Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(o la la la @ 2012 01 25, 01:52)

Dar sedziu, mucinu drauges nuotrauka... niu noris normaliai padaryti. Gal galit pasakyt ar geriau?

Nėštukė su tais burbuliukais liuks thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(pandre @ 2012 01 25, 02:51)

man buvo aktualu..bet as nededu ant stiklo. Dedu ji i palcios juostos remus ir pazymiu/atzymiu ta thumbnail  mirksiukas.gif anyway aciu mirksiukas.gif

tai jei į remus dedi, be perforacijų nusiskanuoja.. čia merginos klausė, kaip skanuoti, kad perforacijos matytųsi.. tai tokiu atveju reikia dėti tiesiai ant stiklo.. o jei belekaip padedi, tai nesiskanuoja, va kame problema buvo iškilus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 01 24, 20:14)
čia kam buvo aktualu kaip juostą ant stiklo dėti, kad su perforacijom nuskanuot..

tai reikia dėti taip, ir ne kitaip, būtinai tarpelį dešiniam krašte reikia palikti, kitaip errorą išmeta, ir dėti juostą būtent šitoje vietoje, per vidurį, na ten yra žymekliai ant skanerio korpuso dešinėje kvadračiukai pažymėti, kurioj vietoj turi gulėti juosta.. tai reikia tose ribose padėti tą juostą

user posted image

o kas yra tie daiktai abipus juostos? dešinėj balta juostelė, o kairėj susirangius kaip juostelė?

QUOTE(Yvette @ 2012 01 24, 21:41)
Erikaaaaaaaaaaaaam galėtum į skype ateiti?

Merginos ir vaikinai. Jei kas fotografuojat miesto vaizdus, maistą, gamtą ir sutiktumėt leisti jūsų foto panaudoti atviruko spausdinimui atsiliepkit. Čia visų nesuseksiu, jei ką, man į až galit rašyti ir nuorodas į foto įdėti. Tinka tiek spalvotos, tiek jb. Svarbu kokybiškos foto.

aš sutikčiau, bet manau, kad neturiu, ko pasiūlyt..smile.gif
Atsakyti
Labas is ryto smile.gif

QUOTE(vienintelė @ 2012 01 24, 17:21)
Šiandiena svečiavaus, o kaip gi be fotiko smile.gif

grazu wub.gif atspalviai man patiko ax.gif

QUOTE(rG @ 2012 01 24, 19:27)
Padurniavimas, rimtai nepriimkit (tiesiog neišėjo nė viena pageidauta išraiška).

nu cia tai nerealiai bigsmile.gif bigsmile.gif thumbup.gif superine foto!!! Drasi, idomi, zaisminga! tik man klausimas iskilo kaip tie puodeliai ten laikosi lotuliukas.gif blush2.gif biggrin.gif

QUOTE(rG @ 2012 01 24, 19:31)
Aš aštraus fokuso pakęst negaliu, todėl man labai keista žiūrėt į tą, kur su pieštuku biggrin.gif

o kaip fotkint kad nebutu astraus fokuso?

QUOTE(neiste @ 2012 01 24, 21:25)
Kaip Jums toks koliazas?

grazu, miela wub.gif

QUOTE(Idda @ 2012 01 24, 22:23)
Bandau susidraugauti su 50-tuku, labai laukiu komentarų  4u.gif

del erdves sutinku, bet siaip labai liux.

QUOTE(Maggie @ 2012 01 24, 23:47)
tarkuokit.

nezinau net ka parasyt, nesiziuri kazkaip.. suprantu, kad ta oda specialiai bandyta tokia isgauti ir t.t. bet nu nesiziuri ji, netraukia pati nuotrauka.. blush2.gif 4u.gif

QUOTE(o la la la @ 2012 01 25, 01:25)
Ateinu su viena foto, man ji patinka...

fonas tai tikrai labai gundanciai mistiskas ax.gif

Dar sedziu, mucinu drauges nuotrauka... niu noris normaliai padaryti. Gal galit pasakyt ar geriau?

