Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvių kaina 2

QUOTE(Carpe diem @ 2012 07 05, 09:34)
Aš prie rastorano kainos išlaidų šampanui ir vaišėms prie bažnyčios nepridedu.
Pas mus bus apie 55 žmonės, su maistu, tortu ir visais gėrimais restoranas kainuos iki 8000 Lt. Prie bažnyčios vaišės kainuos apie 250 Lt.
Už alkoholį ima 100% antkainį?  doh.gif

na, pas mus vaises tik restorano, nes isvaziuojamoji ceremonija vyks terasoje, todel iskaiciuojam i visa samata smile.gif

Na, jo, alkoholis brangus gaunas,, bet manau mums daug nereiks smile.gif Jau issirinkot torta?
Atsakyti
QUOTE(perla <3 @ 2012 07 05, 11:41)
na, pas mus vaises tik restorano, nes isvaziuojamoji ceremonija vyks terasoje, todel iskaiciuojam i visa samata smile.gif

Na, jo, alkoholis brangus gaunas,, bet manau mums daug nereiks smile.gif Jau issirinkot torta?

Tortą galvojau imti kitur, bet paskui pamąsčiau, kad gali daugiau tik problemų būti, tai dar apsikalbėsim su Verkiais ir gal pas juos imsim, atsipielimų gerų esu girdėjusi.
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gigli: 06 liepos 2012 - 09:21
O maryte melnikaite... kokie biudzetai pas kaikurias biggrin.gif biggrin.gif uz tiek ir uzstata uz nauja nama galima sumoket biggrin.gif

pirma, man nesuvokiamos kosmines sukneliu kainos... as savaja is ebay pirkau uz 70 svaru, pataisem su teta ir vualia.

antra, tortui biskvitus iskepe vyro teta, o mes su seimyna paskui dekoravom. gavosi super ir svarbiausia visi prisidejo.

trecia, neemem fotografo. seimoje bent penki zmones su gerais ar pogeriais fotoaparatais. visi pliauskino kiek galejo. gale dienos gavosi virs 6000 nuotrauku is kuriu tikrai buvo ka rinktis.

ketvirta. vestuves darem 4dieni. kainos sales nuomos krito per puse.

penkta, nenuomavom jokiu limuzinu smimuzinu. Pazystamas turejo labai grazu masiniuka, kuri su zmona mums papuose ir pats netgi soferiu pabuvo.

sesta, kvietimus daremes patys. popierius, printerio dazai ir kaspinai nekainavo pasaulio.

septinta, stalo dekoracijas darem patys, puokstes darem patys, daug geliu gavom is kaimynes, tetos, savo sodo. pirkom biudzetines vazas, kurias perrisom kaspinais.

astunta, nedovanojom nieko sveciams. ne ju vestuves, o musu. jie uz maista nemoka, uz gerimus nemoka, tai kodel dar ir dovanu gauti turi. niekas neisizeide.

devinta, vietoj sampano gerem bucks fizz'a. sampe issovem tik su vyru ir tevais bei uosviais.

desimta, jaunosios puokste man padare mama is tu paciu geliu, kuriomis dekoravom stala. ir asmeniska, ir taupu. beje, jos veliau nemeciau pamergem, kaip yprasta, o padovanojau ilgiausiai susituokusiai porai.

cia pradziai tiek musu taupymo biggrin.gif daugiausiai sumokejom uz muzikantus, maista, sale, bei autobusiuko nuoma, kai vaziavom iki tilto spynos rakinti.
taupant ir karpant biudzeta, svarbiausia nepersistengti, kad viskas neatrodytu pigiai. mes issirinkom vestuviu spalva, kuri buvo sviesiai zalia. ja dejom i kvietimus, i puokstes, i stalo dekoracijas ir tt. islaikyta tema atrodo profesionaliai wink.gif

tiesa, sales dekoracijas irgi darem patys. stalas ant kurio buvo dedamos dovanos buvo kambario kampe, tai ta kampa apklijavom popieriniais drugeliais. ant sienu kabinom musu kartu nuotraukas. o ant ekrano leidom musu daryta video su abieju vaikystes ir jaunystes nuotraukom.

Atsakyti
Na dazniausiai kiekvienas vestuves kelia pagal savo galimybes .
Saunu kad jus sugebejote pati ir puokstes daryti ir tortus kepti, bet ne visi tai sugeba ir ne visi tai gali smile.gif
Nuotakos reikalas kiek ji gali isleisti, ne visos nori is ebejaus pirkti o po to tasytis ir ieskoti kur cia suknia pasitvarkyti, be to ne visada gauni modeli kokio nori.
O tas 5 giminaiciu pleskinimas fotoparatu kazkaip ir idomiai atrodo, geriau taupant nusisamdyti pradedantyji , tai visi giminaiciai butu ramiau atsikvepe ir dziaugiasi svente nei stengdamiesi kuo daugiau pagauti kadru smile.gif Jai vestuves darai tik artimuju rate tai gal ketvirtadieni ir imanoma, bet jai didesniame tai daug nepatogumu.
Na su svaigalais daro kaip nori, bet gerimas vietoi putojancio vyno sidra nepykit , bet mano nuomone cia yra jau persistengimas taupant ir karpant doh.gif ir toli grazu cia iki profesionalumo.
Cia tik mano nuomone siaip norincioms sutaupyti tai tikrai geras pavyzdys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AgnessBelle @ 2012 07 07, 02:34)
O maryte melnikaite... kokie biudzetai pas kaikurias biggrin.gif biggrin.gif uz tiek ir uzstata uz nauja nama galima sumoket biggrin.gif

