Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas)

QUOTE(Megi Simpson @ 2012 04 06, 12:27)
Bandysiu siandien kept pagal jusu patarima keptuveje  biggrin.gif Noriu kad butu visas karamelinis karamelinis  biggrin.gif

O vat, dar kazin ar galima butu kepti stiklineje formoje?  g.gif  Ar apsrustu taip kaip ir skardoje?

berods kažkas kepė, tik, jei gerai pamenu, reikia vos susigėrus sviestui iškelt iš formos, nes paksui karamelę dantim graužt reikės... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dangiuk @ 2012 04 06, 14:04)
berods kažkas kepė, tik, jei gerai pamenu, reikia vos susigėrus sviestui iškelt iš formos, nes paksui karamelę dantim graužt reikės...  unsure.gif

Ai, tada geriau keptuveje, bijau mano dantys to neatlaikys lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Megi Simpson @ 2012 04 06, 13:17)
Ai, tada geriau keptuveje, bijau mano dantys to neatlaikys  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

nu jo, kam kokie prioritetai: kam dantys, o kam karamelė lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
As kepiau keptuveje aukstais borteliais, i vidu idejau molini puodeli (cenachams skirta), o kai liko kept 10 min, puodeli isemiau, tada ir vidines sieneles apskrudo, o simtalapis formos neprarado. Tiesiau viena sluoksni kepimo popieriaus(kad krastai islistu is keptuves), labai lengva isimti, o popierius lengvai nusilupo jita diena.
Keptuveje zymiai geriau, nei torto formoje, nes is tu formu visada sviestas isbegdavo, net per kepimo popieriu prasiskverbdavo, kad isbegti.
Atsakyti
QUOTE(salantena @ 2012 04 06, 15:58)
As kepiau keptuveje aukstais borteliais, i vidu idejau molini puodeli (cenachams skirta), o kai liko kept 10 min, puodeli isemiau, tada ir vidines sieneles apskrudo, o simtalapis formos neprarado.

Na kepu ir as dabar savo 3-ji simtalapi keptuveje thumbup.gif I vidu nieko nedejau, tai lyg nelabai dar nuciuoze i vidu g.gif Bet kadangi sviesto jau pilna pribege, tai siek tiek baisu, kad dar gali ir patezti blush2.gif

Bet istiesu atrodo, kuo daugiau kepi, tuo vis geriau gaunasi, nes pamatai klaidas ir kita karta vis patobulini visa procedura biggrin.gif Laksteliai si karta gavosi nu laaabai plonyciai ir grazuciai, tikiuosi per Velykas ragaujantys aikstels blush2.gif lotuliukas.gif

Kad tik neprisisnekeciau, tfu tfu tfu doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš vakar irgi nusprendžiau bandyti nedėti nieko į vidurį, bet daugiau taip nedarysiu, nes išėjo blynas biggrin.gif Tiesa, šį kartą kepiau ne iš 550 D, kaip visuomet darydavau, o iš rekomenduojamų 405 D, tai schmoll.gif Negražiai išėjo nors ir tampėsi gražiai. Nors džiaugiuosi pabandžiusi, nebesuksiu galvos, kad su 405 D geriau pavyktų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Nima*** @ 2012 04 07, 17:40)
Aš vakar irgi nusprendžiau bandyti nedėti nieko į vidurį, bet daugiau taip nedarysiu, nes išėjo blynas biggrin.gif Tiesa, šį kartą kepiau ne iš 550 D, kaip visuomet darydavau, o iš rekomenduojamų 405 D, tai  schmoll.gif  Negražiai išėjo nors ir tampėsi gražiai. Nors džiaugiuosi pabandžiusi, nebesuksiu galvos, kad su 405 D geriau pavyktų  rolleyes.gif

O man si karta gavosi nuostabus pyragas bigsmile.gif wub.gif Nu tikrai tokio dar nesu ragavus ir net macius blush2.gif I vidu, jai kaip minejau nieko nedejau, tai jis man siek tiek "praplatejo" i vidu, bet skyle vistiek liko graziausia. Jis matyt iskarto siek tiek apskrudo, nes dejau i gerai ikaitinta orkaite ir paskiau, kai sviestas pasipyle, visai neblogai islaike forma, kaip ir minejo dangiuk thumbup.gif Beje miltus visus kartus naudoju tik 405D.

