Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukė shipofunkcija (tiroiditas)

Sena tema
Atsakyti
[quote=skruzdeda,2012 01 13, 19:32]

Idomi detale, toje krygoje rasoma, kad kai kuriems atsiranda ant smakro berimai nuo to kiaules skydliaukes preparato. Bet paskui palaipsniui jie isnyksta.

Sito tai as visai nebijau, tik, kad kitos bedos pasibaigtu:)
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Aciu kad esate 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaites 4u.gif

Man iskilo klausimas - kokie jusu tyrimai buvo, kai pradejot tiroksina vartot? Man uzvakar toki nemalonu siurpriza seimos gydytoja pateike... Tyriaus tik del to, kad mama (medike) jau ilga laika ragino pasitikrint, nes jai itarima mano dirglumas keldavo. Tai va, padare antikunus ir tireotropini, tai abu virs normos, tth-7,2, antikunai - 129, rodos. Laukia vizitas pas endokrinologus, bet per sitas dienas permastineju, kada cia man galejo prasidet... ir tikrai, tokiu simptomu budingu pas save tikrai randu, tik niekad nesumasciau ju visu sujungt... Ar del hipotirozes gali buti, kad svorio priaugau jau senokai ir gan staigiai, o dabar viskas stabiliai jau 5-6metai laikosi? Tada tikrai baisaus streso apturejau, per menesi 10kg pasunkejau, bet niekad net nepagalvojau, kad taip del skydliaukes nepakankamumo gali but... kaltinau plauciu uzdegima, ilga gulejima patale ir persiedima... Dabar jau antri metai stengiuos nusipurtyt to prieaugio, pabega max 5kg, bet vel sugrizta... viduriai uzkieteje pas mane kiek tik save pamenu, paskutiniais metais tai isvis tragiskai... plaukai paslenka didesnio streso metu, kol kas dar tfu tfu, uztektina uodega, is prigimties stori, bet viska sudejus, mastau, kad galeciau jaustis ir geriau. Ar su tokiais tyrimais endo skirtu tiroksina?
Atsakyti
4u.gif labas rytas!
Atsakyti
Sveikos gyvos 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Kotryna7 @ 2012 01 14, 00:43)
Sveikos, mergaites  4u.gif

Man iskilo klausimas - kokie jusu tyrimai buvo, kai pradejot tiroksina vartot? Man uzvakar toki nemalonu siurpriza seimos gydytoja pateike... Tyriaus tik del to, kad mama (medike) jau ilga laika ragino pasitikrint, nes jai itarima mano dirglumas keldavo. Tai va, padare antikunus ir tireotropini, tai abu virs normos, tth-7,2, antikunai - 129, rodos. Laukia vizitas pas endokrinologus, bet per sitas dienas permastineju, kada cia man galejo prasidet... ir tikrai, tokiu simptomu budingu pas save tikrai randu, tik niekad nesumasciau ju visu sujungt... Ar del hipotirozes gali buti, kad svorio priaugau jau senokai ir gan staigiai, o dabar viskas stabiliai jau 5-6metai laikosi? Tada tikrai baisaus streso apturejau, per menesi 10kg pasunkejau, bet niekad net nepagalvojau, kad taip del skydliaukes nepakankamumo gali but... kaltinau plauciu uzdegima, ilga gulejima patale ir persiedima... Dabar jau antri metai stengiuos nusipurtyt to prieaugio, pabega max 5kg, bet vel sugrizta... viduriai uzkieteje pas mane kiek tik save pamenu, paskutiniais metais tai isvis tragiskai... plaukai paslenka didesnio streso metu, kol kas dar tfu tfu, uztektina uodega, is prigimties stori, bet viska sudejus, mastau, kad galeciau jaustis ir geriau. Ar su tokiais tyrimais endo skirtu tiroksina?

Tai tikrai tau reikalingas tiroksinas doh.gif .Jo norma 0,4-4.Busi musu kolege smile.gif .
Atsakyti
Sweiki,sakykit kokius skydliaukes tyrimus reikt pasidaryt,rugseji dariausi wisus keturis,o kokius dabar geriausia butu darytis?
Atsakyti
QUOTE(Jurga75 @ 2012 01 14, 11:57)
Sweiki,sakykit kokius skydliaukes tyrimus reikt pasidaryt,rugseji dariausi wisus keturis,o kokius dabar geriausia butu darytis?

Labas rytas 4u.gif
Ar ir to paties norejau paklausti. Nes eisiu pas seimos gyd ir noriu kad padarytu tyrimus butent skydliaukei, tai norejau paklausti kiek ju ten yra. Nes maciau reklamuoja kazkoki mokama ten ar 3-4 zymenys daromi blush2.gif Zinot, kai nueini pas gyd tai ir pasakyti reikia dar ka padaryti.

O del zarnyno tai sutinku 100%, nes kazkada netekau pirmo leliuko septintame nestumo menesy, tai kad isaugoti mano gyvybe tiek antibiotiku leido. Ir nuo to karto vargstu su virskinimu. Tai galiu pasakyti man tik mityba sustatyta padeda. Turiu omeny ne dieta, o tiesiog pagrindas bent jau man kad vakare butu beveik vien baltymai ax.gif Nes jei angliavandeniu uzvalgau - 2 dienos is gyvenimo galiu isbraukti.
Atsakyti
Ei, kas mokat ir galit - pataisykit temos pavadinimą, o tai būsim naują negirdėtą ligą atradusios smile.gif
Atsakyti
Parasiau moderatorei, paprastas narys cia nepataisys.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Senai jau lankiausi cia pas jus smile.gif kazkada kalbejau apie tai, kad man nekeliama tiroksino doze, ir kai visos pasaket kad ji jum buvo gan greit pradeta kelti susimasciau, gal mano daktare neviskai gerai paziuredavo, bet dbr esu nestuke.gif ir ejau specialiai pas kita endokrinologe, padare tyrimus ir tai dozes nekeite, sake man pilnai uztenka ir tu 50mg smile.gif
Atsakyti