Šiaip tai aišku paklausinėsiu aš čia dar daug ko, nesu labai baugšti, neišgąsdinsit
Nu gerai, įkalbėjot - tai kuo ta trisluoksnė blogai?
Nerandu niekur šito kol kas, o mūsų architektas kaip tik gyrė
Šiaip tai aišku paklausinėsiu aš čia dar daug ko, nesu labai baugšti, neišgąsdinsit
Tik dar klausimus reikia sukonkretizuot. Nu tipo nepaklausi tiesiai šviesiai - "kaip namą reikia statyt?" 
Domogintare paziurejau jusu foto, labai fainai. Jau neuzilgo ikurtuves galesit svest. Sparciai judat i prieki. Gal neblogus dazytojus turit rekomenduot, kai jums pabaigs?
Musu namukas 1 auksto. Pietu pusej - 2 vaiku kambariai (vienas pietu/vakaru, kitas pietu/rytu). Per vidury tarp kambariu tualetas, kuris taip pat orientuotas i pietu puse. Tad yra galimybe pietu pusej padaryt 3 langus, tik ar reikia - cia ir klausimas?
Kadangi namukas 1 auksto, jis platus, nuo musu namuko iki sklypo ribos pietu pusej -3,5 metro. Kaimyno namas uz tvoros 2 aukstu (vienas su mansarda) ir jis atitoles nuo tvoros savo pusej 4 metrus. Reiskia, kaimyno namas atitoles nuo musu namuko pietines puses apie 7,5 metro.
Ar su tokiais pietiniais langais gausim saules ziema? Ir ar jos reikia musu atveju? O gal gausim, kai labiausiai nereikia - vasara, kepins, reiks kondiskiu i vaiku kambarius?
Vaiku kambariai turi vienas rytini langa, kitas vakarini. Tai gal jiems tu langu (po 2 i kambari) ir butu per daug, nebutu kur baldu statyti?
trumpai tariant, ka manot, deti langus i pietu puse ar apsiriboti langais i rytus ir vakarus? Namo kitaip pasukti neiseina, tai nediskutuotina :-)
QUOTE(manjana @ 2012 02 08, 16:40)
Nu gerai, įkalbėjot - tai kuo ta trisluoksnė blogai?
Nerandu niekur šito kol kas, o mūsų architektas kaip tik gyrė
Tik dar klausimus reikia sukonkretizuot. Nu tipo nepaklausi tiesiai šviesiai - "kaip namą reikia statyt?" 
Mane taip pat domina atsakymas kodėl tokia siena blogai
QUOTE(helxaj @ 2012 02 08, 15:44)
Skaitau jau nepirma jūsų temą, tačiau konkretaus atsakymo neradau. Suprantu tik kad vyraujanti nuomonė nieko gero, tačiau nežinau rimtu argumentų. Mums irgi visi kaip tik giria. Tevai tokia siena turi ir dziaugiasi, namas pries penkis metus statytas. 
o kuo giria? Man nuosirdziai idomu.
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 02 08, 16:42)
trumpai tariant, ka manot, deti langus i pietu puse ar apsiriboti langais i rytus ir vakarus? Namo kitaip pasukti neiseina, tai nediskutuotina :-)
Pirmas pastebėjimas - šikanas pietų pusėj??? Negaila geriausio namų ploto???
Saulėtumas rimčiau prasideda vasario pradžio, nors ir gruodį ir sausį bus saulėtų dienų. Paprastas atvejis - jūs nuvykite į savo sklypą saulėtą dieną ir akivaizdžiai pamatysite, kaip keliauja kaimyno pilies šešėlis, būtinai sausį, vasarį. Šiaip, jei dar geometrija/trigonometrija nepamiršta, mano bloge yra nuoroda į saulės padėties skaičiavimą. Ten įvedę savo geografines koordinates (googlo maps'e rasit; mašinos satnav padės) ir laiką gausite saulės kampus virš horizonto. Statinis prieš kampą - kaimyno dvaras, statinis prie kampo -atstumas iki dvaro (7,5m rašėt?) tangent A susiskaičiuojat ir lyginat su NASA duomenimis
QUOTE(Vilienė @ 2012 02 08, 18:27)
Pirmas pastebėjimas - šikanas pietų pusėj??? Negaila geriausio namų ploto???
