Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas.IV tema

QUOTE(dziosefina @ 2013 01 31, 01:53)
Sveikos, smile.gif ilgokai skaiciau ka rasote ir nusprendziau,jog man taip pat reiketu prie jusu prisideti 4u.gif
Papildyta:

O man reumatoidini artrita nstate tik praejus beveik metams verysad.gif

sveikutė 4u.gif 4u.gif smagu,kad prisijungei, kartu kažkaip ir skausmai netokie baisūs atrodo ir šeip info pasidalijam

iš kur esi, kiek laiko sergi.
kaip su liga sekasi draugauti.
Atsakyti
Labukas,siuo metu gyvenu uk.Sergu jau senai ir gan jauna. Pirmieji pozymiai pasirode bunant 16 metu,veliau kaip ir dingo,po 4 metu vel pasireiske,taciau tik 3 metams,kol nepradejau dirbti.Vat tada prasidejo smagumas. Taciau,kad man reumatoidinis,nustate tik po ilgo laiko,kadangi netikejo,jog esant jaunai,gali taip atsitikti.Jau taip kamuojuosi beveik 7 metus. Susitaikiau su tuo,taciau nenuleidziu ranku. O kadangi man yra netipinis jau 2 laipsnio reaktyvusis reumatoidinis artritas,tai nesimato isoriskai jokiu pozymiu,kad sirgciau. As pati sau prisizadejau,jog neatsigulsiu i lova,kaip kad pranasavo daktarai biggrin.gif . Tiesiog reikia kas diena kovoti,kad nepaluztum ir neleistum ligai tave iveikti
Papildyta:
Zinoma,skausma jauciu visuose sanariuose,nes man viso kuno artritas ir daznai galvoju,kad neistversiu to skausmo ir klausiu saves,kodel man,juk dar reikia susilaukti vaikelio,ji uzauginti.Kada apie tai uzsimenu daktarams ,jie pakraupsta,kadangi bijo kas bus po gimdymo.Pasidalinkite patirtimi,kaip jums sekesi,sergant pagimdyti ir auginti vaikeli? Is anksto dekoju
Atsakyti
QUOTE(dziosefina @ 2013 01 31, 14:30)
Pasidalinkite patirtimi,kaip jums sekesi,sergant pagimdyti ir auginti vaikeli? Is anksto dekoju

labukas,
bent man nestumo metu buvo labai didelis ir zymus pagerejimas.laksciau kaip ant sparnu.praejo tinimai,skausmai.
bet po gimdymo praejus gal menesiui pasidare labai blogai...paeit negalejau,kiekvienas zingsnis tapo kancia.iki nestumo antrojo skaudedavo sanarius,tindavo,bet viskas buvo pakenciamai.po nestumo iki siol nesuvaldau ligos,nekontroliuojama ji,nors praejo jau beveik pusantru metu...aisku,jau geriau,nei pradzioj,bet vistiek nera gerai.
gimdyt vaikelius nebijok,pasiziuriu,toks dziaugsmas uzlieja sirdi,atperka visus skausmus.tik tiek,kad noris buti normalia mama,o ne ta,kuri vos paeina...gydausi ir tikiu,kad tikrai turi pagereti..mano RA neigiamas.man pripazintas psoriazinis artritas..
Atsakyti
Man dakatrai siule arba gimdyti ir nezinia ko tiketis arba atitolinti liga,gal net be isorisku pozymiu gyventi visa gyvenima. Taciau pagalvojs,juk kiekviena moteris troksta buti mama,todel jiems pasakiau,kad pagimdysiu ir uzauginsiu vaikeli pati.Taip perspejo,jog nestumo metu nebejausciau skausmo,tik bijo,jog pagimdzius,galiu nebeatsikelti is lovos. Bet as neprarandu vilties,jog galesiu dziaugtis mazu stebukleliu
Papildyta:
Beja,gali pabandyti kokius sildancius kompresus deti ant sanariu,ar rytais silto vandens voneles,mankstas,kad nestingtu kojos,rankos
Atsakyti
Sveikutės, panašaus likimo draugės 4u.gif
Norėjau paklausti, gal kuri laukėtės jau sirgdama RA? Jei taip, kokius vaistus/papildus/tepalus vartojote nėštumo metu?
Man paskyrė medrolį 4-8 mg, kalcį ir kaulažolių tepalą. Tiesa, aš sergu ankilozuojančiu spondilitu (bechterevo liga) bei poliartritu. Bet, kadangi man labiausiai pažeisti kelių sąnariai, tai gydymas buvo panašus, kaip ir RA (metotreksatas, Remicade, movalis/celebrex/nimesilis) 4u.gif Dabar truputį pablogėjusi savijauta, patino kelių sąnariai, žandikaulių sąnarius labiau skauda ir prie akių bando uždegimas kibti, bet taip nesinori medrolio gerti schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos.Neperskiaiciau visos temos,nezinau gal ir buvo rasytas mano patarimas,bet vistiek parasysiu.Kazkada perskaiciau internete,kad viena latve,budama paaugle,labai sunkiai sirgo,gulejo patale.Noredama nors kiek judeti,ji issiropsdavo is lovos ir is paskutiniu visur patekdavo ropodama.Ir taip ji pasveiko.Siuo metu ji sveikuole,ir visur vazinedama pataria kasdien ropoti ir ropoti.Jai dabar apie 70 metu.Kelius galima apsiristi.As pati tai isbandziau ir man tikrai geriau.Apie tai yra jos knyga,bet i lietuviu kalba vertimo nera.Sekmes
Atsakyti
siūlau šiek tiek panaršyti goooglėj tema Rheumatoid Arthritis low carb,
Rheumatoid Arthritis paleo.

jums tereikia panorėti mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos.As pristabdau ligos progresavima dirbdama per negaliu. Taip savaime mankstinasi sanariai.Jus galite daryti nedideles manksteles rankoms ir kojoms,bent jau man patare tai daryti ir laikyti rankas karsto vakso vonelese. Labai padeda
Atsakyti
QUOTE(zauke @ 2013 02 01, 15:21)
.As pati tai isbandziau ir man tikrai geriau.Apie tai yra jos knyga,bet i lietuviu kalba vertimo nera.Sekmes

na man to padaryt neiseitu.nes as jau nzn kiek laiko negaliu atsitupti per istinusius ir skaudamus kelius,o apie ropojima tai visai tyliu,nes kai skysciai kaupias,ant keliu nepakluposi...

QUOTE(dziosefina @ 2013 02 01, 16:30)
sveikos.As pristabdau ligos progresavima dirbdama per negaliu. Taip savaime mankstinasi sanariai.Jus galite daryti nedideles manksteles rankoms ir kojoms,bent jau man patare tai daryti ir laikyti rankas karsto vakso vonelese. Labai padeda

papasakokit ,prasau,kaip pasidaryti vasko voneles 4u.gif mano uosvis kai ligoninej gulejo,jam tokias dare,tai sake nerealiai padejo..sako dabar mano rankos kaip kunigo..nesugrube,neskaudamos,svelnios kaip kudikio..

gal kuri galetumet rekomenduoti gera traumatologa-ortopeda Kaune?lankiaus pas viena labai gera,bet jis isejo is kliniku,o man reikia kelio artroskopijos...
Atsakyti
QUOTE(ingridziukas34 @ 2013 02 01, 18:25)

gal kuri galetumet rekomenduoti gera traumatologa-ortopeda Kaune?lankiaus pas viena labai gera,bet jis isejo is kliniku,o man reikia kelio artroskopijos...

Škikas, Bazaras, Gudas 4u.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti