As cia su tokiu klausimeliu, ar jums visoms graziai nusilupa tas keksiuku popierelis? Nes man tai jis dalimis issipleso arba jei dar siltus lupam, tai nusilupa su keksiuko dugnu, ka ne taip padarau?
                
                                    
                
                
                
            
                Sakyčiau nuo popierinių formelių kokybės priklauso, na nebent keksiukai visiškai be riebalų, tada  gal priliptų.
                
                                    
                
                
                
            QUOTE(ramune.v @ 2012 09 20, 10:44)
labai labai suintrigavo ir labai skaniai atrodo jūsų keksiukai , gal galima plačiau apie kremą
QUOTE(Bridz 
 @ 2012 09 20, 14:57)
As cia su tokiu klausimeliu, ar jums visoms graziai nusilupa tas keksiuku popierelis? Nes man tai jis dalimis issipleso arba jei dar siltus lupam, tai nusilupa su keksiuko dugnu, ka ne taip padarau?
QUOTE(linette @ 2012 09 20, 17:48)
labai labai suintrigavo ir labai skaniai atrodo jūsų keksiukai , gal galima plačiau apie kremą  
 , atsiprašau jei ką praleidau  
aciu
QUOTE(ramune.v @ 2012 09 20, 10:44)
žiūrėjau
QUOTE(likta @ 2012 09 20, 15:03)
Sakyčiau nuo popierinių formelių kokybės priklauso, na nebent keksiukai visiškai be riebalų, tada  gal priliptų.
                Sveikos kepejėlės,
Pagal kokį receptuką kepate keksiukus iš moliūgo?? Kad būtų paprasta ir skanu
 
Pasidalinkite
                
                                    
                
                
                
            Pagal kokį receptuką kepate keksiukus iš moliūgo?? Kad būtų paprasta ir skanu
Pasidalinkite
                [quote=ausrele,2012 09 21, 09:55]
Sveikos kepejėlės,
Pagal kokį receptuką kepate keksiukus iš moliūgo?? Kad būtų paprasta ir skanu
 
Pasidalinkite
pagal šį receptą kepu keksą....manau skanus bus ir keksiukai
prašom :
500 g tarkuoto moliūgo (aš tarkuoju burokine tarka)
2 kiaušiniai
1 st. cukraus (galima ir mažiau)
3 st. miltų
0.5 aliejaus
žiupsnelis kep. miltelių, vanilinio cukraus
kepu 45-50 min. (keksiukams manau trumpesnio laiko reiks
 )
                
                                    
                
                
                
            Sveikos kepejėlės,
Pagal kokį receptuką kepate keksiukus iš moliūgo?? Kad būtų paprasta ir skanu
Pasidalinkite
pagal šį receptą kepu keksą....manau skanus bus ir keksiukai
prašom :
500 g tarkuoto moliūgo (aš tarkuoju burokine tarka)
2 kiaušiniai
1 st. cukraus (galima ir mažiau)
3 st. miltų
0.5 aliejaus
žiupsnelis kep. miltelių, vanilinio cukraus
kepu 45-50 min. (keksiukams manau trumpesnio laiko reiks
                Saulytesesyte aciu labai, butent kazko tokio ir norejau 
                
                                    
                
                
                
            
                sveiki turiu toki klausimeli:
kepiau keksiukus su kondensuotu pienu ir kodel jie taip negraziai iskepe tokios kupros baisios issoku ir dar jos sprogo ir isju istekejo tesla. zodziu baisus. gal kas galejo tai i takoti?
                
                    
                        
                                    
                
                
                
