Įkraunama...
Įkraunama...

Berno zenenhundai

QUOTE(Cinita @ 2014 10 14, 10:31)
Kaip stipriai vyksta kailio keitimas, ar labai stipriai plaukuojasi šie meškiukai ir kaip ilgai tai vyksta? Esu kiek alergiška ir turiu pasisaugoti. Tai noriu iš jūsų patirties susidaryti nuomonę, kaip man elgtis. Ačiū

Mano kalytė šiariasi 2 kartus metuose, prieš rują. Apie 2 savaites iki surujojant pradeda poplaukis krist tiesiog kuokštais. Bet tai jokia bėda - tiesiog išsivedu į kiemą ir nušukuoju tokiu grėbliuku su dviem eilėm dantų. Jis labai gerai poplaukį išima. Ir praktiškai viskas - daugiau jokių plaukų.
Su patinuku vargstu doh.gif Šeriasi ištisai visus metus. Plaukai gal 4 kartus ilgesni, nei kalytės (nors abudu vienos vados, brolis ir sesė), dėl to beveik jokios šukos nepasiekia taip giliai išimt viso poplaukio. Šukuodama darau sklastymą, tada kažkiek nušukuoju, tada vėl atskiriu skyrimą už kelių cm, vėl šukuoju. Ir taip be pabaigos - ploto daug, šuo irgi pavargsta, jam peša, dėl to nemėgsta šukuotis, bando "pasiplaut" pastoviai..
O šiaip namuose nepasakyčiau, kad jau tų plaukų labai daug. Ant gulto, aišku yra, prie kilimų šiek tiek prilimpa. Ant drabužių keletas, keletas tiesiog sklando ore.. biggrin.gif Bet, manau, jeigu kasdien nušukuojant zenių lauke, tai įmanoma tų plaukų sumažint iki minimumo.
Tokia mūsų patirtis. Jeigu kas žino būdą, kaip gerai iššukuot super ilgakasius šunis, pasidalinkit, būsiu dėkinga. ax.gif
Parodykit savo meškiuką, koks vardas? 4u.gif
Atsakyti
Cinita as pritariu Zakladai...man ir greblys sukos nerealiai issukuoja plauka...aisku mes dar labai jauni..7 men...bet mums sios sukos didelis atradimas biggrin.gif , o namus prasiurbliuoju kasdien...ir tiek 4u.gif
Atsakyti
Ačiū už patarimus. Esu naujokė ir labai norėjau tokio šuns. Tai dabar teks daug mokytis, kaip prižiūrėti. Nepykit, jei kada kvailai paklausiu, naujokams taip būna blush2.gif Mano meškiuką vadiname Džiro, jam trys mėnesiukai. Jau tapo šeimos numylėtiniu. O pasirodyt pabandysiu kiek vėliau, kai papozuos fotikui. Kol kas pozavo tik telefonui.
Gal galit dar papasakot, kaip valote ausytes, ar dažnai. Jis gana judrus ir bijau, kad man tai bus sudėtinga. O apie maudymą tai iš vis baisu pagalvoti. Turbūt reikės pagalbininkų su patirtim ieškot.
Atsakyti
QUOTE(Cinita @ 2014 10 16, 09:40)
Ačiū už patarimus. Esu naujokė ir labai norėjau tokio šuns. Tai dabar teks daug mokytis, kaip prižiūrėti. Nepykit, jei kada kvailai paklausiu, naujokams taip būna blush2.gif  Mano meškiuką vadiname Džiro, jam trys mėnesiukai. Jau tapo šeimos numylėtiniu. O pasirodyt pabandysiu kiek vėliau, kai papozuos fotikui. Kol kas pozavo tik telefonui.
Gal galit dar papasakot, kaip valote ausytes, ar dažnai. Jis gana judrus ir bijau, kad man tai bus sudėtinga. O apie maudymą tai iš vis baisu pagalvoti. Turbūt reikės pagalbininkų su patirtim ieškot.

