musu sunaus Vardas Faustas, jis sventas, bet mes nusprendem, kad desim antra varda Simonas (Simas)
kaip tik siuos abu vardus buvom issirinke berniukui kai laukemes, bet kazkodel pirma pasakiau, kad bus Faustas.

Mums labai naudingą patarimą davė Bernardinų bažnyčios kunigas. Jis patarė krikšto vardą dėti senelių, prosenelių, ar kito svarbaus žmogaus, kadangi tas žmogus, kurio vardas yra suteikiamas krikšto metu, saugos ir globos vaikutį
Jei vardą dedi tik dėl to, kad jis gražus, tai neturi jokios reikšmės. Taigi iškart parinkome Emilijos vardą, mano prosenelės garbei. Jei krikštyčiau berniuką, tai krikšto vardą rinkčiau savo mylimiausio senelio

Mūsų sūnelis Ugnius, gal ir mums pasirinkti senelio ir tėvelio garbei, Antanas vardą?
QUOTE(daivytiaa @ 2011 05 19, 09:39)
Mums labai naudingą patarimą davė Bernardinų bažnyčios kunigas. Jis patarė krikšto vardą dėti senelių, prosenelių, ar kito svarbaus žmogaus, kadangi tas žmogus, kurio vardas yra suteikiamas krikšto metu, saugos ir globos vaikutį
Jei vardą dedi tik dėl to, kad jis gražus, tai neturi jokios reikšmės. Taigi iškart parinkome Emilijos vardą, mano prosenelės garbei. Jei krikštyčiau berniuką, tai krikšto vardą rinkčiau savo mylimiausio senelio 

Mano pupos vardas Emilija, na jis sventas

QUOTE(indrae @ 2011 04 19, 10:31)
Dukrytės vardas Andrėja.Andriejus,Andrius šventi vardai.Įdomu,koks jos vardas.Ar reikia rinkti kitą šventą vardą?Gal kuri susidūrėt su panašia problema?Ačiū už info 

Musu sunus Andrius bet krikstijant davem antra varda papildoma sarga Martynas

QUOTE(daivytiaa @ 2011 05 19, 11:39)

aš kaip tik esu girdėjus, kad negalima duoti giminaičių vardų, nors mano krikšto dukra turi mano vardą

musu kudikelio vardas Kostas,kaip prosenelio...tad del kriksto dar nemastem ..bet tuo vardu mes taip dziaugiames,grazesnio iki siol neisivaizduoju...pradzia nedrasi,bet dabar... 
Norejom vardo realaus,neisgalvoto,paprasto,ir ne garbei kazkieno...jis siaip mums grazus buvo..Krikstui taip pat nebegsim toli labai
Kuo paprastesnis,tuo graziau

Norejom vardo realaus,neisgalvoto,paprasto,ir ne garbei kazkieno...jis siaip mums grazus buvo..Krikstui taip pat nebegsim toli labai

Aš savo vaikams ir daviau giminės vardus. Man tai taip prasminga. Parinkau gal ne tokius gražius, bet jie turi savo prasmę. Pvz. vyresnysis gavo mano močiutės brolio vardą Vincas. Kodėl? Na vardas nelabai jau gražus, bet kai aš buvau mažutė, buvau nugriebus adatą ir įsikišus burnon, tai dėdė Vincas ją iš manęs atėmė. Labai tuo didžiavosi: matai, mergytę išgelbėjau. Kas ten žino kaip būtų buvę, gal ta adata ir būtų atnešusi nelaimę. Kodėl reikia bijoti giminės vardų
Juk tai šventųjų vardai ir giminės vardai gal daugiau tokie simboliniai.
Mes va ėjom į krikštatėvius, tai tėveliai liepė sugalvoti krikštasūniui krikšto vardą. Tai atsižvelgiant į tėvelių nuomonę, parinkom Gabrieliaus vardą
Man jis labai gražus.
Aš pati turiu savo krikštamotės vardą: Elena. Kadangi ji buvo superkrikštamotė, tai ir jos vardas labai brangus.

Mes va ėjom į krikštatėvius, tai tėveliai liepė sugalvoti krikštasūniui krikšto vardą. Tai atsižvelgiant į tėvelių nuomonę, parinkom Gabrieliaus vardą

Aš pati turiu savo krikštamotės vardą: Elena. Kadangi ji buvo superkrikštamotė, tai ir jos vardas labai brangus.
Sveikos,
Gal ne visai i tema paklausiu, na bet gal atsiras noriai atsakanciu.
Jau esu isrinkus kriksto varda savo suneliui. Ir man kyla klausimas ar krikstynose visur, kur figuruos tikrasis krikstuko vardas gali salia buti ir kriksto vardas? Na tarkime ant dovanu seneliams pasirasytu tikras ir kriksto vardas?
Na nes siaip kriksto vardas daugiau niekur ir nefiguruos, tai pamaniau bent ant krikstynu dovanu, suvenyru ir t.t. butu.
Ar dera taip?
Gal ne visai i tema paklausiu, na bet gal atsiras noriai atsakanciu.
Jau esu isrinkus kriksto varda savo suneliui. Ir man kyla klausimas ar krikstynose visur, kur figuruos tikrasis krikstuko vardas gali salia buti ir kriksto vardas? Na tarkime ant dovanu seneliams pasirasytu tikras ir kriksto vardas?

Na nes siaip kriksto vardas daugiau niekur ir nefiguruos, tai pamaniau bent ant krikstynu dovanu, suvenyru ir t.t. butu.
Ar dera taip?
QUOTE(daivytiaa @ 2011 05 19, 11:39)

Planuoju antrą vardą uždėt kaip prosenelės,kuri padėjo mane augint

Kas galvoja krikšto vardus? Tėvai ar čia krikštotėvų pareiga?