[quote=Asese,2012 02 29, 13:29]
Kad nieko ten ypatingo Nežinau, kaip ten reiktų nufotkint, kad viskas matytųsi.
[/quote]
[quote=@š@k@,2012 02 29, 13:34]
Na man irgi dabar parūpo tie du takeliai, nes pernai tikrai nebuvo labai patogu landžiot... pas mane 3 m pločio šiltnamiukas, bet noriu ten dar ir agurkus sutalpint ir kelias paprikas tik jei darysiu du takučius, tai kur man tuos agurkus nukišt? gi jie bais aukšti būna... kažkaip per vidurį gal nelabai

: kuo toliau į miška tuo daugiau malkų
[/quote]
[quote=AUSRONE,2012 02 29, 11:41]
Gerą idėją davei su šaligatvio plytelėm

MB matyt nesutiks dėl tų plytelių takeliams, bet man jau jų reikia, bandysiu kažkaip įkalbėt
laba ,zinok ir as kazka panasaus turejau ,buvo isilgines lentos , kelis metus atstovejusios lentos pradejo put ir isvirto i takelio viduri,tai paskui nei praeit, nei apeit ,pomidorai auga ,negalejom lentu tu istraukt ,nes augalai aplink, tai pernai padarem paprastai takelius su kastuvu prakasem , zemes i lysves sukelem ,gavos tokie kaip paaukstinimai ir gerai laisvai gali vaiksciot,jei kokia zole su kauptuku prakaptuoji ir vsio.
[/quote]
[quote=diuni,2012 02 29, 13:55]

tai padarėt takus visai be lentų, ar kaip
[/quote]
[quote=lolita1960,2012 02 29, 14:12]
taip be nieko ,kai mulciavau siltnami ,kartu ir takus pabarsciau,mano siltnamiai abu aplink vaiksciojami,ir is po mulcio zole nelabai lenda.O aplink siltnami is lauko yra po dvi plyteles salimais isklota ,vaiksciot patogu , laabai nepatogu ravet ,lenda zoles, o ju negali gerai israut,tik nutrauki, bandem ir su chemija tuos tarpus purkst ,bet praeina kuris laikas ir vel zole lenda.
Papildyta:
zinok as agurkus gale siltnamio auginu ,pas mane aplink takai,visai nieko ten ir vietos ir aukstis geras ir pas mane gale dar orlaide yra.
[/quote]
[quote=hugutel22,2012 02 29, 14:12]
pas mane niekad jokiu lentu takams.....
i tvarka nekreipiam demesio bet esme tokia
desinej pusej 4daigai i ploti, kairej3, , praejimas geras nors as ne is tu laibuju
viena meta dariau du takelius isimeta12 daigu pomedoru tai jau ne ne ne.
antras is lanku bet principas tas pats, sodinu ganetinai arti pleveles pacius auksciausius pvz cerola ir risu jos lanku palei siltnamio lanka arba sisp prie sniuru , ir vaizdelis siltnamy grazus buna
ai dar sodinu va kaip matosi, eina 3pomidorai o paskui prie sienos vienas paskui vel3 ner sachmatu, tada geriau prieit.
[/quote]
[quote=@š@k@,2012 02 29, 14:14]
Pas mane irgi gale orlaide ir sone dar du langai

bet man kazkaip atrodo mazokai daigu jei tik gale... nu reiks kazka mastyt... bet tie du takeliai man patiko

:
[/quote]
[quote=Ex,2012 02 29, 14:27]
o koks maždaug atstumas tarp eilučių? (ne tarp pomidorų) Pagal fotkę sunkoka nuspręst, lyg ir tankiai atrodo..
[/quote]
[quote=hugutel22,2012 02 29, 14:28]
ne maziau40, kai kur50, bet ir aukstaugiams kliuvo40 kai kur...
[/quote]
[quote=AUSRONE,2012 02 29, 14:39]
Nu tai bendrai paėmus panašiai 3,20 gaunasi, vadinasi takeliai ne per plačiausi O su tuo toliu tai visai gera idėja ir pigiau nei plytelės...aš tai dar mąstau, gal būt gerai panašiu principu padaryt ir su juoda agroplėvele, kur žolės nepraauga, o viršuj kokio žvyriuko pabert

