Įkraunama...
Įkraunama...

AFS- Antifosfolipidinis sindromas

pabandysiu prisimint savo tyrimų kelią...

Po IVF pastojau bet nustojo vystytis nuo 8 savaitės, čia buvo 2008 metų liepą sekė eiliai tyrimai savo iniciatyva. Pati pasiėmus siuntimą ėjau tirtis dėl AFS, po 1,5 mėn sužinojau kad AFS turiu (viršija normą AKA) bet gydymo neskyrė. Kadangi planavom leliuką pradėjau savo iniciatyva gerti aspiriną, už dviejų savaičių kažkur dariausi tyrimus santariškėse, po to konsultavausi pas hematologę už savaitės ir ji paskyrė dar kartą tyrimus. pirmi daryti tyrimai santariškėse rodė vieno rodiklio nepamenu kokio nedidelį nukrypimą, o už savaitės viskas normoj. Tuo metu gėriau apsiriną. Tada sekė antras IVF su šaldytais, rezultatas 0, aspiriną gėriau visą laiką, nes pastebėjau jog apmažino pastovius galvos skausmus. Toliau sekė 3 IVF(pilnas), kurio metu gėriau aspiriną, plius prednisoloną. Rezultatas teigiamas, bet nuo 5 sav. nustojo vystytis.. Po abiejų nesivystančių darė abrazijas... čia buvo 2009 gegužės pradžia. Kadangi nebegėriau aspirino apie mėnesį pakartojau santariškėse AFS rodiklius gegužės gale, jie normoj... 2009 rugsėjo pradžioj buvom pas genetiką KMUK ir jis pasiūlė pakartoti tik AKA tyrimą, ir rezultate jis daugiau nei dvigubai viršijo normą... taigi po šio tyrimo gavau rekomendacijas nėštumui, aspirinas plius clexane 0,2 ml.
Taigi mano atveju pora kartų rodė nukrypimus ir didelius antikūnių prieš kardiolipiną, o kitais atvejais ne... čia matyt labai individualu...
Atsakyti
Turiu likusias fraxiparino 0,6ml. 7 dezutes (70vnt.) Gal kam reikia?
Atsakyti
QUOTE(index @ 2012 02 01, 15:51)
o kaip žinosi, kad tau liko mėnuo iki pastojimo? biggrin.gif

leisti reikia jau pastojus, nuo širdutės veiklos, arba teigiamo NT, o iki to tik aspirinas.

paprastai - man buna stimuliacijos, ovitrelle ir IUI data lotuliukas.gif ir as tiksliai zinau kada gydytoja man sperma suleidzia lotuliukas.gif tik toli grazu ne faktas, kad pastosiu lotuliukas.gif

apie suleidima iki pastojimo isskaiciau vieno profesoriaus interviu. nezinau, gal buna AFS skirtingu "stadiju" ir sunkumu, tai gal cia itin sunkiais atvejais..
Atsakyti
Sveikos merginos,

Ir as pas jus uzsukau... Is karto sakau, kad pas A. nesilankau, nes gyvenu Vilniuje smile.gif

Dalinuosi savo patirtimi. Man AFS nustate praejus vos kelioms savaitems po antrojo persileidimo. Nukrypimas buvo tik vieno rodiklio (is 6) ir labai nezymus. Geriau aspirina iki pastojimo, o pastojus nuo penktos savaites pradejau leistis Fraxiparin'a (su pacio gydytojo rekomendacija. Mes net nelaukem sirdeles veiklos). Kai sugalvojau prasytis kompensacijos, tyrimus kartojo Hematologas Santariskese (tyre 4 rodiklius, buvau 5 menesius nescia, tad jau 5 menesius leidausi vaistus ir geriau aspirina). Pagal ten gautus rezultatus - viskas buvo normos ribose, todel kompensavimo negavau. Isvada (mano asmenine) - viskas labai individualu, bet jei nukrypimai nedideli, tai gal bunant nesciai ir jau geriant aspirina ir leidziantis vaistus pakartotiniai tyrimai gali ir nebuti visai tikslus. Taip nutiko mano atveju. Isvada Nr2 - dauguma pradeda leistis nesulaukus sirdeles veiklos. Isvada NR3 - gydytojais pasitiketi verta ir reikia, bet paciai dometis ir ieskoti info reikia ne maziau - juk tai reikalinga butent mums ir del musu (pvz - mano gydytojas, kuriuo tikrai pasitikiu, netycia man israse Clexane'o doze per didele (mano surastomis ziniomis !!!!), tad as jam perskambinau ir pasitikslinau. Per galva negavau, o jis tikrai pripazino suklydes ir israse nauja recepta. Tad pasitiketi gydytojais reikia, bet reikia ir pacioms dometis. Bus dviguba nauda). Aciu SM, kad apskritai yra tokia galimybe dalintis info ir sekti kitu pavyzdzius, bet savigydos tikrai nerekomenduoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Garsėė: 01 vasario 2012 - 19:40
QUOTE(Laimuze509 @ 2012 02 01, 19:46)
pabandysiu prisimint savo tyrimų kelią...

