Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 5 dalis

QUOTE(piemenaitė @ 2012 08 18, 19:16)
Aš irgi už -ienę 4u.gif Nors į -ė nespjaunu biggrin.gif

Jau patvirtinau, įrašiau dokumentuose su -ė mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 01 14, 23:57)
As pasilikau savo pavarde ir niekuomet jos nekeisiu. Kodel? Nes ji man brangi, nes tai MANO seimos, MANO pacios pavarde. Ja isduoti visi dokumentai, baigti mokslai, sia pavarde mane visi pazista. Su nepagarba vyro seimai tai nesusije (rasau, nes tuoj atsiras tokiu, kur puls akiu draskyt, kad negerbiu vyro). Jei privaleciau rinktis vyro pavarde irodinedama, jog ji gerbiu, tai tuomet reikstu, jog jis negerbia manes? Ar reikstu, jog negerbiu savo tevu, savo proteviu, atsisakydama ju pavardes? Man svarbi yra MANO kilme ir MANO pacios saknys. Kaip mano drauge sako: MANO SEIMA MAN YRA TIK VIENA, O VYRU GALI BUTI IR DESIMT"  mirksiukas.gif
P.S. bet esu ir uz dvigubas pavardes  mirksiukas.gif

Pritariu Leksos nuomonei. drinks_cheers.gif Ir aš esu už dvigubas pavardes. smile.gif
Atsakyti
As pasirinkau dvigubą pavardę, po vestuviu imsiu pavardę su galūne -a, o galėjau rinktis tarp -a, -ė ir -ienės biggrin.gif
Atsakyti
Leksa drinks_cheers.gif ir kaip man ziauriai atrodo, kai kai kurios nuotakos ant lapo uzraso savo mergautine pavarde ir ta lapa sudegina, kaip tevai turi ju jaustis tai as neisivaizduoju verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele82 @ 2012 08 25, 21:18)
nuotakos ant lapo uzraso savo mergautine pavarde ir ta lapa sudegina, kaip tevai turi ju jaustis tai as neisivaizduoju verysad.gif

O dar kažkas taip daro? blink.gif
Atsakyti
pries koki pusmeti narsiau po youtube vestuviniu zaidimu ieskodama, ir buvau uztikusi fimuka kur nufilmuota, kaip jaunoji tai daro. gaila dabar neuzeinu to filmuko verysad.gif jei rasiu imesiu nuoroda
Atsakyti
As pasilieku savo pavarde. Galvojau imti per bruksneli vyro pavarde,bet pasitarem ir nusprendem,kad nereikia. Taigi ir atkrenta visi rupesciai,keisti dokumentu nereiks. smile.gif
Atsakyti
Greitai eisime i santuokos rumus pildyti dokumentus, o as vis dar nezinau, kokia bus mano pavarde. Problema yra tokia, kad busimo vyro dukterecia yra Darija, kaip ir as. O kadangi jis nera lietuvis ir man neprisides jokia galune, turesiu lygiai tokius pacius varda ir pavarde, kaip ir vaikas. Galvoju, gal pasilikti savo pavarde? Bet cia man iskyla klausimas - jeigu vyro ir zmonos pavardes skirtingos, o reikia irodyti, kad jus susituoke, tai reiktu nesiotis santuokos liudijima? Pvz, (tfu, tfu, tfu) kas nors patenka i ligonine.. Pavardes skirtingos, ar sutuoktini ileis pas savo pora? Arba dar kazkokiose situacijose?
Papildyta:
QUOTE(Luxura @ 2012 08 11, 11:55)
na nebent dabar yra pakeisti istatymai, bet anksciau tikrai buvo galima rinktis -a, nors ir vyro pavardes galune -ovas. aisku jei vyro tautybe yra rusas, ar bet kokia kita ne lietuviu. pas mus visa gimine taip, vyru pavarde -ovas, ju zmonu ir dukru -ova. taip, kad siulau pasidometi tuo klausimu atitinkamose institucijose. kiek zinau tai Lt pilieciai nelietuviai, turi teise pavardes sudarineti pagal savo tautybes istatus.

