Įkraunama...
Įkraunama...

Socialinė stipendija

QUOTE(Voryte @ 2013 09 17, 18:14)
Sveikos, norejau pkalausti ar gaunant socialine stipendija socialine pasalpa vis dar priklausys?bus mokama?

socialinė stipendija į pajamas nesiskaičiuoja smile.gif Jei atitiksit kitus kriterijus tai priklausys smile.gif
Atsakyti
taip, gausite ir stipendija, ir jei priklauso - ir pasalpa.
Atsakyti
Sveikos, merginos,

Man labai labai reikia jūsų pagalbos. Situacija tokia, kad nusprendžiau bandyti gauti soc. stipendiją. Užpildžius paraišką išmetė klaidą, kad aš neatitinku 4.1. punkto. Tada supratau, kad į mano šeimos sudėtį įeina tik mano mama ir aš. Su mama negyvenu nuo 13m. Ji neprisideda nei centu nei prie mano mokslų, nei prie pragyvenimo. Mane išlaikė tėtis ir dabar jam sunkus metas, nelabai gali padėti, gauna socialinę pašalpą, Pati dirbu, bet tik pusę etato,nes kitaip nespėčiau per mokslus. Ar galėčiau kaip nors įrodyti, kad mama visiškai man nepadeda ir turėčiau gauti soc. stipendiją? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Melo_mane @ 2013 09 20, 12:40)
Sveikos, merginos,

Man labai labai reikia jūsų pagalbos. Situacija tokia, kad nusprendžiau bandyti gauti soc. stipendiją. Užpildžius paraišką išmetė klaidą, kad aš neatitinku 4.1. punkto. Tada supratau, kad į mano šeimos sudėtį įeina tik mano mama ir aš. Su mama negyvenu nuo 13m. Ji neprisideda nei centu nei prie mano mokslų, nei prie pragyvenimo. Mane išlaikė tėtis ir dabar jam sunkus metas, nelabai gali padėti, gauna socialinę pašalpą, Pati dirbu, bet tik pusę etato,nes kitaip nespėčiau per mokslus. Ar galėčiau kaip nors įrodyti, kad mama visiškai man nepadeda ir turėčiau gauti soc. stipendiją?  ax.gif

Na irodyt neirodisit,jeigu jus kai tevai skyresi buvot priskirta prie mamos,t.y jusu gyvenama vieta buvo nurodyta su mama,tai mamos pajamas ir ziures.
Atsakyti
QUOTE(Melo_mane @ 2013 09 20, 12:40)
Sveikos, merginos,

Man labai labai reikia jūsų pagalbos. Situacija tokia, kad nusprendžiau bandyti gauti soc. stipendiją. Užpildžius paraišką išmetė klaidą, kad aš neatitinku 4.1. punkto. Tada supratau, kad į mano šeimos sudėtį įeina tik mano mama ir aš. Su mama negyvenu nuo 13m. Ji neprisideda nei centu nei prie mano mokslų, nei prie pragyvenimo. Mane išlaikė tėtis ir dabar jam sunkus metas, nelabai gali padėti, gauna socialinę pašalpą, Pati dirbu, bet tik pusę etato,nes kitaip nespėčiau per mokslus. Ar galėčiau kaip nors įrodyti, kad mama visiškai man nepadeda ir turėčiau gauti soc. stipendiją?  ax.gif

Jus neatitinkate kriterijams:
Kriterijai socialinei stipendijai gauti nesikeičia. Stipendija gali būti skiriama universitetų ir kolegijų studentams, gaunantiems arba turintiems teisę gauti socialinę pašalpą pagal Lietuvos Respublikos piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymą; studentams, kuriems nustatytas 45 proc. ar mažesnis darbingumo lygis, sunkus ar vidutinis neįgalumo lygis; bei studentams, kuriems dar nesukako 26 metai ir jie yra netekę abiejų tėvų (ar turėto vienintelio iš tėvų, t. y. jei gimimo liudijime yra įrašytas tik vienas iš tėvų, o antro įrašo nėra) arba jiems iki pilnametystės buvo nustatyta globa (rūpyba).
https://www.vsf.lt/index.php?id=1919
Atsakyti
Ačiū merginos 4u.gif O kaip galima padaryti, kad būtum laikomas kaip vienas gyvenantis asmuo?
Atsakyti
QUOTE(Melo_mane @ 2013 09 20, 12:49)
Ačiū merginos  4u.gif O kaip galima padaryti, kad būtum laikomas kaip vienas gyvenantis asmuo?

