Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas)

QUOTE(*Karamelia* @ 2012 03 28, 10:34)
as jau kepiau gal kokius desimt kartu,bet niekad teslos nekocioju,iskart tampau,o jus pakociojat?gal taip lengviau tamposi ir ne taip plysta?



as asmeniskai,visada pradzioje siek tiek iskocioju,o paskui jau su dukra tampome thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*Karamelia* @ 2012 03 21, 11:41)
taip,tikrai 5val. bent man nereikia,net ir pirma karta kepant,cia gal penkios valandos su valgymu biggrin.gif manau max 3val su kepimu.

drinks_cheers.gif

Ačiū už paprotinimą, kad galima maltas aguonas šaldiklyje laikyti thumbup.gif Dabar turiu porcijų prisiruošus, tai kol tešla kyla galiu pailsėt, nereik aguonų malti biggrin.gif
Tik prieš tai reikėjo padirbėt, kad 1 kg aguonų susimalt ax.gif Ir dar kaimynas užsuko tuo metu doh.gif , tai jam labai įdomiai pasirodė tas mano 1 kg aguonų biggrin.gif

Aš prieš tampant pakočioju, greičiau išsitampo man.
Atsakyti
Sveikutes kepejos,na paskaiciau,priziurejau jusu sedevru.dariau kaip visada nuklysdaam nuo normu,bet gavos fantastika,bent jau mums,esam su MB patenkinti,nes skonis fantastiskas.
aciu visoms komentavusioms ir padejusioms patarimais rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Mėnulė @ 2012 03 31, 17:08)
Ačiū už paprotinimą, kad galima maltas aguonas šaldiklyje laikyti  thumbup.gif Dabar turiu porcijų prisiruošus, tai kol tešla kyla galiu pailsėt, nereik aguonų malti  biggrin.gif

Gal ir nebloga mintis saldiklyje aguonas laikyti, bet joms vietos reik, kaip ir viskam doh.gif As aguonas su blenderiu malu, tai keliu sekundziu reikalas, jokio vargo blush2.gif

Vakar kepem su MB antra kart simtalapi, tai gavosi zyyyymiai, nepalyginamai geriau, nei pirma karta (nors pirmas ir buvo neblogas, neskaitant per storu lakstu) thumbup.gif Gaila foto nepadariau, isgaravo ant greicio pyragas lotuliukas.gif Tik vat del formos sioks toks galvosukis man g.gif Kepiau tortineje istacius molini puodeli i viduri, tai sviestas siek tiek bego pro apacia ir net pro virsu unsure.gif ir ten kur tesla lietesi su puodeliu, ji gavosi maziau apsrudusi... Dabar galvoju ka cia tokio sumascius, kad Velykoms simtalapis gautusi idealiai g.gif Gal yra sakau kokios specialios formos?... Pasidalinit patirtim kaip jus darot 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Megi Simpson @ 2012 04 05, 19:03)
Gal ir nebloga mintis saldiklyje aguonas laikyti, bet joms vietos reik, kaip ir viskam  doh.gif  As aguonas su blenderiu malu, tai keliu sekundziu reikalas, jokio vargo  blush2.gif

Vakar kepem su MB antra kart simtalapi, tai gavosi zyyyymiai, nepalyginamai geriau, nei pirma karta (nors pirmas ir buvo neblogas, neskaitant per storu lakstu)  thumbup.gif Gaila foto nepadariau, isgaravo ant greicio pyragas  lotuliukas.gif Tik vat del formos sioks toks galvosukis man  g.gif  Kepiau tortineje istacius molini puodeli i viduri, tai sviestas siek tiek bego pro apacia ir net pro virsu  unsure.gif  ir ten kur tesla lietesi su puodeliu, ji gavosi maziau apsrudusi... Dabar galvoju ka cia tokio sumascius, kad Velykoms simtalapis gautusi idealiai  g.gif Gal yra sakau kokios specialios formos?... Pasidalinit patirtim kaip jus darot  4u.gif

Daug kas naudoja su skyle skarda,buna tokiu aukstesniu.As pati irgi tortine paprasta,pritiesiu daug folijos,sviestinio popieriaus,man neprabega,i vidu istatau irgi puodeli,dazniausiai apkepa vidine puse.
Atsakyti
QUOTE(*Karamelia* @ 2012 04 05, 20:20)
Daug kas naudoja su skyle skarda,buna tokiu aukstesniu.As pati irgi tortine paprasta,pritiesiu daug folijos,sviestinio popieriaus,man neprabega,i vidu istatau irgi puodeli,dazniausiai apkepa vidine puse.

