Įkraunama...
Įkraunama...

Vieno ar dviejų aukštų namas?

Apklausa: Vieno ar dviejų aukštų namas dideliame sklype? (25 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif visiskai sutinku su Bombos nuomone biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bomba @ 2007 10 07, 18:18)
ziuriu visos zinutes "i vienus vartus", tai pabandysiu pastoveti uz dviauksti  lotuliukas.gif (nors beje, pati svajoju apie vieno auskto ri manau senatveje toki turesiu)
taigi-
1. sutaupoma vieta sklype
2. racionaliau issidelioja patalpos, isvengiama koridoriu, daugiau sviesos (vieno auksto namukuose daug ploto vidury namo be langu)
3. atskiriamos miego zonos, ypac man tai svarbu del saugumo (galima nakciai priduoti I auksta, be to, psichologiskai nejauku man miegoti pirmam aukste, del galejimo prieiti prie lango  doh.gif )

o dvieju aukstu negandas del laiptu tai isprendem paprastai- laiptai pas mus nelabai brangus, kainos namo nesukele, del saugumo padarysim vartelius kol vaikai paaugs, laipiojimas bus geras nemokamas sportas, o II a kambariai nera slogus, nes zemiausia vieta 1.60 tai visiskai neslegia. na o baldai nestandartiniai tai aplamai jokia beda, ar taip ar taip viska uzsakinesiu pas baldininkus pagal tai ko man reikia. nors siaip nemazai baldu ir turimu pritaikom, nera nei vienod alyko kuris netilptu (na isskyrus kad atmetem dviaukste vaikiska lova is karto, nes nelabai yra kur ja pastatyti, bet tai ir nereiki  lotuliukas.gif )

drinks_cheers.gif kol kas aš nesigailiu, kad turim 2a. prie visų šitų argumentų pridėsiu dar vieną.. Vienas baisiausių baubų name - jo tvarkymas.. 2 a namas turi savotišką privalumą tuo atžvilgiu.. jei pirmą aukštą aš siurbliuoju kasdien ar bent kas antrą dieną, tai antrą - kartą ar du į savaitę.. Turiu vienus pažįstamus vieno a. name.. tai teko stebėt, kad vaikai, parėję iš kiemo tieisiu taikymu su batais į kambarį ko nors pasiimt. o laiptų ,,barjeras" tokius dalykus sustabdo.. smile.gif .. dar vienas privalumas mums dėl šunų.. laikom du šunius, jiems griežtai draudžiama eit į antrą aukštą .. mano dičkė alergiška.. tokiu būdu turiu galimybę šia problemą išspręst smile.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 10 07, 18:23)
.. dar vienas privalumas mums dėl šunų.. laikom du šunius, jiems griežtai draudžiama eit į antrą aukštą .

o man kaip tik privalumas, kad per bet kuri langa galesiu pakalbint savo shuuuniuu ax.gif (jis bus laisvasis viso sklypo gyventojas tongue.gif )

ir del tvarkymo man kaip tik atrodo kad daug lengviau sutvarkyt vieno a. nemeli, nes nereikia kibiru ar siurbliu laqiptais tasyt ax.gif blush2.gif
Tad, tikrai manau, reikia rinktis tai, kas tiesiog arciau sirdies-ar vieno, ar dvieju aukstu.asmeniskai man-vieno...ir as visad rasiu daugiau pliusu jame.kitam-dvieju-ir jis ras daugiau pliusu dviaukstyje drinks_cheers.gif
Atsakyti
I tam tikrus kambarius irgi galima sunim uzdraust... Aisku paprasciau, kai aiski aukstu riba jiems....
O mes vaiku kambary planuojam netoli laukiniu duru, tad toli ir daug nieko neprines.... O miegamus as vis tiek kas savaite siurbliuociau, nes kazkaip jaukiau miegot... Nes, ar vaikstai ar ne - dulkiu vis vien kaupiasi...

Aisku cia kiekvienas 'teisina' savo pasirinkima. Bet kuriuo atveju ir ten ir ten galima gyventi. Galu gale ir kiekvieno gyvenimo budas skiriasi, tad nelbai ka cia patarsi...
Atsakyti
visada svaojau apie 2 aukštų namą, kol nepabuvojau vieno aukšto. iš karto įsimylėjau, ir klausimų daugiau nekilo dėl aukštų.ačiū dievui ir su vyru nuomonės sutapo.tik vieno. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Bomba @ 2007 10 07, 18:18)

2. racionaliau issidelioja patalpos, isvengiama koridoriu, daugiau sviesos (vieno auksto namukuose daug ploto vidury namo be langu)
3. a:lotuliukas: )

