Įkraunama...
Įkraunama...

Beržų sula

Parduodu šviežią beržų sulą, atvežu kiekvieną vakarą visomis
savaites dienomis 21 val. prie parduotuvės IKI Kaune Šilainiuose
Žemaičių pl.
1 litro kaina 2 litai
Minimalus kiekis 5 litrai, tureti savo tarą.
Butina pasiskambinti ir rezervuoti norima kieki.
868703363
Atsakyti
Pagaliau šiais metais turiu savo leistos sulos. Perteklių konservuoju - sulą kaitinu iki užvirimo ir netgi leidžiu truputį pavirti, stiklainius iškaitinu orkaitėje (100° C), sulą supilstau, stiklainio kaklelį ir dangtelį nuvalau su salicilo spiritu (vaistinėse būna pirkti) ir uždarau. Tik kaitinama sula kažkodėl truputi keičia spalvą. Bet svarbiausia, kad ir konservuota sula išlaiko organizmą valančias ir stiprinančias savybes. Apie sulą naudingos informacijos radau straipsnyje:
http://www.forest.lt...sulos_sezo/2215
Atsakyti
QUOTE(praestans @ 2011 04 18, 15:54)
sulą kaitinu iki užvirimo ir netgi leidžiu truputį pavirti, stiklainius iškaitinu orkaitėje (100° C), sulą supilstau, stiklainio kaklelį ir dangtelį nuvalau su salicilo spiritu (vaistinėse būna pirkti) ir uždarau.

Man tai kažkaip nesinori virint, tik pakaitinu iki 80 laipsnių.
Atsakyti
Mes darome taip- verdame berzu sultys iki 80 laipsniu, pilame i sterialius stiklainius, ten dedame pora grezineliu citrinos ir pora sakeliu serbentu sakeliu. Smagu atidaryti vasara, labai gaivus skonis. biggrin.gif
Atsakyti
Sveiko merginos. Turiu klausimėlį apie sulą. Gal patars man kas nors, kas žino kaip raugint.
Atvežė man sulos, bet šiltai mašinoj pastovėjo ir parūgo truputį - pasidarė tokia balzgana. Gal ją dar galima rauginti? Nes labai gaila išpilt tokį gėrį. doh.gif
Atsakyti
Sveikos,

mamytės, jei pačios turite, ar žinote kas parduoda beržų sulą BE JOKIŲ PRIEDŲ, būkite, geros praneškite. Mano kūdikiui ji dabar beveik gyvybiškai reikalinga.
Gail per vėlai sužinojau apie beržų sulos galias ir būtinumą mano kūdikiui, būčiau pati prisileidusi ;(.
Rita 860447122

Būsiu labai dėkinga
Atsakyti
Turbūt dar ne per vėlu imti beržų sulą? g.gif
Radau patarimu, kaip gaminti
http://www.sotvaras....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shantal: 01 balandžio 2012 - 12:23
Nepervelu smile.gif
O kiek laiko sula gali stoveti saltai? Ir kaip suprasti, kada ji jau sugedusi ir netinkama vartoti?
Atsakyti
o as uzkonservavau sula,ir man ji prarugo unsure.gif nesuprantu kodel unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Anaksunamun @ 2012 04 09, 21:42)
Nepervelu smile.gif 
O kiek laiko sula gali stoveti saltai? Ir kaip suprasti, kada ji jau sugedusi ir netinkama vartoti?

Kaip ir kompotas ...buna prarugusi, kai sugenda...
Papildyta:
QUOTE(Rutta77 @ 2012 04 10, 09:10)
o as uzkonservavau sula,ir man ji prarugo unsure.gif nesuprantu kodel unsure.gif

Turbut nepasterizavote...ja kaip kompota - reikia pavirti (bent jau mano tevukas taip darydavo ir labai ilgai laike, tik aisku pavirus jau kiek vitaminu prarandama verysad.gif )
Atsakyti

Turbut nepasterizavote...ja kaip kompota - reikia pavirti (bent jau mano tevukas taip darydavo ir labai ilgai laike, tik aisku pavirus jau kiek vitaminu prarandama verysad.gif )
[/quote]

greiciausiai tai ir buvo mano klaida,mat as tik uzviriau ir uzsukau.Kita karta zinosiu,aciu 4u.gif
Atsakyti
Aš ir pakaitindavau tik iki 80 laipsnių (kaip obuolių sultis), tai neretai surūgdavo verysad.gif
Atsakyti