Įkraunama...
Įkraunama...

Krikšto vardai

musu sunaus Vardas Faustas, jis sventas, bet mes nusprendem, kad desim antra varda Simonas (Simas) ax.gif kaip tik siuos abu vardus buvom issirinke berniukui kai laukemes, bet kazkodel pirma pasakiau, kad bus Faustas.
Atsakyti
Mums labai naudingą patarimą davė Bernardinų bažnyčios kunigas. Jis patarė krikšto vardą dėti senelių, prosenelių, ar kito svarbaus žmogaus, kadangi tas žmogus, kurio vardas yra suteikiamas krikšto metu, saugos ir globos vaikutį wub.gif Jei vardą dedi tik dėl to, kad jis gražus, tai neturi jokios reikšmės. Taigi iškart parinkome Emilijos vardą, mano prosenelės garbei. Jei krikštyčiau berniuką, tai krikšto vardą rinkčiau savo mylimiausio senelio smile.gif
Atsakyti
Mūsų sūnelis Ugnius, gal ir mums pasirinkti senelio ir tėvelio garbei, Antanas vardą?
Atsakyti
QUOTE(daivytiaa @ 2011 05 19, 09:39)
Mums labai naudingą patarimą davė Bernardinų bažnyčios kunigas. Jis patarė krikšto vardą dėti senelių, prosenelių, ar kito svarbaus žmogaus, kadangi tas žmogus, kurio vardas yra suteikiamas krikšto metu, saugos ir globos vaikutį  wub.gif  Jei vardą dedi tik dėl to, kad jis gražus, tai neturi jokios reikšmės.  Taigi iškart parinkome Emilijos vardą, mano prosenelės garbei. Jei krikštyčiau berniuką, tai krikšto vardą rinkčiau savo mylimiausio senelio  smile.gif

g.gif nu va, jau buvom suplanave nedeti papildomo vardo, nes esamas irgi sventas, bet kai paskaiciau tai gal tikrai reiketu prosenelio varda uzdeti
Atsakyti
Mano pupos vardas Emilija, na jis sventas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(indrae @ 2011 04 19, 10:31)
Dukrytės vardas Andrėja.Andriejus,Andrius šventi vardai.Įdomu,koks  jos vardas.Ar reikia rinkti kitą šventą vardą?Gal kuri susidūrėt su panašia problema?Ačiū už info  4u.gif

Musu sunus Andrius bet krikstijant davem antra varda papildoma sarga Martynas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(daivytiaa @ 2011 05 19, 11:39)
Mums labai naudingą patarimą davė Bernardinų bažnyčios kunigas. Jis patarė krikšto vardą dėti senelių, prosenelių, ar kito svarbaus žmogaus, kadangi tas žmogus, kurio vardas yra suteikiamas krikšto metu, saugos ir globos vaikutį  wub.gif  Jei vardą dedi tik dėl to, kad jis gražus, tai neturi jokios reikšmės.  Taigi iškart parinkome Emilijos vardą, mano prosenelės garbei. Jei krikštyčiau berniuką, tai krikšto vardą rinkčiau savo mylimiausio senelio  smile.gif

aš kaip tik esu girdėjus, kad negalima duoti giminaičių vardų, nors mano krikšto dukra turi mano vardą wub.gif
Atsakyti
musu kudikelio vardas Kostas,kaip prosenelio...tad del kriksto dar nemastem ..bet tuo vardu mes taip dziaugiames,grazesnio iki siol neisivaizduoju...pradzia nedrasi,bet dabar... wub.gif
Norejom vardo realaus,neisgalvoto,paprasto,ir ne garbei kazkieno...jis siaip mums grazus buvo..Krikstui taip pat nebegsim toli labai ax.gif Kuo paprastesnis,tuo graziau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamiux: 04 birželio 2011 - 14:44
Aš savo vaikams ir daviau giminės vardus. Man tai taip prasminga. Parinkau gal ne tokius gražius, bet jie turi savo prasmę. Pvz. vyresnysis gavo mano močiutės brolio vardą Vincas. Kodėl? Na vardas nelabai jau gražus, bet kai aš buvau mažutė, buvau nugriebus adatą ir įsikišus burnon, tai dėdė Vincas ją iš manęs atėmė. Labai tuo didžiavosi: matai, mergytę išgelbėjau. Kas ten žino kaip būtų buvę, gal ta adata ir būtų atnešusi nelaimę. Kodėl reikia bijoti giminės vardų g.gif Juk tai šventųjų vardai ir giminės vardai gal daugiau tokie simboliniai. 4u.gif
Mes va ėjom į krikštatėvius, tai tėveliai liepė sugalvoti krikštasūniui krikšto vardą. Tai atsižvelgiant į tėvelių nuomonę, parinkom Gabrieliaus vardą 4u.gif Man jis labai gražus.
Aš pati turiu savo krikštamotės vardą: Elena. Kadangi ji buvo superkrikštamotė, tai ir jos vardas labai brangus.
Atsakyti
Sveikos,
Gal ne visai i tema paklausiu, na bet gal atsiras noriai atsakanciu.
Jau esu isrinkus kriksto varda savo suneliui. Ir man kyla klausimas ar krikstynose visur, kur figuruos tikrasis krikstuko vardas gali salia buti ir kriksto vardas? Na tarkime ant dovanu seneliams pasirasytu tikras ir kriksto vardas? g.gif
Na nes siaip kriksto vardas daugiau niekur ir nefiguruos, tai pamaniau bent ant krikstynu dovanu, suvenyru ir t.t. butu.
Ar dera taip?
Atsakyti
QUOTE(daivytiaa @ 2011 05 19, 11:39)

Planuoju antrą vardą uždėt kaip prosenelės,kuri padėjo mane augint ax.gif
Atsakyti
Kas galvoja krikšto vardus? Tėvai ar čia krikštotėvų pareiga?
Atsakyti