Greitai eisime i santuokos rumus pildyti dokumentus, o as vis dar nezinau, kokia bus mano pavarde. Problema yra tokia, kad busimo vyro dukterecia yra Darija, kaip ir as. O kadangi jis nera lietuvis ir man neprisides jokia galune, turesiu lygiai tokius pacius varda ir pavarde, kaip ir vaikas. Galvoju, gal pasilikti savo pavarde? Bet cia man iskyla klausimas - jeigu vyro ir zmonos pavardes skirtingos, o reikia irodyti, kad jus susituoke, tai reiktu nesiotis santuokos liudijima? Pvz, (tfu, tfu, tfu) kas nors patenka i ligonine.. Pavardes skirtingos, ar sutuoktini ileis pas savo pora? Arba dar kazkokiose situacijose?
Papildyta:
QUOTE(Luxura @ 2012 08 11, 11:55)
na nebent dabar yra pakeisti istatymai, bet anksciau tikrai buvo galima rinktis -a, nors ir vyro pavardes galune -ovas. aisku jei vyro tautybe yra rusas, ar bet kokia kita ne lietuviu. pas mus visa gimine taip, vyru pavarde -ovas, ju zmonu ir dukru -ova. taip, kad siulau pasidometi tuo klausimu atitinkamose institucijose. kiek zinau tai Lt pilieciai nelietuviai, turi teise pavardes sudarineti pagal savo tautybes istatus.
Pazistama lietuve istekejo uz ruso sia vasara. Jis yra -ovAS, ji -ova. Jeigu prie rusiskos pavardes priklijuoti -iene, tai dazniausiai skamba tragiskai ir vis tiek nelietuviskai. Tai tada jau geriau -ova, bet kad pavarde normaliai skambetu.