            kepiau keksiukus su kondensuotu pienu ir kodel jie taip negraziai iskepe tokios kupros baisios issoku ir dar jos sprogo ir isju istekejo tesla. zodziu baisus. gal kas galejo tai i takoti?
                Lipnūs keksiukai pagal Jamie Oliver
Gavau dovanų J.Oliverio Laimingos virtuvės dienoraštį ir kol kas teišbandžiau šį vienintelį receptą. Man patiko. Šiek tiek kitokio skonio keksiukai nei įprastiniai.
Originalus receptas:
30g razinų (ėmiau nedidelę saujelę)
30g džiovintų abrikosų (ėmiau 6 abrikosus)
30g džiovintų datulių (ėmiau 5 datules)
1 a.šaukštelis kepimo miltelių
140g iškylančių miltų (ėmiau paprastus)
30g neišvalyto cukranendrių cukraus (pastarasis buvo pasibaigęs, taigi ėmiau paprastą)
1 šaukštas auksaspalvio sirupo (net nežinau kas per daiktas, tai ėmiau šaukštą medaus)
1 didelis kiaušinis
30g lydyto sviesto
140ml karšto vandens
Įkaitinam orkaitę iki 200-180 laipsnių. Virtuvės kombainu sumalam džiovintus vaisius su šiek tiek miltų (tiek kad vaisiai neliptų prie ašmenų). Pirmą kartą darydama bandžiau sumalti su blenderiu, ale vos jo nesudeginau  nepakako galingumo. Pasak Oliverio neturint kombaino galima vaisius smulkiai pjaustyt, bet mano manymu bus jau ne tas. Šių keksiukų išskirtinumas tas, kad tie vaisiai sutrinami labai smulkiai ir nesijaučia valgant vaisių gabaliukų, bet skonis aiškiai juntamas. Išplakame kiaušinį su cukrumi, į plakinį įmaišome vaisių mišinį, lydytą sviestą, sirupą (arba mano atveju skystą medų). Galiausiai pilame karštą vandenį ir likusius miltus sumaišytus su kepimo milteliais bei gerai viską išmaišome. Recepte nerašo kokio karštumo tas vanduo turi būti. Aš tiesiog užverdu vandenį , duodu jam pravėsti kokią minutę ir tada pilu.
Dedam tešlą į keksiukų formeles ir šauname į orkaitę maždaug 15 minučių. Man iš šios normos išeina 12 keksiukų.
Skanaus
 


 
                
                                    
                
                
                
            Gavau dovanų J.Oliverio Laimingos virtuvės dienoraštį ir kol kas teišbandžiau šį vienintelį receptą. Man patiko. Šiek tiek kitokio skonio keksiukai nei įprastiniai.
Originalus receptas:
30g razinų (ėmiau nedidelę saujelę)
30g džiovintų abrikosų (ėmiau 6 abrikosus)
30g džiovintų datulių (ėmiau 5 datules)
1 a.šaukštelis kepimo miltelių
140g iškylančių miltų (ėmiau paprastus)
30g neišvalyto cukranendrių cukraus (pastarasis buvo pasibaigęs, taigi ėmiau paprastą)
1 šaukštas auksaspalvio sirupo (net nežinau kas per daiktas, tai ėmiau šaukštą medaus)
1 didelis kiaušinis
30g lydyto sviesto
140ml karšto vandens
Įkaitinam orkaitę iki 200-180 laipsnių. Virtuvės kombainu sumalam džiovintus vaisius su šiek tiek miltų (tiek kad vaisiai neliptų prie ašmenų). Pirmą kartą darydama bandžiau sumalti su blenderiu, ale vos jo nesudeginau  nepakako galingumo. Pasak Oliverio neturint kombaino galima vaisius smulkiai pjaustyt, bet mano manymu bus jau ne tas. Šių keksiukų išskirtinumas tas, kad tie vaisiai sutrinami labai smulkiai ir nesijaučia valgant vaisių gabaliukų, bet skonis aiškiai juntamas. Išplakame kiaušinį su cukrumi, į plakinį įmaišome vaisių mišinį, lydytą sviestą, sirupą (arba mano atveju skystą medų). Galiausiai pilame karštą vandenį ir likusius miltus sumaišytus su kepimo milteliais bei gerai viską išmaišome. Recepte nerašo kokio karštumo tas vanduo turi būti. Aš tiesiog užverdu vandenį , duodu jam pravėsti kokią minutę ir tada pilu.
Dedam tešlą į keksiukų formeles ir šauname į orkaitę maždaug 15 minučių. Man iš šios normos išeina 12 keksiukų.
Skanaus


                Sveikos keksiukų kepėjos, noriu paklausti, ar galima keksiukų tešlą pasidaryti vakare, o kepti iš ryto?  
  Noriu vaikui į darželį gimtadieniui iškepti ir noriu, kad būtų minkšti ir šviežūs.
                
                                    
                
                
                
            QUOTE(Dzita @ 2012 09 23, 12:02)
Sveikos keksiukų kepėjos, noriu paklausti, ar galima keksiukų tešlą pasidaryti vakare, o kepti iš ryto?  
  Noriu vaikui į darželį gimtadieniui iškepti ir noriu, kad būtų minkšti ir šviežūs.
abejoju
Bet asmeniškai aš kepčiau iš vakaro. Nebent labai anksti kelsitės. Juk vos ištrauktų iš orkaitės keksiukų nedėsit nešti, reikia leisti jiems šiek tiek ramiai atvėsti kambaryje. Bus tokie pat skanūs bei švieži ir iš vakaro kepti
    