Prisimink mūsų namo išplanavimą: bus tik vienas koridorius be lango kokių 2kv.m. , bet mes dėsim duris su stiklu, taigi kažkiek šviesos pateks, o vidury namo svetainė su didžiausiais langais iš vienos pusės ir virtuvė taip pat nemažu langu iš kitos pusės. Tikrai bus daaaaug šviesos vidury namo bigsmile.gif
Mes statėm vieno aukšto namuką, nes pigiau mirksiukas.gif o man ir gražiau bei patogiau ax.gif
Kiekvienas turi rinktis pagal savo šeimos norus ir gyvenimo būdą, vienareikšmiško atsakymo čia nerasi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gruoda: 08 spalio 2007 - 08:50
QUOTE(Bomba @ 2007 10 07, 18:48)
ziuriu visos zinutes "i vienus vartus", tai pabandysiu pastoveti uz dviauksti  lotuliukas.gif (nors beje, pati svajoju apie vieno auskto ri manau senatveje toki turesiu)
taigi-
1. sutaupoma vieta sklype
3. atskiriamos miego zonos, ypac man tai svarbu del saugumo (galima nakciai priduoti I auksta, be to, psichologiskai nejauku man miegoti pirmam aukste, del galejimo prieiti prie lango  doh.gif )

o dvieju aukstu negandas del laiptu tai isprendem paprastai- laiptai pas mus nelabai brangus, kainos namo nesukele, del saugumo padarysim vartelius kol vaikai paaugs, laipiojimas bus geras nemokamas sportas, o II a kambariai nera slogus, nes zemiausia vieta 1.60 tai visiskai neslegia. na o baldai nestandartiniai tai aplamai jokia beda, ar taip ar taip viska uzsakinesiu pas baldininkus pagal tai ko man reikia. nors siaip nemazai baldu ir turimu pritaikom, nera nei vienod alyko kuris netilptu (na isskyrus kad atmetem dviaukste vaikiska lova is karto, nes nelabai yra kur ja pastatyti, bet tai ir nereiki  lotuliukas.gif )

Visai sutinku su Bombos nuomone drinks_cheers.gif .
Atsakyti
Mes taip pat su vyru renkames 1 a nama. 4u.gif Zinoma ir as manau jog kiekvienas turi rinktis pagal savo poreikius. O musu pagrindiniai argumentai butu tokie:
1. Turim dideli sklypa ant kurio galim statyti bet kokio dydzio nama.
2. Kadangi gyvensim ne gyvenamuju namu rajone o daugiau kaime, nenoriu per savo antro auksto langus ziureti i kaimynu darzus as siltnamius. schmoll.gif
Cia butu tokie pagrindiniai faktoriai, bei zinoma kitos smulkmenos tokie kaip laipiojimai is virsaus i apacia blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnietel @ 2007 10 08, 11:29)
Mes taip pat su vyru renkames 1 a nama.  4u.gif Zinoma ir as manau jog kiekvienas turi rinktis pagal savo poreikius. O musu pagrindiniai argumentai butu tokie:
1. Turim dideli sklypa ant kurio galim statyti bet kokio dydzio nama.
2. Kadangi gyvensim ne gyvenamuju namu rajone o daugiau kaime, nenoriu per savo antro auksto langus ziureti i kaimynu darzus as siltnamius.  schmoll.gif
Cia butu tokie pagrindiniai faktoriai, bei zinoma kitos smulkmenos tokie kaip laipiojimai is virsaus i apacia  blush2.gif

Mes ir gyvensim kaime ax.gif Bet dar geriau, artimiausias kaimynas į vieną ir į kitą puse už 200-300 metrų unsure.gif kažkaip manau ne kaip ir žiūrėtusi, vidurį laukų dviaukštis namas, o gal ir klystų.Bet čia viskas priklauso nuo kur tas namas, bus.Jie būtume statę mieste, kur namas prie namo, tai manau ir aš bučiau rinkusii 2 aukštų, kad nebūtų taip užgultas tas namas.
Kaip ir sakė viskas priklauso, nuo norų, nuo sklypo vietoj,a plinkinių namų ir t.t. O kainą manau tiek vieno tiek dvieju aukstu panasi, tas ant kaip sakant išeina
Atsakyti
dar manau nemažai įtakos man darytų norima namo kvadratūra.. neįsivaizduočiau vieno aukšto 200 kv ar dviejų aukštų 120 kv namo smile.gif ... manau iki kokių 150 nu 170 dar galvočiau apie 1a, o toliau - tik dviejų
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 10 08, 05:54)
dar manau nemažai įtakos man darytų norima namo kvadratūra.. neįsivaizduočiau vieno aukšto 200 kv ar dviejų aukštų 120 kv namo  smile.gif ... manau iki kokių 150 nu 170 dar galvočiau apie 1a, o toliau - tik dviejų

Glvojam apie 250 kvadratu, tai istikro net nera ka ir mastyti apie vieno auksto nama g.gif . Greitai, tu cia man WESTA padejei apsispresti thumbup.gif , net nepagalvojau kaip turetu tiek kvadratu atrodyti viename aukste lotuliukas.gif . Ir dar zemes reiktu jau daugiau unsure.gif .
IR BOMBA vat gerus argumentus surase rolleyes.gif
GRUODA, o kiek pas jus kvadratu smile.gif ?
Atsakyti
QUOTE(iewike @ 2007 10 07, 23:04)

O mes vaiku kambary planuojam netoli laukiniu duru, tad toli ir daug nieko neprines.... O miegamus as vis tiek kas savaite siurbliuociau, nes kazkaip jaukiau miegot... Nes, ar vaikstai ar ne - dulkiu vis vien kaupiasi...

čia pliusas kai vaikai maži, bet minusias, kai jie taps paaugliais... galės išsėlint naktimis pasitrainiot, o tėvai nieko net nesuuos...nors bendrai jei vieno aukšto namas- gali ir per langą parūkyti išlipti doh.gif lotuliukas.gif obana kokį pliusą radau- pas mus vaikų kambariai- 2 aukšte...einant kieman- teks pro tėvų miegamojo duris prasėlinti doh.gif lotuliukas.gif Žodžiu- nei per langus, nei per duris biggrin.gif
Atsakyti