Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvių kaina 2

QUOTE(saules_zuikis @ 2012 03 14, 09:11)
taigi, kad dabar vestuvės dažnai ir yra ta proga, kai gali suburti artimiausius žmones, tau svarbią dieną ir su jais džiaugsmu pasidalinti  4u.gif kai visi po pasaulį išsibarstę, gera, kai sugrįžta į tavo šventę  4u.gif o kelionė irgi bus - juk vis tiek dalis pinigėlių grįš  ax.gif

dėl giminių tai ir maloniausia, kad visi atvažiuoja dėl tavęs į Lietuvą smile.gif
Atsakyti
na stai musu siokia tokia isklotine
tikimes tiplti i 45 000

musu vestuves birzelio gale Kaune, dvi dienos, apie 70zm (gal bus maziau)

sodyba - 4000
fotografas 2000
maistas 70zm*130= 9100
samdytas pirlsys - 2000
Dj - 500
nuotakos suknele - 2500
jaunojo apredai - 1000 (dar neturim)
bateliai - apie 300 (dar neturiu)
makiazas/sukuosena/manikiuras - 300lt
CMB - 70
baznycia - 200lt
kunigui atskirai - 200lt (atskirai, nes kuniga, is ne is baznycios)
geles - 1000 (dar nepradejau rupintis tad nezinau tiksliai)
dovaneles sveciam - 500
dovanos tevams - 200
alkoholis 3000
saldus stalas 600
gyva muzika (baznycia+rotuse+priemimas pries sodyba) 400lt
autobusas sveciams i sodyba - 2000lt
transportas jauniesiems - 1000lt
papuosimai visokie (fakelai, oro burbulai, ziedlapiai ir kt.) 500
kvietimus pati dariausi bet vistiek bent 200lt isleidau

ir dar visokie kaspinai, masinu puosimas, apatinis trikotazas, dar bent viena pora bateliu... taip po truputi po truputi auga suma ir plaukai piestu tik stojasi...
bet tik karta gyvenime juk!
tai va ax.gif

Atsakyti
OHOOOOO... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(witulka @ 2012 03 15, 22:21)

mes 70zm bandysim tilpti i 25000lt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nińa_del_viento: 16 kovo 2012 - 10:46
QUOTE(witulka @ 2012 03 15, 23:21)

O kokia gyva muzika imsite? Biudzetas nemenkas, bet su muzika ziuriu nebrangiai prasisukot. smile.gif na pas mus tai bus mazo biudzeto vestuves. daug ko tenka atsisakyt. Nebus nei muzikantu, nei vedejo. Bet kazka vis noris linksmesnio sugalvot, kad nebutu eilinis pasisedejima. O kur jum, pacioj rotusej muzikantai gros?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nińa_del_viento: 16 kovo 2012 - 11:01
QUOTE(witulka @ 2012 03 15, 23:21)

Pakomentuosiu ax.gif bendra suma kol kas ~32 000 Lt, su papildomomis išlaidomis nemanau, kad sieksit 45 000 Lt, nebent su povestuvine kelione smile.gif
Žmogui už maistą, vietą, gėrimus išleisit 239 Lt (viso 16 700 Lt), o tai jau tikrai yra daug, 200 Lt/žm. yra nemažai ir už tokią kainą jau prabangus restoranas išeina g.gif
Gėlėms 1000 lt gal irgi didoka suma, nemanau, kad tiek išleisit realiai, nors čia pagal poreikius, išleisti tikrai įmanoma, tik ar reikia g.gif
Ir didoka suma transpotui (3000 Lt), čia svarstyčiau, ką daryti, jei norėčiau sutaupyti.
Šiaip, jei imant, kad žmogui vieta, maistas, gėrimai kainuotų 190 Lt (kas tikrai irgi yra pakankamai didelė suma, už kurią gali gauti restoraninį maistą su restorano alkoholiu), išleistumėte 13 300 Lt (3400 Lt mažiau). Jei gėlėms ne 1000 Lt, o 500 Lt ir kaip nors transportui 1500 Lt sutaupytumėte (nuo 3000 Lt) (svečiai atvažiuotų patys, nes 2 dienų vestuvės ar pan.), jau būtų sutaupyta 5400 Lt, o bendra sąmata būtų jau ne 31 570 Lt, o 26 170 Lt biggrin.gif Mano požiūriu visai normali sąmata 70 žm. vestuvėms ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nińa_del_viento: 16 kovo 2012 - 10:47
QUOTE(Carpe diem @ 2012 03 16, 09:26)