pas mus kaip tik yra likę tokio smulkaus žvyriuko
Tai dabar aišku, nes kai du šiltnamiai tai galima ir prabangiau juo tik vidurinė eilėj sodint

pas jus jau šiltnamyje sausa, pas mus tai šiaurėj dar taip šlapia

bijau, kad dar iki kovo 8 nepradžius
jo, iš plytų irgi variantas, bet gal daugiau žaidimo, kad tą lygų paviršių išgaut

plytų kaip ir dar turim, bet greičiausiai jas panaudosim naujo šiltnamio pamatui...
aišku perklk, tiek kad ten labai mažai kas diskutuoja, o čia labai greit atsakymą gali gaut
Reiks išilginį profilį daryt
Ne, paprasto takelio nenoriu, priželia ten visa ko, purvinasi labai viskas... nebenoriu, turėjau jau tokį

užtat ir galvoju visokius kitokius variantus
Papildyta:
*Iš nuotraukos panašu, kad šiltnamis ganėtinai platus jeigu įmanom 3-4 pomidorus vienoj lysvėj susodint, plius dar ne lankinis...
**o tai pas jus lankai kas kiek cm eina? man atrodo, kad prie lanko rišant labai vėdinimas pomidorui suprastėja, greičiau grybinės ligos metasi, nes ten paprastai arčiau plėvelės drėgmė kaupiasi...
[/quote]
[quote=saintlina,2012 02 29, 14:41]
tai kad lankiniam šiltnamy tas pasirinkimas prie ko rišt tikrai neplatus..
[/quote]
[quote=Ex,2012 02 29, 14:41]
Ui, tai sunku prižiūrėt
Pernai sutankinau per daug, tarp pomidorų dariau 40-50cm, nors priėjimas iš šono buvo geras, bet vistiek užsiknisau, nebuvo patogu raišiot, skabyt, trinasi daigai vienas į kitą, išlendu iš šiltnamio pažaliavusiais paakiais, žandai dryžuoti.. betvarkė
[/quote]
[quote=hugutel22,2012 02 29, 14:43]
paziurejau kad nedaskaiciau

taigi tarp eiluciu jauc didesnis nei40 negaliu daba pasakyt, nes ten tarpe dar geles kokiu20cm plocio eiles pasetos, ir dar tarpai yra, kai siemet sodinsiu galesiu pamatuot idomumo delei.
dar del takelio mes nekasam niekad, nes mus zeme idirbama bendrai rudeni visa kartu su takeliu perkasama, pilama meslas vel perkasama, pavasari pilamas skystas emslas ir perkasama, aiku laistoma kalio permangatu dar, tada takelis sumindomas kojoms ir praktikskai vieno lygio gaunas su pomedorais.
[/quote]
[quote=kadabra,2012 02 29, 14:46]
Buvau siandien savo siltnamio apziuroje .
Rezultate - ridiku eilute paseta. Zoles jau zelia kuo puikiausiai, silta (bent jau dabar, kai saule islindus,tai ko gi ridikams nedygt

.
Siltnamio tarpai ir man problema, buvau tokia zalia vejos juosta ikasus pusiau, pagaliuku prismaigscius, kazkaip isvercia tos zemes viska. Visai lygiai be borteliu kaip ir nesinori, man ribos turi buti, manau, kad geriausiai butu kokiom lentom... Mulciuoju as ne tik lysves, bet ir takus primetau, sudziusta gaunasi sienas toks ir gerai, zoles maziau lenda, o kokias pasiutusias - istraukiu.
[/quote]
[quote=Ex,2012 02 29, 14:52]
Tai jei tuos pagaliukus įsmeigi vos kelis cm, tai ir išgriūna. Pas mane juostą laiko armatūra įkalta pusmetris į žemę, tai jau keliolika metų laikosi ir griūt nesiruošia..
[/quote]
[quote=kadabra,2012 02 29, 14:56]
Yra po sudurima, toje vietoje juostas uzleidau viena ant kitos, kad tarpo nebut, tai, mastau, kad gali tiesiog issitempt kazkiek - zodziu nelaiko pas mane, gal kuolai per retai, lysve aukstesne, tai zemes+vanduo ir isvercia.
[/quote]