Taigi mano atveju  pora kartų rodė nukrypimus ir didelius antikūnių prieš kardiolipiną, o kitais atvejais ne... čia matyt labai individualu...

pirma, tai gavai rekomendacijas nestumui po 3 IVF, 2 is kuriu baigesi persileidimu ir pastojai po 4 IVF jau su vaistais? (netoli 50 tukstanciu ismestu i bala ir turi vaistu doze, kuri reikalinga isnesiojimui. neturiu komentaru. tiesiog neturiu komentaru.)

antra, is tavo istorijos man yra aisku, kad AFS yra uzeinantis bangom ir tik pataikus, galima pamatyti kazka is tyrimu. Todel as prieinu tokios isvados, kad vieno tyrimo AFS nustatymui nepakanka ir reikia ji kartoti po menesio-dvieju nuo pirmo tyrimo ir pageidautina dar ir trecia karta. bet irgi ne faktas, kad skirs gydyma. Sakyk, prasau, ar yra kokie nors ypatingi pasaliniai poveikiai nuo fraxiparino ir clexano? Nes man vis labiau pradeda atrodyti, kad tuos vaistus reikia praktiskai savavaliskai leistis, jeigu kazkoks is fosfolipidiniu rodikliu yra auksciau normos. nes is daktaru pagalba minimali siuo klausimu.
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2012 02 01, 20:33)
paprastai - man buna stimuliacijos, ovitrelle ir IUI data  lotuliukas.gif ir as tiksliai zinau kada gydytoja man sperma suleidzia  lotuliukas.gif tik toli grazu ne faktas, kad pastosiu  lotuliukas.gif

apie suleidima iki pastojimo isskaiciau vieno profesoriaus interviu. nezinau, gal buna AFS skirtingu "stadiju" ir sunkumu, tai gal cia itin sunkiais atvejais..

aaa tada kiti reikalai biggrin.gif

mano atvejis jau sudėtingas, nes kiek ateinu tiek stebisi, kad laaabai retai su taip aiškiai išreikštu AFS moterų būna. Bet nieko, gydymą tokį patį skyrė kaip visoms. Tik jau ten nėštumo pabagoj rimčiau sakė pažiūrėt į viską.
Atsakyti
QUOTE(Garsėė @ 2012 02 01, 20:39)
Sveikos merginos,

Ir as pas jus uzsukau... Is karto sakau, kad pas A. nesilankau, nes gyvenu Vilniuje  smile.gif

Kai sugalvojau prasytis kompensacijos, tyrimus kartojo Hematologas Santariskese (tyre 4 rodiklius, buvau 5 menesius nescia, tad jau 5 menesius leidausi vaistus ir geriau aspirina). Pagal ten gautus rezultatus - viskas buvo normos ribose, todel kompensavimo negavau.

bet man atrodo, kad leidziantis vaistus tyrimai ir turetu buti normos ribose. tu gi ant vaistu. mano durnu supratimu, jeigu leidiesi vaistus ir tyrimai islieka blogi - tai ne tie vaistai arba jie nepadeda.
Papildyta:
QUOTE(index @ 2012 02 01, 20:46)
aaa tada kiti reikalai  biggrin.gif

mano atvejis jau sudėtingas, nes kiek ateinu tiek stebisi, kad laaabai retai su taip aiškiai išreikštu AFS moterų būna. Bet nieko, gydymą tokį patį skyrė kaip visoms. Tik jau ten nėštumo pabagoj rimčiau sakė pažiūrėt į viską.

vat! aiskiai isreikstas AFS. Gal pasirodysiu ziauri, bet geriau aiskiai isreikstas, negu uzsleptas. tada bent jau yra aisku, kad reikia gydyti ir laukti dar astuoniu persileidimu nereikia. Aciu uz konsultacija. Zodziu, jeigu tyurimai neparode AFs, dar nereiskia, kad jo nera.

Majaj - nu ir kaip tau?
Atsakyti
Nuo vaistu nieko nebuna, daznai tik nuo fraxiparino buna alergija nestuke.gif , as nestumo viduryje keiciau i fragmine. Nuo fragmine dingo alergija, po gimdymo turejau dar fraxiparine.l.bet susileidus du vakarus vel pamaciau alergija...
Papildyta:
QUOTE(index @ 2012 02 01, 21:46)
aaa tada kiti reikalai  biggrin.gif

O kodel tavo atvejis sudetingas?
Atsakyti
QUOTE(Majaj @ 2012 01 31, 14:49)
Kur čia taip ilgai, man teko laukti 2 savaites KMUK.

sveikutes 4u.gif o as laukiau apie 1.5menesio ats is kmu
Atsakyti
QUOTE(lara86 @ 2012 02 01, 22:04)
sveikutes 4u.gif  o as laukiau apie 1.5menesio ats is kmu

As ir tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(PaulaL @ 2012 02 01, 20:06)
As ir tiek smile.gif

tikiuosi neuzpyskit,kad paskaitau jusu temuke,ir karts nuo karto kazka pakomentuoju.nes mes su KIKE buvom kompensacijos pradininkes...nes as pati turiu AFS ir norisi visoms padeti ir patarti ax.gif
Atsakyti
[quote=Maidenana,2012 02 01, 21:51]
bet man atrodo, kad leidziantis vaistus tyrimai ir turetu buti normos ribose. tu gi ant vaistu. mano durnu supratimu, jeigu leidiesi vaistus ir tyrimai islieka blogi - tai ne tie vaistai arba jie nepadeda.
Papildyta:

Kazkaip vaistai neitakoja tyrimu.
Mane daktare vis siusdavo darytis kresejimo rodiklius, o jie nestumo gale vis blogejo ir buvo net trigubai nuo normos nusoke..ogi pasirodo afs turint ir leidziantis vastus nereikia jokiu kresejimo tyrimu darytis paprastu nes jie visiskai netikslus,o tik nestuke.gif sunervina smile.gif
As pasidarius juos vos infarkto negavau..l
Atsakyti