QUOTE(L'automne @ 2012 06 11, 19:35)
Iš kur jus Cypliuke žinot, kad galėjot rinktis iš 4 variantų?
Turiu klausimą. Gal jis kam pasirodys durnas...
Iš kur žinoti, iš kokių variantų galima rinktis?
Na taip, pasiskaityti taisykles galima... (Jei ..., tuomet pridedama galūnė tokia arba tokia... Na ir t.t.)
O jei vyras ne lietuvis, nors Lt pilietis? O pase nerašoma pilietybė...
Gal mano klausimai atrodo keisti, bet noriu būti pasiruošusi visokioms nesąmonėms kai eisiu keist pasą. Tiesiog bijau, kad užtaikysiu ant kokio seno sukirpimo moteriškaitės, kuri prie MB pavardės (skamba panašiai kaip žodis Džilet) priklijuos -ienė...

Pagal mane turiu teisę į tokią pat pavardę be jokių galūnių...
Bet čia tik man atrodo, o iš kur žinoti tiksliai?
Tos, kurios jau keitė pasus, kurioje vietoje nustatoma kokia bus nauja pavardė?
na, jau gal pasakojau svo istoriją, ale pasikartosiu.
Mano vyras pagal tautybę - latvis (latviško kraujo neturi, bet Kazachstane, jo mamai įrašė ne lietuvės tautybę, bet latvės, tai taip ir liko...), pavardė slaviška -ovas. Sau ramiai nueinam į CMB paduoti prašymų dėl Santuokos sudarymo. Pildom dokumentus ir skiltyje, kur reikia parašyti pavardę po santuokos, man sako, kad -ova negalima

žodžiu, visaip bandėm išsiderėti, bet...ne ir viskas...
grįžtu namo susinervinus, pradėjau www.vlkk.lt puslapį nagrinėti...na, mano gi teisybė. Žodžiu, rašau registruotą laišką į Valstybinę lietuvių kalbos komisiją su užklausimu. Praeina mėnuo, atsakymo nesulaukiu...rašau email...atrašo, kad atsakymas ruošiamas, nes buvo Teisingumo ministerijai klausimas persiųstas. Žodžiu, gaunu aš tą laišką beveik po 2 mėnesių (likus 1 mėn. iki santuokos), nueinam į CMB, tai vedėja akis varto ir sako: "aš žinau, kad galima, bet galvojau, kad jūs nenorit"

na, gavau, aš tą pavardę
Kaip ir minėjo, pasų poskyris, ar kaip ten jie vadinasi, čia visai ne prie ko. Keičiant pasą reikia nueiti jau su Santuokos liudijimu ir susimokėjus banke (pas mus vietoj nėra galimybės susimokėti).
Pagal jus, taip, turit teisę į pavardę be galūnės, nes vyro tokia pavardė. Jūsų vietoj su kunigu likus minimum 2-3 mėn. dėl to pašnekėčiau, nes, gali tekti, kaip ir man su VLKK susisiekti, o tai užtrunka.