Na sunu auginime neesu naujoke, bet zenenhundu veisles suniukas pas mus seimoje pirma kart....todel ir mokinuos biggrin.gif , na maudymas toks reikalas....neina mano meska i dusa.....kol keliam uzpakalines kojes..priekines islipa doh.gif lotuliukas.gif , vienintelis budas ismaudyt..eit kartu ax.gif , bet tankiai nereik maudyt...pagal butinybe manau mirksiukas.gif , ausis valau su siltu virintu vandenuku kaip jau murziukem patampa, apsivynioju apie pirsta vatos ir isvalau biggrin.gif

Deresura..mes va vaikstom....nes kaip uzaugs islaikyt toki zveriuka nebus lengva..tad mokinames paklusnumo, aplamai vaikstom pagal galimybes ir oro salygas....zodziu socializuojames kiek galim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinita @ 2014 10 16, 09:40)
Ačiū už patarimus. Esu naujokė ir labai norėjau tokio šuns. Tai dabar teks daug mokytis, kaip prižiūrėti. Nepykit, jei kada kvailai paklausiu, naujokams taip būna blush2.gif  Mano meškiuką vadiname Džiro, jam trys mėnesiukai. Jau tapo šeimos numylėtiniu. O pasirodyt pabandysiu kiek vėliau, kai papozuos fotikui. Kol kas pozavo tik telefonui.

Gražus vardas 4u.gif
Mano meškų ausų švarumas tiesiogiai priklauso nuo maisto kokybės. Didžiają gyvenimo dalį valgo Acaną - ausys idealiai švarios, švelniai rožinės, kaip kūdikio užpakaliukas biggrin.gif Užtenka tik maudant, su drėgnu skuduriuku išvalyti dulkes. Kartą atsitiko taip, kad teko jiems valgyt Natures Protection - jau po savaitės ausyse prisikaupė tiek gėrio, kad vos ne su šaukštu teko kabint. rolleyes.gif
Visą šunį pilnai su kondiškėm ir visais pribumbasais maudom gan retai, kas 4-6 mėn. Dažniau užtenka tik kojas, papilvę apiplaut. Mano Fėja labai mėgsta maudytis, pati įlipa į vonią, paskui išprašyt išlipt sunku. biggrin.gif Polas mėgsta mažiau, jį reikia įkelt - pradžioj priekines kojas įstatau į vonią, paskui šikniuką įkeliu, sunkus rolleyes.gif
Mažiuką pratinkit su skanukais, pradžioj tik įeit, paskui vonioj pastovėt, dar vėliau vandenį atsukit. Taip po truputį po truputį ir įpras. Kantrybės mirksiukas.gif
Atsakyti
Kaip smagu, kad dalinatės savo patirtimi.
Maniškis irgi maitinasi Acana Puppy. Iki kokio amžiaus galėčiau tokiu maitinti? Kuo dar galėčiau paįvairinti meniu? Gal kokių daržovių ar vaisių galima truputį duoti pažaidžiant? Maniškis labai mėgsta juodą duoną, tai po truputį kasdien suvalgome.
Vakar truputį "prisidirbom", išėjome į pievas palakstyti. Tai jis varliūkštis įsisuko į pakraštyje augusias varnalėšas ir prisivėlė kailiuką. Bandėm vakare pešioti, bet turbūt nepatinka, ginasi, nori skaudžiau kąsti. Tai palikom to "papuošalo" dar ir kitai dienai papešiot.
Atsakyti
QUOTE(Cinita @ 2014 10 17, 09:51)
Maniškis irgi maitinasi Acana Puppy. Iki kokio amžiaus galėčiau tokiu maitinti? Kuo dar galėčiau paįvairinti meniu? Gal kokių daržovių ar vaisių galima truputį duoti pažaidžiant? Maniškis labai mėgsta juodą duoną, tai po truputį kasdien suvalgome.
Vakar truputį "prisidirbom", išėjome į pievas palakstyti. Tai jis varliūkštis įsisuko į pakraštyje augusias varnalėšas ir prisivėlė kailiuką. Bandėm vakare pešioti, bet turbūt nepatinka, ginasi, nori skaudžiau kąsti. Tai palikom to "papuošalo" dar ir kitai dienai papešiot.

