Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas.IV tema

user posted image
Dalinamės savo džiaugsmais ir vargais toliau smile.gif
III tema smile.gif
Atsakyti
Keliamės jau į naują temą smile.gif Šiaip Modestai faina,kad parašei,nes vyrai retokai serga šia liga jaunam amžiuje ir dar rečiau sugeba pasakyti,kad serga tokia liga...Pati kiek gydausi,tai vaikų ligoninėj 1vaikinukas su artritu buvo,o panelyčių-krūva.O Santaruos su artritu išvis nei vieno jauno nemačiau.Tik Bechterevu mano simpatija ( wub.gif wub.gif Ligoninės meilė biggrin.gif 12 metų vyresnis) sirgo lotuliukas.gif O daugiau kažkaip ten visi pagyvenę vyrai gulėjo,aišku moteriškės pagrindu pagyvenusios...Konsultacinėj poliklinikoj dažniau matosi jaunesnių,bet savo bendraamžių ar tarkim ribose +5metai-nemačiau nei vieno(vienos) unsure.gif verysad.gif Laukiu nesulaukiu,kol draugei gerai sueis 18 (vasarą) ir galėsim kartu pas reumatologę lėkt doh.gif Vis smagiau bus.O tai kartais tenka ir valandą ir daugiau laukt,tai liūdna ir nuobodu būna...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Magnifique: 26 sausio 2012 - 19:31
Labas vakaras.
prisiregistruoju naujoj temoj. 4u.gif Aciu, Magnifique
Ziuriu diskusijos pagyvejo vyrui isiliejus i musu tarpa lotuliukas.gif
As tai galiu pasisakyti apie save, kad esu 32 metu ir sergu jau tris metus, nors RA pripazinta tik pries kelis menesius. Turiu pasakyti, kad ir as nesusitaikau su savo liga. Man atrodo, kad gydytojai kazko nesuziuri. Blaskausi tarp tradiciniu ir netradiciniu vaistu ir tikiuosi sulaukti kokiu nors rezultatu doh.gif
Atsakyti
Ech.gavau šiaip ne taip vieno vaikų ortopedo numerį..Ryt bandysiu jam skambinti.Tartis dėl vizito.Ortopedas,kuris man dabar koją operavo,liepė su juo pasitarti dėl ilgų sausgyslių,esančių šlaunyse,ilginimo operacijų.Nes jis sakė,kad neturi patirties ir nei vienas suaugusiųjų ortopedas neturi,nes tokios operacijos daromos vaikams.Tai liepė pasitart su tuo vaikų ortopedu,ką jis pasakys,kada pataria daryt,kokia reabilitacija,imobilizacija,pjūvius per kur daryt ir tt.O tada perpasakosiu viską ortopedui,kuris operuot ruošiasi ir bandysim lotuliukas.gif Būsiu,kaip eksperimentinis zuikis,nes sakė,kad darė tik vieną tokią operaciją rezidentas dar kai buvo..
Atsakyti
4u.gif Registruojuos ir aš doh.gif

Niu Magnifique bene su Saniuku tarsies g.gif

man įdomu,kaip jūs suprantas susitaikyt su liga............. Man rodos bent aš tai ne taip šita posaki suprantu g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2012 01 26, 23:34)
4u.gif Registruojuos ir aš  doh.gif

Niu Magnifique bene su Saniuku tarsies g.gif

man įdomu,kaip jūs suprantas susitaikyt su liga............. Man rodos bent aš tai ne taip šita posaki suprantu g.gif  doh.gif

Su Saniuku,su kuo dar...dar šiaip Bernotas sakė patyręs tame reikale,tik nepaklausiau kuris,tai nusprendžiau į Saniuką kreiptis smile.gif
Atsakyti
pasidariau naujus kraujo tyrimus. Kaip suprantu RF norma iki 14-15. Tai pas mane kaip ir gerai su šituo. Tik kad balandį buvo 0,1; spalio men. neigiamas; dabar 3. Tai jeigu jis po kiek didėja, tai gal čia blogas pranašas. CRB norma, kiti rodikliai irgi geri. O kaip jums buvo su tuo RF? Kaip jis ten pradžioj pasirodo?
Atsakyti
nu tam tikra Rf padidėjima rodo ir kiti susirgimai, nebūtinai RA.
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2012 01 27, 00:34)
4u.gif Registruojuos ir aš  doh.gif

man įdomu,kaip jūs suprantas susitaikyt su liga............. Man rodos bent aš tai ne taip šita posaki suprantu g.gif  doh.gif

Aš suprasčiau susitaikymą kaip nepanikavimą. Jei tavo liga yra tokia, kad yra prasmės gydytis, tai ieškai ,kaip tai padaryti. O būna juk, kad stenkis kiek tik nori- vis tiek nuo tavęs niekas nepriklauso.

Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2012 01 26, 23:44)
Su Saniuku,su kuo dar...dar šiaip Bernotas sakė patyręs tame reikale,tik nepaklausiau kuris,tai nusprendžiau į Saniuką kreiptis  smile.gif

Nepavyko prisiskambint Saniukui verysad.gif Tai parašiau didingą laišką į el.paštą lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Gal galėtumėte pakomentuoti tyrimų rezultatus ir ką jie galėtų rodyti?
Nustatytas ŽLA-B27, reumatoidinis faktorius 25 (norma 0-20), CRB < 1
Ką apskritai parodo ŽLA-B27)? Ar tik, kad yra genetinis polinkis sirgti reumatoidinem ligom.
Atsakyti
QUOTE(giedrius123 @ 2012 01 27, 17:06)
Gal galėtumėte pakomentuoti tyrimų rezultatus ir ką jie galėtų rodyti?
    Nustatytas ŽLA-B27, reumatoidinis faktorius 25 (norma 0-20), CRB < 1
  Ką apskritai parodo ŽLA-B27)? Ar tik, kad yra genetinis polinkis sirgti reumatoidinem ligom.

HLA B-27 tai yra tik genetinis polinkis sirgti ne tik reumatinėm ligom,bet ir psoriaze ir dar kažkokiom.Bet tą tą polinkį gali turėti žmonės,kurie visai neserga ir nesusirgs tarkim artritu ir panašiai.Bet yra berods apie 5% sergančių ir neturinčių HLA.Pas mane jo nėra.Nu pagal CRB uždegimo nėr,Rf kiek padidėjęs.Kaip ir gali bendrai būt reumatinė liga.
Atsakyti