QUOTE(Tyliai_SV @ 2012 03 20, 22:51)
QUOTE(Zuzi_šoka @ 2012 03 21, 01:08)
Na zinote, jis jau metus Anglijoje, i darzeli pradejo eiti pries kelias savaites, visus tuos metus ziuredavo filmukus per si kanala (komplimentai didziausi-nuostabios laidos!) ir labai greitai pradejo "gaudyti" frazes... I darzeli izenges is karto pasake "Hey folks!", su zaisliukais zaidzia ir kalbasi su jais...angliskai.

Abu su vyru esame lietuviai, vaiko anglu kalbos nemokiau praktiskai VISISKAI.
Kartais jau mane net erzina, pvz. - paduodu lekste su maistu, o jis: "What's this??? Mmmmm...delicious..."
Po keliu savaicoi buvimo UK jau pradejo "metyti" zodzius, frazes... Kad ir dabar zaidzia su lektuveliu ir girdziu:"Ready?? Goooo!"
Lygiai taip pat, per animacija dauguma mano kartos atstovu ismoko suprasti rusu kalba, ar ne?
manajai buvo katik sueje 2 metukai, kai atvykome i UK. lietuviskai mazai kalbejo. cia per televizoriu labai graziu laideliu ir filmuku rode maziesiems, maniskei patiko, leidau ziuret, ir rezultatas - pradejo dominuoti anglu kalba. laikui begant dukryte su manimi kalbejo angliskai. emiausi lietuviu kalbos mokymo. ka ji man pasakydavo ka, as jai pakartotadvau lietuviskai ir tada paprasydavau kad ji pakartotu. veliau uzteko paprasyti kad pasakytu lietuviskai, taciau toks pastovus bendravimas vis taisant vaiko kalba vargino. juokas pro asaras, bet lieviu kalba pramoko tu paciu filmuku deka tik jau lieuviu kalba

prisisiunciau is interneto, gryzus i LT papirkau CD filmuku, daineliu lietuviu kalba. kai manoji pradejo eiti i darzely, nebeleidau ziureti anglisku filmuku.
kalba dviem kalbom, ne viena nera visiskai ''svari'', taisyklinga, bet na nevarykim Dievo i medy

skiria kada kalbeti angliskai, kada lietuviskai. pati stengiuos lietuviu kalbos nedarkyti angliskais zodziais. namuose kalbame lietuviskai, angliskai neleidziu. ne tai kad draudziu, baru, tiesiog jei dukryte koky zody pasako angliskai, as jai primenu ar pamokinu ta zody lietuviskai, zodziu, stengiuos nepraleisti pro ausis ir tuo labiau neatsakyti angliskai

mane asmeniskai stebina, na negrazu man kai mama (lietuve siuo atveju) su vaiku kalba angliskai

anglu kalba lengvesne, ir cia vaikams isejus i mokyklas, leidziant ten sitiek laiko su anglu kalba netures dideliu problemu, problemos bus su lietuviu, nes na bukim realistes, mokykloje vaikai praleidzia 6 val, nekompensuosim sito namuose, kad ir abu tevai seimoje lietuviai.
Papildyta:
QUOTE(rozeslasiukas @ 2012 03 21, 16:14)
Va del to ir GP sako, kad blogai darau..ale jos manymu turiu su vaiku kalbetis angliskai, nes jam sunku mokykloje bus..

ne nu bet yra zmoniu nusisnekanciu
dvi kalbos vaikui, nera daug.