Na, gimtadienio, Kalėdų ar kokios moters dienos proga pasidarom "mėsiadienius" - perku vištą, padalinu pusiau abiems ir grožiuosi grožiuosi jų apetitu. lotuliukas.gif
Kieme meškos "utilizuoja" visus nukritusius obuolius, kriaušes, slyvas ir kitą gėrį, kurio tik nespėju susirinkt. rolleyes.gif Patys išsiskina braškes, agrastus, jei tik neužmatau. doh.gif Kartais paridenu kokį peraugusį agurką ar nedidelį moliūgėlį ir leidžiu "sumedžiot". Toks tas ir mūsų meniu.
Acana Puppy gal yra rekomendacijos ant pakuotės? Bet, manau, iki metų tikrai galit maitint, paskui matysit pagal Džiro, ar mažint kalorijas (man rods, pupikų maistas kaloringesnis), ar dar maitint.
Varnalėšos.. doh.gif
Papildyta:
Iš kurio veislyno būsit? kas Džiro tėvukai? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zaklada: 17 spalio 2014 - 10:09
QUOTE(Cinita @ 2014 10 17, 09:51)

Valgome misriai, ryte Canidae, pietium triju grudu kose su skrandziais jaucio , vakare kose su varske pagardinta kefyru, maitinames 3 kartus dienoje...megsta darzoves..obuoliukus, kaip buvo uogu uogaudavo pats kieme biggrin.gif

OIIIIII biggrin.gif
Atsakyti
Laba diena,
planuojam isigyti Berna. Todel as noriu paskaitineti sia temele, manau , nepriestarausite smile.gif
Atsakyti
http://www.part.lt/i...e0408307345.jpg
Sveiki, buvau truputį pradingus. Mano šuniukas iš Duok-labas.
Atsakyti
QUOTE(Troja4 @ 2014 10 17, 17:42)
Valgome misriai, ryte  Canidae, pietium triju grudu kose su skrandziais jaucio , vakare kose su varske pagardinta kefyru, maitinames 3 kartus dienoje...megsta darzoves..obuoliukus, kaip buvo uogu uogaudavo pats kieme  biggrin.gif

Sveiki, Canidae tikrai labai geras ėdalas, pati saviškę esu šėrus, daržovės, vaisiai jei tik ėda irgi puiku, tik vynuogių šunims negalima, gali net apsinuodyti... g.gif

Kas liečia trijų grūdų košę su mėsa, siūlau grūdus keist į ryžius. Šunys nevirškina grūdų, viską šalina lauk, todėl šuo nuo to svorio visai nepriauginėja. Aš būdavo kartais dar makaronų įmesdavau į ryžius. rolleyes.gif

Na, o pas mus namuose, tai pagausėjimas wub.gif Puppiai gimė 2014-12-24 thumbup.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eve...: 27 gruodžio 2014 - 14:28
Turim 2014-12-24 gimusius 6 mažylius (4mergos, 2bernai), visi stiprūs, gražūs, stambūs, gimė gražių, stambių galvų, didelių svorių.
Visi turės FCI dokumentus, čipus ir bus paskiepyti pagal amžių smile.gif
Jei kas čia draugo ieško, kreipkitės nurodytais kontaktais tėvelių nuotraukoje.

Tėveliai:
[attachmentid=233658]

Ir keletas mažiukų:

[attachmentid=233659]
[attachmentid=233660]
[attachmentid=233661]
Atsakyti