Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 5 dalis

QUOTE(Inga04 @ 2012 06 11, 21:38)
L'automne,
Del pavardes turite derinti su CMB ,o ne pasu poskyriu,pasa keisite jau turedama santuokos liudijima ir istekejusi ir pavarde jau bus irasyta nauja,kokia pasirinksite ar galesite rinktis  smile.gif

Mes planuojame tik į bažnyčią. Nežinau ko turėčiau eiti į CMB.

Kitoje temoje klausiau apie naują tvarką, bet matyt dar su tuom niekas nesusidurė.
Kiek suprantu po birželio 1 dienos supaprastinta tvarka ir nereikia eiti į CMB.
Bažnyčios atstovai praneš apie sudarytą santuoką... rolleyes.gif
Kažin ir apie naujos pavardės galūnę irgi jie spręs... unsure.gif

Ar aš kažko nesuprantu. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo L'automne: 11 birželio 2012 - 21:50
QUOTE(L'automne @ 2012 06 11, 21:49)
Mes planuojame tik į bažnyčią. Nežinau ko turėčiau eiti į CMB.

Kitoje temoje klausiau apie naują tvarką, bet matyt dar su tuom niekas nesusidurė.
Kiek suprantu po birželio 1 dienos supaprastinta tvarka ir nereikia eiti į CMB.
Bažnyčios atstovai praneš apie sudarytą santuoką... rolleyes.gif

Ar aš kažko nesuprantu. g.gif

Na del to nezinau kas spres del pavardes,bet bet kokiu atveju einant paso darytis vistiek gi turesit santuokos liudijima,taigi del pavardes pasu poskyris ne prie ko.
Tokiu atveju,as bent jau is anksto nueiciau i baznycia ir pasiklausciau kaip del tos pavardes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(L'automne @ 2012 06 11, 22:49)

mes pries kelias dienas kalbejomes su kunigu kuris mus tuoks tai sake as pats pakeisiu pavarde nes keitesi sis bei tas nuo birzelio 1 tai as dbr jau viska galiu daryt ka dare CMB mirksiukas.gif 4u.gif Va ka mum pasake tai reiskiasi taip ir yra kad jau betuokiant baznycioj automatiskai pakeis pavarde smile.gif
Atsakyti
QUOTE(L'automne @ 2012 06 11, 19:35)
Iš kur jus Cypliuke žinot, kad galėjot rinktis iš 4 variantų? blush2.gif

Turiu klausimą. Gal jis kam pasirodys durnas...  blush2.gif
Iš kur žinoti, iš kokių variantų galima rinktis?
Na taip, pasiskaityti taisykles galima... (Jei ..., tuomet pridedama galūnė tokia arba tokia... Na ir t.t.)
O jei vyras ne lietuvis, nors Lt pilietis? O pase nerašoma pilietybė... mastau.gif

Gal mano klausimai atrodo keisti, bet noriu būti pasiruošusi visokioms nesąmonėms kai eisiu keist pasą. Tiesiog bijau, kad užtaikysiu ant kokio seno sukirpimo moteriškaitės, kuri prie MB pavardės (skamba panašiai kaip žodis Džilet) priklijuos -ienė... doh.gif
Pagal mane turiu teisę į tokią pat pavardę be jokių galūnių...
Bet čia tik man atrodo, o iš kur žinoti tiksliai?  blush2.gif

Tos, kurios jau keitė pasus, kurioje vietoje nustatoma kokia bus nauja pavardė?

na, jau gal pasakojau svo istoriją, ale pasikartosiu.
Mano vyras pagal tautybę - latvis (latviško kraujo neturi, bet Kazachstane, jo mamai įrašė ne lietuvės tautybę, bet latvės, tai taip ir liko...), pavardė slaviška -ovas. Sau ramiai nueinam į CMB paduoti prašymų dėl Santuokos sudarymo. Pildom dokumentus ir skiltyje, kur reikia parašyti pavardę po santuokos, man sako, kad -ova negalima blink.gif žodžiu, visaip bandėm išsiderėti, bet...ne ir viskas...
grįžtu namo susinervinus, pradėjau www.vlkk.lt puslapį nagrinėti...na, mano gi teisybė. Žodžiu, rašau registruotą laišką į Valstybinę lietuvių kalbos komisiją su užklausimu. Praeina mėnuo, atsakymo nesulaukiu...rašau email...atrašo, kad atsakymas ruošiamas, nes buvo Teisingumo ministerijai klausimas persiųstas. Žodžiu, gaunu aš tą laišką beveik po 2 mėnesių (likus 1 mėn. iki santuokos), nueinam į CMB, tai vedėja akis varto ir sako: "aš žinau, kad galima, bet galvojau, kad jūs nenorit" doh.gif blink.gif na, gavau, aš tą pavardę thumbup.gif

