Įkraunama...
Įkraunama...

Policija. Ar yra policininkų šeimų (3)

QUOTE(rimute28 @ 2013 12 22, 17:33)
Labas visoms ir visiems. Ieskau info, kaip ir dauguma, del ivadiniu kursu.
Mane domina kaip viskas vyksta. As turesiu sausi vykti i ivadinius kursus, bet dar fizinis liko ( na bet cia nebeda). Mane domina kaip vykstama i juos, ar veza, ar patys turim atvaziuoti? Ka reikia pasiimti (be higienos reikmiu)? Jei bendrabuti apgyvendina, kiek jis kainuos? Ar savaitgali namo leidzia isvykti? 
Gal yra is cia bendraujanciu jau praeje ivadinius ir galetu papasakoti tvarka kaip vyksta vykimas i tuos kursus. ( CMEKa praejau, prasymus uzpildziau, Vilniuje popieriai suvaiksciojo liko fizinis patikrinimas ir isvykimas i kursus(jau i sarasus itraukta esu)).

Ir noreciau patarti toms kas nori dirbti policijoje, nenuleiskite ranku, dekite pastangu ir viena diena jusu svajone (noras) issipildys.  As 7 metus vargau kol gavau siuntima i CMEKa ir pagaliau atejo laikas vykti i ivadinius kursus. Su pazystamais butu gal greiciau vyke, bet nejau butinai reikia tureti pazystamu. . .  Manau kad reikia ir nemaza nora tureti dirbti policijoje.

Į įvadinius reikia vykti pačiam, bendrabutis nemokamas. Nuo pirmadienio iki ketvirtadienio nustatytomis valandomis turi būti savo kambaryje, nes būna vakarinė rikiuotė-patikrinimas. Penktadieniais galima važiuoti namo iki sekmadienio-nieks netikrina. Bendrabutyje įrengtos vaizdo kameros, filmuojami koridoriai. Nors laisvės daug vakarais, visgi, geriau laikytis šiokios tokios disciplinos, nes, esant reikalui, filmuota medžiaga iš bendrabučio gali būti peržiūrima, tad "baliavokite su saiku". mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(kamaliukas @ 2014 01 05, 12:42)
Sveiki. O man idomu ar labai rimtai tikrinamas fizinis pasirengimas? Man irgi liko tik jis iki kursu, bet kazkaip baisoka kad nepakistu kojos paskutiniam zingsnyje..

Fiziniai normatyvai yra minimalūs. 2 km. įveikti per 15 min. galima beveik greitu ėjimu. 30 atsispaudimų ir šaudyklinis bėgimas reikalauja šiek tiek pasitreniruoti, bet tikrai nieko baisaus. Jei dirbsite sistemoje, tokius pat ar panašius normatyvus reikės laikyti kasmet iki pat tarnybos pabaigos. ax.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif
sakykite, darbinantis eiti į personalo skyrių, ar pas viršininką pirmiausiai, klaustis dėl laisvų vietų? ax.gif
Atsakyti
Sėkmės visoms, kurios dar nori dirbti policijoje... doh.gif
20metų išdirbau tyrėja kriminalinėj Vilniuje. Iš pradžių paprastame PK, po to aukščiau ir velniškai džiaugiuosi per pažintis gavusi privatų darbą ir pabėgusi iš policijos...
Palyginimui tai tas pats kaip išeiti iš kalėjimo į laisvę... supras aišku tik tas, kad dirba sistemoje. Romantikos jokios, stabilumo jokio, pagarbos iš aukščiau už tave stovinčių jokios. Kontrolės daug, engia kas netingi, prokurorai, teisėjai, viršininkai ir viršininkėliai, o jų policijoje daug labai daug, na tokių su storais pilvais, kuriems turi lenktis lenktis, kad gautum kategoriją, praeitum CMEK ar išlaikytum fizinio normatyvus...
Taigi sėkmės idealistės, pirmyn merginos į policiją, nes vyrai ten jau nebeeina, jie silpnesni prasigeria, skiriasi, žudosi... Tokia policijos vidinė pusė.
P. S. Didesnė dauguma, beveik visos mano kolegės yra arba netekėjusios arba išsiskyrusios, pagalvokite kodėl g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristeaiva @ 2014 01 10, 23:21)
20metų išdirbau tyrėja kriminalinėj Vilniuje. Iš pradžių paprastame PK, po to aukščiau ir velniškai džiaugiuosi per pažintis gavusi privatų darbą ir pabėgusi iš policijos...
Palyginimui tai tas pats kaip išeiti iš kalėjimo į laisvę... supras aišku tik tas, kad dirba sistemoje. Romantikos jokios, stabilumo jokio, pagarbos iš aukščiau už tave stovinčių jokios. Kontrolės daug, engia kas netingi, prokurorai, teisėjai, viršininkai ir viršininkėliai, o jų policijoje daug labai daug, na tokių su storais pilvais, kuriems turi lenktis lenktis, kad gautum kategoriją, praeitum CMEK ar išlaikytum fizinio normatyvus...
Taigi sėkmės idealistės, pirmyn merginos į policiją, nes vyrai ten jau nebeeina, jie silpnesni prasigeria, skiriasi, žudosi... Tokia policijos vidinė pusė.
P. S. Didesnė dauguma, beveik visos mano kolegės yra arba netekėjusios arba išsiskyrusios, pagalvokite kodėl  g.gif

