvinius susidejo. Tai ju kaina tikrai buvo daug daug didesne nei iprastu. Ir kaip suprast individualus liezuviniai breketai?
Atsakyti
QUOTE(Esha @ 2012 01 24, 13:31)
Kiek domėjausi, paprasti keramikiniai pigesni už metalinius beligatūrinius.
Man metaliniai gražiau, bet čia skonio reikalas smile.gif

Dėl sąnario. Man pastaruoju metu jis ėmė klapsėt, pasiskundžiau orto, tai sakė greičiausiai dėl apatinių dantų, kad jie truputi dabar atsikišė. Padarė, kad trauktūsi nu ir ima mažėt tas klapsėjimas. Sakė jei nepraeis, des keliems mėnesiams kažkokią sąnarinę plokštelę  g.gif  Kas ji- neturiu supratimo. Ir labai tikiuosi nekainuos vėl kokio tūkstančio  doh.gif (as per 1 m ir nepilnus 3 mėn jau pasiekiau 8000 lt sumą, o galo dar nematyt.....).

ta sąnarinė plokštelė, manau, yra kapa, nes tik su ja gydo sąnarių disfunkcijas, tiksliau negydo, o atstato sąnarį į taisyklingą padėtį.
Papildyta:
QUOTE(Congeniality @ 2012 01 24, 15:33)
Sveikutes, nuosirdziai uzjauciu, kaip nemalonu 4u.gif Man tai pagerejo sanarys nuo tiesinimo, nes matyt jis buvo nublogaves butent nuo neteisingos dantu padeties.

agam, tikrai taip gali būti, nes sąnarys dažniausiai ir nukeniča, kai sukandam netaisyklingai ir netoj vietoj, kur turėtume, t.y. dantys susieina ne toje pozicijoje kokioje anatomiškai jie turėtų susieiti.
Atsakyti
QUOTE(vertejaxxx @ 2012 01 24, 16:52)
Manau, dalinai del to patogesni, kad virsuj. Is mano patirties, apacioj breketai apskritai yra DAU DAUG nepatogiau nei virsuj.
Bet kiek pamenu, keramikiniai yra labiausiai atsikise is visu, tai kieno lupos mazos, gali nesusiciaupt smile.gif
Papildyta:
O del tu liezuviniu, tai nesuprantu, gi pries kazkiek laiko cia lankesimergina, kur pirmoji is cia esanciu liezuvinius susidejo. Tai ju kaina tikrai buvo daug daug didesne nei iprastu. Ir kaip suprast individualus liezuviniai breketai?

Man taip gyd. sakė, kad man tiktų standartiniai, o individualūs, matyt, daromi pagal dantis specialiai.
Atsakyti
Dekui visoms uz patarimus, vis del to turbut lieku taip pat prie keramikiniu... kazkaip jie manes taip stipriai negasdina, kaip metaliniai schmoll.gif

Beje, kadangi sia tema dar nedaug nusimanau, taigi klausiu tokio klausimo: ar galima deti tik ant virsutiniu dantuku briketus, ar butina deti ir ant apacios ir virsaus? Kadangi problema pagrindine yra virsuje. ax.gif Dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Esha @ 2012 01 24, 13:53)
Mano problema buvo pakrypęs centras viršuje, o apačioje prieky susigrūdę dantys. Gydymo pradžioj ortodontė sakė, kad gydymas kainuos apie 7-8 t, bet va jau pasiekiau, o gydymo galo dar nematyt.
Nemanau, kad bėdos didelės. Bet kad toj klinikoj kainos padidintos, čia faktas.

A kur tu lankais? Ma rods jau klausiau, bet nipamento. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sijuri @ 2012 01 24, 18:38)
Dekui visoms uz patarimus, vis del to turbut lieku taip pat prie keramikiniu... kazkaip jie manes taip stipriai negasdina, kaip metaliniai  schmoll.gif

Beje, kadangi sia tema dar nedaug nusimanau, taigi klausiu tokio klausimo: ar galima deti tik ant virsutiniu dantuku briketus, ar butina deti ir ant apacios ir virsaus? Kadangi problema pagrindine yra virsuje.  ax.gif  Dekui  4u.gif

Nebūtina.
Atsakyti
Labas vakaras smile.gif
Gal kas esat girdėję apie Ingą Jančiauskaitę?
Atsakyti
QUOTE(Sijuri @ 2012 01 24, 19:38)
Beje, kadangi sia tema dar nedaug nusimanau, taigi klausiu tokio klausimo: ar galima deti tik ant virsutiniu dantuku briketus, ar butina deti ir ant apacios ir virsaus? Kadangi problema pagrindine yra virsuje.  ax.gif  Dekui  4u.gif

Aišku nebūtina, jeigu pacientas tam prieštarauja ir nori tik dalinai susitvarkyti dantis, bet šiaip, praktiškai visais atvėjais dedama ir viršuje ir apačioje, dėl sąkandžio neatitikimo problemų (pliusas, kad esant taisyklingam sąkandžiui didesnė tikimybė, kad dantys nesugriš į buvusias padetis). rolleyes.gif
Atsakyti