Veliau, jai pavyks iskrauti foto is vyro telefono, ikelsiu pasirodymui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nima*** @ 2012 04 07, 16:40)
Aš vakar irgi nusprendžiau bandyti nedėti nieko į vidurį, bet daugiau taip nedarysiu, nes išėjo blynas biggrin.gif


Gal forma per didelė? nes nu nesigauna man blynas... g.gif
QUOTE(Megi Simpson @ 2012 04 07, 17:45)
  I vidu, jai kaip minejau nieko nedejau, tai jis man siek tiek "praplatejo" i vidu, bet skyle vistiek liko graziausia.


Veliau, jai pavyks iskrauti foto is vyro telefono, ikelsiu pasirodymui  smile.gif

Sakiau????? biggrin.gif


Liuks, lauksim foto mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Megi Simpson @ 2012 04 07, 17:45)
O man si karta gavosi nuostabus pyragas  bigsmile.gif  wub.gif  Nu tikrai tokio dar nesu ragavus ir net macius  blush2.gif  I vidu, jai kaip minejau nieko nedejau, tai jis man siek tiek "praplatejo" i vidu, bet skyle vistiek liko graziausia. Jis matyt iskarto siek tiek apskrudo, nes dejau i gerai ikaitinta orkaite ir paskiau, kai sviestas pasipyle, visai neblogai islaike forma, kaip ir minejo dangiuk  thumbup.gif  Beje miltus visus kartus naudoju tik 405D.

Veliau, jai pavyks iskrauti foto is vyro telefono, ikelsiu pasirodymui  smile.gif

Būtinai įkelk smile.gif Gal mano orkaitė tikrai per mažai įkaitus buvo, bet apskrudo kaip visada greitai... nzn, kas dar galėjo būt smile.gif Labai laukiu foto smile.gif
Papildyta:
QUOTE(dangiuk @ 2012 04 07, 18:03)
Gal forma per didelė? nes nu nesigauna man blynas...  g.gif


Nemanau, kad per didelė, nes įdėjus puodelį į vidurį jis ten tip top telpa smile.gif O skersmuo jo nėra didelis... ax.gif
Atsakyti
Stai mano velykinis simtalapis:)Galiu teigti,kad si karta gavosi puikiai ir aukstas ir karamelizuotas.Man sis jau 10 karta keptas:) Visad budavo beda,kad jis toks kaip blynas kazkas cia rase:)Ta prasme, formoje issileisdavo,dabar dejau i 28cm tortine skarda ir istaciau puodeli,gavosi puikiai.
user posted image
[URL=http://www.radikal.ru]user posted image/URL]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Karamelia*: 10 balandžio 2012 - 20:45
QUOTE(*Karamelia* @ 2012 04 10, 20:41)
Stai mano velykinis simtalapis:)Galiu teigti,kad si karta gavosi puikiai ir aukstas ir karamelizuotas.Man sis jau 10 karta keptas:) Visad budavo beda,kad jis toks kaip blynas kazkas cia rase:)Ta prasme, formoje issileisdavo,dabar dejau i 28cm tortine skarda ir istaciau puodeli,gavosi puikiai.


Gal galiu paklausti, kokio aukščio tortinės kraštai? Nes aš kai kepiau 28 cm skersmens formoje, tai man visas sviestas išbėgo per viršų doh.gif
O šimtalapis labai gražus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nima***: 11 balandžio 2012 - 09:46
QUOTE(Nima*** @ 2012 04 11, 10:45)
Gal galiu paklausti, kokio aukščio tortinės kraštai? Nes aš kai kepiau 28 cm skersmens formoje, tai man visas sviestas išbėgo per viršų  doh.gif
O šimtalapis labai gražus  4u.gif

Sumelavau,tortine 25cm skersmens,o aukstis apie 7cm.Zinokit ir as truputi su sviestiniu popierium sukeliau,neisbego.
Atsakyti