Saulėtumas rimčiau prasideda vasario pradžio, nors ir gruodį ir sausį bus saulėtų dienų. Paprastas atvejis - jūs nuvykite į savo sklypą saulėtą dieną ir akivaizdžiai pamatysite, kaip keliauja kaimyno pilies šešėlis, būtinai sausį, vasarį. Šiaip, jei dar geometrija/trigonometrija nepamiršta, mano bloge yra nuoroda į saulės padėties skaičiavimą. Ten įvedę savo geografines koordinates (googlo maps'e rasit; mašinos satnav padės) ir laiką gausite saulės kampus virš horizonto. Statinis prieš kampą - kaimyno dvaras, statinis prie kampo -atstumas iki dvaro (7,5m rašėt?) tangent A susiskaičiuojat ir lyginat su NASA duomenimis
Pietiniai langai yra labai patogu ir naudinga tenkinant šias sąlygas: 1. teisinga orientacija (pietūs - idealu) ir tiesioginis apšviestumas. 2. kokybiški stiklai ir rėmai(na tai bet kokiu atveju). Tuomet turėsite teigiamą energijos balansą - saulės pritekėjimai viršys šilumos nuostolius per langus. Vasarą privalote vitriną šešėliuoti, jūsų vienaaukštis namas tam tinka idealiai: teisingai suprojektuotas stogas vasarą pilnai mes šešėlį ant lango, šviesos gausite o karščio ne, kai žiemą saulei mažai kylant virš horizonto ji tiesiogiai švies per vitriną tuo namus pripildydama ne tik šviesa bet ir šiluma, pri čiom chaliavine 
Tos saulės kaitrios tarpkitako buna labai jau nedaug per visus metus gal max 1mėn
O dabar dar labai noriu patarimo , rekomendacijos Renkuos lango gamintojus patartikt kokius rėmus ir kokius stiklus imti
Ačiū kas padės išsirinkti
QUOTE(helxaj @ 2012 02 08, 16:44)
Mums irgi visi kaip tik giria.
Mums irgi visi kaip tik giria.
Trisluoksnė siena - labai įsišaknijus lietuviška konstrukcija, čia iš tos operos, kai žmonės namus statėsi ne sau, bet anūkams - nesuspogdinamus, vėjo nenunešamus
Pažiūrėkime, kas ką veikia toje sienoje:
1. Konstruktyvas (vidinis mūro sluoksnis) - jo paskirtis yra laikančioji pastato konstrukcija, ant jo paremta perdanga arba stogas (arba abu). Be griaučių - negerai, jie būtini.
2. Šiltinimas - būtent supraskime pažodžiui, kad namai būtų šilti, sandarūs. Be jo sąskaitos už šildymą bus begalinės, gyvenimo komfortas labai prastas - ir šaltis, ir karštis bus nuolatinės problemos.
3. Išorinis mūras - jis viso labo APDAILA! Ant jo niekas neparemta, jis nieko nelaiko, dar plius kad pats stovėtų jis metaliniais ryšiais per šiltinimo sluoksnį (vaajaii
Dar reikia nepamiršti pamatų, ant kurių visa ši konstrukcija stovi. Mūras sveria, jam reikia padorios atramos, reiškia pamatai privalo būti platesni ir stipresni. Iš kart atsiranda pamato šiltinimo problema, kai dvisluoksnės sienos šiltinimo sluoksnis galima sakyti kabo ore - apačioje jo paremti nereikia.
Kaina - čia įdomiausia vieta. Dabartinių kainų nežinau ir žinoti nenoriu, bet prieškriziniu laikotarpiu labai kokybiškas klinkerio mūrijimas 400Lt/m2, plyta nuo 1Lt iki 5Lt(originalios smetoninės plytos ir daugiau patempdavo
Papildyta:
QUOTE(*Živutė* @ 2012 02 08, 17:32)
O dabar dar labai noriu patarimo , rekomendacijos Renkuos lango gamintojus patartikt kokius rėmus ir kokius stiklus imti
Reikia kokybės ir kainos gero santykio
Žinote,kad nemokamas būna tik sūris spąstuose? Nereikėtų labai taupyti langams, juk nenorite jų kaitalioti kas tris ar penkis metus? Jei norite kokybės: ieškokite stiklo paketo, kurio šilumos laidumas būtų U 0,5...0,6, g faktorius ~0,5, rėmui U turėtų būti artimas 1. Bet tai ne bus biudžetinis variantas, tai bus geri langai tikėtina to vertam namui
QUOTE(Vilienė @ 2012 02 08, 18:49)
Izoliacinių savybių galime nevertinti, senoviškas mūras 120mm, dabartinis klinkeris 80mm savo šilumine varža prilygsta keliems cm šiltinimo medžiagos.
Prilyginti klinkeri keliems centimetram siltinimo medziagos net per daug, va 12mm gipso kartonui tai kazkas panasaus
kad biski pagerinciau kozirius uz klinkeri: nu grazu ta klinkerio siena.... ir ilgaamze velniskai :-)
QUOTE(korida @ 2012 02 08, 18:44)
Prilyginti klinkeri keliems centimetram siltinimo medziagos net per daug, va 12mm gipso kartonui tai kazkas panasaus 
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 02 08, 20:30)
kad biski pagerinciau kozirius uz klinkeri: nu grazu ta klinkerio siena.... ir ilgaamze velniskai :-)
Prakeiks anūkai už tą ilgaamžiškumą
QUOTE(Vilienė @ 2012 02 08, 19:51)
Prakeiks anūkai už tą ilgaamžiškumą
sakys bliamba nors kartą senelis būt namui išvaizdą atnaujinęs, tai *** klinkerį kai sumūrijo prieš karą tai taip ir stovi