Kaip ir minėjo, pasų poskyris, ar kaip ten jie vadinasi, čia visai ne prie ko. Keičiant pasą reikia nueiti jau su Santuokos liudijimu ir susimokėjus banke (pas mus vietoj nėra galimybės susimokėti).

Pagal jus, taip, turit teisę į pavardę be galūnės, nes vyro tokia pavardė. Jūsų vietoj su kunigu likus minimum 2-3 mėn. dėl to pašnekėčiau, nes, gali tekti, kaip ir man su VLKK susisiekti, o tai užtrunka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astarte12: 12 birželio 2012 - 08:45
QUOTE(Inga04 @ 2012 06 11, 22:08)
Na del to nezinau kas spres del pavardes,bet bet kokiu atveju einant paso darytis vistiek gi turesit santuokos liudijima,taigi del pavardes pasu poskyris ne prie ko.
Tokiu atveju,as bent jau is anksto nueiciau i baznycia  ir pasiklausciau kaip del tos pavardes  mirksiukas.gif

Teks eiti po poros savaičių. Turėsiu omenyje, kad dar vieną dalyką reikės išsiaiškinti.

QUOTE(Sidabrinee @ 2012 06 12, 08:09)
mes pries kelias dienas kalbejomes su kunigu kuris mus tuoks tai sake as pats pakeisiu pavarde nes keitesi sis bei tas nuo birzelio 1 tai as dbr jau viska galiu daryt ka dare CMB  mirksiukas.gif  4u.gif  Va ka mum pasake tai reiskiasi taip ir yra kad jau betuokiant baznycioj automatiskai pakeis pavarde smile.gif

Tai dabar gaunasi, kad nuo kunigo priklauso... unsure.gif
Nežinau ar čia džiaugtis ar liūdėti...
Kunigai irgi gali būti arba labai apsiskaitę tų įstatymų arba ne...

QUOTE(astarte12 @ 2012 06 12, 08:44)
na, jau gal pasakojau svo istoriją, ale pasikartosiu.
Mano vyras pagal tautybę - latvis (latviško kraujo neturi, bet Kazachstane, jo mamai įrašė ne lietuvės tautybę, bet latvės, tai taip ir liko...), pavardė slaviška -ovas. Sau ramiai nueinam į CMB paduoti prašymų dėl Santuokos sudarymo. Pildom dokumentus ir skiltyje, kur reikia parašyti pavardę po santuokos, man sako, kad -ova negalima  blink.gif žodžiu, visaip bandėm išsiderėti, bet...ne ir viskas...
grįžtu namo susinervinus, pradėjau www.vlkk.lt puslapį nagrinėti...na, mano gi teisybė. Žodžiu, rašau registruotą laišką į Valstybinę lietuvių kalbos komisiją su užklausimu. Praeina mėnuo, atsakymo nesulaukiu...rašau email...atrašo, kad atsakymas ruošiamas, nes buvo Teisingumo ministerijai klausimas persiųstas. Žodžiu, gaunu aš tą laišką beveik po 2 mėnesių (likus 1 mėn. iki santuokos), nueinam į CMB, tai vedėja akis varto ir sako: "aš žinau, kad galima, bet galvojau, kad jūs nenorit"  doh.gif  blink.gif na, gavau, aš tą pavardę  thumbup.gif

Kaip ir minėjo, pasų poskyris, ar kaip ten jie vadinasi, čia visai ne prie ko. Keičiant pasą reikia nueiti jau su Santuokos liudijimu ir susimokėjus banke (pas mus vietoj nėra galimybės susimokėti).

Pagal jus, taip, turit teisę į pavardę be galūnės, nes vyro tokia pavardė. Jūsų vietoj su kunigu likus minimum 2-3 mėn. dėl to pašnekėčiau, nes, gali tekti, kaip ir man su VLKK susisiekti, o tai užtrunka.