Pazistama lietuve istekejo uz ruso sia vasara. Jis yra -ovAS, ji -ova. Jeigu prie rusiskos pavardes priklijuoti -iene, tai dazniausiai skamba tragiskai ir vis tiek nelietuviskai. Tai tada jau geriau -ova, bet kad pavarde normaliai skambetu.
Atsakyti
Darija, o jus su ta mergaite kartu gyvenat? juk ji uzaugs ir pasikeis gal pavarde. o jus ir toliau su ja liksit.
O jei skirtingos pavardes, nieko ypatingai irodineti nereikia. Ligoninese pildydami dokumentus parasote kam teikti informacija ir teikia. 4u.gif
visumoj dabar ivairios istaigos gana lojaliai ziuri i skirtingas pavardes ir nereikalauja kazkokiu papildomu dokumentu.
Atsakyti
QUOTE(~Darija~ @ 2012 08 31, 12:05)
Galvoju, gal pasilikti savo pavarde? Bet cia man iskyla klausimas - jeigu vyro ir zmonos pavardes skirtingos, o reikia irodyti, kad jus susituoke, tai reiktu nesiotis santuokos liudijima? Pvz, (tfu, tfu, tfu) kas nors patenka i ligonine.. Pavardes skirtingos, ar sutuoktini ileis pas savo pora? Arba dar kazkokiose situacijose?

As tai tiesiog neisivaizduoju saves su kita pavarde,nei turiu nuo gimimo. Ir apie tokius dalykus,kur cia paminejai,net negalvoju. Na reiks,tai ir pasiimsi ta santuokos liudijima,kas cia tokio. Kartais ir isvis dokumento jokio su savim neturi. Nemanau,kad tai turetu itakoti sprendima del pavardes pasirinkimo. Vienoda pavarde irgi dar ne giminystes irodymas,kiek daug yra tokiu paciu. Mano giminej net 4 moterys yra vienodais vardais ir pavardem smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*fabulouslife* @ 2012 08 06, 15:32)
sveikos. gal galit passakyt jei vyro pavarde Drozdovas, tai ar as galiu but Drozdova? ar tik Drozdoviene ar  Drozdove??

Tikrai galite buti Drozdova. Visi supranta, kad Drozdoviene, sorry, skamba kazkaip...hmm... Zagse tikrai galetu priklijuoti jums -a, net jeigu jis yra -vas. Vat jeigu lietuvis butu, tada jau nebutumete -a, o kadangi rusas, tai ir jums padarys rusiska pavarde.
Papildyta:
QUOTE(ader @ 2012 08 31, 11:11)
Darija, o jus su ta mergaite kartu gyvenat? juk ji uzaugs ir pasikeis gal pavarde. o jus ir toliau su ja liksit.
O jei skirtingos pavardes, nieko ypatingai irodineti nereikia. Ligoninese pildydami dokumentus parasote kam teikti informacija ir teikia. 4u.gif
visumoj dabar ivairios istaigos gana lojaliai ziuri i skirtingas pavardes ir nereikalauja kazkokiu papildomu dokumentu.

Aciu uz atsakyma, bet jis nepadejo,man apsispresti smile.gif net nezinau, ka daryti. Su mergaite kartu negyvensime, tiesiog isivaizduoju situacijas sveciuose "pridek Darijai ryziu" " kuriai Darijai?" " mazajai/ dideliajai" ... Kazkaip taip... smile.gif)))
Atsakyti
lotuliukas.gif na cia ne argumentas neimti vyro pavardes. Jus galvokit apie tai ko pati norit, ir nesureiksminkit tokiu smulkmenu. Gyvena seimose tevas ir sunus tais paciais vardu ir pavarde ir nieko, nepasimeta.
Svarbiausia kaip jums bus geriau, ar busit visa seima su viena pavarde ar su skirtingom. smile.gif

man kai reikejo apsisprest kokia bus pavarde, vyro ar per bruksneli teko burtus traukt lotuliukas.gif nes niekaip negalejau apsisprest.
Atsakyti