su burbulais labai super gavosi, tik as dar pakoreguociau ta "svytejima" aplink galva ax.gif cia is tos temos kai tikrai grazu bet vistiek reikia prie kazko prisikabinti biggrin.gif siaip daug geriau ziurisi naujas variantas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo suprara: 25 sausio 2012 - 08:52
QUOTE(suprara @ 2012 01 25, 08:51)
Labas is ryto smile.gif
grazu wub.gif atspalviai man patiko ax.gif
nu cia tai nerealiai bigsmile.gif  bigsmile.gif  thumbup.gif superine foto!!! Drasi, idomi, zaisminga! tik man klausimas iskilo kaip tie puodeliai ten laikosi lotuliukas.gif  blush2.gif  biggrin.gif
At vielutės pakabinau smile.gif

o kaip fotkint kad nebutu astraus fokuso?

Nemoku atsakyt į šitą klausimą biggrin.gif Lengviau pasakyt kaip fotkint, kad būtų aštrus fokusas biggrin.gif na, tiesiog visada jis neaštrus, jei nepagaeidauji atvirkščiai, o portretams tikrai aštrumas nebūtinas. (O mano nuomone, tai ne visiems tinka aštrumas, daugiau rudaakiams tinka, kaip pastebėjau, o mėlynakiai kai labai aštrūs, tai kažkokie ne tokie tikri, dirbtiniai atrodo).
Norint aštrumo nejudini rankų, priveri diafragmą, nors nebūtinai; nejudint žmogaus ir fotoaparato; išlaikymą padarai bent nuo 1/120, 1/160 ir pan., žiūrint kokia tavo judesių koordinacija. Dar geriau naudot stovą. O kai šiaip fotografuoji tai ir gaunasi ne taip aštriai.
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 01 24, 17:04)
tai nesakyk, kad žinai, kas yra perkadravimas, nes iš šios žinutės supratau, kad nežinai biggrin.gif

blush2.gif blush2.gif maniau kad perkadravimas tas paprastas kadravimas doh.gif sorry kalta ax.gif
einu pabandyti su perkadravimu dabar jau paziuresiu koks skirtumas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2012 01 25, 09:12)
*At vielutės pakabinau  smile.gif
**Nemoku atsakyt į šitą klausimą biggrin.gif Lengviau pasakyt kaip fotkint, kad būtų aštrus fokusas biggrin.gif  na, tiesiog visada jis neaštrus, jei nepagaeidauji atvirkščiai, o portretams tikrai aštrumas nebūtinas. (O mano nuomone, tai ne visiems tinka aštrumas, daugiau rudaakiams tinka, kaip pastebėjau, o mėlynakiai kai labai aštrūs, tai kažkokie ne tokie tikri, dirbtiniai atrodo).
Norint aštrumo nejudini rankų, priveri diafragmą, nors nebūtinai;  nejudint žmogaus ir fotoaparato; išlaikymą padarai bent nuo 1/120, 1/160 ir pan., žiūrint kokia tavo judesių koordinacija. Dar geriau naudot stovą. O kai šiaip fotografuoji tai ir gaunasi ne taip aštriai.

*isradinga biggrin.gif
** galima sakyti supratau, o aisku bus kai daugiau pasipraktikuosim smile.gif aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(neiste @ 2012 01 24, 21:25)
Kaip Jums toks koliazas?

manau šeimai tikrai patiks, žaismingas, tik gal visko per daug

QUOTE(Idda @ 2012 01 24, 22:23)
Bandau susidraugauti su 50-tuku, labai laukiu komentarų  4u.gif

tikrai suspausta viskas, bet įprasi 4u.gif

QUOTE(o la la la @ 2012 01 25, 01:25)
Vaikas vel su  temperatura  doh.gif  verysad.gif

Ateinu su viena foto, man ji patinka...

nefaina dėl vaiko, sveikatos. O foto tai nekabino, antras planas gražiai išplautas bet ..

man pirmas su blikiukais smagiau žiūrisi

ir dėkui kam patiko mano foto, bandysiu šiandien puodukus gaminti kitaip smile.gif pagalaiu aplankė įdėja tik bus matyt kaip seksis įgyvendint tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 01 25, 09:12)
o kas yra tie daiktai abipus juostos? dešinėj balta juostelė, o kairėj susirangius kaip juostelė?