Carpe diem thumbup.gif teisingas požiūris ax.gif Aišku, jei nori jaunieji pratratint 45.000 tai gali daug proto nereikia, bet kaip Carpe diem minejo, klausimas ar to reikia... smile.gif Nes jau su 45.000 biudzetu tai kai kurios vietos skurdokai atrodo... fotografas uz 2000 bendram kontekste sarmata... jamciau Vaisvilaite ar Scinska, kad nenusipigint smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nińa_del_viento: 16 kovo 2012 - 10:48
QUOTE(skaiciukas @ 2012 03 16, 09:48)

drinks_cheers.gif kaip tik pamiršau paminėti, kad už pinigus, praleistus "per pilvus", juos sumažinus ir kitur korekcijas padariusi, V. Vaišvilaitę samdyčiausi - vienareikšmiškai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nińa_del_viento: 16 kovo 2012 - 10:48
Pastebėjau vieną dalyką, žmonės, kurie taip mėtosi pinigais (40-50tūkst.), jie tikrai nelinkę kažkur taupyti, kur, jų manymu, nereikia ax.gif Todėl visi tie patarimai ''aš daryčiau kitaip...'', ,,aš atsisakyčiau'', ten per daug, ten per mažai...yra tikrai beverčiai ax.gif
Žmonės jau apsisprendė ax.gif Visi turi skirtingus norus, prioritetus ir finansus (bei skonį) ax.gif

Papildyta:
Beje, mergaitės, draugiškas prašymas ir patarimas:

i 
Taupykite Forumo erdvę:
- jei atsakot į prieš tai buvusią žinutę, atsakymą rašykit nenaudodami citatos.
- atsakydami į kitų komentarus, trumpinkit citatas, kad jos neužimtų didžiosios dalies Jūsų žinutės (paprastai juk atsiliepiama į vieną ar kitą mintį, todėl nėra prasmės cituot visos "paklodės" - ištrinkit nereikalingą dalį ir palikit tik tą, kurią norite pakomentuot)
Atsakyti
QUOTE(Nińa_del_viento @ 2012 03 16, 11:07)

Iš dalies sutinku, bet šis atvejis man pasirodė ne iš tų, kur išleidžia 50 000 Lt ir net negalvoja, kur galėtų sutaupyti, manau, kad galvoja, nes "plaukai peistu stojasi" nuo sumų mirksiukas.gif Beje witulkos parašytas biudžetas - 45 000 Lt, tačiau suplanuota viskas 32 000 Lt sumai.
Jei negalvočiau apie bendrą išleidžiamą sumą, rašyčiau, kad organizuoju prabangias vestuves ir viskas kainuos tiek ir tiek. Man asmeniškai tikrai būtų įdomu, kaip pasiskirsto išlaidos, kai vestuvių biudžetas 50 000 Lt ar 100 000 Lt. Tokiam biudžete įsivaiduoju nemažą skaičių žmonių, bent porą vestuvių planuotojų, "gyvą" muziką, dizainerio suknelę arba pirktą užsienyje, originalią, o ne iš eilinio vestuvinių suknelių salono ir pan.
Neretai būna taip, kad tas, kuris gali, pataupo ir protingai pamąsto, o tas, kuris sunkiai gali, daro viską, kad pasipuikuoti prieš svečius, net paskolas ima.
Sutinku ir dėl to, kad skoniai žmonių skiriasi, net labai, o nuo to priklauso ir išleidžiamos sumos. Kad ir šiuo atveju - samdomas piršlys, ne kiekvieno skoniui tai tinka, nėra "gyvos" muzikos viso vakaro metu - tai irgi ne visiems priimtina ir pan. Tai nėra blogai, tik kitaip 4u.gif O nuo to ir kaina priklauso.

