Įkraunama...
Įkraunama...

Sinusitas

QUOTE(*Maja* @ 2016 12 02, 14:15)
Aha, aš tikiuosi, kad operuos, nes mano ortodontas sakė, kad reikia jau gramdyti ir tik operaciją, todėl pasiūlė Gervicką, nes su juo kažkada dirbęs buvo. Na bus matyt, nes jau baisu, kas darosi, svarbu kad dar nepaveluota butu...

O kaip paskui po operacinis periodas? Mano ortodontas minejo kad apie 3 paras laiko? Ar labai sunku po operacijos?

Man jau Nasonex ne pro kur.... Antibus geriu, jie jau man neveikia, nosies purskalai tai tik vietiskai veikia, bet man nesipucia per nosi, kadangi priezastis sito sinusito ne sloga, bet dantis buvo ir dar kazkos darinys sinusuose. Tai man valosi kazkiek puliai per danties fistule, kur liko neuzsidariusi... Linksma zodziu... Ikvepi per nosi, iskvept galiu per danti...

Aisku ertme gal adatos galiuko dydzio pro kur eina, bet vistiek, kazkas nenormalaus cia jei net LOR tokio "gerio" nera macius per tiek laiko kiek sinusus plauna.

O sinusu plovimas man tam kartui, paskui vel uzsinesa ir vel tas pats, tai cia badys ir badys mane su ta adata...
Papildyta:
Dar klausimas, kas jau ten operavotes, klinikose, ar yra ten kur salia masinai pasistatti ir laikyti kelias dienas kol israsys. maciau tik ta aisktele prie centrinio pastato, o ten prie ano korpuso kazin ar butu kur "prisiglausti"

Po operacijos 3-5 dienas palaikys, priklausomai kaip gis, ar nekils temperatūra. O tai jums tą fistule uztaisyti kazkaip planuoja? Nes nu nesamone su skyle but. Man pirmadieni danti rauna, virs kurio sinusas su paumejiusiu sinusitu, tai einu pas žandikaulių chirurgą, kuris nusimano, kad nepaliktu skylių ir pan, nes su tuo danciu didele rizika, kad gali susidaryti fistule
Atsakyti
kai siandien kalbejau su savo dantistu, tai sake tada jau viska sutvarkys ir fistule ir sinusus is pagrindu. Nes man pirma karta tai darini trauke ir sinusus plove per danties ertme, atidarinejo langeli, gal del to pilnai ir neuzsivere viskas,
Kazkaip bijau... niekad narkozes neturejus gyvenime... unsure.gif blink.gif
Atsakyti
Na ka, ryt operacija... jetau kaip bijau .... unsure.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(*Maja* @ 2016 12 05, 22:16)
Na ka, ryt operacija... jetau kaip bijau ....  unsure.gif  blink.gif

Kaip operacija praėjo? Kokios prognozės?
Atsakyti
QUOTE(wizija @ 2016 12 05, 23:34)
Kaip operacija praėjo? Kokios prognozės?

Na ką, grįžau po operacijos namo...
Pilna narkozė, apie 1,5 h truko. Papjaustė nemažai. Daryti trys pjūviai. BUvo atnaujinti mano fistulės kraštai, darytas vertikalus pjūvis ir vėliau horizontalus pjūvis prie priekinių dantų. Atkelta gleivinė ir antkaulis. Buvo rasta pilnas inusas pripildytas granuliacijų ir polypų. Viskas išvalyta ir pašalinta o turinys atiduotas pathistologiniam tyrimui, kitą savaitę skambinsiu klausti, kas čia tokio buvo. Tiesa, pažymėta, kad i nosies ertmę siena suirusi. Buvo sinusas tamponuotas juostele kazkokia ir isvesta per nosi. Po paros viską traukė per nosį... PO sito puse dienos kraujavau, vare kresulais, prisiryjau kraujo nemazai....
Zodziu dabar poilsis man, isleista namo, siulus traukti turetu kita saaite jei viskas gerai... Antibiotiku kursas....

Labai tikiuosi kad jau nebebus puliu unsure.gif blink.gif
Atsakyti

O man nuo sinusito labai padeda koloidinis sidabras. Jis toks rudas, slykstus. Bet ziauriai gerai veikiantis

Atsakyti
QUOTE(*Maja* @ 2016 12 09, 19:05)
Na ką, grįžau po operacijos namo...
Pilna narkozė, apie 1,5 h truko. Papjaustė nemažai. Daryti trys pjūviai. BUvo atnaujinti mano fistulės kraštai, darytas vertikalus pjūvis ir vėliau horizontalus pjūvis prie priekinių dantų. Atkelta gleivinė ir antkaulis. Buvo rasta pilnas inusas pripildytas granuliacijų ir polypų. Viskas išvalyta ir pašalinta o turinys atiduotas pathistologiniam tyrimui, kitą savaitę skambinsiu klausti, kas čia tokio buvo. Tiesa, pažymėta, kad i nosies ertmę siena suirusi. Buvo sinusas tamponuotas juostele kazkokia ir isvesta per nosi. Po paros viską traukė per nosį... PO sito puse dienos kraujavau, vare kresulais, prisiryjau kraujo nemazai....
Zodziu dabar poilsis man, isleista namo, siulus traukti turetu kita saaite jei viskas gerai... Antibiotiku kursas....

Labai tikiuosi kad jau nebebus puliu  unsure.gif  blink.gif

mirksiukas.gif kaip toliau einasi? ar baigesi kancios?
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2016 12 23, 22:49)
mirksiukas.gif kaip toliau einasi? ar baigesi kancios?

Kad neprisikalbeciau smile.gif
Pradzioje negalejau visiskai pusti nosies apie 3 savaites, tai buvo sunku, nes nosiaryklej kazkas buvo, kaip veliau paaiskejo kresulys kraujo apie nykscio dydzio.

Dabar kaip ir nieko, aisku, diskomfortas dar jauciasi, toks pilnumo jausmas prie skruostikaulio, pilnai gleivine dar neatsistacius, lyg buciau ka i zanda isidejus, bet po biski po biski gereja.
Kuo dziaugiuosiu, kad nera to kvapo ir nera skausmu kokie buvo. Tikrai man ta operacija buvo butina, be jos nieko nebutu praeje. Dabar iki vasario poilsis, veliau darysim nuotrauka ir toliau spresiu ka su ta tuscia vieta daryt vietoj kur buvo dantis

Ai, dar sake man skyle padare nosyje, kad gerai issivalytu, tas tai jauciasi, nes kitoks kvepavimas zymiai ir putimas nosies.
Atsakyti