O kokia buna ta su skyle skarda? blush2.gif As zinau (turiu) tik keksines su banguotu (reljefiniu) dugnu g.gif biggrin.gif O kad butu lugu dugnu ir su skyle kazkaip nemaciau niekur. O kaip gerai butu tokia turet rolleyes.gif

Va radau tokia senukuose
user posted image
tik vat kainos gaila neraso doh.gif Gal kas turi ka panasaus ir gali rekomenduoti kur pirkti ir kokia kaina zino? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Megi Simpson: 05 balandžio 2012 - 19:45
QUOTE(Megi Simpson @ 2012 04 05, 20:39)
O kokia buna ta su skyle skarda?  blush2.gif  As zinau (turiu) tik keksines su banguotu (reljefiniu) dugnu  g.gif  biggrin.gif O kad butu lugu dugnu ir su skyle kazkaip nemaciau niekur. O kaip gerai butu tokia turet  rolleyes.gif

Va radau tokia senukuose
user posted image
tik vat kainos gaila neraso  doh.gif Gal kas turi ka panasaus ir gali rekomenduoti kur pirkti ir kokia kaina zino?  rolleyes.gif

Dabar maximoje akcija skardoms ir visiems kepimo irankiams,tai ten yra Dr.Orther man atrodo,kaip jus rasot su banguotu dugnu,bet yra ir tiesus dugnas idetas,vienu zodziu viena skarda su dviem keiciamais dugnais,gal ir kitos firmos,pigesniu yra nei Dr.Orther.Vienu zodziu tamsaus metalo tokia skarda,gal rasit,nes ju ten tikrai buna,net vakar maciau.Siaip reiktu ir man nusipirkt istikruju,bet tiek tu tortiniu skardu turiu iv.dydziu,kad dar viena,kad ir su skyle jau nebesinori pirkt.
Atsakyti
QUOTE(Megi Simpson @ 2012 04 05, 19:39)

Nesukit jūs galvos dėl tos skylės mirksiukas.gif kartą viena forumietė patarė - įvairaus dydžio keptuvių pasipirkt, nusukt rankeną - ir puikiausia forma, o ta skylė vidury, ji ir natūraliai lieka, kai pyragą sulenki. Puoduką dedu tik tada, jei kas paprašo, kad būtų taisyklinga, nes kartais žmonės butelius į vidurį stato 4u.gif O šiaip - visi mano pyragai su natūralios formos skyle - ir nei skonis, nei vaizdas dėl to nekenčia mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dangiuk: 06 balandžio 2012 - 08:24
QUOTE(dangiuk @ 2012 04 06, 09:24)
Nesukit jūs galvos dėl tos skylės  mirksiukas.gif kartą viena forumietė patarė - įvairaus dydžio keptuvių pasipirkt, nusukt rankeną - ir puikiausia forma, o ta skylė vidury, ji ir natūraliai lieka, kai pyragą sulenki. Puoduką dedu tik tada, jei kas paprašo, kad būtų taisyklinga, nes kartais žmonės butelius į vidurį stato  4u.gif O šiaip - visi mano pyragai su natūralios formos skyle - ir nei skonis, nei vaizdas dėl to nekenčia  mirksiukas.gif

bet zinai,man kazkaip tarsi isteka tas pyragas i ta viduri ir buna toks neaukstas tada,gal siaip ka negerai darau,kiek suprantu,per daug vietos gaunasi ir kepant jis i sonus pasiduoda,t.y. i viduri,jei nieko neistatau.
Atsakyti
QUOTE(*Karamelia* @ 2012 04 06, 10:41)
bet zinai,man kazkaip tarsi isteka tas pyragas i ta viduri ir buna toks neaukstas tada,gal siaip ka negerai darau,kiek suprantu,per daug vietos gaunasi ir kepant jis i sonus pasiduoda,t.y. i viduri,jei nieko neistatau.

drinks_cheers.gif va, va... ir man tas pats pasidare, kai puodeli istraukiau. Aisku skoniui tai nelabai pakenke biggrin.gif bte vistiek toje vietoje maziau apskrudes gavosi ir karameles maziau buvo. Nors dabar galvoju, jai iskarto nebuciau dejus to puodelio, gal pyragas butu toje vietoje iskarto labaiu apskepes ir nepasileistu i vidu... Nes pirma syki kai kepiau simtalapi (ten isviso buvau pornografine formos konstrukcija sugalvojus is keliu kepimo formu doh.gif lotuliukas.gif ), tai bekepant jis man formos nepakeite visai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Karamelia* @ 2012 04 06, 09:41)
bet zinai,man kazkaip tarsi isteka tas pyragas i ta viduri ir buna toks neaukstas tada,gal siaip ka negerai darau,kiek suprantu,per daug vietos gaunasi ir kepant jis i sonus pasiduoda,t.y. i viduri,jei nieko neistatau.

Gal forma per didelė? arba šiaip nelabai dašunta, kaip jis ten išteka... biggrin.gif bet - kai jis būna žemesni, bet platesnis, paprastai nebūna bėdų su sausumu g.gif
Atsakyti
QUOTE(dangiuk @ 2012 04 06, 12:23)
biggrin.gif bet - kai jis būna žemesni, bet platesnis, paprastai nebūna bėdų su sausumu  g.gif

Bandysiu siandien kept pagal jusu patarima keptuveje biggrin.gif Noriu kad butu visas karamelinis karamelinis biggrin.gif

O vat, dar kazin ar galima butu kepti stiklineje formoje? g.gif Ar apsrustu taip kaip ir skardoje?
Atsakyti