Tai kiek jūs galų gale taip taupant išleidot vestuvėms ir kiek žmonių buvo? rolleyes.gif

QUOTE(ataka26 @ 2012 07 07, 07:49)
Na dazniausiai  kiekvienas  vestuves kelia pagal savo galimybes .

Aš irgi už tai, kad kiekvienas keltų vestuves pagal savo galimybes. Tik bėda ta, kad ne visi savo galimybes įvertina pradedami planuoti. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ataka26 @ 2012 07 07, 08:49)
Na dazniausiai  kiekvienas  vestuves kelia pagal savo galimybes .
Saunu kad jus sugebejote pati ir puokstes daryti ir tortus kepti, bet ne visi tai sugeba ir ne visi tai gali smile.gif
Nuotakos reikalas kiek ji gali isleisti, ne visos nori is ebejaus pirkti o po to tasytis ir ieskoti kur cia suknia pasitvarkyti, be to ne visada gauni modeli kokio nori.
O tas 5 giminaiciu pleskinimas fotoparatu kazkaip ir idomiai atrodo, geriau taupant nusisamdyti pradedantyji , tai visi giminaiciai butu ramiau atsikvepe ir dziaugiasi svente nei stengdamiesi kuo daugiau pagauti kadru smile.gif Jai vestuves darai tik artimuju rate tai gal ketvirtadieni ir imanoma, bet jai didesniame tai daug nepatogumu.
Na su svaigalais daro kaip nori, bet gerimas vietoi putojancio vyno sidra nepykit , bet mano nuomone cia yra jau persistengimas taupant ir karpant  doh.gif ir toli grazu cia iki profesionalumo.
Cia tik mano nuomone siaip norincioms sutaupyti tai tikrai geras pavyzdys  4u.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif taupumas irgi apgalvotas turi buti ir jam irgi ribos yra. Kartais sio bei to geriau atsisakyti , nei 'pertaupyti'
Atsakyti
astunta, nedovanojom nieko sveciams. ne ju vestuves, o musu. jie uz maista nemoka, uz gerimus nemoka, tai kodel dar ir dovanu gauti turi. niekas neisizeide.

Va va, aš ir niekaip negaliu suprast kodėl žmonės dovanoja tas dovanas svečiams biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

ant sienu kabinom musu kartu nuotraukas. o ant ekrano leidom musu daryta video su abieju vaikystes ir jaunystes nuotraukom.
[/quote]

Šauni idėja! wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ataka26 @ 2012 07 07, 06:49)
*Na dazniausiai  kiekvienas  vestuves kelia pagal savo galimybes .

** Saunu kad jus sugebejote pati ir puokstes daryti ir tortus kepti, bet ne visi tai sugeba ir ne visi tai gali smile.gif

*** Nuotakos reikalas kiek ji gali isleisti, ne visos nori is ebejaus pirkti o po to tasytis ir ieskoti kur cia suknia pasitvarkyti, be to ne visada gauni modeli kokio nori.

**** O tas 5 giminaiciu pleskinimas fotoparatu kazkaip ir idomiai atrodo, geriau taupant nusisamdyti pradedantyji , tai visi giminaiciai butu ramiau atsikvepe ir dziaugiasi svente nei stengdamiesi kuo daugiau pagauti kadru smile.gif

***** Jai vestuves darai tik artimuju rate tai gal ketvirtadieni ir imanoma, bet jai didesniame tai daug nepatogumu.

****** Na su svaigalais daro kaip nori, bet gerimas vietoi putojancio vyno sidra nepykit , bet mano nuomone cia yra jau persistengimas taupant ir karpant  doh.gif ir toli grazu cia iki profesionalumo.

Cia tik mano nuomone siaip norincioms sutaupyti tai tikrai geras pavyzdys  4u.gif

* Tai vat, kad dazniausia kelia vestuves ne pagal galimybes, o pagal norus ir giminaiciu lukescius. As lysnu 20 000 litu neturejau niekada gyvenime. O juolabiau isleist ant vienadienes sventes. Jei yra turtingu jaunavedziu, tai ko gi ne. bet dauguma, deja, tenori pasirodyt turtingais... o paskui is skolu neislipa svieziai susituokusios poros. Apie gyvenima kartu reikia galvoti, o ne apie svente giminaiciams.