Jo... ant tokio atvejo ir bijau užsirauti... Tik dabar žinosiu, kad tai bus ne bobelka, o kunigas.
Tik pas mane laiko tiek neliko aiškintis su "vlkk"... doh.gif
Atsakyti
Nezinau ar i sita tema tinkamas klausimas, bet gal kuri zinote per kiek laiko reikia pasikeisti pasa i nauja po pavardes pakeitimo/santuokos? Ar is viso tai yra kazkur reglamentuojama?
Atsakyti
QUOTE(emiliute55 @ 2012 06 13, 18:11)
Nezinau ar i sita tema tinkamas klausimas, bet gal kuri zinote per kiek laiko reikia pasikeisti pasa i nauja po pavardes pakeitimo/santuokos? Ar is viso tai yra kazkur reglamentuojama?

Cituoju:

Teisiniai klausimai
Per kiek laiko po santuokos reikia pasikeisti pavardę ir pasą? (2)
Per kiek laiko po santuokos įregistravimo reikia pasikeisti pavardę ir pasą? Ar galima uždelsti 7 mėnesius, kadangi teks išvykti į užsienį?

Pagal įstatymus tuo atveju, jei keičiasi asmens duomenys (pavardė, vardas ir kita) dokumentai turi būti pakeisti per mėnesį. Todėl dokumentus turėtumėte pasikeisti per nurodytą terminą po santuokos sudarymo ir pasikeitus pavardei.

Tačiau kiek teko girdėti niekas didelių problemų nedaro, todėl manyčiau, kad rūpesčių neturėtų kilti, jei pakeisite dokumentus ir vėliau, bet esant galimybei patarčiau susitvarkyti iki išvykimo.

Žydrūnė Stuglytė
Teisės konsultantė

g.gif radau toki ats, bet cia del isvykimo, bet mini, kad per menesi, nes man tai irgi aktualu:)
reikia pasikeisti, o dirbu iki 16.30 ir to laiko paprasta diena nebelieka, atsiprasinet is darbo irgi nemalonu, bet teks greitu metu smile.gif
kazin kaip su vairuotojo pazymejimo pakeitimu.., reik paieskot:) unsure.gif
ir dar banko korteles reik pasikeist:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akutivo: 14 birželio 2012 - 08:13
Tas atsakymas labai neformalus: "pagal įstatymus". Rimtas konsultantas turėtų nurodyti, pagal kokius įstatymus. Ir be jokių "kiek teko girdėti", o normaliai, pagal ATPK kas gresia.
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2012 06 14, 10:24)
Tas atsakymas labai neformalus: "pagal įstatymus". Rimtas konsultantas turėtų nurodyti, pagal kokius įstatymus. Ir be jokių "kiek teko girdėti", o normaliai, pagal ATPK kas gresia.

Man ir pasirode atsakymas nerimtas... bet cia greiciausiai ka radau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(akutivo @ 2012 06 14, 08:38)
Man ir pasirode atsakymas nerimtas... bet cia greiciausiai ka radau  rolleyes.gif

visi kalba apie tą vieną mėnesį, tik neaišku, iš kur jis paimtas ax.gif
Aš, pamenu, dar ilgai buvau su mergautine pavarde, nes ilgai asmens tapatybės kortelės neatsiėmiau. O kol jos neatsiimi, taigi niekur nieko nepakeisi. Sodros pažymėjimą beveik po pusės metų pasikeičiau.
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2012 06 14, 10:48)
visi kalba apie tą vieną mėnesį, tik neaišku, iš kur jis paimtas  ax.gif
Aš, pamenu, dar ilgai buvau su mergautine pavarde, nes ilgai asmens tapatybės kortelės neatsiėmiau. O kol jos neatsiimi, taigi niekur nieko nepakeisi. Sodros pažymėjimą beveik po pusės metų pasikeičiau.

As ir galvoju tada nera ko taip skubet, nes liepa turesiu atostogas, galesiu susitvarkyt reikalus situs:) nors bus jau praejes menuo... g.gif
geriausia jauciu pasiskambint ir pasiklaust smile.gif
banke (seb) skambinau, pavardes keitimas- korteles perdarymas po santuokos nieko nekainuoja pristacius liudijima:)
Atsakyti
Na vat man irgi butu idomu, ar ten gresia kokios sankcijos. Nes pas mane po vestuviu jau beveik metai praeje, o as vis dar vaikstau su mergautine blush2.gif vis tai i viena kelione bilietus nusiperku ant mergautines pavardes, tai i kita ir vis tempiasi tas laikas.
Atsakyti