Įkraunama...
Įkraunama...

*Breketai, 50 tema*

QUOTE(kramtuskee @ 2012 02 04, 16:43)
Pritariu visu 100%, po to kai issitiesinau dantis gyvenimas pasikeite kardinaliai smile.gif
Na vaikinai, gal maziau del to kompleksuioa, va draugo baisiai kreivi dantys, dar paaugli mama vede pas orto. bet jis atsisake nesiot breketus ir iki db sake nejaucia jokiu kompleksu issisiepes iki ausu viksto smile.gif

Na aš pavyzdžiui nepykstu ant savo tėvų, kad jie man nesutvarkė dantų..nes mes augom trys vaikai, o šeima turėjo vidutines pajamas..tai iš kur tiems tėvams išpaišyt pinigus? iš oro? vis tik ne tūkstantį kainuoja.
kai pradėjau pati dirbt ir užsidirbt, tai pati ir tvarkausi..
Papildyta:
QUOTE(kramtuskee @ 2012 02 04, 17:59)
O man kaip tik po operacijos jis negrazesnis biggrin.gif Kaip ir kauno meras nei kiek nepasikeites biggrin.gif
Beje, Emuk labai grazu smile.gif

Aš tai nepavydžiu tongue.gif bet pykstu, kad nesišypsai:)
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2012 02 05, 00:00)
Na aš pavyzdžiui nepykstu ant savo tėvų, kad jie man nesutvarkė dantų..nes mes augom trys vaikai, o šeima turėjo vidutines pajamas..tai iš kur tiems tėvams išpaišyt pinigus? iš oro?  vis tik ne tūkstantį kainuoja.
Papildyta:
Aš tai nepavydžiu  tongue.gif  bet pykstu, kad nesišypsai:)

Tai nebuvo viskas baigta dar, tai negalejau sypsotis, kad ir kaip norejau 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emukas21: 04 vasario 2012 - 23:15
QUOTE(Emukas21 @ 2012 02 05, 00:15)
Tai nebuvo viskas baigta dar, tai negalejau sypsotis, kad ir kaip norejau  4u.gif  4u.gif

Pala pala, tai toj foto tu tikrai biggrin.gif biggrin.gif Oj Grazumas tada biggrin.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2012 02 05, 00:00)
Na aš pavyzdžiui nepykstu ant savo tėvų, kad jie man nesutvarkė dantų..nes mes augom trys vaikai, o šeima turėjo vidutines pajamas..tai iš kur tiems tėvams išpaišyt pinigus? iš oro?  vis tik ne tūkstantį kainuoja.

As nepykstu ar dziaugiuos, kad mama stengesi tvarkyt visa situacija, ir zinau kaip jai tai daug kainavo, todel tolimesniam gydymui taupysiu pati... Tik manau, kad tevai turetu stengtis neuzleist situaciju ir tikrai pagalvot apie vaikus smile.gif
Atsakyti
As as biggrin.gif nzn nzn prie tokio grozio isblestu as biggrin.gif bet aciu 4u.gif

Atsakyti
As tai pati atsisakiau nesiot plokstele,kai turejau nesiot,netiko,skaudejo,kraujavo dantenos,o mama ir sutiko su mano norais doh.gif Dabar savo maziaus dantis irgi stengiuosi grieztai kontroliuoti blink.gif Pieniniai buvo idealus,o dabar isdygo priekiniai ir atsikise,nu kaip susinervinau tai sakes doh.gif Reiks balandi vest pas Damusiene,ziuresiu ka patars,kaip greiciau jam pradet tvarkyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(BlackHyacitnhus @ 2012 02 04, 17:17)
smile.gif  ar yra kokių pasikeitimų, t.y. ar ką nors pakeisti sąraše, kuris bus naujoje temoje, ar palikti visų tą pačią info?

Pakoreguokite sarase ir mano grafa - 2012.01.25 breketai (keramika) apacia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2012 02 04, 23:00)

O aš truputėlį pykstu, nes mamos geriausia draugė buvo dantų technikė, mano brolis vaikystėje nešiojo plokštelę, nes ta draugė buvo jo krikštamotė, o mano dantys liko nesutvarkyti. Man tai nėra estetinė problema, nes priekiniai nėra labai kreivi, bet jie ir genda dažniau, ir sutaisyti sunkiau. Atsidusau su palengvėjimu, kai sugedo dantis, kuris tiesiog įgriuvęs buvo vidun,- buvo proga jį išsitraukti...
Negerai, kai tėvams nerūpi jų vaikų dantys...Man rūpi, kad mano vaikai ir valytųsi dantis, ir kasmet nuvedu pas dantų gydytoją pasitikrinti...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2012 02 05, 12:59)
O aš truputėlį pykstu, nes mamos geriausia draugė buvo dantų technikė, mano brolis vaikystėje nešiojo plokštelę, nes ta draugė buvo jo krikštamotė, o mano dantys liko nesutvarkyti. Man tai nėra estetinė problema, nes priekiniai nėra labai kreivi, bet jie ir genda dažniau, ir sutaisyti sunkiau. Atsidusau su palengvėjimu, kai sugedo dantis, kuris tiesiog įgriuvęs buvo vidun,- buvo proga jį išsitraukti...
Negerai, kai tėvams nerūpi jų vaikų dantys...Man rūpi, kad mano vaikai ir valytųsi dantis, ir kasmet nuvedu pas dantų gydytoją pasitikrinti...