** Kai prispiria reikalas visi gali ismokti wink.gif

*** Man tiesiog juokinga moketi 2000 litu uz kazka, ka vilkesi viena diena, o paskui priduot atgal salonui turesi. Net atsiminimui neliks. O Ebay tai ne tas pats, kas turgus, kur tuftas tik is Kinijos pardavineja wink.gif Gerai paieskojus, lobiu galima rasti 4u.gif
Tik pirkta suknute (priekis ir galas):
user posted image user posted image

Ir pataisyta nukirpta (nes vestuviu tema buvo 1950ieji + nebuciau nei pasokus, nei i tualeta nuejus so tokia uodega, kokia buvo biggrin.gif ):
user posted image

**** Na ne visu giminaiciai atvaziuoja i vestuves tik prisigert biggrin.gif Tiek brolis, tiek svogeris megejai fotografai su normaliais fotoaparatais buvo, ir jiem buvo vienas malonumas prisideti prie musu sventes. O kiti trys tiesiog su muilinem fotkino, bet irgi kadru prigaude. Joks fotografas nebus 5 vietose vienu kartu, juolabiau visa diena nuo ryto iki sutemu. Nes buvo iamzintos ir ankstyvo ryto akimirkos ir dovanu ispakavimas.

***** Nepatogumai tik sveciams. Mum buvo dar geriau. Atsimete tie, kurie visuomet randa priezasciu nedalyvauti. Jei pranesta pries 4 menesius, visuomet imanoma issiprasyti is darbo ar suplanuoti atostogos aplink kazkieno svente smile.gif

****** Bucks Fizz - tai nes sidras doh.gif O sampanizuoto vyno gerimas, populiarus visame pasaulyje. Net princas Wiliamas su Kate per savo vestuves juo svecius vaisino.
user posted image

QUOTE(L'automne @ 2012 07 07, 07:49)
Tai kiek jūs galų gale taip taupant išleidot vestuvėms ir kiek žmonių buvo?

Buvo virs 60 zmoniu (su vaikais) ir isleidom apie 8000.

Atsakyti
AgnessBelle, as su Jumis su tinku is dalies. Visada galima su mazu biudzetu apsieiti. Tik reikia:
* noro (turbut svarbiausias punktas)
* laiko (laiko reikia skirti paieskoms pigesnbiu varinatu, laiko reikia skirti rankdarbiams ir t.t.)
* reikia siek tiek kurybiskumo, bet tam gali padeti ir internetas, tai tas kurybiskumas salyginis toks dalykas siais laikais
*reikia siek tiek pagalbos is artimuju
*pazinciu
* siek tiek sugebejimu (pvz, ne kiekviena kepa tortus, pyragus, kad ir paprasciausius, ne kiekvienos vyras gali pvz arka padaryt, bet cia kaip jau minejau viskas imanoma tik reikia noro ir laiko smile.gif )
* dar reikia atsirinkti ko is tiesu reikia. Pasiula didele, visi vilioja kas kaip moka. Diktuojamos vestuviu mados tam, kad jaunieji isleistu kuo daugiau smile.gif Dazna jaunoji dali pinigu isleidzia nebutiniems dalykams, kurie jokios reiksmes ir prasmes neturi. Bet kai kada susistabdai sve ir pagalvoji, kam tai man, tada ir atkrenta visokios bendzigliuskos, kurios tiesiog nereikalingos smile.gif

Taip kad, tie, kurie negali/nenori skirti daugiau laiko ir kuriem truksta noro viska daryti patiem vestuvems isleidzia daugiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(perla <3 @ 2012 07 09, 09:03)
AgnessBelle, as su Jumis su tinku is dalies. Visada galima su mazu biudzetu apsieiti. Tik reikia:
* noro (turbut svarbiausias punktas)
* laiko (laiko reikia skirti paieskoms pigesnbiu varinatu, laiko reikia skirti rankdarbiams ir t.t.)
* reikia siek tiek kurybiskumo, bet tam gali padeti ir internetas, tai tas kurybiskumas salyginis toks dalykas siais laikais
*reikia siek tiek pagalbos is artimuju
*pazinciu
* siek tiek sugebejimu (pvz, ne kiekviena kepa tortus, pyragus, kad ir paprasciausius, ne kiekvienos vyras gali pvz arka padaryt, bet cia kaip jau minejau viskas imanoma tik reikia noro ir laiko smile.gif )
* dar reikia atsirinkti ko is tiesu reikia. Pasiula didele, visi vilioja kas kaip moka. Diktuojamos vestuviu mados tam, kad jaunieji isleistu kuo daugiau smile.gif Dazna jaunoji dali pinigu isleidzia nebutiniems dalykams, kurie jokios reiksmes ir prasmes neturi. Bet kai kada susistabdai sve ir pagalvoji, kam tai man, tada ir atkrenta visokios bendzigliuskos, kurios tiesiog nereikalingos smile.gif

Taip kad, tie, kurie negali/nenori skirti daugiau laiko ir kuriem truksta noro viska daryti patiem vestuvems isleidzia daugiau smile.gif

labai teisingai pasakyta. ypac paskutinis punktas 4u.gif
Atsakyti
AgnessBelle o tai kiek kainavo maistas 60zm ir sale? smile.gif
Atsakyti