QUOTE(Dzhine @ 2012 01 27, 11:43)
Mes ir darydavo iš įvairių, bet darom didžiuliais kiekiais, o vandens nugarinti virinant vis tik reikia, ir laiko tokiems dalykams susigaišta nemenkai, o dar kai vaikai zuja aplinkui... tad norisi išbandyti padažams skirtus, nesultingus ir ne tokius sausus kaip veislės džiovinimui
Matau Saintlina kažkada Kmicic priskyrė labai tinkamus konservavimui. Bet vis tiek norėtųsi atrast ir hibridą
San Marzano labai tinkamas padažams, jis toks sausas. Tik mane nervina, kad patys pomidorai bent jau pas mane pilnai neparaudonuoja - lieka žali ties koteliu

Na, gal ne visi, bet daug.
Na va, pasiskaičiau savo seną atsiliepimą ir matau, kad anksčiau labai juos gyriau

Išpindėjau per kelis metus

Arba tada geriau sunokdavo, tik spėjau pamiršt

Tiesa, tada auginau tiesiog San Marzano, o pernai San Marzano 3
Šiaip padažus verdu iš visų pomidorų. Bet aš verdu sodyboj ir verdu ant krosnies. VIsiškai kitokia konsistencija gaunasi. O ant dujinės verdant iš tiesų nusišaut gali, kol skystis nugaruoja
Ai, tiesa, tokie pakankamai sausi man dar pasirodė Arawak. Va čia ir būtų visai tinkamas hibridas.
Papildyta:
QUOTE(tany @ 2012 01 27, 10:00)
o kas Polfast augino? Raso kad ankstyvi, tai vietoj betaliuxu galvojau isigyti. Dar nenupirkau, tai dabar pries pirkdama klausiu
o man visai patiko Polfast. Pas mane pradėjo raudonuot vistik pirmieji, nors ir visai nedaug aplenkė kitus. Bet pomidorai gražūs, skanūs, augalai tvirti. Bent kelis auginsiu ir šiemet.