Na prižiūrėti, ar vaikai valosi dantis ir pastoviai vesti pas dantistą tai ne tas pats, kas sudėti breketus:) pripažinkit:)

aš pavyzdžiui esu daugiau nusivylusi, kad nebuvo galimybės sutvarkyt dantų..
Beje, plokštelę nešiojau..ir kas iš to, jei vis tiek su žąslais dabar turiu vaikščiot:)
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2012 02 05, 12:06)
Na prižiūrėti, ar vaikai valosi dantis ir pastoviai vesti pas dantistą tai ne tas pats, kas sudėti breketus:) pripažinkit:)

aš pavyzdžiui esu daugiau nusivylusi, kad nebuvo galimybės sutvarkyt dantų..
Beje, plokštelę nešiojau..ir kas iš to, jei vis tiek su žąslais dabar turiu vaikščiot:)

Kai aš augau, breketų dar nebuvo. O plokštelę man galėjo parūpinti už dyka, bet kažkodėl to nepadarė. Dantis valytis pradėjau tik studentė būdama, nes namuose niekas to neskatino.
Daug ką, augindama savo vaikus, darau priešingai, nei darė mano tėvai... Ir breketus dukra nešioja, nors mūsų pajamos nėra didelės...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2012 02 05, 13:13)
Kai aš augau, breketų dar nebuvo. O plokštelę man galėjo parūpinti už dyka, bet kažkodėl to nepadarė. Dantis valytis pradėjau tik studentė būdama, nes namuose niekas to neskatino.
Daug ką, augindama savo vaikus, darau priešingai, nei darė mano tėvai... Ir breketus dukra nešioja, nors mūsų pajamos nėra didelės...

na su dantų valymu, tai nežinau..Suprantu, kad penkių metų vaiką skatinti reikia dantis valyt..Bet jei suaugęs nesivalo, tai nereikia kaltinti tėvų..

Iš tikro, tai senau gal nebūdavo taip sureikšminamas dantų tvarkymas.. nes netgi dabar praktiškai mes visos iš savo tėvų (ir ne tik) išgirstam klausimus, kam mums tie breketai, jei ir taip gerai dantys atrodo.. g.gif
Bet jei mano tėvams nerūpi mano dantys, tai man jie svarbūs ir aš juos prižiūriu, o ne kaltinu kažką, kad kažko nepadarė..na čia tik mano nuomonė smile.gif

Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2012 02 05, 12:25)
na su dantų valymu, tai nežinau..Suprantu, kad penkių metų vaiką skatinti reikia dantis valyt..Bet jei suaugęs nesivalo, tai nereikia kaltinti tėvų..

Iš tikro, tai senau gal nebūdavo taip sureikšminamas dantų tvarkymas.. nes netgi dabar praktiškai mes visos iš savo tėvų (ir ne tik) išgirstam klausimus, kam mums tie breketai, jei ir taip gerai dantys atrodo.. g.gif
Bet jei mano tėvams nerūpi mano dantys, tai man jie svarbūs ir aš juos prižiūriu, o ne kaltinu kažką, kad kažko nepadarė..na čia tik mano nuomonė smile.gif

Kai buvau vaikas, dar ir dantų pastų nebuvo, tik tokie milteliai ax.gif Tėvų darbas yra savo vaikams suformuoti įpročius.
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2012 02 05, 12:25)

smile.gif kodėl gi - jei vaikas auga aplinkoje, kurioje dantų nepriežiūra yra normalus dalykas, jam ir užaugus tai atrodys normalu. Nebent kažkuriuo tai laikotarpiu, kažkas pasistengtų pakeisti jo nuomonę ...Tačiau pritarčiau Vaižgantei, kad tais laikais, kai mes augom, tikrai niekas nesureikšmindavo dantų priežiūros, kaip ir kitokių aspektų: suaugę, nes jie augo dar gūdesniais laikais, mokyklose nebūdavo jokių šviečiamųjų programą ir t.t.
Aš augau medikės šeimoje, kas keisčiausia, kad nors ji buvo dermatologė, aš apie dantų priežiūrą išgirsdavau daugiau, nei apie odos rolleyes.gif ...taigi pagrindinius akcentus, kaip prisižiūrėt odą susigaudžiau tarp draugių, žurnalų ir tik gerokai vėliau jau galėjau naudotis plačia informacija internete, kosmetologės patarimais ir pan. mirksiukas.gif
Tėvai čia nėra kaltinami tiesiogiai, nes argi jie kalti kad neperdavė žinių, kurių patys neturėjo? Tarkim: būtų nelogiška man kaltinti savo mamą, kad paauglystės laikotarpiu, paklausiusi kolegės stomotologės, išrovė sveiką iltinį dantį, išdygusį ne vietoje. Tuo metu kitokio gydymo nelabai kas ir siūlė, o mama galvojo, jog daro gerą darbą taip ištiesindama mano susigrūdusį viršutinį dantų lanką. Deja, šiuo metu akivaizdu, kad geriau jau tas dantis būtų likęs ten kur išdygo cool.gif Va dėl brolio tiek nepergyveno, tipo "vaikinui išvaizda nėra taip svarbu", todėl jis su lygiai tokiu pat susigrūdimu dabar turi galimybę tiesiog imti ir išsitiesinti abu lankus su minimalia breketų pagalba, ne taip, kaip kad man dabar tenka vargti atstatinėjant centrus ir t.t. smile.gif

Labas biggrin.gif
Atsakyti