Atsakyti
na stai. neturejau laiko prisesti ir atrasyti bent kazka.. pasijuciau siek tiek uzsipulta.. mum taip gaunasi ir mes nenorim pasipuikuoti biggrin.gif norim pasvesti.. drinks_cheers.gif

na tokia suma susidaro nes dvi dienos ir zmoniu ~70, nezinau bet man atrodo kai kurios vestuviu neplanuoja? (tik nesupykit)
o gal mano kalte, nes gyvenu uzsieni ir planuoju per atstuma tad negaliu issieskoti pigiausiu variantu.
tokiuosi su uzsienieciu, tai reiskia, kad atvaziuoja apie 30 italu, jiems reikes autobuso, kuris veziuos po visur (2000lt)
sodyba 4000, ir dar ja suradau labai toli nuo kauno, nes aplink kauna nera sodybu kurios talpintu nakvynei 70zm (arba kai kukrios parode ciuzinius ant zemes ir sako cia telpa!!! man taip netinka)
fotografas 2000lt, nesamone kazkam moketi 5000 ir dar visa diena dirbti moeliu o nesilinksminti. manau normali ir reali suma
maistas irgi siaip kiek visur maciau ir cia parasyta uz dienos vestuves ima 100lt zmone, cia 130, antra diena saslykai, kurie iskele kaina.
apsisprendem ties DJ nes gyvi muzikantai nepadainuos italiskai ir sveciai puses dainu nesupras, ir supratom, kad DJ tobuliausias varinatas *gyva muzika bus baznycioj ir priemime pries sodyba
Pirsli iamam, nes mano seima, gimine net 5 zmones biggrin.gif neturiu is ko rinktis, o MB patinka lietuviskos tradicijos ir jis nori vestuviu pagal jas (man irgi patinka) vadinasi mano logika tokia, as sumoku pirlsiui ir del nieko nesirupinu ir padaro kaip reikiant, nereikia man pergyventi... ir apkrauti kazko (pirsliene, drauge is italijos, kuri puikiai kalba italiskai, atliks daugiau vertejos darba)

ir tikrai noreciau, kad tilptume i kuo maziau, nes pirminis biudzetas buvo 35000, bet jau netelpam.

p.s. suknele pas siuveja siuvu
Atsakyti
QUOTE(witulka @ 2012 03 18, 19:07)
na stai. neturejau laiko prisesti ir atrasyti bent kazka.. pasijuciau siek tiek uzsipulta.. mum taip gaunasi ir mes nenorim pasipuikuoti biggrin.gif norim pasvesti.. drinks_cheers.gif

Jei man taikoma, tikrai nenorėjau užsipulti, tiesiog komentavau 4u.gif kadangi temoje aptarinėjame, kiek kas kainuoja, kur galima sutaupyti, kam reiktų negailėti ir pan., taip ir pakomentavau smile.gif
Iš jūsų pateiktos sąmatos matosi, kad bendra suma 32 000 Lt, o ne 45 000 Lt, kaip rašėte.
Aišku, kai yra užsienio svečiai, tam tikrais klausimais sutaupyti nepavyks, man irgi būtų nepriimtina, kad svečiai miegotų ant žemės doh.gif Tada ir transportas būtinai reikalingas, tam tikros sumos irgi tokiu atveju neišvengiamos.
Nesutinku su jumis tik dėl požiūrio į fotografą (bet tai tik mano nuomonė, tikrai nenoriu įžeisti ar užsipulti) - tik nuotraukos ir liks po daugelio metų. Brangiam fotografui anaiptol nereiktų pozuoti ir dirbti modeliu visą dieną, o kaip tik galėtumėte liksmintis ir atsipaiduoti, nesakau, kad to nebus samdant pigesnį fotografą, bet rezultatas skirsis to, kuris ima virš 5000 Lt ir to, kuris ima 2000 Lt (Lietuvoj imančių virš 5000 Lt nėra daug). Tik norėta pasakyti, kad tuo atveju, kai galima sau leisti daryti prabangias vestuves (didelio biudžeto), tuomet ir fotografui būtų galima negailėti, pasižiūrėkit Vaišvilaitės, Scinsko, Pocej darbus, tik aišku, vėl kiekvienas grožį suvokiam skiritngai.
O jūs vestuvių planuotoją turit? Sąmatoj lyg ir nebuvo įrašyta.
Atsakyti