čia skanerio viduriai:) ta susirangiusi juostelė yra judančios skanerio galvutės jungtis... tiesa, aš kai taip plačią skanuoju, tai būtinai gaunasi niutono žiedai. siaura juosta dėl išsigaubimo jų negeneruoja.

naudodamasis proga primenu/anonsuoju ir visus pradedančiuosius, susiduriančius su tam tikrais sunkumais įsibėgėjant fotografijoje, noriu paskatinti ateiti į mano seminarą:

Sausio 30 dieną 18 val.
Fotografinių žinių įvadinis seminaras:

1. Fotoaparatas: kas jo išorėje ir viduje; mygtukai, stikliukai ir paukštelis, kuris išskrenda iš objektyvo.
2. Ekspozicijos trejybė: išlaikymas, diafragma ir ISO.
3. M, Av, T, P ar vis tik AUTO? Štai kur klausimas....
4. Blykstę naudoti negalima fotografuoti be jos. Kur padėti kablelį?
5. Įvairūs patarimai ir gudrybės, padėsenčios fotografuoti taip kaip norite ir tai ką norite Jūs!

Seminaras skirtas visiems žengiantiems pirmuosius žingsnius fotografijoje ar tik galvojančius apie tai.
Jei turite fotoaparatus („mulines“, veidrodinius, povandeninius ir kt.) ar tik mąstote apie kameros pirkimą ir dažniausiai naudojete Auto rėžimą ir nesuprantate kam skirti kiti, šis seminaras būtent Jums smile.gif

Seminaras vyks šiltoje studijoje (Savanorių pr. 178), draugiškoje aplinkoje. Čia galima užduoti bet kokį klausimą ir gauti į jį atsakymą.

Seminaro trukmė 3 val. 30 min.

Registracija el. paštu andrius@karaliunas.lt

p.s. visi klausimai dėl seminaro ir apie foto bendrai - į mano paštą ar až (nebespėju sekti temos dėl labai jau greito jos pildymo).
Atsakyti
QUOTE(Delicious @ 2012 01 24, 18:06)
Kur nusistatyt raw fotike žinau, bet su photoshopu nemoku raw failo redaguot (pas mane CS6, turėjau anksčiau CS3, įkėlus raw failą į jį, viskas redaguodavosi, o dabar atidarytas raw failas CS6tam man nevaldomas kažkoks, jei noriu jį uždaryt, turiu visą PS uždarinėt  doh.gif ).
Siunčia MB man Lightroomą, bandysiu su juo susidraugaut  mirksiukas.gif

Pas mane ir CS6 dabar, tai isikeli raw faila, paredaguoji kaip reikia, spaudi ctrl+o ir isikelia kuo puikiausiai nieko uzdarinet nereikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvyte:) @ 2012 01 25, 09:58)
Pas mane ir CS6 dabar, tai isikeli raw faila, paredaguoji kaip reikia, spaudi ctrl+o ir isikelia kuo puikiausiai nieko uzdarinet nereikia  4u.gif

Dėkui labai, išmėginsiu aciuks.gif
Atsakyti
Norejau paklausti kokios programos pagalba gali uzdeti ant foto toki isblukusi uzrasa, na kaip fotografai deda savo varda ar pan. gal kas galetu papasakoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2012 01 25, 09:56)
čia skanerio viduriai:) ta susirangiusi juostelė yra judančios skanerio galvutės jungtis... tiesa, aš kai taip plačią skanuoju, tai būtinai gaunasi niutono žiedai. siaura juosta dėl išsigaubimo jų negeneruoja.

*****, nu dėjau aš ant stiklo juostą taip, kaip Svajonė parodė, bet man errorą iškart išmeta ir išsijungia programkė.
Atsakyti