Labai juokinga skaityti Jūsų pastebėjimus, nes dabar kaip jau užsidirbot VRM pensiją tai bepigu Jum tokiais komentarais švaistytis... O jeigu ten jau taip blogai buvo, kentėjot, tai kam tuos 20 metų vargot??? Kaip sakoma durys visada ir visur atidarytos galima bet kada išeit... mirksiukas.gif
Jei dirbtumėt privačiam sektoriui už 800 Lt., neturėtumėt VRM pensijos arba ją mokėtų tik nuo pensijinio amžiaus taip negalvotumėt... Tokiais komentarais nesišvaistytumėt... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ...sara...: 11 sausio 2014 - 14:18
QUOTE(...sara... @ 2014 01 11, 16:15)
O jeigu ten jau taip blogai buvo, kentėjot, tai kam tuos 20 metų vargot???

VAT ir man kilo klausimas kodel 20m isdirbo, o dabar dejuoja, kaip blogai...visur yra tu blogumu, deja...bet dirbti reikia ir ten...o kad besimokant ir atejus i VRM sistema zlunga idealai, suprantama, juk ne gelytes sodina...darbas juk su nusikaltimais...
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2014 01 11, 15:40)
VAT ir man kilo klausimas kodel 20m isdirbo, o dabar dejuoja, kaip blogai...

daug yra zmoniu, kur nemegiamuose darbuose dirba ar, kad ir nevykusiu santuoku nenutraukia. Kodel? Pripranta zmones ir bijo, kad kitur dar blogiau gali but. Vat ir sedi, kencia.
Papildyta:
beja, del tos pensijos. Drauges tevas, buves policininkas pries Kaledas pensija gavo... 300 Lt. Tiesiog valstybej pinigu VRM pensininkams neliko. Ir dar pries Kaledas taip.......
Atsakyti
QUOTE(kristeaiva @ 2014 01 10, 22:21)
P. S. Didesnė dauguma, beveik visos mano kolegės yra arba netekėjusios arba išsiskyrusios, pagalvokite kodėl  g.gif

pasakyta tiesiai į dešimtuką drinks_cheers.gif .

pradėjau dirbti, ne dėl pensijos o kad patiko tas darbas. kai pradėjom buvo ir daugiau soc. garantijų, ne tik pensija, ir žymiai daugiau. tik buvau jaunas. atrodo, kad viršininkas pasakė, šventa. dirbom, dieną, naktį, per šventes ir savaitgalius. kai paaugau smile.gif , jau ir pensija ne be už kalnų. ir kas jos nenori. Kas? 20 metų atidavęs darbui, [B]juodam darbui. o jei ir dar pensijos neužsidirbtume, tai policijoje niekas iš vis nebedirbtu g.gif . su mielu noru ją paimsiu ir jau ieškausi darbo privačioje firmoje. o "xiuke", "sara" jus atiduokit 20 metu darbą žmonių gerovei ir sau nieko negauti iš valstybės. ar jums patiks. spėju, kad sistemoje nedirbat?
Atsakyti
QUOTE(jurinė @ 2014 01 13, 09:34)
pasakyta tiesiai į dešimtuką drinks_cheers.gif .