Susituokti arba pagimdyti vaika. smile.gif
Atsakyti
Sveikutės, norėčiau pasitikslinti, jei mokaisi magistrantūroje, ištęstinėse studijose, ar yra mokama socialinė stipendija, žinoma jei atitinki pagal punktus? Ar mokama, tik nuolatinėse studijose studijuojantiems?
Atsakyti
Laba diena,
norėjau paklausti - studijuoju paskutiniai metai, dabar esu praktikoje, ir neužilgo jau ginsiuos diplomą (balandžio mėn.) Į mano paraiką atėjo tokia žinutė:

Valstybinis studijų fondas (toliau - Fondas) informuoja, kad aukštoji mokykla pateikė studijų duomenis į Jūsų el. paraišką.

Prašome patikrinti ar Jūsų paraiškoje nurodyti studijų duomenys yra teisingi.

Jeigu studijų duomenys (fakultetas, forma, pakopa, skola, kursas, semestro pradžia, semestro pabaiga, atostogų pabaiga ir studentas/ne studentas) nurodyta neteisingai, nuo šios žinutės išsiuntimo dienos iki vasario 28 d. įskaitytinai pateikti Fondui pažymą apie patikslintus studijų duomenis.

Nepateikus dokumento, įrodančio Jūsų duomenų tikrumą iki nurodytos dienos, teisinga informacija laikytina ta, kurią pateikė Jūsų aukštoji mokykla.

Nesuprantu, ką pateikė mano kolegija, nes anksčiau tokių žinučių niekada negavau.
Ar gali būti taip, kad kolegija rodo kad mes kaip ir nestudijuojam jau?? Bet būtų nelogiška, nes už studijas vis teik mokam blink.gif
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Linikė @ 2014 02 27, 10:41)
Laba diena,
norėjau paklausti - studijuoju paskutiniai metai, dabar esu praktikoje, ir neužilgo jau ginsiuos diplomą (balandžio mėn.) Į mano paraiką atėjo tokia žinutė:

Valstybinis studijų fondas (toliau - Fondas) informuoja, kad aukštoji mokykla pateikė studijų duomenis į Jūsų el. paraišką.

Prašome patikrinti ar Jūsų paraiškoje nurodyti studijų duomenys yra teisingi.

Jeigu studijų duomenys (fakultetas, forma, pakopa, skola, kursas, semestro pradžia, semestro pabaiga, atostogų pabaiga ir studentas/ne studentas) nurodyta neteisingai, nuo šios žinutės išsiuntimo dienos iki vasario 28 d. įskaitytinai pateikti Fondui pažymą apie patikslintus studijų duomenis. 

Nepateikus dokumento, įrodančio Jūsų duomenų tikrumą iki nurodytos dienos, teisinga informacija laikytina ta, kurią pateikė Jūsų aukštoji mokykla.

Nesuprantu, ką pateikė mano kolegija, nes anksčiau tokių žinučių niekada negavau.
Ar gali būti taip, kad kolegija rodo kad mes kaip ir nestudijuojam jau?? Bet būtų nelogiška, nes už studijas vis teik mokam blink.gif
Ačiū 4u.gif

as tokia pat gavau zinute, bet jiems parasiau laiska, tai sake, kad tai automatiskai siuncia. bet pasitikrinus siandien, jie jau neberodo, kad klaida, o raso tik kad tikrinama. beja, as irgi paskutiniame kurse. tad jei visi jusu duomenys geri, turetu viskas buti gerai.
Atsakyti
QUOTE(mabi @ 2014 02 27, 10:53)
as tokia pat gavau zinute, bet jiems parasiau laiska, tai sake, kad tai automatiskai siuncia. bet pasitikrinus siandien, jie jau neberodo, kad klaida, o raso tik kad tikrinama. beja, as irgi paskutiniame kurse. tad jei visi jusu duomenys geri, turetu viskas buti gerai.

Ačiū wink.gif na tikiuosi, kad geri.. Nes viską pildžiau kaip ir visada.
Atsakyti
QUOTE(Linikė @ 2014 02 27, 14:27)
Ačiū wink.gif na tikiuosi, kad geri.. Nes viską pildžiau kaip ir visada.

Cia merginos yra taip kad visada kai pildydavom mokykla duomenis suduodavo laiku, o si karta duomenys pateikti apie musu mokslus(kuris kursas, kiek akademiniu skolu ir pan.) jau po 20 d.taigi mums belieka ta prasyma kur pildet anksciau perziuret ta vieta kur apie mokslus ar ten gerai duomenys sukrite, jei gerai tai nieko daryti nebereikia, o jei blogai tai jau kreiptis nurodytais duomenimis.
Atsakyti