pradėjau dirbti, ne dėl pensijos o kad patiko tas darbas.  kai pradėjom buvo ir daugiau soc. garantijų, ne tik pensija, ir žymiai daugiau. tik buvau jaunas. atrodo, kad viršininkas pasakė, šventa. dirbom, dieną, naktį, per šventes ir savaitgalius. kai paaugau smile.gif , jau ir pensija ne be už kalnų. ir kas jos nenori. Kas? 20 metų atidavęs darbui, [B]juodam darbui. o jei ir dar pensijos neužsidirbtume, tai policijoje niekas iš vis nebedirbtu g.gif . su mielu noru ją paimsiu ir jau ieškausi darbo privačioje firmoje. o "xiuke", "sara" jus atiduokit 20 metu darbą žmonių gerovei ir sau nieko negauti iš valstybės. ar jums patiks. spėju, kad sistemoje nedirbat?

...pas mus turbūt atvirkštinis variantas, kaip 10 metų išdirbau privačiam sektoriuj - pas darbdavį, kuris nominuojamas buvo eilę metų patraukliausiu darbdaviu Lietuvoje, tai kaip dabar pradėjau dirbti sistemoje supratau, kad ten nėra jau taip blogai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(...sara... @ 2014 01 13, 20:07)
kaip dabar pradėjau dirbti sistemoje supratau, kad ten nėra jau taip blogai  mirksiukas.gif

nuo valdzios viskas visada priklauso.
Stai vienoj policijoj buvo geras komisaras (tada dar taip vadinosi), grieztas, bet stengesi del savo darbuotoju. Kompus "suveike" (dar senesni laikai cia), naujas masinas, kita iranga. Buvo gerbiamas ir vertinamas pavaldiniu. Bet valdzia pasikeite ir atejo kitas, kuris nelabai kuo ir rupinosi iki tiek, kad darbuotojai uz savo pinigus turejo spausdinimo popieriu pirkt, savo masinom i ivykius vazinet ir t.t. Ir darbuotojus ne isklausyt, patart, padet stengesi, o isvadindavo visais zodziais, jei tas ka ne taip padarydavo. Stai ir pasikeite darbo aplinka. Bet negi del to antro darba dabar mest?
Atsakyti
QUOTE(...sara... @ 2014 01 13, 20:07)
..kuris nominuojamas buvo eilę metų patraukliausiu darbdaviu Lietuvoje,

čia kuria prasme patraukliausias biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jurinė @ 2014 01 16, 10:17)
čia kuria prasme patraukliausias biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Va šia prasme: (citata iš delfi)

10 patraukliausių darbdavių

1 SEB
2 Barclays Technology Centre Limited Lietuvos filialas
3 Teo LT
4 Bitė Lietuva
5 Swedbank
6 Lesto
7 Philip Morris Lietuva
8 Lietuvos geležinkeliai,
9 Western Union Processing Lithuania
10 Achema

Atsakyti
Sveiki bendraujantys pareigunai ir busimi pareigunai mirksiukas.gif

Vaikysteje, kai klausdavo manes "kuo noretum butu uzaugus?" kategoriskai - policininke...deje niekas nesikeicia ir dabar...Tik nezinia kodel protas nuvede siek tiek kita linkme...vietoj to, kad stociau i Policijos akademija, pradejau grauzti teises moklsus...baigiau teise ir tebesedziu 7 metai parduotuveje, bet siais metais gavau pasiulyma ir tikriausiai mano svajones issipildys...Gal gerai, kad tuos 7 metus turejau, atsirado seima, butas...zodziu dabar galesiu atsiduoti darbui svajoniu srityje...net siurpuliukai nubega pagalvojus, kad turiu galimybe... ax.gif Aisku, reikes CMEK'a pereiti, tikiuosi bus viskas gerai, nes apart ginekologiniu apziuru profilaktiniu, pas gydytojus nesilankau. Rimtu problemu neturejusi...tikiuosi ir nuodugnus tyrimai neleis prisikabinti.
Manau fizinius normatyvus tureciau iveikti, esu pakankamai sportiska moteryte, tik su atsispaudimais teks padirbeti...
Jungiuosi i jusu buri ir tikiuosi priimsite... 4u.gif
Atsakyti